Şimdi Ara

Miyamoto musashi vs arthur dayne (sabahın kılıcı) sizce kim kazanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

Miyamoto musashi vs arthur dayne (sabahın kılıcı) sizce kim kazanır?


(En Son Oy Tarihi: 19.6.2023)
Giriş
Mesaj
  • Sizce tarihin en iyi en büyük kılıç ustası miyamoto musashi ile sabahın kılıcı lakaplı arthur dayne bireysel teke tek kılıç düellosu yapsalardı hangisi kazanırdı?




    _____________________________
  • tartışmaya gerek yok. tabi ki miyamoto musashi kazanır. çünkü miyamoto musashi sadece iyi bir kılıç ustası değil, aynı zamanda mükemmel bir strateji ustasıdır. her zaman dövüşeceği yeri kendi seçer ve bu çoğunlukla kendisine avantaj sağlar.(zincirli orak kullanan rakibini ormanlık alana çekerek, uzun mesafeli saldırılarını engellemiştir.) gene dövüş alanına geç gelmek gibi oyunlarla rakibini sinirlendirerek, açık vermesini sağlar. arthur dayne iyi bir kılıç ustası olabilir ama arkasını kollayamayan birisi, miyamoto musasshi için kolay avdır.

    _____________________________
    Eğer bir şey öğrenemediysen, sınavın bir anlamı yoktur.(Kral Bumi, Avatar The Last Airbender)

    [DH] Öğretmenler Odasi!
  • Dostum siz niye hep böyle birilerini kapıştırıyorsunuz? Dövüşü, rekabeti, senaryo yazmayı belli ki çok seviyorsunuz. Ama bir yazar rolünde tüm farazi senaryolar içerisinde ele aldığınız herhangi bir tarafı kazandırabiliriz ve kurgudan, kendi hayal ettiğimizden kesin bir sonuç çıkaramayız. Haberiniz olsun. Bu daha çok entertainment bir muhabbet olur. Bayağı da çocukça bir entertainment. Bu anlamda mesela konuda sözü edilen Musaşi'ye atfedilen 5 Çember derlemesini veya çeşitli söylencelerle örülü hayatı üzerine okuyup düşünmek, Japonya'daki garip geleneksel savaşçı kültürünün aslında her türlü adilikle yapılan şeref cinayetlerinden bazı antropolojik anlamlar çıkarmaya çalışmak varken neden Musaşi'yi Örümcek Adam ile dövüştürüyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    peki bir şey sorucam.miyamoto musashinin hayatı boyunca ordu savaşlarına yani ordu muharebelerine sadece bir kaç defa katıldığı doğru mu? yani hayatı boyunca sadece 1-2 savaşa mı katıldı bu adam? eğer öyleyse asıl uzmanlığı bireysel düellolar mıydı? hayatı boyunca 61 düello çok iyi bir düello sayısı.ama eğer ordu savaşlarıyla ilgili hakkında yazılan bilgi doğruysa çok şaşırtıcı.çünkü musashi kadar iyi olmayan gerçek hayattaki çoğu askerler yani şövalyeler ya da osmanlı sipahileri hayatlarında en az 4-5 savaşa katılmışlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılıç Ustası -- 18 Haziran 2023; 1:34:31 >
    _____________________________
  • Kenshi Takahashi ikisini de alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________

    The Power of The Dark Side
  • Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt

    bunu açıklayan, "ben kazanamayacağım hiçbir dövüşe girmediğim için yenilmedim." diye çok güzel bir sözü var. sekigahara savaşından sonraki günlerde, düşman takibinden zorlukla kaçtığını düşünürsek, aptalca savaşlara katılmaması çok doğal.

    _____________________________
    Eğer bir şey öğrenemediysen, sınavın bir anlamı yoktur.(Kral Bumi, Avatar The Last Airbender)

    [DH] Öğretmenler Odasi!
  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    musashi onu şelalenin yanına çekerse biraz zor. her ikisi de kurgusal karakterler ve senaristlerin(oyunlarda bile senaryo var.) yazımına göre hareket ediyorlar ama miyamoto musashi gerçek bir karakter ve gerçek başarılara imza attı.

    _____________________________
    Eğer bir şey öğrenemediysen, sınavın bir anlamı yoktur.(Kral Bumi, Avatar The Last Airbender)

    [DH] Öğretmenler Odasi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sasaki Kojiro alır.

    _____________________________

    Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • riaz kullanıcısına yanıt

    musashi onu yendi.hatta kafasını yardı.haberin yok mu?

    _____________________________
  • Barristan Selmy.

    _____________________________
    "That won't help a thing. The bullet in my head brought me to you."
    -Mona Sax
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.