Şimdi Ara

Miyadını doldurdu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartımdan şüpheleniyorum, bir oyunda renkler sürekli birbirine karışıyordu daha sonra sildim oyunu.

Dün lol oynarken görüntü birden durdu. Sanki bir videoymuş ve pause butonuna tıklanmış gibi oyun içerisinde birden görüntü durdu. Kasa aktif çalışıyor, numlock ışığını yakıp söndürebiliyorum ama başka hiçbirşey yapamıyorum.

Aynı şekilde bugün yine lol oynarken ekran birden gitti ve sanki ekran kartı monitöre bağlı değilmiş gibi monitörde sinyal yok ışığı yanıyordu. Reset attığımda 1 tek bip sesi geldi.

Komple kapatıp 5 dk sonra tekrar açmaya çalıştığımda ekran geldi ve anakartın gösterildiği ekranda ( bios'a girmeden önceki ekran ) sabit kaldı. Bekledim ve ardından windows açılış sesi geldi. Ama ekranda halen bilgisayarı açmak istediğimde ekrana gelen ilk görüntü mevcut.

Bilgisayarım 7. yılını doldurdu. Sanırım yavaştan teklemeye başladı. Şuan yeni bir bilgisayar alacak bütçem yok o yüzden eğer sorun ekran kartımda ise yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Fakat dediğim gibi sorunu anlayamadığım için elim kolum bağlı.

Ekran kartım HD 5770

Bu arada 7 yıldır hiçbir parçası değişmedi bilgisayarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 29 Kasım 2017; 22:41:41 >

• Ekran kartı bağlantı bağlantı kablosunu onboard girişe takıp kontrol edin. Sorunsuz açılırsa ekran kartına yönelebilirsiniz. Yine devam ederse bu disk hatası da olabilir, işlemci hatası da olabilir, ram veya kablo hatası da olabilir, hatta anakart hatası da olabilir. Yani herhangi biri bile bu hataya sebep olabilir. Öncelikle dediğim gibi onboard ile deneyin. Sorun devam ederse, farklı kablo ile deneyin. Sorun devam ederse kasadaki tüm parçaları sökün ve güzel bir temizlik yapın. Daha sonra işlemci termal macununu yenileyin. Çok önemli dosyalarınızı alıp temiz bir format atın. Tabi ki format son seçenek, ancak sürücü çakışmasından dolayı bir dosya hatası varsa manuel olarak bulup düzeltmek sıkıntı olabilir. O yüzden en son format önerdim.

Eğer ki güvenli moda girme şansınız olursa ekran kartı sürücüsünü silip öyle açın bilgisayarı. Bunların içinden basit olarak yapabileceklerinizi en başta yapın. Ona göre diğer işlemlere geçersiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, siz yaptıklarınızı ve sonucu yazarsanız ona göre tekrar yardımcı olmaya çalışırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Ekran kartı bağlantı bağlantı kablosunu onboard girişe takıp kontrol edin. Sorunsuz açılırsa ekran kartına yönelebilirsiniz. Yine devam ederse bu disk hatası da olabilir, işlemci hatası da olabilir, ram veya kablo hatası da olabilir, hatta anakart hatası da olabilir. Yani herhangi biri bile bu hataya sebep olabilir. Öncelikle dediğim gibi onboard ile deneyin. Sorun devam ederse, farklı kablo ile deneyin. Sorun devam ederse kasadaki tüm parçaları sökün ve güzel bir temizlik yapın. Daha sonra işlemci termal macununu yenileyin. Çok önemli dosyalarınızı alıp temiz bir format atın. Tabi ki format son seçenek, ancak sürücü çakışmasından dolayı bir dosya hatası varsa manuel olarak bulup düzeltmek sıkıntı olabilir. O yüzden en son format önerdim.

Eğer ki güvenli moda girme şansınız olursa ekran kartı sürücüsünü silip öyle açın bilgisayarı. Bunların içinden basit olarak yapabileceklerinizi en başta yapın. Ona göre diğer işlemlere geçersiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, siz yaptıklarınızı ve sonucu yazarsanız ona göre tekrar yardımcı olmaya çalışırız.

Hocam öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Anakartımda maalesef onboard ekran kartı mevcut değil. Fakat bilgisayar normal şekilde açılıp kullanılabiliyor. Yani oyunla yük altına girince ekran gitti 2 defa. Siz işlemci diyince ondanda şüphelendim çünkü 2 ekran gitme olayındada arkaplanda oyun dışında tarayıcıda açıktı.
    Geçenlerde hdd'ye bad sector testi de yapmıştım hiçbir sorun gözükmüyordu.
    Şimdi kasayı komple söküp bi temizleyeceğim hocam.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci fanını temizledim fakat sorun var sanırım yerine oturttum elle zorlayınca hiç kıpırdamıyo yerinden, bu ses neden geliyor ?

https://streamable.com/jpzbx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 30 Kasım 2017; 16:57:14 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 30 Kasım 2017; 17:7:53 >
  • emrec4nl4r E kullanıcısına yanıt
    O kadar yüksek sesi güç kaynağı çıkartır. Farklı bir güç kaynağı ile sistemi test edin. Sanırım sorun güç kaynağınızda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O kadar yüksek sesi güç kaynağı çıkartır. Farklı bir güç kaynağı ile sistemi test edin. Sanırım sorun güç kaynağınızda.

İşlemci fanının geç dönmesinde bir sorun yok mu o halde ?

Birde kasayı sökmeden önce böyle bir ses gelmiyordu, powerdan güç çalmasın diye cd-romun kablolarını falanda çıkardım durduk yere neden öyle ses çıkarmaya başladı ki ?

Güç alamadığı için enerjide kopma oluyor. Büyük ihtimalle psu zaten arızalıydı ve müdahale olunca da ortaya çıktı. Tabi bizim tahminlerimiz hep görmeden sadece sizin ifadeleriniz üzerine olduğu için birebir şudur ya da budur deme şansımız olmuyor. Siz farklı bir psu ile testi yapın ona göre duruma bakalım. Eğer ki donanımı sökerken siz bilmeden bi parçaya zarar vermediyseniz; sökmüş olmanız donanımın arızalanmasına sebep olmaz. Çünkü temizlik yaparken her zaman tüm donanımı söküp öyle temizlik yapıyorum. Şimdiye kadar farkında olmadan zarar verdiklerim hariç kendiğilinden bu sökme işleminden dolayı hata veren 1 tane bile donanım olmadı.

Bu işlemi zaten yılda en az 1 veya 2 defa yapmak gerekiyor. Hem temizlik için hem de donanımların termal macunlarının yenilenmesi için. Böylece daha uzun süre sağlıklı bir sistem kullanabiliyoruz. Bu işlemleri yaptıkçada tecrübe kazanıyoruz.

Hocam detaylı detaylı yazıyorsunuz çok teşekkür ederim. Bende, siz görmeden sadece benim anlatımımla arızayı tespit etmeye çalıştığınız için olabildiğince video ve fotoğraf atmaya çalışıyorum.

Şimdi deneyebileceğim bir psu yok maalesef. Benim elimde bulunanın aynısından almamı tavsiye eder misiniz hocam? Şuan kasaya baktığımda cooler master rs 460 mevcut. Şubat ayında tam 8 yıl olacaktı alalı.

Elinizdekinden almayın.Eski bir donanım olması sebebiyle pek verim alınmaz yeni dönemde. Diyeceksiniz ki sistem eski zaten; sistem eski ama kullandığınız tüm yazılımlar yeni. O yüzden uygun fiyatlı 400 - 500 Watt iyi bir psu alabilirsiniz. 100 - 200 TL civarında iyi bir 500 watt psu uzun süre işinizi görür.

EK: Hocam bi de tüm parçalardan ayrı olarak tek başına sadece psuyu çalıştırıp bakın. Bakalım aynı ses devam ediyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 1 Aralık 2017; 4:32:40 >
  • quote:

Elinizdekinden almayın.Eski bir donanım olması sebebiyle pek verim alınmaz yeni dönemde. Diyeceksiniz ki sistem eski zaten; sistem eski ama kullandığınız tüm yazılımlar yeni. O yüzden uygun fiyatlı 400 - 500 Watt iyi bir psu alabilirsiniz. 100 - 200 TL civarında iyi bir 500 watt psu uzun süre işinizi görür.

EK: Hocam bi de tüm parçalardan ayrı olarak tek başına sadece psuyu çalıştırıp bakın. Bakalım aynı ses devam ediyor mu ?

Hocam psuyu kompe söktüm ataç ile çalıştırmak istedim ama 1 milim dönüp bıraktı hep. Baktım olmuyor Psu'nun 24 lük söketini anakarta bağladım pc yatırdım sesi dinlemek için. Sesin psudan değil egzos fanından geldiğini farkettim

Sanırım motoru bozulmuş.

Bilgisayarı ilk açtığımda çok fazla sıcaklık vardı. Biryerde sorunmu var anlamadım CPU1 -20 derece gozüküyordu çünkü.

Miyadını doldurdu mu ?

20 dakika sonra tekrar baktığımda sıcaklık düşmüş.

Miyadını doldurdu mu ?

Fakat şu sıralarda 70 derecenin altına inmiyor.

• Termal macun alıp sürdüm şuan sistem boşta bu şekilde,

Miyadını doldurdu mu ?

Yalnız bu intelin klipsli fanı çok sıkıntılı ya yerine oturtmak için 30 dakika uğraştım resmen.

Egzos fanı helikopter gibi ses çıkarıyor şuanda , macun aldığım yerde yokmuş onu alamadım.
    O sıcaklıklar normal. Resimdekiler yani. Kabul edilebilir dereceler. Psu testini ise fanlar bile bağlı olmadan bakacaksınız ki ses psu fanından mı diğerlerinden mi anlayabilin diye. İşlemci fanını da fazla zorlamayın zarar verirsiniz. Bence iyi bir bilgisayarcıya gidin çalıştırıp gösterin. Daha sonra termal macun ve fan değişimi için pazarlık yaparsınız. Bu şekilde sanırım zarar verme ihtimaliniz var.
  • quote:

O sıcaklıklar normal. Resimdekiler yani. Kabul edilebilir dereceler. Psu testini ise fanlar bile bağlı olmadan bakacaksınız ki ses psu fanından mı diğerlerinden mi anlayabilin diye. İşlemci fanını da fazla zorlamayın zarar verirsiniz. Bence iyi bir bilgisayarcıya gidin çalıştırıp gösterin. Daha sonra termal macun ve fan değişimi için pazarlık yaparsınız. Bu şekilde sanırım zarar verme ihtimaliniz var.

Psu'yu dün komple söktüm ve ataç ile kısa devre yapıp ses gelip gelmediğine bakacaktım fakat hiçbir şekilde psu çalışmadı. Yeşil ile siyah kablonun oraya taktım yanlış mı yaptım ? 1 milim dönüp bıraktı her çıkarıp takışımda.

Bende anakarta bağladım psuyu o şekilde denedim dün. Ses falan yoktu hiç. Zaten ses egzos fanından geliyormuş hocam yukarıdaki videoyu izleyince anlayacaksınız. Ayriyetten nasıl oldu bilmiyorum bugün egzos fanından da ses gelmiyor. Şuan bilgisayarım normale döndü sessiz sedasız çalışıyor.

Geçmiş olsun o zaman. Ya pislikten dolayıdır ya da sürtme falan yapıyordur söküp takınca düzelmiş olabilir.
    Çok teşekkürler hocam sayenizde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.