Şimdi Ara

Mitsubishi Colt Takımı (<< Marjinal ama orijinal>>) (640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.955
Cevap
77
Favori
681.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.Polat

    Sanırım doğru cevap, teşekkürler.
    Aracın beygir gücünden ziyade torka bakmak lazım demekki
    Turbo var multijetlerde evet
    Hayal kırıklığı yaşadım doğrusu 95 hp olduğu için beklentim yüksekti ve
    bir arızasının olduğunu düşünmeye başlamıştım
    Araba sürmeyi öğrenmeniz lazım. 110hp'lik dacia duster da üzdüm, 90beygirlik clio da, 110luk hdi'ları da terlettim. 75beygirlik fiorinoyu geçemeyen bariz bir şekilde arabayı kullanamıyordur. Bariz oyuncak gibi oynanır fiorino ile
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    sanırım arakadaşın demek istediği sadece yokuş performansı...

    uzun yokuşlara yüksek devirde, bağırtarak girmezseniz, akıllı motor (ne demekse) yakıt tasarrufu yaparak çıkıyor sanki.. ve yokuş ortasında bağırtarak hızlandırmaya çalışmanız da can sıkıyor..

    benimki 1.5 olmasına rağmen bayılıyor demeyeyim de gücünden birkaç beygir kaybediyor.. mesela benim 14 yaşındaki 170 bin km'deki coltla ankara elmadağ'a alttan bağırtarak girersem sorun yok, 3-5 yaşındaki araçların peşine takılıp çıkıyor, bazılarını da geçiyor, opel, toyota grubunu falan..

    lakin 90-100 km ile başladığım kırıkkale-kayseri yolundaki rafineriden başlayan keskin ilçesi tırmanışını 70 km'lere düşerek tamamlıyor.. hoş bir durum değil tabi..

    aklım, yetkili serviste söylenen -abi, senin katalizörden ses geliyor- sorunsalına takılıyor... -lan diyorum, kendime.. katalizör tıkanıyorsa herhalde motor kesin güç kaybeder..

    özel servisten alpaslan abiye soruyorum, diyor ki- motor arıza lambası yaktı mı?... eeee yakmadı.. -o zaman arızalı değildir diyor..

    öyle biniyorum işte.. zaten yakıt çok pahalı.. elleme 80-100 aralığında gidivereyim.. rampayı da 1 dakika geç tamamlayıvereyim..

    napalm...

    ama şu var bak.. komşu 2014 model peugeot 301 almış dizel.. walla deli dana gibi tırmanıyor yokuşu.. 130-140-150 demiyor gidiyor..

    2008'de ford escortumuz vardı..1.8 sedan..210 km ile radara girmiştim antalya-kepez düzlüğünde.. ve 150 km'lik sürati sıradan bir süratti.. tabi insan aracının 140-150 yi zorlanmadan fazla patırtı-gürültü olmadan görmesini istiyor... fakat sanırım bizim bu coltlar, ekonomik ve şık bir sürüş için tasarlanmış.. öyle araziyi, parke taşını, hız kesme tümseklerini falan fazla sevmez..


    ama şu da var...14 yılına rağmen benim fıstık yeşili 205/45/16 jantlı 1.5 kasa gp'li colt, hala otoparkın en dikkat çekeni..prototip görünüşü, önden çekik farları ve kaporta çizgileri ile güncelliğini koruyor.. yakışıklı ve sempatik..

    son olarak geçen ne yaptım.. 260 cm boyundaki 6 kapak yatak odası gardrop taşıdım anneme, 2 seferde tamamladım.. geçen yıl 90-190 bazayı üstünde 22 cm yatağıyla taşıdım...önceki yıl etajer diye de gider..millet ağzı açık bakıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 9 Ağustos 2018; 11:16:35 >
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Yine aynı şeyi söylüyorum sürmesini bilmek lazım diye... Atmosferik arabayla rampaya son viteste düşük devirle girersen tabi bayılır devirden hızdan düşer.

    Coltta bir de 6ileri kısa oranlı şanzıman var. headers bile devir çevirecek şekilde yapılmış. Alt devirleri çok torklu değil o yüzden. rampada hızlanmak istiyorsanız devirli binmeniz gerekir. Devir çevirmeden hızlanma bekliyorsanız dizel araba alın. Benzinli araba kullanmayı bırakın. Benzinli arabanın mantığına ters. zaten bu yüzden ülkede dizel ilah oldu...

    Devir çevirince korkmayın motoru elinize almazsınız yeterki düzgün bakımlı olsun...

    1.3 coltum varken bol bol kesiciye de girerdim, rampada da devirli de binerdim. 1 kere bile bu araba çekmiyor demedim.

    Şu lanet dizel arabalarını gözünüzde çok büyütmeyin. Sanki herkes ağrı dağının tepesinde yaşıyor... 1.4 polosu çekmeyen bir vw sahibi görmedim. ne hikmetse ondan daha iyi motoru ve hafif kasası olan colt çekmiyor...

    Şu ülkedeki araba kültürsüzlüğü hiçbir zaman bitmeyecek sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Ağustos 2018; 13:31:17 >
  • leEco L kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum doğrusu, arabalar hakkında bilgimde zayıftır bunuda kabul ediyorum ama anlayamadığım şu; araç 2.500 deviri gösterdiği anda yol bilgisayarından vites yükseltmem için işaret beliriyor, beni sanırım bu yanılttı, hatta çoğu zaman bu uyarıya aldırmadan 4.000 deviri görene kadar basıyor sonra vites yükseltiyorum ama bu durumda araca fazla yüklendiğimi zarar vereceğimi sanıyordum. Öğrenmenin yaşı yoktur, bazı arkadaşlar bilmediğim için bayağı bi vurmuşlar, olsun canları sağolsun. Kibarca cevapladığınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Aracımı tekrar sevmeye başladım
  • L.Polat kullanıcısına yanıt
    Colt sevilmeyecek bir araç değil, gaz pedalı bile sana duyarlıdır sert basarsın araç agresif olur yumuşak basarsın araç gayet sakin olur. zamanla deneyimledikçe anlayacaksın çoğu aracın yaşatamadıklarını verecek sana.
  • arkadaşlar sorunu hiç yasayan oldu mu bilmiyorum.

    benim araçta vitesteyken giderken bir gıcırtı sesi geliyor.

    debriyaja bastığımda ses kesiliyor.

    burada bir tamirciye götürdüm şanzımandan bir bilyeden geliyordur dediler. böyle bir sorunla karşılaşan var mı ne önerirsiniz
  • max torkunu 4000 devirde veren (125 Nm) bir araçtan bahsediyoruz ve bu araç atmosferik.

    peugeot 301 ise (92 hp lik) max torkunu 1750 D/D da veriyor (230 Nm) tork devri neredeyse yarısı ve tork kuvveti neredeyse 2 katı.

    Tam olarak elma ve armut kıyası olur bu o yüzden yapmamak lazım.

    Colt bu yüzden devir seven bir araçtır. Yalıtımı daha iyi olsa çok güzel olur, cz3 hala kendine baktırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #002#

    arkadaşlar sorunu hiç yasayan oldu mu bilmiyorum.

    benim araçta vitesteyken giderken bir gıcırtı sesi geliyor.

    debriyaja bastığımda ses kesiliyor.

    burada bir tamirciye götürdüm şanzımandan bir bilyeden geliyordur dediler. böyle bir sorunla karşılaşan var mı ne önerirsiniz
    arkadaşlar önerisi olan yok mu?
  • Merhaba aktivatör arızaları için Facebookta grup kurdum. Aktivatörle başı dertte olan, daha önce aktivatörün değişip değişmediğini öğrenmek, aktivatörü sorun çıkaran arkadaşlar gruba davetlidir.

    GRUP ADI: Mitsubishi Colt Aktivatör Arızaları Yardımlaşma
  • arkadaşlar colt 2010 invite aracımın benzin enjektörü arızalandı.
    bulabileceğimiz bir yer var mı?
  • Merhaba arkadaşlar,
    46binde aldığım 2009 model invite aracımı 120bin kmye gelinceye kadar sadece yağ ve filtrelerini değiştirerek kullandım. Sadece 50bin kmde keyfe keder buji değiştirmiştim. Ve bugün bir bakayım dedim de neler dönmüş böyle :) Burada edindiğim bilgilerden ötürü en kısa sürede baskı balatayı değiştirmeye karar verdim aktüvatöre zarar vermemesi için , ustama sordum 1.000 tlye hallederiz dedi, sonra yedek parçalara baktım sasch marka debriyaj seti en uygun 1.100 Tl:) Acaba ustam dediğim usta değil mi? Ya da başka marka mı takarız diye düşündü acaba? Bu arada süspansiyonlarda takır tukur çalışıyor onları da göstermem lazım, hesap kabaracak gibi. Bir de 120bin bakımında benzin filtresi değişmesi lazım yazılmış fakat ben bulamıyorum bile bu parçayı. Bozulmadan bunu değiştiren oldu mu? Bu arada sırf bilgi edinmek amacıyla satılık ilanlara msj yazdım şu parçaları değiştiren oldu mu diye. 190binde araç baskı balata değiştirmemiş. Bozulacağından korkuyor sanırım ki sahipleri satıyor. Yaptıranlar da muhtemelen satmıyorlar. 5 yıldır hiç üzmedi sağ olsun beni aracım. Fakat bu sefer bakımda biraz yoracak gibi. Yakın zamanda bu işlemleri yaptırmış bir arkadaşımız var mı? Tecrübeleri bize de yol gösterebilir. İstanbul Büyükçekmece'de oturuyorum. Her türlü fikir ve önerilerinize açığım.
  • Cagadast C kullanıcısına yanıt
    valla ben en fazla 173 bin'de baskı balata değiştiren gördüm. aracım şu an 97 bin km'de 2010 model bende ki de. amt şanzıman. henüz baskı balatamda bir sıkıntı yok. çekişi güzel arabanın. ustaya markasını sorun mutlaka, ama sachs olabilir. ustaların tanıdıkları kişiler var sonuçta uygun fiyata sachs bulabilir kendisi. mesela geçen sene asx aracımızın iki ön amortisörüne (kyb marka) yıldızlar yetkili servisi 3000 tl çekmişti, ben kendi ustamda yine aynı kyb markayı işçilik dahil 880'e taktırmıştım).

    yakıt filtresi 10 yılda bir değişecek diye hatırlıyorum. değiştirmenizi öneririm. eğer değiştirmediyseniz bu bakımda şanzıman yağınızı ve fren hidroliğinizi de değiştirmenizi öneririm. ben 90.000'de değiştirdim hepsini (yakıt filtresi hariç). fren hidroliği higroskopik'tir ve nemi zamanla içeri çeker. iki yılda bir değişilmesi öneriliyor ama ben biraz da kafama göre 90.000'de değiştim. sıkıntısı olmamıştı aslında. şanzıman yağı değiştikten sonra aracın vites geçişleri rahatladı. o 10 senelik fabrika hidroliğini görmeliydiniz, kapkara olmuştu.


    benim amortisörler de fabrika amortisörü. sachs markadır. patlama yok benimkilerde. 10 senelik amortisörün ömrü bitmiş oluyor. isterseniz değiştirin karar sizin. asx'i aldıktan sonra colt'u biraz eşek niyetine kullanıyoruz (şehir içi yani, şehir dışına pek çıkmıyoruz) ben patlayana kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.

    ben de küçükçekmece'deyim. eğer gidebilirim diyorsanız, sultanbeyli'de fatih baruğ var. fsm otomotiv. bende hem asx hem de colt var, iki aracımı da kendisinden başka bir kişiye götürmüyorum (asx'i bikaç kere yıldızlar otomotiv yetkili mitsubishi servisine götürmüşlüğüm var ama geri çağırma için filandı ) . özellikle colt'umda çok çalışma yaptı kendisi. işinin ehlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 17 Mart 2019; 12:38:31 >
  • Merhaba

    3-4 senedir depoda yatan 2006 / 4 kapılı manuel 1.3 colt var

    yavaştan toplarım 1-2 ayda biter

    custom parçalar nereden bulabilirim.
    Orjinal paspas vs ayrıca

    Ve örnek custom araç galerileri , komple konuyu okumadım direk atlıyorum konuya :)
  • Yaklaşık 2 ay önce 7 yıl bindiğimiz Colt u sattım yerine asx düşündüm ama nasip olmadı. Bütçe 40 bin civarı Colt dan sonra ne olabilir tavsiye ihtiyacım var millet
  • ztalan kullanıcısına yanıt
    1.5 lancer olabilir...
  • Arkadaşlar merhaba.2007 colt 1.3 amt aracım için ön amortisörler lazım. Yaklaşık 1 aydır her yerde sormama rağmen aynı marka sağ sol amortisör Hiçbir yerde yok.Sorduğum bir kaç usta aynı marka olmazsa randıman vermez dediler.şuan sol ön optimal marka sağ ön de Monroe marka var.acaba ayrı markaları alıp taktırsam sorun olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan

    Merhaba

    3-4 senedir depoda yatan 2006 / 4 kapılı manuel 1.3 colt var

    yavaştan toplarım 1-2 ayda biter

    custom parçalar nereden bulabilirim.
    Orjinal paspas vs ayrıca

    Ve örnek custom araç galerileri , komple konuyu okumadım direk atlıyorum konuya :)
    Satacak mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 18 Nisan 2019; 10:49:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimist_16

    Arkadaşlar merhaba.2007 colt 1.3 amt aracım için ön amortisörler lazım. Yaklaşık 1 aydır her yerde sormama rağmen aynı marka sağ sol amortisör Hiçbir yerde yok.Sorduğum bir kaç usta aynı marka olmazsa randıman vermez dediler.şuan sol ön optimal marka sağ ön de Monroe marka var.acaba ayrı markaları alıp taktırsam sorun olur mu?
    facebookta colt grubu var, oradakiler daha hızlı yardımcı oluyor
  • Merhaba arkadaşlar

    2017 yeni polo 1.0 tsi aracımı ev aldığımız için sattık , şimdi ekonomik bir otomatik vites araç bakıyorum 25_30 bin TL bandında baktığım araçlar
    Opel Corsa 2000 kasa tam otomatik
    Peugeot 206 tam otomatik
    Honda jazz cvt
    1.5 Colt yarı otomatik
    bu araçlar arasında ilk ikisini çok eski ve dökük oldukları için eledim jazz lar çok güzel fakat bu fiyatlara hepsi pert kayıtlı , bir tek Colt kalıyor 30_32 aralığında , bu aracı tavsiye edermisiniz örnek ilanlar

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-mitsubishi-colt-2005-otomatik-130000-km-685871798/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-memurdan..orjinal-km-otomatik-683210359/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-129000-binde-sorunsuz-bir-aractir-683695668/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimist_16

    Arkadaşlar merhaba.2007 colt 1.3 amt aracım için ön amortisörler lazım. Yaklaşık 1 aydır her yerde sormama rağmen aynı marka sağ sol amortisör Hiçbir yerde yok.Sorduğum bir kaç usta aynı marka olmazsa randıman vermez dediler.şuan sol ön optimal marka sağ ön de Monroe marka var.acaba ayrı markaları alıp taktırsam sorun olur mu?
    Sadeceparca.com sitesine girip telefon ile stok sorar mısın
  • 
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.