Şimdi Ara

Mitsubishi Colt Takımı (<< Marjinal ama orijinal>>) (633. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.955
Cevap
77
Favori
682.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler şu arkadaş benzinli coltununun motorunun ve şanzumanının mercedes olduğunu iddia ediyor. Ben dizellerin mercedes motor olduğunu söyledim ama dolandırıcı mıdır nedir kabul etmedi. Colt kullanan arkadaşlar açıklık getirebilir mi.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2012-colt-otomatik-daha-temizini-ve-masrafsizini-bulmaniz-zor-473897939/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Beyler şu arkadaş benzinli coltununun motorunun ve şanzumanının mercedes olduğunu iddia ediyor. Ben dizellerin mercedes motor olduğunu söyledim ama dolandırıcı mıdır nedir kabul etmedi. Colt kullanan arkadaşlar açıklık getirebilir mi.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2012-colt-otomatik-daha-temizini-ve-masrafsizini-bulmaniz-zor-473897939/detay/

    Selam Hocam,
    Ben 2. Colt umu kullanıyorum. benzinli motorlar bildiğim kadarıyla mitsubishi mivec kodlu motorlar. 1.5 leri zaten Lancer da kullanıyor, Smart ForFour ve Coltta da 1.5 ve 1.3 beraber kullanıldı. Otomatik şanzumanlar Getrag isminde bir Alman şirkete ait. Edc ve Powershit te aynı firma tarafından üretiliyor. Gelelim dizellere, 1493 cc dizeller Daimler-Hyundai ortak kullanımı olan motorlar. Hyundai-Kia da 16 v olan motor 102 hp üretirken, Colt-Smart ta 12 v motor 95 hp üretiyor.




  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Why Shy kullanıcısına yanıt
    Ben hyundai ile alakasını olduğunu şu zamana kadar görmedim. Zaten hyundainin motorla alakası yok.

    Dizellerin motor kodu: Mercedes-Benz OM639
    mercedes 4silindir 1991cc motorundan(Mercedes-Benz OM640) 1 silindirin kesilmesiyle ortaya çıkan 3 silindirli bir dizel motor. Biri sanırım hyundaiye ekmek çıkarmaya çalışmış. Yıl oldu 2017 hala dizel motor yapamıyor hyundai :) yakıt tüketimleri hala rezalet hyundai dizellerinin.

    Benzinli motorlar:
    3A91: 1.1lt 3 silindir 75 beygir türkiyede 3-5 tane var, 1.5lt benzinlinin 1 silindiri eksik hali
    4A90: 1.3lt 4 silindir 95hp mivec, 1.5lt ile aynı blok farklı krank ve piston ve kolu, üst kapak tasarımı farklı
    4A91: 1.5lt 4 silindir 110hp mivec, lancerdaki motor da birebir bunun aynısı
    4G15T: 1.5lt turbo 150hp CZT motoru, eski bir motor döküm, üstüne mivec kapak ve turbo uygulanmış.

    4A92: 1.6lt 4silindir 117hp mivec, lancer ve ASX'lerde kullanıldı.

    Bu benzinli motorların hepsi Mitsubishi'ye aittir. Mercedeste küçük hacimde kaliteli motor üretecek bilgi birikimi yok




  • mtlrjst38 M kullanıcısına yanıt
    1- normal şartlarda evet hareket etmiyor. ancak baskı balata yavaş yavaş bitmeye başladığı zaman, araç kendi kendine hareket edebilir. mesela benimki de ilk aldığım zaman (63 bin km'deydi) asla hareket etmiyordu. şimdi 78.300 km'de ve artık hafiften hareket ediyor. şanzıman kendini kalibre ediyor. aktivatörü korumak için. bu bir sorun değildir içiniz rahat olsun. 100 bin gibi baskı balata değiştirilmesini tavsiye ediyorum. ben değiştireceğim.
    2- benim aracım benzinli pek bişey diyemem. ama şehir dışı 4.5 - 5, şehir içi ise 7.5 litre tüketimi geçmiyor.
    3- vitesi boşta bırakın. eğer birinci viteste bırakırsanız, üstüne de farları açık unutup aküyü bitirirseniz, o arabayı oradan ancak çekici kurtarır. boşta bırakın, el frenini iyi çekin hiç bir şey olmaz.
    4- ben bol bol altıncı vitese geçiyorum. mesela hızınız 70'e geldi mi 6. viteste gidebilirsiniz. araç koklama modunda hareket edecektir. a modu da az yakar ama, kendiniz manuel kullandığınızda düşük devir çevirirseniz daha da az yaktırabilirsiniz.
    5- valla colt alarak çok doğru bir tercih yapmışsınız. güle güle kullanın. 1.5 senedir 2010 model colt cz3 sahibiyim. bir gün bile ulan ben bu arabayı neden aldım demedim. geniş, performanslı, konforlu, ekonomik. daha ne olsun




  • Merhaba forumdaşlar Colt'um için kışlık lastik düşünüyorum hangi markayı önerirsiniz ? Şimdi mi almak kârlı yoksa kışın mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    valla alabiliyorsanız şimdi alın. ben geçen sene 185/60/r15 (colt'un normal lastik ölçüleri 195/50 r15'tir ama 185/60/r15'te uyuyor hem de 195'ten daha ucuz) nokian wr d4 aldım. kar yağışında da, yağmurda da kullandım ve çok memnun kaldım. 4 lastiği toplamda 684 liraya almıştım n11.com'daki kormetal mağazasından. çok güzel bir lastik kesinlikle tavsiye ediyorum
  • Hocam benim lastikler 175 65 r14 olması lazım ama sizin ki baya büyük değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    sizdeki dizel mi? invite benzinli colt'ların lastikleri 15 inç. inform dizel vs 1.1 inform paketlerde 14 inç vardı sanırım..
    http://forum.jdmspiritturkey.com/viewtopic.php?f=33&t=235

    burada lastik ebatlarıyla ilgili gerekli olan bilgileri yazdık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 31 Ağustos 2017; 11:32:53 >
  • Hocam benim ki 1.3 en boş olan inform paketi acaba yanlış mı hatırlıyorum dışarı çıkınca bakacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha ilan vs açmadım ama yakın gelecekte CZ3'ümü satacağım... burada arayanı filan oluyor diye ilk sizin haberiniz olsun... geçen doluda aldığı hasar dışında kaza vs yok zaten... 2008 model 68.000km'de, hiçbir sorunu yok... şuan dolunun düzeltilmesi için RS'den sıra bekliyor :) ondan sonra takasa yada galericiler ne verirse ona göre haber veririm... yada böyle selülitli dursun, kasko kaydı olmasın derseniz mesaj atın... bir kaç sayfa geride dolu hasarı fotolarım vardı yanlış hatırlamıyorsam...

    zamanında Tipo'mu satarken olanlardan dolayı("galeri 7.000 veriyor, o kadar temiz" dediğim varlık "o zaman 6.500 vereyim" demişti) sahibindenle filan uğraşmayalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIR_Lama

    daha ilan vs açmadım ama yakın gelecekte CZ3'ümü satacağım... burada arayanı filan oluyor diye ilk sizin haberiniz olsun... geçen doluda aldığı hasar dışında kaza vs yok zaten... 2008 model 68.000km'de, hiçbir sorunu yok... şuan dolunun düzeltilmesi için RS'den sıra bekliyor :) ondan sonra takasa yada galericiler ne verirse ona göre haber veririm... yada böyle selülitli dursun, kasko kaydı olmasın derseniz mesaj atın... bir kaç sayfa geride dolu hasarı fotolarım vardı yanlış hatırlamıyorsam...

    zamanında Tipo'mu satarken olanlardan dolayı("galeri 7.000 veriyor, o kadar temiz" dediğim varlık "o zaman 6.500 vereyim" demişti) sahibindenle filan uğraşmayalım :)

    Kardeşim, hayırlısı olsun şimdiden.

    Sana zahmet resim atar mısın tekrardan buraya?

    Ekleme: Şimdi gördüm resimlerini (= Ne kadar fiyat istediğinizle alakalı özelden dönüş yaparsanız çok sevinirim.

    RS'ten yapılmış hali ile istediğiniz fiyat nedir veya şu haliyle ne istersiniz? Yakın bir arkadaşım CZ3 bakıyor, değerlendirebiliriz nasipse. Yabancıya gitmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 6 Eylül 2017; 16:23:43 >




  • Arkadaşlar coltumu satışa çıkardım.Kıymetini bilene gitsin. Ayrıca ilana yazmayı unutuğum sıfır stepneyi sayfadan arkadaş alırsa hediye edeceğim.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-satilik-temiz-manuel-colt-480023853/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcep80 -- 10 Eylül 2017; 23:24:28 >
  • Arkadaşlar merhaba,
    coltumun 10bin bakımı geldi. İzmitte tanıdığınız bildiğiniz usta varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar merhaba,
    bugün coltumda bi problemle karşılaştım. anahtarla aracı açtığımda 2 defa dörlülerin yanması gerekirken ardarda 9 kere yandı. Sonra bir de kapatayım dedim, yine 9 defa ardarda yandı dörtlüler. sabah işe vardım yine aynı. akşam iş çıkışı yine aynı. Sebebini bilen var mıdır acaba?
  • Kumanda piliniz bitiyor diyor aracınız. Yeni bir pil takın düzelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtlrjst38 M kullanıcısına yanıt
    sultanbeyli tem yanyolda FSM otoya gidiyoruz. valla beylikdüzünden oraya giden arkadaş var o yüzden izmitten rahatlıkla gelebilirsiniz.


  • Özledim
  • Merhaba Arkadaşlar;

    10 Gün önce 2011 elegance model 1.3 amt benzinli Colt aldım. Yavaş yavaş birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Geçen hafta muayenesini yaptırmak için bakımlarını yaptırdım. ilk defa colt kullanıyorum gayet memnunum.

    Yalnız bir sorum var araba aldığımdan beri çok yakıyor yani forumdaki yazışmaların bazılarına denk geldim şehir içi düzgün kullanan birisi için 9 lt ortalama iyi denmiş. ben arabanın 12 lt nin altına düştüğünü görmedim. ki genelde 15 - 16 - 17 lerde ortalaması. en basiti dün akşam sırf denemek için çekmeköy den atatürk havalimanına gidiş dönüş yaptım gece çıktığım için yol boştu ne bir ara sokak nede trafik sıkışıklığı vardı hızım hep 80 km sağ şeritte yani bir nevi şehirler arası yolculuk yaptım en düşük dün 12 lt yi gördüm. Aracımda bir problem mi var yoksa normal mi? Bunun neden olabileceği hakkında bir fikriniz var mı dır? Teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_GrLyN

    Merhaba Arkadaşlar;

    10 Gün önce 2011 elegance model 1.3 amt benzinli Colt aldım. Yavaş yavaş birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Geçen hafta muayenesini yaptırmak için bakımlarını yaptırdım. ilk defa colt kullanıyorum gayet memnunum.

    Yalnız bir sorum var araba aldığımdan beri çok yakıyor yani forumdaki yazışmaların bazılarına denk geldim şehir içi düzgün kullanan birisi için 9 lt ortalama iyi denmiş. ben arabanın 12 lt nin altına düştüğünü görmedim. ki genelde 15 - 16 - 17 lerde ortalaması. en basiti dün akşam sırf denemek için çekmeköy den atatürk havalimanına gidiş dönüş yaptım gece çıktığım için yol boştu ne bir ara sokak nede trafik sıkışıklığı vardı hızım hep 80 km sağ şeritte yani bir nevi şehirler arası yolculuk yaptım en düşük dün 12 lt yi gördüm. Aracımda bir problem mi var yoksa normal mi? Bunun neden olabileceği hakkında bir fikriniz var mı dır? Teşekkür ederim.

    Araçta LPG var mı? LPG olsa dahi zaten ortalama 8-9 falan gibi bir şey olmalı (sanıyorum)

    İlk aklıma gelen ön oksijen sensörü. Bir baktırın muhakkak. Aynı sorun eski aracımda vardı, arızalanan ve artık düzgün veri okuyamayan ön oksijen sensörü yüzünden aracın yakıt tüketimi iki katı kadar artmıştı. Değiştirir değiştirmez sorun çözüldü.




  • Aracımda LPG yok.

    Önümüzdeki ay bir şehirler arası yol yapıcam. Şayet orada da normal değerlerin üstünde çıkarsa dediğiniz gibi bir ustaya götürüp kontrol ettireceğim. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.