Şimdi Ara

Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
27.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • s.a sırf bu bılgıyı paylasmak amacıyla uye oldum belkı bırı ıstıfade eder
    yenı aldıgım aracım 2000 model carısma 1.8 gdı elegance benzınlı
    benzınde 4,2-4,5 kurus/km yakınca buna lpg taktırmaya karar verdım uzun arastırmalar sonucu 15-20 tane gaz bayını gezdıkten sonra 2 tanesı harıc dıgerler takılmaz dedı . takılmaz dıyenlerın tavırlarını anlatmıyacıgım olumsuz oldugu ıcın konu dısı kaldılar. ıkı tanesı de atıkerın tek nokta enjeksıyonlusunun bu araca uyumlu oldunu ve montaj yapacaklarını soyledıler bırısıyle anlastım ve taktırdım suanda 500 km yol yaptım ve 3,0-3,3 kurus/km ye dustu yakıt yazın dahada dusecektır aracı ısıtmak ıcın bes 10 dakıka durdugu yerde calıstırdıgımıda ve -10/ 0 derecede kış kosullarınıda dıkkate alırsak şehir içi ortalama 3,0 kurusun altına dusecektır yakıtı kışın opetten almanız şart yanma oranı yuksek oldugu için direk gazda çalişiyor. baska lpg ıle yoksa once benzın sonra gaza almanız lazım

    bukadar yazıyı yazmamın tek sebebı bosuna formlarda yazanlara aldanmayın. arac benzınlı halınden daha ııyı oldu hıcbır sıkıntısı yok ( acık hava fıltresı takmanız lazım. onuda hava fıltresının kapagını cıkartıp uygun bır boru yardımıyla takıyosunuz etrafına yapıstırıcı yapınca hal oluyo ) bılen bılmeyen herkes konusuyor. sanayıde zaman gecırmeden. lpg cı dolasmadan. olmaz arkadas dıyenlere moralınız bozulmadan. dırek gıdın taktırın dıye atıker tek nokta enj.

    güncelleme 04,02,2020

    s.a arkadaşlar üyelik şifremi felan unuttum bırkac kez denedıkten sonra forma gırebıldım gelelim carizma 1,8 gdı aracın lpg seruvenıne
    aracı 6 ay once sattım... 3 yıl yada daha fazla, 50 000 km yada daha fazla carızmamı lpgde kullandım... eksı yanı motor performansı bıraz düstü. bır kac defa arac sogukken motor çig gazdan dolayı boguldu ve hava fıltresınden patlatma yaptı bende acık hava fıltresı oldugu ıcın pek etkılenmeden yola devam ettım. ıyı tarafı kendım gaz ayarı yapmayı ogrendım ... ıyı kotu yıllarca bındım çekişi gidişi gayet iyidi satarkende....yıllarca cok arayan oldu lpg konusunda telefon numaramı sıldım formdan kısacası lpg olmuyor dıyenlere taktırdım yıllarca kullandan okuyanlara bır fıkır verebıldıysem ne mutlu ıyı gunlerde kalın Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu? Mitsubishi carisma 1.8 gdi motora lpg olurmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazan çelik -- 4 Şubat 2020; 14:50:31 >




  • Benimde 1.8 GDİ 1999 model aracım var bende tek nokta sistemli LPG taktırdım sorun yok 2 aydır kullanıyorum. yakıt sarfiyatı şehirler arası 0,180 tl ye düştü. Yaptıracak arkadaşlara tavsiye ederim sadece tek nokta olmasına dikkat etsinler çünkü sıralı sistem yaptıranlar enjeksiyonları yaktıklarını söyldiler ve tekrar tek nokta taktırmışlar.
  • birolkoke B kullanıcısına yanıt
    S.A. Bende aylardır 1.8 GDI düşünüyorum fakat yakıt konusundan cesaret edip alamadım.uzun süredir forumu takip etmekteyim fakat GDI lerin yakıtından hemen hemen herkes dertli.manuel vitesli araç 2015 yakıt fiyatları baz alındığında şehir içi ve şehir dışı km deki yakıtı nedir?ayrıca 1.8 GDI ye lpg taktıran Birol kardeşim lpgyi taktıralı 6 ayı devirmişsin.şimdi durum nedir?herhangi bir sıkıntı oluştumu?hangi markanın sistemini taktırdın?deneyimlerini aktarıp bizleride aydınlatırsan çok sevinirim.saygılar
  • Arkadaşlar

    Yaklaşık 3 ay önce 98 GDİ carizma aldım üzerinde LPG takılıydı ve sorunsuz çalışıyordu. Yalnız araba gitmiyordu ve rolantide benzine geçiyordu hiç memlun değildim. LPG yi manifold üzerine delik açarak takmışlar. LPG yi söktürdüm manifold üzerindeki delikleri kapattım ve yağını suyunu değiştirdim şuan arabam süper. 210 u gördüm araba istedi ama basamadım :)

    ilk başta LPG yi sökünce yakıttan korktum ama korkulacak gibi değil geçen gün 400 km yol yaptım araba tam yüklü ve ortalama 110 - 130 hızla 95 TL yaktı. Şuan şehir içi kullanıyorum 35 kuruş felan yakıyor. Arkadaşta tempra var oda 45 kuruş yakıyor. Yani şehir dışında yakmıyor şehir içi yakıyor.

    Konfor ve yoltutuşu mükemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Bey -- 1 Ağustos 2015; 12:08:15 >
  • Okan Bey O kullanıcısına yanıt
    Aracın hayırlı olsun,güle güle kazasız belasız kullan Okan Bey.Ayrıca verdiğin değerli bilgiler içinde tşk ederim.Demekki bu motora LPG takılıyor fakat randıman vermiyor.Ben Atikeri arayıp konuştum takıldığını ve sıkıntı çıkarmadığını beyan ettiler.LPG sıralı sistem değil eski sistem tek noktalı takılıyormuş.Tabikii takılması önemli değil önemli olan ne kadar verimli olduğudur.
    İşin tuhaf yanı Carizmadan başka bir araç almak istemiyorum.sağlamlıksa sağlamlık konforso konfor donanım vs. birçok araçda olmayan özellikler var ama yakıt ve parça konusundanda çekinmekteydim.Bülbül ile Gülün aşkı gibi bişey bendeki Carizma aşkıda.Hernekadar parça,yakıt ve 2.elde sıkıntı olsada mutlaka alacağım.
  • Aslında GDİ fazla yakmıyor ama benzin pahalı. 1.8 125 HP arabanın benzinde 8 litre çok normal.

    Bastıkça yola yapışan bir araba , 180 le giderken bile tek elle viraja girersin güven verir. Arabayla fazla gezmiyorsan al bence. 35.000TL lik arabada bu konfor yok.

    Yedek parçası evet biraz pahalı Doğan Şahin e göre ama Kolay kolay arıza vermez.

    Ev Alacağım ilgilenen varsa ben aracımı satarım. Arabam tamamen orjinal. 0544 443 00 30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan Bey -- 19 Haziran 2015; 17:24:48 >
  • GDİ ye lpg taktırdım diyen 2 arkadaş yorumlarınızı bekliyorum
  • emrah_c E kullanıcısına yanıt
    Emrah Bey geç oldu ama şu ana kadar LPG den dolayı bi sıkıntı yaşamadım. gayet normal bir şekilde çalışıyor. Tek nokta sistemi olarak taktırdım 450 TL ye simit tüp. Geçen gün silindir kapak contası değişimi için motor açıldı ustaya iyice baktırdım kendimde baktım ustayada sordum lpg den dolayı aracın motorunda hiçbir sorun olmadığını söyledi. Carisma cı arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum tek nokta LPG sistemi takabilirsiniz.
  • birolkoke B kullanıcısına yanıt
    Merhaba 150.000 km de bi 1.8 gdi carisma buldum hiç lpg takılmamış siz sorun yaşamadıgınız belirtmişsiniz lpgnin markası neydi acaba ve şimdiye dek bi sorunla karşılaştınızmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba konuyu hortlatıyorum ama ben bu sıralar carisma bakıyorum almak icin ve forumlarda kfayı yemek üzereyim . lpg li olacak araç 1.8 gdi li lpg li araç var ama araştırdıktan sonra baya bi korkuttu beni bu enjektör olayı ki şöyle birşey buldum .

    "mitsubishi nin desteklediği vivalle diye bir lpg sistemi var.Silindirlere sıvı lpg püskürten.Oldukça pahalı bir sistem ama işleyişi çok güzel.Onun gibi bir şey olabilir."

    Bu tarz bir sistem varmış türkiye de var mı bilen var mı ? Bunun dışında sanırım en iyi seçenek 1.6 glx oluyor . Sene 2018 oldu. Bu gdi ye tek noktalı lpg taktıan arkadaşlar nekadar zaman kullandı arabayı ve sorun yaşadı mı merak ediyorum doğrusu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavez17

    Merhaba konuyu hortlatıyorum ama ben bu sıralar carisma bakıyorum almak icin ve forumlarda kfayı yemek üzereyim . lpg li olacak araç 1.8 gdi li lpg li araç var ama araştırdıktan sonra baya bi korkuttu beni bu enjektör olayı ki şöyle birşey buldum .

    "mitsubishi nin desteklediği vivalle diye bir lpg sistemi var.Silindirlere sıvı lpg püskürten.Oldukça pahalı bir sistem ama işleyişi çok güzel.Onun gibi bir şey olabilir."

    Bu tarz bir sistem varmış türkiye de var mı bilen var mı ? Bunun dışında sanırım en iyi seçenek 1.6 glx oluyor . Sene 2018 oldu. Bu gdi ye tek noktalı lpg taktıan arkadaşlar nekadar zaman kullandı arabayı ve sorun yaşadı mı merak ediyorum doğrusu
    Naptın aldın mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Khal Drogo_ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ya vazgeçtim. Aslında bir tane 1.6 GLX buldum. Expertize soktum ama arabanın hidrolikten tutun da karteldeki vuruklara kadar bir ton sorunu çıktı. Hatta conta bile değişmesi gerekiyor dendi. Tahmini 3 bin liralık masrafı çıktı aracın. Exper parası kaçtı . Almadım. Adam da bilgim yok deyip sıyrıldı.
    Zaten çok fazla yok piyasada komple vazgeçtim.
  • Antalya da mitsubishi carisma için usta bilen varmı acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barba07 B kullanıcısına yanıt

    Antalya Özkan içme direkt git carisma sevenler grubundan yönlendirdiler de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.