Şimdi Ara

>>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<< (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
29
Favori
168.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VEDAT_06 V kullanıcısına yanıt
    bayiilerde yanılmıyorsam hala 2017 model sıfır km araçlar var

    temsa, eclipse cross'tan sonra asx'in ithalatını durdurdu. ancak amerika'da, avustralya'da avrupa'da hala satılıyor. yani şu an türkiye'de olmaması demek üretimi bitti anlamına gelmesin. eclipse'in önünü açmak için asx'i kestiler.

    ben 2013 modelini hala kullanıyorum, ekşi sözlüğe de yorumlarımı yazdım. okuyabilir merak eden arkadaşlar...
    https://eksisozluk.com/entry/86522626




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GcGokhan

    115bin kilometrede ki aracım için bakım maliyeti;

    Bosch hava+Yakıt+Polen filtre seti 80-TL
    TRW arka balata seti 105-TL
    Castrol 5W-40 tam sentetik motor yağı 130-TL
    Bosch dot4. fren hidrolik yağı 15-TL
    Plenty Antrifiriz 15-TL
    Locoil Antririzli cam suyu Ücretsiz(Yağ hediyesi)
    Mannbor yakıt katkısı Ücretsiz (Yağ hediyesi)

    İşçilik 100-TL

    TOPLAM : 445-TL oldu
    fiyat iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 5 Mart 2019; 10:7:35 >
  • 4 - 5 ay sonra 2020 ler çıkacak, bizde halen daha 2017 araçlar satılıyor. az ucuzlatalım da satalım diyen yok. tuzları kuru
  • VEDAT_06 V kullanıcısına yanıt
    en büyük sebeplerden birisi de adam gibi tanıtımlarının yapılmaması. evet galerilerde duruyor, ancak sizin gibi benim gibi yalnızca asx araştıran insanlar internette böyle araçların sıfır km olarak beklediğini görüyor. halbuki adam gibi tanıtsalar, reklamını yapsalar belki satılacaklar. asx'lerin elde kalmasının sebebinin tek sorumlusu temsa denilen distribitör bozuntusudur. temsa mitsubishi'ye hiç bir zaman hak ettiği değeri vermedi. yoksa asx çok iyi bir araç. ancak temsa bir gün gidip volkswagen'i de alsa ve yeni tiguan çıksa onu da satamaz. çünkü reklamını yapmaz, tanıtmaz. gerçi biraz eclipse cross ile kımıldamaya başladılar ama hayırlısı bakalım...
  • arkadaslar merhaba benim asxin arka bagaj pandizotu yok ve arkadan cok yol sesi geliyor.. bu arka bagaj pandizot u veva ona benzeyen sürgülü birsey bulma sansı varmıdır.. tesekkurler..
  • VEDAT_06 V kullanıcısına yanıt
    5 litre alıp, 4,2 lt koyması için ustamı tembihledim. artan yağı bağaja 2 parça halinde koydum ki ara ara eksiltme olursa takviye yapayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotukedi

    arkadaslar merhaba benim asxin arka bagaj pandizotu yok ve arkadan cok yol sesi geliyor.. bu arka bagaj pandizot u veva ona benzeyen sürgülü birsey bulma sansı varmıdır.. tesekkurler..
    0507 249 41 16 Nuri USta
    0212 356 50 50 Alles Oto
    0530 402 97 28 Emre Özkaynak
    0212 588 58 20 parcamarketim.com


    Arayıp sorman için çıkartabildiğim yedek parçacılar.
  • 7 yıldan fazla kullandığım Colt umu sattım yerine asx düşünüyorum ileriye doğru nasipse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GcGokhan

    5 litre alıp, 4,2 lt koyması için ustamı tembihledim. artan yağı bağaja 2 parça halinde koydum ki ara ara eksiltme olursa takviye yapayım.
    4 litre yeterli oluyor. ben 4 litre koyuyorum 20 bin km eksiltmeden gidiyorum. sonra tekrar bakıma bugün 5-30 motul xclean fe aldım onu deneyeceğim hayırlısıyla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ztalan

    7 yıldan fazla kullandığım Colt umu sattım yerine asx düşünüyorum ileriye doğru nasipse
    3.5 yıldır 100 bin km'ye gelmek üzere olan colt cz3 amt kullanıyorum 2010 model. colt sınıfına göre hakikaten iyi bir araç. colt'u kullanmak'ta çok zevkli. genelde hafta içleri ve iş için kullanıyoruz colt'u. o kadar km yol yaptım rutin bakımları dışında sıfır masraf açtı bana...
  • 1- 4 lt yeterli olacak olsa Japon Mühendisler 4,2 litrelik hazne yapmazdı.
    2- Bakım periyodu 15bin aracın +5bin sizin ikramınız mı?

    Umarım eşe dosta satmazsınız aracınızı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GcGokhan

    1- 4 lt yeterli olacak olsa Japon Mühendisler 4,2 litrelik hazne yapmazdı.
    2- Bakım periyodu 15bin aracın +5bin sizin ikramınız mı?

    Umarım eşe dosta satmazsınız aracınızı.
    valla siz fazla para ödemeye meraklıysanız 5 litre alabilirsiniz karışamam.. ben değil pek çok asx, lancer ve colt kullanıcısı aracına 4 litre yağ koyar (facebook gruplarını inceleyin kullanıcılarıyla konuşun). hepsinde de hazne 4.2 litredir. 0.2 filtreye, 4 litre kartere... parayı sokakta toplamıyoruz sonuçta, 5 litre'ye 50-60 lira fazla verecek değilim.

    ha ama şu var ekleyeyim, ben adam gibi sürüyorum. çok nadir 2000 devir'i geçiyorum, vites değişimlerini zamanında ve doğru bir şekilde yaparım. otoyollarda hızım 90'dır sekmez. çok nadir o da araç sollamak için 110-120 yaparım. öyle makas atan, sürekli devir çeviren tiplerden değilim kısacası... motoru temiz kullanılan bir araç yağ eksiltir mi? üç buçuk sene olacak aynı zamanda colt sahibiyim, onun da katalogda yazan 4.2 litre ve 4 litre koyuyorum. bakıma gittiğimde gram sıkıntı olmuyor, eksiltme olmuyor . aracımızın motorları taş gibi...

    sitede ve kılavuzda yazan değer 15.000 doğrudur, ancak avrupa'lı web sitelerini incelediğinizde bakımın 20.000 gibi yapılabileceği de yazıyor. internette hepsi mevcut. kompresyon testi dahil pek çok şeyi yaptırdım, aracımda bir şey yok. maşallah taş gibi.

    size satmam merak etmeyin satmayı da düşünmüyorum zaten. memnun olduğum şeyi niye satacakmışım? benim aracımın bir tane bile tramer kaydı yok 2012 aralık trafiğe çıkışlı olmasına rağmen... kazası yok, değişeni yok. motoru da gayet iyi sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 5 Mart 2019; 18:9:7 >




  • Facebook grublarını çokta şey etmeyin. İlla ben onun bunun dediğine şey etcem diyorsanız, bahsettiğiniz Asx grubunun yöneticisi olduğumu söylersem belki 0,2lt yağ için destan yazmaktan vazgeçersiniz. Aracımız dünyada en sorunsuz araçların başında(çoğunlukla ilk 5te) gelir iken sizden istediği tek şey 15bin/yıl da bir adam gibi bakım yaptırmanız, yağını suyunu eksik etmemeniz. Hepsi bu.
  • Mükerrrer İleti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GcGokhan -- 6 Mart 2019; 8:12:56 >
  • GcGokhan kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkür ederim.

    facebook gruplarını sadece örnek verdim. türkiye'de mitsubishi ile ilgili web sitesi oluşumunu ilk başlatan kişi benim yakın arkadaşım. taa 2009'larda donanımhaber'den başladılar, kendi web sitelerine geçtiler, aldılar yürüdüler. sonra aradaki bazı yanlış kişiler yüzünden dağıldılar, biz de kendi kaderimizi çizdik. ben de o grubun yönetimindeyim . bununla birlikte bahsettiğim asx grubunda üç yönetici var ikisi arkadaşımız, diğer arkadaşın adı da sizin nick'inizdeki isim değil.

    grup yönetimi olarak hepimizde asx, colt ve lancer araçlar mevcut genelde. size bahsettiğim yakın arkadaşım 2011 yılından beri 1.6 lancer kullanıyor. onun da yağ kapasitesi 4.2 litre ve 4 litre kullanır yıllardır. hatta yağı çoğu zaman birlikte satın alıyoruz, motul'dan (ve 5-30'dan -arkadaşın gazlı olduğu için 5-40 kullanıyor-) şaşmayız. aracı şu an 200 bin km'ye gelmek üzere. madem facebook gruplarına aşinasınız, fatih baruğ'nun (fsm otomotiv) ismini de duymuşsunuzdur. bizzat kompresyon testi yapıldı araca, tık yok. üstelik 25.000 km'den beri gazda kullanıyor aracını ve bugüne kadar bir kere bile eksiltti diyerek ustasına gitmemiştir, anca bakımdan bakıma gider. aynı şekilde 4 senedir colt aracım var onun da kapasitesi 4,2 litre. 4 litre'den fazlasını hiç koymadım. araç 100 bin'e geliyor ve benzinde kullanıldı. yine tık yok...

    ben 0,2 litre yağ için destan yazmıyorum. sadece bir gerçeği söylüyorum. isteyen 0,2 litre de ekletir ancak bunun için 5 litre yağ alması gerekecek, fazla para ödemeye meraklı olan alsın diyorum.

    bana 20.000 konusunda da inanmadınız, link'i inceleyin. bu sadece bir tanesi, internet bunlarla dolu. bu linkte sert kullanımda kaç bin km'de, normal kullanımda kaç bin km'de ne yapacağınızın yazdığı bir tablo var. temsa'nın amacı para kazanmak tabi 10.000 15.000 yazar geçer. sert kullanan adam 10.000'de bile değiştirir ama önemli olan 'yıl' dır. ben yılında değiştiriyorum her zaman
    http://mmc-autoelectric.org.ua/en/reference-information/284-periodic-inspection-and-maintenance-schedule-asx




  • Aracın kullanım klavuzunu da TEMSA yazıyor olsa gerek.
    Hala bu aracı bu motoru tasarlayan mühendisleri değil de onun bunun ne dediği ve ne yaptığı ile ilgileniyorsunuz.
    Siz bilirsiniz diyim de gereksiz muhabbet daha çok uzamasın.
     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<< >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<




  • 1- gönderdiğiniz bakım tablosu TEMSA'nın tablosu.
    2- ben aracın yağ kapasitesi 4 litredir demedim. sadece 4 litre koyarsanız yeterli olacaktır dedim. yani 4.2 litre değildir gibi bir şey kastetmedim. kitapta yazan odur doğru, isteyen 4.2 koyar isteyen 4 koyar. siz 4.2 koyun ama 4 litre koyanlara da laf söylemeyin bir zahmet... yok umarım eşe dosta satmazsın aracı, şu bu vs. gibi... aracıma laf söylettirmem.

    bir daha da yazmayacağım buraya... ne yazsam boş çünkü.
  • konu saçma sapan bir tartışmanın ardından ölmüş, yazık.. ben de yeni aranıza katıldım 2011 model 77 binde asx'im ile.bu hafta 80 bin bakımını erkenden yaptırdım. yıldızlar servisine gittim, filtrelere+yağ+işçilik 500 tl verdim. bir dahakini muhtemelen sanayide yaptırırım.

    lpg olarak da yeni atiker gold taktırdım, 2450 tl'ye mal oldu, perfomans olarak hiç birşey değişmedi. gaz girişini de depo kapağının içine yaptılar, sanki orjinali böyleymiş gibi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanil -- 7 Nisan 2019; 19:24:24 >
  • khanil kullanıcısına yanıt
    Konu iki kişiye zimmetli değil ki ölüp gitsin. DH Asx kullanıcıları kısıtlı bir kitle olduğundan pek hareketli bir başlık değil zaten.
    Herhangi bir sıkıntınız olduğunda şahsen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Depo kapağının içine yapılan girişler gerçekten çok iyi oluyor. Ben "zor olur, çamurluk kesilecek" diyen ustaya itiraz edip yaptırmadığım için çok pişman oldum. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • 2013 model 43 binde ASX intense aldım. 2 hafta oldu. 75 bin TL verdim araca. Bu fiyata hurdalığa koyulması gereken araçlar satıldığı bir dönemde hakikaten çok iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

    Dış görünüşünü zaten beğeniyordum, içini ilk başta yadırgadım ama kullandıkça sevmeye başladım. Soğuk havalarda koltuk ısıtmayı açmak, anahtarı cebinden çıkarmadan girip çalıştırmak, vs çok güzel. Motor pek atik değil ama yakıt konusunda çok iyi 130'a sabitleyince ~5 litre yakıyor. Tiguan'da 8'in üstüne çıkar o hızda.


    Asx'i yakın fiyatlardaki diğer SUV'lerle kısaca kıyaslamak istiyorum.
    Normalde Tiguan kullanıyorum, ASX tabi ki bir Tiguan değil. Konfor olarak Tiguan ayrı bir dünya, hatta komşumun Jetta'sını sürdüm o bile daha konforlu. Ama bu rahat olmadığı anlamına gelmiyor, sadece bu araçlara kıyasla altta kalıyor. Bir de şöyle bir durum var: aynı km'de Tiguan için 20 bin daha fazla para vermeniz lazım. Hem de koltuk ısıtma, sunroof, anahtarsız giriş-çalıştırma olmayanı... Qashqai, 3008, Kuga, Sportage, ix35 gibi alternatiflerde de benzer durum söz konusu. Bence maddiyatı zorlayacaksa ve ikinci el kaygımız yoksa ASX alıp geçmek en güzeli. Gençseniz belki o fiyatlara 500x düşünebilirsiniz. Fiat markasını pek sevmesem de 500x'in sürüşü, rahatlığı çok güzel.

    ASX'de sadeliğin keyfi var. Basit, karmaşadan uzak, sorunsuz. Açıkçası ben kullandığım her gün aracın koltuğuna bir öncekinden daha fazla severek oturuyorum.

    Geçen gün arka tampon korumalığı alıp taktırdım. Aracın havasını değiştirdi çok hoşuma gitti. Dönüp dönüp bakıyorum öyle hoş oldu. Tavsiye ederim. Aşağıya fotoğrafını koyacağım.

    Hazır buraya yazmışken trim sesi sorunu hakkında fikir almak istiyorum. Aracın sunroof perdesinin altındaki çerçeve kısmından bir de hız göstergesinin kromaj görünümlü çerçevesinden cızırtı geliyor. Araya kağıt mı sıkıştırayım ne yapayım :) Bu konuda tavsiyeniz varsa yazarsanız sevinirim.
     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 12 Mayıs 2019; 6:5:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.