Şimdi Ara

Mİtlerde ki benzerlikler - kolektif bilinçdışı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 2 Ağustos 2023; 2:59:45 >



  • Jack London önce bu imgeleri anlatarak, sonrasında 2 milyon yıllık rüyaları anlattığı bir eseri var ''Ademden Önce''. Orada birçok şeyin cevabı var gibi. Yalnız uyarayım, akademik kaynak değil, edebi eser yani edebi çalışma ama London bunu yazarken Darwin, Mendel gibi isimlerden epey bir etkileniyor.London'ın eseri aynı zamanda ABD üniversitelerinde Antropoloji bölümlerinde 50 yıla yakın derslerde okutuluyor, sosyolojik bir inceleme olarak, evrim sosyolojisi hakkında fikir versin diye. Evrim sosyolojisi, kollektif bilinçdışı ile iç içe bir kavram. İkisi ayrı düşünülemez bile.


    Karnımızda yılanların gezdiğini düşünmemiz, yere ilk inen primatları yılanların ısırmasından dolayı, ağaçtan düşme rüyaları görmemiz, ilk insanların ve ilk hominid grupların ağaçtan düşme tehlikeleri geçirmeleri. Birisinin kaçırması, insanların ateş yakmadığı zamanlarda kılıç dişli kaplanların, leoparların, jaguarların insanları kaçırarak parçalaması.


    ''Kollektif bilinçdışı'' kavramı bütün kültürlerin ortak olması konusunda yalnız değil. Folklor ve halkbilimde de kültürlerin ortaklığı çokça tartışılan bir konu.





  • Teşekkürler hocam, Jack london'un bu kitabını hiç bilmiyordum, Bu konu üzerine düşmesi ise şaşırttı. Jung'un Dönüşüm sembolleri ve kırmızı kitabı üzerinden bu imge ve sembolleri Araştırıyordum Söylediğiniz kitabı en kısa zamanda alıp okuyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 23 Haziran 2021; 21:13:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.