Şimdi Ara

MİT Sorguya Çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 9 ay
  • Cevaplayan Üyeler 15
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 6
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 gün 17 saat 47 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 4
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Cem_Alim (6 mesaj) dekareme (4 mesaj) codeThoreau (1 mesaj) Meticulous (1 mesaj) 07kubi07 (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (15 mesaj) Mobil (5 mesaj) (2 mesaj) (1 mesaj)
  • @
1 oy
Öne Çıkar
Giriş

Kendisini MiT personeli olarak tanıtan erkek şahıs görüşmek istediğini, iş yerime geldiğini söyledi.

Ben de yemekte olduğumu, birazdan ofise geçeceğimi, ofiste görüşebileceğimizi söyledim.

Hemen ardından ofise geçtim, müdüre durumu anlatınca "Evet ofisi de aradı, telefonunuzu teyid için sorunca ben de söyledim ama gerekli bilgiyi verdim" dedi.

Ben de bu beyan üzerine işle ilgili olduğunu müdürün de gerekli bilgiyi verdiğini düşünerek arkadaşlarla dışarı çıktık.

Yarım saat sonra aynı numara aynı kişi aradı, iş yerime geldiğini söyledi.

Ben de iş yerimde olmadığımı dışarıda olduğumu söyleyince yanıma geleceğini söyledi, adresi tarif ettim.

10 dakika sonra erkek şahıs geldi masada arkadaşlarımla olduğu halde yanıma oturdu, sorgu başladı.

Son Moskova ziyaretimde Rus Gümrüğü' nün bana her hangi bir zorluk çıkarıp çıkarmadığını sordu.

Ben de sorun çıkmadığını sadece dönüşte genç ve çıtır kadın gümrük personelinin pasaportumda dakikalarca bir şey arar gibi yapraklarını karıştırdığını, bulamayınca yanındaki başka kadın personele sorduğunu, onun da birşeyler gösterdiğini, bu durumun 10 dakika sürdüğünü anlattım.

"Bagajınız var mıydı?"

Bagajımın olmadığını söyleyince "Evet orada Türk vatandaşlarını böyle tutanabiliyorlar" dedi.

Hemen ardından ekledim ondan bir ay sonra Stockholm' e gittiğimi orada da girişte beni sorguya çektiklerini, başıma gelecekleri bildiğim için otel rezervasyon belgesini bile yazılı çıktı olarak ibraz ettiğimi, bu sorgunun daha kısa sürdüğünü anlattım.

O sormadan yine Türkiye' ye dönüşte havalimanındaki muameleden şikayetçi olduğumu söyledim, sorduğunda anlattım:

Havalimanında Türk vatandaşları için ayrı bir pasaport kontrol noktası tahsis edildiği halde bütün turistlerin oraya yığıldığını ve gişede bekleyen polisin itiraz etmeden pasaportlarına mühür bastığını, bu durumun sırada bekleyen bir Türk vatandaşının itirazı üzere son bulduğunu anlattım.

Daha sonra teşekkür ederek masadan ayrıldı.

Arkadaşlarım şaşkın bir şekilde bana bakıyorlardı: "Abi nerden biliyon MİT olduğunu, yalan söylüyor olabilir, kimlik bile göstermedi" dediler....

• Para vermediğin sürece sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csb

• crazyfriend712 kullanıcısına yanıt

Değil...

• sen kimsin ki mit seni sorguluyor?

• Sen de bunu yedin

• Sonra yataktan düşünce uyandın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sence hulk gerçek olabilir mi

• Moskovada kaçak et mi kestin köftehor diye sordu mu hocam?

• Mit sana Mit kimligi gostermez, kasap,berber,polis,ogretmen,jandarma kimligini gosterir.

Ayrica ulkemizde bir cok ulkenin ajani bulunuyor.

• Mitçi benimle ilk tanıştığında çaktırmadan unutmak istediğim yüzünü şeytan görsün dediğim birinden bahsetmişti. Ama ben geçiştirdim. Çünkü bu şahsı 4 yıl önce Mit' e yine ben ihbar etmiştim.

Bu sorgu üzerine orada yaşadıklarımı tekrar gözden geçirdim ve iki olayı hatırladım:

Moskova gümrüğüne vardığımda önümde yeşil pasaportlu bir kadın vardı, gümrük memuruna bir şey anlatmaya çalışıyordu.

Sonra arkasına dönüp "Sen bunların dilini biliyor musun? Ne soruyor bu?" dedi.

Ben tam ne olduğunu soracakken kadının geçmesine izin verdiler beni aldılar, süratli bir şekilde sorunsuz geçtim.

Havalimanı önündeki şehir merkezine götüren otobüse bindim ama otobüs şoförü nakit veya bilet istedi. Bende sadece Amerikan Doları ve kredi kartı vardı.

Dakikalarca şoförle bunu nasıl çözeriz diye işaret dili ve telefon ekranından anlaşmaya çalışmıştım.

Tam o sırada durakta bir erkek yolcu bindi, o da şoföre bir şeyler sordu. Ben de bu arada ödeme yöntemi araştırmak için telefondan internete girmeye çalışıyordum.

Erkek yolcu bir ara konuşmasını duraklatınca ben de araya girip şoföre internet şifresi sordum işaret dili ile.

Erkek yolcu "Sen Türk müsün?" diye sordu ve tanıştık. Azerbaycanlı olduğunu söyledi.

Derdimi anlatınca cebinden 100 Ruble çıkarıp şoföre verdi, ben havale yada başka bir şekilde ona ödemek istesem de kabul etmedi.

Bir de Moskova' da Amerikan Büyükelçiliği civarında çok yürüdüm.

MİT Sorguya Çekti

Bu olaylarla ilgisi olabilir mi diye düşünmeden edemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 17 Şubat 2022; 19:9:3 >

• Arkadaş, beni neden sorguya çekiyorsun, ne öğrenmek istiyorsun, neyin peşindesin diye bu 3 sorudan 1 tanesini bilem sormak heç mi aklına gelmedi?MİT Sorguya Çekti 

• dekareme kullanıcısına yanıt

"Ruslar bizimkileri keyfi alıkoymuşlar onu araştırıyoruz" demişti...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

O halde neden "20 Litre yağ aldık diye peşime adam taktılar ! ?" diye diğer konuda mesaj attın?

Sende o zâtın telefon numarası duruyordur.. Onu ara ve şu haberden söz et.. " Bizi ecnebi ülkelerinde yarım saat beklettiler diye mit ayağımıza adam gönderip durumu soruşturuyor.. Gurbet illerde şu şoförler urda aç susuz, tuvaletsiz haftalarca bekletilerek işkence ediliyorlar.. Gidin onları kurtarın siz" dersen çok makbule geçer, onlara da bi faiden dokanırdı

• Arkadaşlar beklediğim gibi durumu amirime aktarmışlar.

Geçen gün amirim diğer amirler de olduğu halde makamına çağırdı sordu ne olduğunu ona da anlattım.

"Mit' in işi gücü yok insanların peşine adam takıp yurtdışında sorun yaşadın mı diye soracak? Hiç mantığın elveriyor mu buna? Sen ver bakalım bana şu numarayı ben araştırayım. Bir daha sakın Mitçiyim diyen kimse ile muhatap olma" dedi. Numarayı verdim.

Birkaç yıl önce sohbet sırasında bir müdüre geçmişteki bir olayı anlatmıştım.

Müdür "Sen bunu Mit' e ihbar etsene" demişti de yazmıştım.

Hatta sonuç alamayınca Savcılığa art arda şikayet dilekçeleri yazmıştım.

Savcılıktaki görevli "Artık isim olarak tanınıyorsun, sana arıza diyoruz" dediğinde şikayet etmekten vazgeçmiştim.

Baktım savcılıkla bu iş çözülemeyecek Beştepe Özel Kaleme faks çektim "Beni soruşturun" diye...

• Amirim bugün söyledi:

"Anlattıkların doğruymuş, MİT' in o sıralarda Rusya Fedarasyonu Ülkesini ziyaret eden Yeşil Pasaportlulara zorluk çıkarılması üzerine bunun gibi bir anket benzeri çalışması olmuş" dedi.

Ben de "Zaten yanımda iki arkadaşımı bilerek götürdüm, yoksa bunu kime anlatsam yine şizofrenik hayaller görmeye başladın derdi" şeklinde cevapladım...

Hayatın macera be, yazsan roman olur bilion muMİT Sorguya Çekti 

• Okumayın
    Genc ve çıtır kadın gümrük personeli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • öyle kimliksiz sorguya çekemez hakların var. koca mit te senin telefon no na ulaşamamış, iş yerinden mi öğrendi aga 😁😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.