Şimdi Ara

MIT, en kısa boş zamanınızı bile eğitime harcamanızı istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MIT, en kısa boş zamanınızı bile eğitime harcamanızı istiyor 

    MIT’nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nda görevli olan araştırmacılar boş zamanlarda kullanılabilecek, eğitim amaçlı uygulamalar geliştirdiler. Yapı olarak aynı kategoriyi paylaştıkları uygulamalardan çok daha farklı olan uygulamalar, yalnızca birkaç saniyelik boş zamanlarda kullanılması amacıyla özelleştirilmiş.
     

    Araştırmacılar bu uygulamaları geliştirme fikrini gündelik hayatta çok fazla zamanı boşa geçirmemizden edinmişler. Akıllı telefonumuz Wi-Fi’a bağlanırken veya bilgisayarınızdan bir web sayfasını yüklemeye çalışırken beklememizi örnek gösteren araştırmacılar, boşa harcanan bu kısa sürelerin de eğitim amacıyla kullanılabileceğini düşünüyorlar. Bu fikirden yola çıkarak bir grup uygulama geliştirilmiş ve uygulamaların tümü “WaitSuite” olarak isimlendirilmiş.

     

    Şimdilik yalnızca dil öğrenimi amacıyla kullanılan WaitSuite, beklemenizi gerektiren her türlü durumu otomatik olarak algılıyor. Örneğin telefonunuz Wi-Fi sinyali ararken, bir uygulamayı yenilerken, e-posta gönderirken ve hatta asansörün gelmesini beklerken (Bluetooth iBeacons sayesinde algılıyor) WaitSuite uygulamaları sorularını yöneltiyor.

     

    WaitSuite’in Google Chrome uzantısını (WaitChatter) buradaki bağlantı üzerinden edinebilirsiniz. Mobil uygulamalar hala geliştirilme aşamasında.

     







  • Çok güzel bir proje.

  • Adamlar bulduğu her fırsatta kendilerini geliştirip yeni dil öğrensin bizse play store'daki uygulamalara neden Türkçe dil desteği yok diyerek 1 puan verelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veri_Mühendisi -- 17 Nisan 2017; 23:46:15 >
  • milli istihbarat teşkilati zannedilmesin. Massachusetts Institute of Technology kısaltması yüzde 90 ?

  • Dizilerler, survivorlarla, evlilik programlarıyla, bilgisayar oyunlarıyla, onla bunla özellikle akşam vakitlerimizi boşa harcayacağımıza her gün herhangi faydalı olabilecek bilgilerle kendimizi geliştirmeye çalışsak, şu an nerde olurdu acaba Türkiye?

  • Ülkemizin böyle projelerle uğraştığını görmek gurur verici.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya123450

    Adamlar bulduğu her fırsatta kendilerini geliştirip yeni dil öğrensin bizse play store'daki uygulamalara neden Türkçe dil desteği yok diyerek 1 puan verelim.

    Onu da geçtik artık yorum gözüksün diye bir yıldız veriyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.