Şimdi Ara

MISIR SEYAHATi VE BILMENIZ GEREKENLER (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
56.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eline sağlık hocam bu yaz mısıra gitmeyi düşünüyodum bende, yazın çok işime yarayacak :)
  • Usta benim sevgilim de mısırlı. kahir'de yaşıyor. Heliopolisde sürekli git gel epey sıkıntı oluyor çok da maliyetli oluyor. Önerebileceğiniz alternetif ulaşım yöntemleri var mıdır. Mısır için. Denizyolu ile alakalı araştırma yaptım ama herhangi göz doldurucu bir bilgiye ulaşamadım...
  • Açıkçası havayolundan başka bir seçeneğiniz yok gibi. Mersinden İskenderiye'ye gemi seferleri başladığını duydum ancak bunlar taşıma değil Ticari yük taşımacılığı yapıyorlar. (ro-ro)..
  • Ustad yazini okudum bileti aldik subatda bende kahire sarm el seyh yapicam bakalim hayirlisi kahireden sarma ulasimi basil saglamami onerirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilgiler için teşekkürler, Mısıra böyle 1 haftalık bir gezi için önereceğiniz en iyi tatil dönemi nedir ? Eylül uygun mu mesela ?
  • Merhaba;
    Herşeyi çok detaylı anlatmışsınız,paylaşımınız için teşekkürler.
    Biz Haziran ayının başında balayına gitmeyi düşünüyoruz yanlız haziranda çok sıcak olur diye duyduk, yorumunuz nedir acaba ?
  • Mayıs -Haziran Dönemi sıcaklık 30-38 civarında değişir..Güney mısır da ısı 40 dereceyi bulur. Bence Mısır Seyahatleri için en iyi sezon İlkBahar Ve Son bahar ayları..Sıcaktan bunalmadan rahat rahat Gezersiniz..Özellikle Temmuz-Ağustos ve Hatta Eylül aylarında bile Kahire'de yada Mısır'ın Genelinde bulunmanızı pek önermem....Malum 45 derece Sıcakta sokağa çıkmaz istemezsiniz..Zaten gündüz sokaklarda pek kimseyi göremezsiniz devlet daireleri bile kapanır belirli saatlerde...Gezilerinizde Birde Tur otobüsünüzün kliması biraz zayıfsa vay halinize... pişersiniz..Ocak-şubat aylarında Sharm-EL Sheikh tercih edebilirsiniz..Rahat rahat denize bile girilir..Sıcaklık 28-30 derecenin altına pek inmez..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uludagnet

    Mayıs -Haziran Dönemi sıcaklık 30-38 civarında değişir..Güney mısır da ısı 40 dereceyi bulur. Bence Mısır Seyahatleri için en iyi sezon İlkBahar Ve Son bahar ayları..Sıcaktan bunalmadan rahat rahat Gezersiniz..Özellikle Temmuz-Ağustos ve Hatta Eylül aylarında bile Kahire'de yada Mısır'ın Genelinde bulunmanızı pek önermem....Malum 45 derece Sıcakta sokağa çıkmaz istemezsiniz..Zaten gündüz sokaklarda pek kimseyi göremezsiniz devlet daireleri bile kapanır belirli saatlerde...Gezilerinizde Birde Tur otobüsünüzün kliması biraz zayıfsa vay halinize... pişersiniz..Ocak-şubat aylarında Sharm-EL Sheikh tercih edebilirsiniz..Rahat rahat denize bile girilir..Sıcaklık 28-30 derecenin altına pek inmez..

    Hocam yazın güzelmiş. Çok detaylı anlatmışsın. Okudukdan sonra mısır dikkatimi çekti.
    Ama sormam gereken bir soru var.
    Ağustos yada eylül başı gibi gitsem uçak, vize, pasaport, otel konaklama(fazla lüks değil) ulaşım vs. 1 haftalık toplam giderim ne kadar olur.
  • Otel- Uçak- Müze v.b masraflar kişiye, düşünülen aktivitelere, ve rezarvasyon yapılan zamana otelin konumuna, erken yada son dakika rezervasyon talebine göre Çok değişkenlik gösterir.Bununla ilgili ayrıntılı net bilgileri acentalardan yada bireysel seyahat düşünüyorsanız; internetten ve uçak ücreti ile ilgili Thy web sayfasından daha net bilgi alabilirsiniz. Benim oturduğum yerden kesin bir fiyat vermem doğru olmaz Ama tahmini masrafınız kişi başı 750 dolar 2 kişilik bir rezarvasyon için ise 1100-1250 dolar civarında olacaktır diye düşünüyorum
  • bilgiler çok doyurucu . teşekkürler.
    bende eşimle gitmek istiyorum 5 gecelik bir tur var sharma 930 tl iki kişi 1860 eder sence uygunmudur.
    http://www.bamtur.com/Turlar/sharm-el-sheikh-somestre-3-cleopatra-tsokkos/77043.aspx
  • gece hayatı barlar vs.. nasıl?
  • Mısır Kültür Turları, ailecek turlar, balayı v.b geziler için daha uygun bir yerdir. Ortadoğu ülkelerinin hiçbirinde renkli bir gece hayatı v.s beklemeyin. Pavyon, gazino tarzı yerler var ama gitmenizi önermem. Hep batakhane..Ayrıca yanınızda sağlam biri yoksa Kazıklanırsınız..Turiste acımazlar.---Lübnan'da dahil buna..Gece hayatı istiyorsanız gidilecek ülkeleri internette biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

    Önemli Not: > Arkadaşlar Kişisel ve özel konuları mesaj sayfasına yazmak yerine Pm'den özel mesajla iletiniz. Vakit buldukça Cevaplamaya Çalışıyorum. Bu şekilde hem sayfa kalabalıklaşmamış olur hemde sorularınıza daha hızlı cevap alabilirsiniz.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 8 Ocak 2013; 18:57:55 >
  • 1 ay sonra misirda olucam otelleri aldim kahire de kalip 4 gece sharm da kalicam sharmds itel kahvalti dahil otel bizi opmez degilmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uludagnet

    Evet arkadaslar forumun eski bi üyesi olarak beni Pc Donanim ve ses sistemleri Sayfalarinda Taniyanlar Vardir Ama burda da kendimi Tanitiym. Ben Göktug Uludag..Hem Alayli Hem Mektepli bir Turizmciyim..Ayni Zamanda bi Otel Resepsiyonistiyim..
    Yaz mevsimi yaklasiyor ve bir çogumuz seyahat planlari yapmaya baslamistir eminim. Ve yurt disi ucuz tatil için gidilecek ülkelerin basinda da Misir Geliyor..Misira Vize Ile gidiliyor..Yesil pasaport sahiplerine vize yok ve 40 yas üstü kisiler vizelerini kahire havaalaninda gümrüklü alandaki bankalardan alabiliyor ama size önerim gitmeden Büyükelçilikten almaniz..Vize ücreti 100 tl.Uçak biletini 15 gün önce alirsaniz 220 euro gidis dönüs ve otele ödedigim para 6 gece 7 gün için 450 tl...Yabancı dil sorunum olmadığından ve Turizm sektörünün içinden gelmem münasebetiyle ben genelde Seyahatlerimi bireysel olarak yapiyorum.. Size önerim gideceğiniz ülkede iyi bir tanidiginiz yada bağlantınız yok ise Profesyonel Tur rehberleri esliginde paket turlar ile gitmeniz.(Paket tur seçerken dikkatli olun 50-100 dolar ucuza olsun diye rezil olmayın..).Mısırın genelinde Arapça bilmiyorsaniz Zorlanirsiniz..Ingilizce Bilmek yetmez..Ulasim- gezmek görmek için yaninizda bir bilen olması kolaylık sağlar.. Gitmeyi düsünen arkadaslar için bugüne dek Olumlu ve olumsuz tecrübelerimi yazimin devaminda yeri geldikçe elimden geldigince Paylasacagim..Misir 3-5 Günde gezilecek ülke degil Gittigim gördügüm kadariyla Anlatacagim..Çünki Nil nehri Boyunca en az piramitler kadar gezilmesi görülmesi gereken yerler arasinda Asvan Luxor V.b tarihi turistik tapinaklar v.b yerler vAr...buralara henüz bende gitmedim ama nil nehri üzerinde gemi turlari ile gidebilirsiniz..(biraz pahalidir 1500 euro civari türkiyede bu turlari düzenleyen acentalar var.. )
    Seyahatinize baslamadan önce gittiginiz ülkenin Türkiyeden iklim sartlari olarak +10-15 derece daha sicak bi ülke oldugunu unutmayalim.Tatil ve deniz turizmi için gidilecek Sehir Sharm-El Sheikh..Dalis Ve Deniz Turizmine daha uygun...Kizildenizin Mercan Resifleri Görülmesi gereken Yerler..Kültür Turizmi için Kahire...Kahire ve Misir Denince ilk akla gelen Piramitler..Ama kahire 1-2 günde gezilecek sehir degil..20 Milyonun üzerinde nüfüsuyla ve Trafik yogunluguyla en az dolu dolu 2 Gün ayirmaniz gerek ve Seyahatinize Iskenderiye Turunuda Katacaksaniz buna en az + 1 gün eklemenizde Fayda Var... Kahire Iskenderiye arasi 2,5-3 Saat civarı, Gidis-dönüs Kolay Ve Otoban Ile ulasim mümkün ( Otoban her Ne kadar tam olarak bitmemis olsada Kabul edilebilir bir yolculuk yapilabilir...Türkiye Ile kiyaslamayin...Inanin Biz avrupanin kendisiyiz :)....Sharm El Sheikh ise deniz turizmi Casino Ve Gece Hayatina daha uygun.Sevgilinizle gidiyorsaniz daha özgür bir sehir Bunun sebebini yazimin devaminda Anlatacagim (sevgili meselesi)..Kisaca kiyaslayacak Olursak; Misir'in Antalyasi Sharm---Misir'in Izmiri Iskenderiye ---Ve Misirin Istanbulu Kahire Diyebiliriz...Ama kesinlikle Karsilastirmiyorum sadece daha iyi anlamaniz için örnekledim..Aramizda en az 20-30 yillik Kültür ve gelismislik Farki Var..Teknolojik altyapı , Egitim- kültür ve ekonomik olarak halkinin %80 lik kesiminin bizden daha geride oldugunu bilmenizi isterim.

    ..Ankara-Kahire Arasi Direkt Uçus Yok Ne yazikki..Ankara'nin Adi Baskent ama Türkiyenin Disa Açilan KApisi genelde Istanbul Atatürk Havaalani ..Seyahatine ben gibi İstanbul disindaki sehirlerden Baslayacaklar için ulasim için karayolu tercih edecekler için ,otobüsle Istanbul esenler otogarina Geliyoruz.. Esenler Otogara indiginizde hemen terminal binasinin alt katindan metro ya geçebiliyorsunuz..Alt Katta 150-200 metrelik bi koridor sizi bekliyor..Bunun sonundaki asansörle çiktiginizda karsiniza direk dis hatlar terminali sizi bekliyor..Seyahate çikarken uçakta Rahat etmeniz için bol kiyafetler ve x-ray cihazlarina takilacak metal alasimli kemer v.b size üst aramasinda vakit kaybettirecek seyler almaminizda fayda var.. Terminal binasina girdiginizde yurt içi çikis harcini yatirmamissaniz maliye giseleri var...yurt disi çikis harcini önceden yatirmanizda fayda Var sira olmuyor ama çalisma saatleri sinirli yani Uçaginiz gece yarisi ise büyük bi problem sizi bekliyor demektir.. .Para yatirdiginiz dekontu yaniniza alin pasaport kontrolünde sizden istenecek... uçaginizin check-in islemi için uçak biletinizi aldiginiz acentanin size gönderdigi mail çiktisindaki rezervasyon uçus belgesi ile uçus panolarindan okudugunuz yetkili check-in bankolarina gidin..valizinizi check-in bankosuna verin..Valiziniz etiketlenip kayar sistemle uçaga gidiyor sasirmayin (daha önce uçus tecrübesi olmayan arkadaslari düsünerek yaziyorum...bilenler için sorun yok)... valiziniz küçük ise yaniniza da alabilirsiniz.. bagaj tesliminde beklemezsiniz... çok sürmüyor zaten, en fazla 20 dakka bagaj beklersiniz ...checkinden sonra pasaport kontrol kuyruguna gidin (bu islemlser için 2 saat önce havaalninda olun çünki çogu check-in ve bagaj alimi uçustan 1 saat önce kapatiliyor
    yaniniza uluslararasi geçerliligi olan Euro-Usd Para birimlerinden yeterince alin... günün çalisma saaatlerinde bunu havaalanindaki döviz bürosu ve bankalardanda saglayabilirsiniz ama önceden bu küçük detaylari halletmenizde fayda var....Misir bize kiyasla Yari yariya Ucuz... hiç korkmayin..400 dolar gibi bi rakam yaklasik 2400 misir pound u eder..ve bu size 5-6 günlük bi gezi için hediyeler yeme içme ve taksi ile ulasim gibi extra harcamalar için yeterlidir....Bu yaziyi okuyan çogu kisinin paket tur tercih ettigini düsündügümden acentanizin ve seçtiginiz turun size bu çogu extra harcamalarda daha çok avantaj saglayacagi inancindayim...ama turunuzun neleri kapsadigini ögrenin.. havaalani transferi +oda kahvalti ve rehberlik hizmeti sunuyorsa söyledigim bu 400 dolar size fazlasiyla yetecektir..Hsbc -Citibank in subeleri oldukça yaygin..Ama hiç kredi Karti Kullanmadim her yerde yaygin degil..Müzelere ve turistik yerlere girisler nakit.. ve hep pesin ödedigimden kredi karti kullanimi ne olur bilemiyorum.. Kartinizin uluslararasi geçerliligi hakkinda bankanizdan bilgi almanizda fayda var...karta güvenip zor durumda kalmayin sonra...
    Misir'in yasam tarzi olarak Suudi Arabistan gibi degil. Kanunlari laik bi ülke ama bizdeki kadar özgür bir ülke degil..Simdi Türkiye çok mu özgür diyecekler olacaktir ama özellikle bayan arkadaslarin çok dikkat çekici kiyafetler giymemelerini öneririm..Evli arkadaşlar için elbette sorun yok otel konaklamasında ama sevgilisiyle kalacak arkadaşlar otel rezervasyonlarını ve Voucher larını kalacakları kişiyle burada halledip öyle gitsinler..Özellikle Kahirede, bayan arkadaşınızla evli değilseniz, kesin olmamakla birlikte ayrı oda verebilirler.O yüzden rezervasyonunuzu gitmeden kesinleştirin...Diğer olumsuz bir konu Misirli erkekler yaninizdaki kadina hiç çekinmeden laf atarlar, hayatinda ilk kez kadin görürmüs gibi bakarlar..Bu onlar için Çok normal..Evli olun olmayın buna zaman zaman hazır olun..(en sevmediğim şey bu mısırda bazen o azmanların hepsini toptam öldürmek istiyodum) .Bir seferinde Al haram str,de Gezerken pasaport kontrolü bahanesiyle durdurulduk ve Polisin güvenlik bahanesiyle adreslerimizi ve telefon numaralarimizi aldigini Söylemeliyim..Bunda ne var diyebilirsiniz.Ama o polis, aradan yarim saat geçmeden kiz arkadasimi arayip bulusma teklif etti..Böyleleride var..Tabi sizin bunu sikayet edecek hiç bi yeriniz yok..Çünki orda ölüm kalim olmadikça ne polisin ne başka bi güvenlik biriminin umurlarinda olmazsiniz...Sikayet etmemize ragmen hiç bi gelisme alamadigimiz gibi, eger tatilinin karakollarda rezil olmasini istemiyorsan çeneni kapa gibi bir uslüpla da karsilastim son gidisimde..Yani sizin anlayacaginiz kafanizi öne egin gidilcek yerlere gidin gelin ve dönün..Türkleri seviyorlar ama ilk bakista Avrupalilardan ayirt edemiyorlar..Turist olarak Hemen dikkat çekiyorsunuz caddelerinde gezerken. Ve yaninizdaki kadin da genç ve güzelse bol bol su sözleri duyarsiniz Lucky man.. Ve hiç gözlerini ayirmadan kadininiza bakarlar arkanizdan laf atarlar evli olup olmamanız farketmez onlar bunu bilmiyor..Arapça söylediklerinde ben anlamiyordum ama yanımdaki bayanın gözlerinden rahatsiz oldugunu görebiliyordum.....45 yasindaki erkekler hiç utanmadan 18-19 yasindaki turistlere asilir emin olun...Özellikle Biz Türkler gibi kisknaç bir millet içinde bu kabullenilebilir bir durum değil..çogu kez kavganin esigine geldim ama her seferinde lanet edip gitmisimdir..Çok güzel arkadasliklarimda oldu.Futbol Maçına gidip öğretildiği kadar tezahürat ve birazcık da küfür ve Arka sokak mısır kahvehanelerinde limonatayla biraz nargile...Türkiyede de seviyesiz insanlar var ama emin olun misirla aramizda çok var. Caddeleri sadece turistler için temizlediklerini düsünüyorsunuz..Çünki çogu yabancilarin geçis güzergahlari temiz ve bakimli ama benim gibi gerçek misiri arka sokaklari zaman zaman sehirin içlerine girenler için bizim ne kadar ilerde oldugumuzu anlayacaklardir..yaninizda bi misirlı olmadan arka sokaklara yanliz basiniza gitmeniz güvenli degil...özellikle geceleri...
    Kahire ile anlatacagim bir diger konu Trafik ve Ulasim...Ulasim çok ucuz havaalanindan kaldigim otel 27 km ödedigim ücret ise 8 dolar :) yani 47 misir poundu..Kahirede ve diger sehirlerde 2-3 tip taxi var...eski taxiler sihat beyaz renkli...bunlarda taxi metre yok...gideceginiz yer için pazarlik yapmaniz lazim...turistler için uygun degil...ve klimali degil...içinde yanarsiniz gidene kadar :)...Size önerim beyaz damali taxileri seçmenizdir...genelde bunlar Hyundai accent -Cherry Ve Chevrolet gibi yeni model ve klimali araçlardir...ve hepsinde taksimetre vardir..Trafik konusuna gelince Trafikde pek kural yok...tampon tampona gidersiniz...bu yüzden çogu arabanin aynalari kapilari tamponlari hasarlidir.hasarsiz araç hemen hemen yok gibi...yoksada yeni alinmis demektir bunu rahatlikla anlarsiniz.....gece saatlerinde yoldan geçerken dikkat edin..çünki üzerinize 90 km/h hizla gelen ve farlari yanmayan çogu araç aniden dibinizde belirebilir..Bunlari Siklikla görebilirsiniz..Dikkat edin..
    Gelelim kahirenin Gezilcek görülcek Yerlerine...Gezinize baslamadan yaniniza fotoraf makinenizi alin bolcada bozuk para...Öncelikle size önerim kahirenin merkezini gezmeniz..El Tahrir Meydani..Kahirenin kalbi burasi..Meydani çevreleyen Fransiz Tarzi tas binalarla dolu...Ve Pizza Hut Mc-Donalds v.b Restoranlar....El Tahrirde Bi nargile ve limonata içmeden gitmeyin..Çay pek içilmiyor..Istediginizde sallama getirirler ama buzlu limonata içebilirsiniz..Arapçada da ayni..limonata deyin getirirler..Nargileye ise" Sise" deniyor....Çok seçim sansiniz yok ...4-5 mekana gittim genelde elmali naneli ve çilek aromali var..çok çesit bulamazsiniz..El Tahrirden baktiginizda nil'in üzerinde uzanan köprüleri ve dünyaca ünlü otel zincirlerinin dev binalarini görürsünüz...El tahrirden Nehir kenarina yürürken çevrenize çikacak onlarca Küçük gezi teknesi ve bunlarin sahibi ve saticilar önünüze atlayip sizi Fazlasiyla rahatsiz edecektir..Eger binecekseniz uzatmadan binin, istemiyorsaniz "la sükran" deyip geçin..bu iki kelime çogu zaman isinizi kolaylastirir...eger ingilizce konusmaya baslarsaniz pesinizi birakmazlar..fazla konusmayin ve cevap vermeyin..böyle yapinca sizi daha çabuk rahat birakirlar...Nil nehri 200-300 metre genisliginde kahireyi ikiye bölen ve güneyden kuzeye akan bi nehir...Misira hayat veren: nil...Kalan topraklari çöldür...Ve tarim genelde nil kenarinda ve akdenize yaklastigi bölümler ile iskenderiye çevresindeki Nil deltasinda yapilir...Burdaki Topraklar çok bereketlidir..senede 4 kez ürün alinabilen yerler var...4 mevsin taze hormonsuz tropic meyveleri yiyip içersiniz..bu konuda rahat olun..özellikle domatesleri çok lezzetli..Nil Nehri üzerinde Dünya mutfagindan yemek yiyebileciginiz restoran gemiler var..ama bunlar hareket etmiyor..Restoran olarak düzenlenmisler sadece..Nil nehrini geçince her yerden görünen Bir diger yapi Kahire Tower...168 Metrelik yüksekligiyle yillardir kahirenin bir baska simgesi..Nil nehri üzerindeki köprülerden geçince hemen 5 dakkalik yürüme mesafesinde..Girisler 60 Pound..Asansörle çikin ve kahireyi kusbakisi izleyin...ama Burayi aksam saatlerine birakmanizi öneririm..hem gün sevgilinizle romantik gün batimini izleyin hem kahirenin gece isikli manzarasini fotoraflayin...burda size fotoraf çekiminde yardimci olacak bahsis avcisi arkadaslarda var...yaniniza aldiginiz bozukluklardan 4-5 pound verin...Gelelim El Tahrir meydanında görülmesi gereken en önemli yere; Kahire müzesine..Kahirede gezilecek bence en önemli yer bu müze Bana göre piramitlerden daha önemli..Piramitler de tarihi eser namına hiçbir şey yok....çünki misirın tüm tarihi eserleri, mumyalari, lahitleri, bu müzede toplanmis...giriste pasaport göstermek mecburi..mutlaka pasaportunuzu yaniniza alin ve fotoraf makinenizi emanet gisesine birakin..girisler ayni 60 pound...içeri girdiginizde gerçek misiri anlarsiniz...oyma tas heykeller firavun lahitleri savas aletleri mücevherler..hazine odalari altin firavun tahtlari taş mezarları ve daha binlercesi..Sabahin erken saatlerde gidin müzeyi tam olarak gezmek 4-5 saatinizi alir.....kahirenin bir diger yeri Han El- Halil çarsisi...Istanbuldaki Kapali Çarsiya benzer otantik havasi ile....Burada sagli sollu hediyelik esya dükkanlari ve onlarin sahibi israrci saticilari var Misirda alisveris ederken dikkat etmeniz gereken sey Pazarlik..size söyleiklerinin 4/1 ini ödeyin...Kabul etmezlerse suratlarini asarlar basta ama almadan giderseniz arkanizdan çagirirlar tekrar..Yani bazen bizim türk stratejisi basarili oluyor. :)) Örnek vermek gerekirse 6 papirüs( el yazmasi kuran ayeti ve hiyoroglif resim + tutankamon heykeli + metal süs piramit ve oyuncak deri Deve için ödedigim rakan 220 pound idi yani 30 dolar civari idi..
    Ve gelelim Piramitlere...Piramitleri gezi için ögleden önce erken saatleri tercih edin..Zira piramitlerin yapildigi yer kahirenin bittigi ve çöl topraklarinin basladigi yerdir.....bunu rahatlikla hissedersiz Sahra çölü size bu topraklarda merhaba der.....sehir merkezinden 5-6 derece daha sicaktir emin olun..Eger bireysel olarak taxiyle gidiyorsaniz taxiciyle anlasin sizi beklesin 70-80 pound gibi bi rakam sizi otalinizden alip getirip götürmesi için yeterlidir..ben 50 pound verdim..Kaldigim otel (horizon Pyramids **** ) sadece 2 km uzaklikta idi..sanirim 70-80 pound yeterli olacaktir...gittiginizde siz piramitleri gezerken taksi sürücünüz sizi otoparkda bekleyecek ve sizi panoramik fotoraf çekmeniz için piramitlerin 3 km uzagina götürecektir..zaten otobüsleri izlerseniz insanlarin neden o yöne gittigini görürsünüz...burda deve gezisi yapabilirsiniz ..normalde diğer turistlere 80-100 pound ama Selamin Aleyküm türküm deyip giderseniz 50 pounda anlasirsiniz .Piramitlere giderken söyle bi olumsuzluk yasayabilirsiniz..Piramitlere çikarken giris kapisina gelmeden taksinizin önüne zebani suratli bikaç serseri atlayabilir..bunlara 5-10 pound verin çekilsinler...ne yazikki polis bu tür yamyamlara hiç bisey yapmiyor..Adamlar göz göre göre yolunuzu kesip sizden haraç istiyor. polisde ordan bakiyor..Buda yaşadığımız diğer bir olumsuzluk...Piramitlere giris 60 pound ama Keops piramidi (büyük piramit)gezecekseniz +100 pound daha ödersiniz....ama kefren piramidini görmek sizin için yeterli olacaktir saat 14:00 e kadar piramidin içine girebilirsiniz...bu saatten sonra kapaniyor..erken gidin demekle bunu kasteddim..
    Ve simdi misirin Izmiri Iskenderiye'ye gidiyoruz..Toplam 3 arkadasla i gittim iskenderiye ye..Kahireden taksi kiraladik...gidis dönüs için taksiciyle pazarlik sonrasi anlastigim ve ödedigim para 500 pound...evet yani 90 dolar ve gidis-gelis ve orada gezdigimiz de dahil toplam 550-600 km yol...ulasim bu kadar ucuz..Türkiyede bu fiyata sadece arabayi kiralarsiniz ve 150-200 lirada yakit masrafiniz olur..deponun 15 dolara doldugunu düsünürsek taksici içinde iyi bi kazanç oldu...Helali hos olsun..
    Iskenderiyeye gittiginizde ilk gezilcek yer Kütüphane..Kütüphanene 4 katli asagidan yukariya uzanan yükselen bi yapiya sahip.Binlerce cilt kitap var.. ...girisler 10 Pound Eger persembe günü giderseniz size birde bedava konser bileti veriliyor..Kütüphane avlusunda bu konseri ücretsiz izleyebilirsiniz..Biz Cumartesi gittigimizden izleme sansimiz olmadi..Bilsem persembe giderdim...Iskenderiye denince akla gelen diger sey Iskenderiye feneri...fener zamanin en yüksek yapisiymis ama zamanla yikilmis..Suan yerinde degil...Iskenderiye Sahil ve kordon boyu yapisi ile tipik akdeniz sehri.Kurucusu Eski Makedon Krali Büyük Iskenderden Adini aliyor....Misirlilar Iskenderiya diyor ama avrupalilarin dilinde bu sehirin adi Alexeandrea.. sahil yolu boyunca 30-40 katli binalar ve lüx oteller ve restoranlar görebilirsiniz...kahireden görece daha güzel ve yasanilasi bi sehir..Denize girmek istediginiz<de sehir disinda 5-10 km gittiginizde tatil köyleri ve plajlari var...plajlara giris 10 pound..Biz yüzmesekde girdik zira bikiniyle yüzen kimse yoktu..Özellikle Bayan arkadaslar için pek önermem demek istedigimi anladiniz sanirim....Ben geçen hafta (10 mayis) gittigimde bi-kaç yerli disinda yüzen görmedim..Deniz Turizmi için Sharm-el- Sheikh Turlarini tercih edin derim..Ve aksam 8 itibariyle dönüsümüzü yaptik..saat 22;:30 da kahiredeydim..Ben 3 gün daha kahirede kaldim ama sizin için 4 gün kahire ve iskenderiye turu için yeterli olacaktir...
    Elimden geldigince Kisa ve öz yazmaya çalistim ama olmadi...Misir büyük bi ülke Anlatilacak yasanacak çok sey var daha ama bu Yaziyi sonuna kadar okuyan arkadaslar gittiklerinde beni daha iyi anlayacaklarir...Oldukça önemli noktalara deginmeye çalistim..Olumlu ve olumsuz yanlariyla Misir 1 kere de olsa görülmesi gereken biyer...Zaten 1 kere gitseniz birdaha isiniz olmadikça pek gitmek istemezsiniz...Ben belki bir kaç kez daha gidip gelecegim ömür yettiğince ...

    Ve Arkadaşlar kıyaslama amacında değilim ama Türkiye bir cennet.1 gelen birdaha gelir..ama Misir için ayni seyi söyleyemem..Zamana ihtiyaci var..Belki bir 30 Yıl daha,
    Bu yazıyı okuyanlara Yardimci olabildiysem ne mutlu bana...

    Tesekkürler
    Göktug Uludag

    (Yazı ve Makaleye ait tüm kanuni ve Fikri Haklar Tarafıma aittir, İzinsiz alıntı yapılamaz kopyalanamaz)

    Eline sağlık hocam,baştan aşağı sıkılmadan okudum,çok güzel bir yazı olmuş başarılar
  • en çok ziyaret etmek istediğim yerlerin başında geliyor Mısır , inşallah bir gün giderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumenu

    en çok ziyaret etmek istediğim yerlerin başında geliyor Mısır , inşallah bir gün giderim.

    Kesinlikle 1 kere gorulup 2. Kez gidilmemeli bir yer nedeni ise ne sehir ne ulke sizi rahatsiz eden insanlari yasadigim bir aniyi anlatiyim, giza bolgesine gidicez hanimla o sirada bi adama taksi ile ilgili soru sordduk o da yabanci oldugmuzu anlayinca guleryuzle onun da oraya gidiceğini vs anlatti bize mandalina ikram etti( misirda ender gorulur o yuzden yazdm:-)) bizde gel dedik bizim taksiyle birakalim, sende bize yolu goster neyse hos sohbet gidioruz vardik dedi indik... tuk tuk lara binicez dedi bi yandan tuk tuka binecegimize seviniyoruz bi yandan arkadas neden taksiden indik diyoruz neyse gene "misirda bir ilk" adam tuk tuk ucretini(1 pound) odemeyi teklif etti yok dedik yola devam tabii anlatiyor ben sizi yabanci kapisindan degil misirli kapisindan sokucam giris ucreti yok vs tabii ben hanima donup turkce bu kadar iyilik fazla desemde o gulmekle gecistiriyor... Neyse adam bizi evime geldik deyip eve davet ediyor istemesekde onada evet diyoruz simdi onemli nokta evin kapisi yok bezle ortulu bismillah deyip giriyoruz ki 5 tane bedevi tabii hayret icindeyiz ya adamda bi sorun var :-) yada bizi bi yere getirdi diyoruz kola icermsiniz sorusuna nuri alco aklimiza gelip hayir diyoruz bir yandan da evin etrafındaki deve resimleri ilgimizi çekiyor bize eşlik eden adam diğerleriyle konuşuyor tabii yavaş yavaş anlıyoruz(unutmadan yavaş yavaş demişken heryerde türküm dediğinizde yavaş yavaş hasan şaş 'a hazırlıklı olun) neyse sonrasını maddi olarak anlatmıyorum ama bu olaylardan 10 dk. sonrasının resmini koyuyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasova -- 28 Şubat 2013; 18:37:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar , sağol anıların çok güzel. mısıra gidersem tek giderim. solaryuma girip zenci gibi, sakallar uzun . elbiseler yırtık. ozaman bir sorun olmaz sanırım
  • yazin mısır dayım konu takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloves

    yazin mısır dayım konu takip

    Kahirede ulusal muze ,giza, s.eyyubi camii,khan el ahli,sharm da dalis ve glass boat, safari, camel bari , harf rock cafeyi ve fast food seviyorsan mc donaldsda yemeyi ihmal etme ( tum dunyada gezdigim yerlerde yedigim en iyi mc hamburgeri 200 gr et) misirda gorulmesi gereken tum destinasyonlari gezdim diyebilirim hatta olaylarda bindigim arac bile taslandi!!! guzel bir gezi olacagini duusunuyorum simdiden ii tatiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mısıra okumaya gidicem kısa gezi turları iyide 5 yıl çekilir mi şüpheliyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.