Şimdi Ara

Mısır patlatma makinası kullananlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
6
Favori
83.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Svelto

    Arzum'un ürününü aldım, ilk kullanımda, mısır patlatma yüzeyinde minik beyaz çizikler oluştu, sizde de oldu mu aynı şey?

    Tuzu sonradan ilave edin demesine rağmen, buradaki yazılanlara istinaden önceden ekledim, gayet hızlı ve güzel patlattı ama çizikler aklımı karıştırdı.

    Bende de aynı cihazdan var epeydir. Bahsettiğiniz çizikler benimkinde de oluştu. İlk zamanlar tuzu önceden attım ama sonradan bir farkı olmadığını anlayıp patlattıktan sonra atmaya başladım. Çizikler tuzdan olmuyor. Ben de tuzdan sonra da oluştu bayağı. Kullanmaya devam ediyorum, umarım zararı olmaz.

    Bir de şöyle bir problem yaşıyorum. İlk aldığımda aynı sizin de belirttiğiniz gibi çok güzel patlatıyordu. Son 1 yıldır falan ise patlatmasında sıkıntı var, eskisi gibi değil. Yani mısırların tamamını patlatmıyor. Makina normal şekilde ısınmasa arızalı derdim ama ısınmasında bir problem olmadığı için servise bildirmedim. Hatta epeydir yağ ile mısırı önce bir kapta iyice karıştırıp, sonra makineye koyuyorum.

    Bir süre cihazı izledikten sonra şöyle bir sonuca vardım:

    Cihazda mısır patlamaya başlayıp, kap biraz dolduktan sonra karıştırıcı çubuk dönememeye başlıyor. İşte bu noktada da patlatma bitiyor. Önce, çubuğun üzerine binen ağırlıktan dönemediğini sanmıştım. Ama öyle değil yanlış anlamadıysam. Patlayan mısırlardan 1-2 tanesi (patlamış halleri) karıştırma çubuğunun merkezini tutan kapak benzeri aparatın altına sıkışıyor. Ondan sonra karıştırıcı dönemediği için patlatma işlemi sona eriyor maalesef.

    İlk zamanları da böyle miydi değil miydi dikkat etmemiştim ama, ne de olsa hiç problemsiz patlatıp, tepeleme dolduruyordu kasesini.

    İşte bu nedenlerle bir arıza olduğunu sanmıyorum.

    Anlattıklarıma kendi cihazınızda bir süre dikkat edip, yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla...




  • Bir kaç kere mısır patlatma makinasından yeme şansım olmuştu.Ancak hiç beğenmedim tuz ve yağ olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok . Tavada patlatmaya devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evseksisi

    Bir kaç kere mısır patlatma makinasından yeme şansım olmuştu.Ancak hiç beğenmedim tuz ve yağ olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok . Tavada patlatmaya devam

    Yağ + tuz olmayınca samana benzer
  • Bu ara ben de bakıyorum bu makinalardan, tavsiye edebileceğiniz iyi bir makina var mı? sıçratmayan, alması ve pişirmesi pratik olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evseksisi

    Bir kaç kere mısır patlatma makinasından yeme şansım olmuştu.Ancak hiç beğenmedim tuz ve yağ olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok . Tavada patlatmaya devam

    Yağ + tuz olmayınca samana benzer

    Sağlık açısından yağsız tuzsuz olması daha sağlıklı. fakat gerçekten saman oluyor.
    Hergün yemediğimize göre varsın yağlı, tuzlu olsun.

    Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır. (Murphy kanunlarından)
  • Aradığım her şeyde olduğu gibi bu konu hakkında da başlık buldum burada

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerem

    Tavada yağlı olduğunda yağ yanıyor, ben genelde az tuz ile tavada patlatırım

    Aynen hocam bende tavayla yaparim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    Bu ara ben de bakıyorum bu makinalardan, tavsiye edebileceğiniz iyi bir makina var mı? sıçratmayan, alması ve pişirmesi pratik olan?

    Gayet memnunum, 2 seneye yakındır kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 29 Aralık 2014; 20:22:32 >




  • Evde mısırı nasıl patlatırsam patlatayım sinemalardaki gibi lezzetli olmuyor bir türlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting

    Evde mısırı nasıl patlatırsam patlatayım sinemalardaki gibi lezzetli olmuyor bir türlü.

    Evde mısırı patlatmak için ne kullanıyorsunz? Yağ ve tuz ilave ediyor musunuz? Eğer yağ ve tuz ilave edilmezse saman gibi bir şey olur.

    Yukarıdaki gibi bir makine kullanırsan ağız tadına göre yağ ve tuz ilave edersin sinemadakiler gibi olur. Yağ, Tuz veya sebzeli çeşniyi dilediğin gibi kullanabilisin.

    2 senedir kullandığım için rahatlıkla artı ve eksi yönlerini söyleyebilirim.


    + Uygun fiyat,

    + Basit teknoloji olduğu için arıza çıkartma ihtimali çok az,

    + Patlatacağınız mısıra yağ ve tuz ilave etme imkanı,

    + Çok kısa sürede 4-5 dk da eğer güzel mısır kullanıyorsanız tamamına yakını patlatıyor,

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    - Makine beklediğimden biraz büyük çıktı, kullanmadığım zamanlar saklaması büyük bir mutfağım olmasına rağmen kolay değil.

    - Yağ ve tuz kullanıldığı için kullanımdan sonra temizlik gerekiyor yoksa yüzeye yapışan yağ zaman koku yapıyor ve toz çekiyor,

    - Yağ ve tuz tadı güzel ama çok tüketilince sonuçta sağlık için zararlı




  • Sinemada yapılan popcornların çoğu aşırı yağlı ve bol tuzlu... Haliyle tadı ondan güzel geliyor...

    Yukarıdaki makineye de benzer oranda yağ tuz koyarsanız aynı tadı alırsınız, hatta ben birkaç kez tereyağlı yapmıştım, o da güzel olmuştu...

    Sinemada başka keyif tabi ama 1 paket mısır ve kolaya 8-10 TL vermek yerine evde ucuza gözümün önünde tazecik ve sımsıcak popcorndan daha fazla keyif alıyorum şahsen.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Mutfağım dar olduğundan yukarıdaki gibi makinalar alamadım.
    Mısırı genelde tavada az yağ ve biraz tuzla patlatırım, ama yine de sinemadaki lezzeti olmaz. Ayrıca tavada hepsi patlamıyor, nerdeyse üçte biri diri kalıyor. Yukardaki makinanın özelliği mısırı harmanladığı için her tarafını eşit miktarda pişiriyor ve böylece patlama oranı çoğalıyor. Galiba mısır yemenin zevkine varmak için böyle bir makina almak şart olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kestenbetsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Svelto

    Arzum'un ürününü aldım, ilk kullanımda, mısır patlatma yüzeyinde minik beyaz çizikler oluştu, sizde de oldu mu aynı şey?

    Tuzu sonradan ilave edin demesine rağmen, buradaki yazılanlara istinaden önceden ekledim, gayet hızlı ve güzel patlattı ama çizikler aklımı karıştırdı.

    Bende de aynı cihazdan var epeydir. Bahsettiğiniz çizikler benimkinde de oluştu. İlk zamanlar tuzu önceden attım ama sonradan bir farkı olmadığını anlayıp patlattıktan sonra atmaya başladım. Çizikler tuzdan olmuyor. Ben de tuzdan sonra da oluştu bayağı. Kullanmaya devam ediyorum, umarım zararı olmaz.

    Bir de şöyle bir problem yaşıyorum. İlk aldığımda aynı sizin de belirttiğiniz gibi çok güzel patlatıyordu. Son 1 yıldır falan ise patlatmasında sıkıntı var, eskisi gibi değil. Yani mısırların tamamını patlatmıyor. Makina normal şekilde ısınmasa arızalı derdim ama ısınmasında bir problem olmadığı için servise bildirmedim. Hatta epeydir yağ ile mısırı önce bir kapta iyice karıştırıp, sonra makineye koyuyorum.

    Bir süre cihazı izledikten sonra şöyle bir sonuca vardım:

    Cihazda mısır patlamaya başlayıp, kap biraz dolduktan sonra karıştırıcı çubuk dönememeye başlıyor. İşte bu noktada da patlatma bitiyor. Önce, çubuğun üzerine binen ağırlıktan dönemediğini sanmıştım. Ama öyle değil yanlış anlamadıysam. Patlayan mısırlardan 1-2 tanesi (patlamış halleri) karıştırma çubuğunun merkezini tutan kapak benzeri aparatın altına sıkışıyor. Ondan sonra karıştırıcı dönemediği için patlatma işlemi sona eriyor maalesef.

    İlk zamanları da böyle miydi değil miydi dikkat etmemiştim ama, ne de olsa hiç problemsiz patlatıp, tepeleme dolduruyordu kasesini.

    İşte bu nedenlerle bir arıza olduğunu sanmıyorum.

    Anlattıklarıma kendi cihazınızda bir süre dikkat edip, yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla...

    Arkadaşlar arzum patcorn var bende ve daha önce yukarıdaki mesajı göndermiştim. Siz de hiç böyle bir problem yaşıyor musunuz? Yaşamıyorsanız kullandığınız mısır markalarını yazabilir misiniz? (gerçi bir sürü markayı zaten denedim ama...)




  • Hocam ne markası ya? Eski mahsül mısır 🌽alırsan hepsi aynıdır. Bir işe yaramaz.

    Bayatlamamış mısır 🌽 kullanırsan hepsi patlar, bayat mısırın hepsi patlamayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kestenbetsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kestenbetsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Svelto

    Arzum'un ürününü aldım, ilk kullanımda, mısır patlatma yüzeyinde minik beyaz çizikler oluştu, sizde de oldu mu aynı şey?

    Tuzu sonradan ilave edin demesine rağmen, buradaki yazılanlara istinaden önceden ekledim, gayet hızlı ve güzel patlattı ama çizikler aklımı karıştırdı.

    Bende de aynı cihazdan var epeydir. Bahsettiğiniz çizikler benimkinde de oluştu. İlk zamanlar tuzu önceden attım ama sonradan bir farkı olmadığını anlayıp patlattıktan sonra atmaya başladım. Çizikler tuzdan olmuyor. Ben de tuzdan sonra da oluştu bayağı. Kullanmaya devam ediyorum, umarım zararı olmaz.

    Bir de şöyle bir problem yaşıyorum. İlk aldığımda aynı sizin de belirttiğiniz gibi çok güzel patlatıyordu. Son 1 yıldır falan ise patlatmasında sıkıntı var, eskisi gibi değil. Yani mısırların tamamını patlatmıyor. Makina normal şekilde ısınmasa arızalı derdim ama ısınmasında bir problem olmadığı için servise bildirmedim. Hatta epeydir yağ ile mısırı önce bir kapta iyice karıştırıp, sonra makineye koyuyorum.

    Bir süre cihazı izledikten sonra şöyle bir sonuca vardım:

    Cihazda mısır patlamaya başlayıp, kap biraz dolduktan sonra karıştırıcı çubuk dönememeye başlıyor. İşte bu noktada da patlatma bitiyor. Önce, çubuğun üzerine binen ağırlıktan dönemediğini sanmıştım. Ama öyle değil yanlış anlamadıysam. Patlayan mısırlardan 1-2 tanesi (patlamış halleri) karıştırma çubuğunun merkezini tutan kapak benzeri aparatın altına sıkışıyor. Ondan sonra karıştırıcı dönemediği için patlatma işlemi sona eriyor maalesef.

    İlk zamanları da böyle miydi değil miydi dikkat etmemiştim ama, ne de olsa hiç problemsiz patlatıp, tepeleme dolduruyordu kasesini.

    İşte bu nedenlerle bir arıza olduğunu sanmıyorum.

    Anlattıklarıma kendi cihazınızda bir süre dikkat edip, yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla...

    Arkadaşlar arzum patcorn var bende ve daha önce yukarıdaki mesajı göndermiştim. Siz de hiç böyle bir problem yaşıyor musunuz? Yaşamıyorsanız kullandığınız mısır markalarını yazabilir misiniz? (gerçi bir sürü markayı zaten denedim ama...)

    Hocam bendede patlatma sorunu var yağlı yapınca hepsi patlıyor ama eşim yağsız yediği için ona yaptığımda biraz patlıyor sonra patlamıyor çubukta sorunda yok devamlı dönüyor ama patlamıyor 5 dk daha bekleyince biraz daha patlıyor ama gene tam patlamıyor servise göndermek lazım gibi geliyor. Siz sorunu nasıl çözdünüz? bendekide arzum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kestenbetsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kestenbetsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Svelto

    Arzum'un ürününü aldım, ilk kullanımda, mısır patlatma yüzeyinde minik beyaz çizikler oluştu, sizde de oldu mu aynı şey?

    Tuzu sonradan ilave edin demesine rağmen, buradaki yazılanlara istinaden önceden ekledim, gayet hızlı ve güzel patlattı ama çizikler aklımı karıştırdı.

    Bende de aynı cihazdan var epeydir. Bahsettiğiniz çizikler benimkinde de oluştu. İlk zamanlar tuzu önceden attım ama sonradan bir farkı olmadığını anlayıp patlattıktan sonra atmaya başladım. Çizikler tuzdan olmuyor. Ben de tuzdan sonra da oluştu bayağı. Kullanmaya devam ediyorum, umarım zararı olmaz.

    Bir de şöyle bir problem yaşıyorum. İlk aldığımda aynı sizin de belirttiğiniz gibi çok güzel patlatıyordu. Son 1 yıldır falan ise patlatmasında sıkıntı var, eskisi gibi değil. Yani mısırların tamamını patlatmıyor. Makina normal şekilde ısınmasa arızalı derdim ama ısınmasında bir problem olmadığı için servise bildirmedim. Hatta epeydir yağ ile mısırı önce bir kapta iyice karıştırıp, sonra makineye koyuyorum.

    Bir süre cihazı izledikten sonra şöyle bir sonuca vardım:

    Cihazda mısır patlamaya başlayıp, kap biraz dolduktan sonra karıştırıcı çubuk dönememeye başlıyor. İşte bu noktada da patlatma bitiyor. Önce, çubuğun üzerine binen ağırlıktan dönemediğini sanmıştım. Ama öyle değil yanlış anlamadıysam. Patlayan mısırlardan 1-2 tanesi (patlamış halleri) karıştırma çubuğunun merkezini tutan kapak benzeri aparatın altına sıkışıyor. Ondan sonra karıştırıcı dönemediği için patlatma işlemi sona eriyor maalesef.

    İlk zamanları da böyle miydi değil miydi dikkat etmemiştim ama, ne de olsa hiç problemsiz patlatıp, tepeleme dolduruyordu kasesini.

    İşte bu nedenlerle bir arıza olduğunu sanmıyorum.

    Anlattıklarıma kendi cihazınızda bir süre dikkat edip, yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla...

    Arkadaşlar arzum patcorn var bende ve daha önce yukarıdaki mesajı göndermiştim. Siz de hiç böyle bir problem yaşıyor musunuz? Yaşamıyorsanız kullandığınız mısır markalarını yazabilir misiniz? (gerçi bir sürü markayı zaten denedim ama...)

    Hocam bendede patlatma sorunu var yağlı yapınca hepsi patlıyor ama eşim yağsız yediği için ona yaptığımda biraz patlıyor sonra patlamıyor çubukta sorunda yok devamlı dönüyor ama patlamıyor 5 dk daha bekleyince biraz daha patlıyor ama gene tam patlamıyor servise göndermek lazım gibi geliyor. Siz sorunu nasıl çözdünüz? bendekide arzum.

    Birkaç gün önce bir kere yağsız denedim, aynen söylediğin gibi yaptı. Sonra tekrar yağlı yaptığımda normal patlattı (ama yukarıda yazdığım şekilde yine). Arıza olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta makinanın ısınması normal gerçekleşiyor. Bence yağ daha çabuk ısındığı için (ve sanırım ısıyı iletebildiği için) patlatma daha sağlıklı oluyor. Zaten epeydir mısırı yağla bir kasede iyice karıştırıp öyle koyuyorum makinaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestenbetsa -- 29 Ocak 2015; 10:44:29 >




  • Esse den indirimle 99 tl ye aldım bende.Gayet kullanışlı herkese tavsiye ederim
  •  Mısır patlatma makinası kullananlar

    Bu da benim makinem. Carrefour'dan almıştım. Çoğunlukla yağsız yemeyi tercih ediyorum. Lezzetine zamanla alışıyorsunuz. Fakat tek sorunu yağsız mısırların tuz tutmaması. Ne kadar tuz dökersem dökeyim dibe çöküyor. Mısırlar yine tuzsuz kalıyor.

    Canım istediği zaman yağ konusunu ise şu şekilde çözüyorum. Mısırları patlattıktan sonra buzdolabı poşetine koyuyorum. Ocakta yeterli miktarda yağ eritip poşetin içindeki mısırların üstüne döküyorum. Sonra torbayı sallayarak yağın karışmasını sağlıyorum. Sonra tuzlayıp yiyorum. Gayet lezzetli oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albus Dumbledore -- 15 Şubat 2015; 0:07:09 >




  • arçelik tukon mısır patlama kullanıyorum.15 sene kadar oldu. yepyeni.
    bu arada artık imal edilmiyor galiba.
    temizliğine ve kullanımına dikkat ettiğimden hala çok güzel mısır patlatıyor.

    şimdi birde yağlı-tuzlu alacağım. arnica'da karar kıldım gibi. Q modeli. birde goldmaster var ,küçük olaması hoşuma gitti,ama 700 watt düşük geldi. kullanan varsa bilgi versin. (teşekkür)
  • Hocam niye para veriyorsunuz.bu maknaya ben tenceye koyup kapağını kapatıyorum (istege gore tuz ve yağ) 5 dka sonra hepsi patlamış oluyor alıyorum. Bu makina daha sağlıklı mı patlatıyor amacını anlamadım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.