Sistemim çoğu oyunu sorunsuz oynamaya yeterli, ve birçok oyun yüklü. Hafta sonu Mirror's Edge isimli oyunu yükledim. Oyunu açtım oynamaya başladığı anda karakter kendi etrafında sola doğru sürekli olarak dönmeye başladı ve hiçbir şekilde bu olayı engelleyemedim. Araştırmadığım yer kalmadı ama birtürlü hatayı bulamadım. Rip li versiyonunu buldum yükledim sonuç gene aynı. Neyse oyunu sildim.
Ardından Brothers in Arms Hells Highway'i yükledim. Gene aynı başlangıç video sunu geçip oyuna başlar başlamaz larakter aynen Mirror's Edge'de ki gibi kendi etrafında sürekli dönmeye başladı. Ne yaptıysam durduramadım. O oyunuda silmek zorunda kaldım. Donanımımı kontrol ettim sorun yok. Mouse da sorun yok. Klavyede sorun yok. Ekran kartım Ati Hd 4650, anakart gigabyte 4 gb ram var işlemcim E 8200.
Bu iki oyunu 2 kez kurdum ikisindede aynı sorunla karşılaştım. Karakter sürekli hızlı bir biçimde kendi etrafında dönüyor. İki oyundaki ortak nokta ise iki oyunun kurulumunda da "Nvidia Physx" isimli Grafik hızlandırıcı program yüklendi. Şimdi ben "Nvidia Physx"'i kaldırıncada oyunlar hiç açılmıyor hata veriyor dosyalar eksik diye. "Nvidia Physx" ile ilgili böyle bir hata varmı diye aradım. Hiçbiryerde rastlamadım.
Sizce sorun ne olabilir. Denemediğim şey kalmadı. İşletim sistemi olarak Win 7 kullanıyorum. Şu an bilgisayarımda GTA SA, GTA 4, Diablo 2, Stalker serisi, İl-2 1946, Prototype, Dragon Age Origin, yüklü, bu oyunların hiçbirinde sorun yok ama Mirror's Edge, Brothers in Arms Hells Highway bu iki oyunda da sebebini anlamadığım dönme problemi var. Lütfe yardımcı olun....
Ben Mirror's Edge 'i yüklediğimde oyun da bilmediğim bir sebepten kasma oluyordu sistem yetmesine rağmen oyunla ilgili bir hata olabilir ama bende hiç sola dönme gibi bir oaly yaşanmadı