Şimdi Ara

Miras paylaşımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir süre önce dedem vefat etti arkadaşlar. annemlerde bana sordu bende size bir danışayım dedim. dedemin 4 çocuğu vardı 2 oğlan 2 kız işte annemde kızlarından biri. bu arada anneannemde yaşıyor şu anda ve dedemin maaşını alıyor. varolan mirası beşe bölüyorlar, kızlara daha az pay düşüyor diye duydum doğru mudur? farz edelim anneannem vefat etti bu durumda nasıl bir paylaşım söz konusu olur? bilgisi olanlar aydınlatabilirse sevinirim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 10 Kasım 2013; 18:53:52 >

• Kadına niye daha az düşsün yok öyle bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

Kadına niye daha az düşsün yok öyle bişey

ona bakacak kocası olduğundan dolayı diye herhalde benim de fazla bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: lisnotjustice

bir süre önce dedem vefat etti arkadaşlar. annemlerde bana sordu bende size bir danışayım dedim. dedemin 4 çocuğu vardı 2 oğlan 2 kız işte annemde kızlarından biri. bu arada anneannemde yaşıyor şu anda ve dedemin maaşını alıyor. varolan mirası beşe bölüyorlar, kızlara daha az pay düşüyor diye duydum doğru mudur? farz edelim anneannem vefat etti bu durumda nasıl bir paylaşım söz konusu olur? bilgisi olanlar aydınlatabilirse sevinirim. teşekkürler.

hocam mirası dörtte biri anneannenize kalıyor geri kalan dörtte üçlük pay kız-erkek farketmez çocuklar arasında bölünür, eğer anneanne de vefat ederse toplam miras sadece kız-erkek farketmeksizin 4 e bölünür, içiniz rahat olsun kadına da erkeğe de eşit miktarda pay düşüyor

• Kardeşler arasında ayrım olmaz eğer dayılarınız eşit bölünmesine karşı çıkarlarsa miras davası açabilirsiniz hakkınızı yedirmeyiniz

• Bir anne ve iki kardes arasinda sorun cikti.
    Sizin durum daha zor. Allah yardimciniz olsun.

• dini kurallara gore oyle. turkiye hukukunda esit miktarda

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.