Şimdi Ara

Miras ile kalan arsa hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    Annemin annesi ve babasından kalan toplamda 8.000 küsür m² arsa mevcut, yaklaşık 20 yıl kadar önce vefat ettiler ve bugüne kadar ne annem ne kardeşleri miras üzerinde herhangi bir işlem, veraset v.b. bir şey yapmadılar, baskılarım ve sürekli dırdırımdan ötürü sonunda annem bununla ilgilendi ve annesine ait olan 2200 m² lik arsa için veraset ilâmı çıkardı. tapudan varisler adına yeniden tapu düzenlendi...

    İnternette tam istediğim bilgiyi bulamadım, arsa üzerinde doğal olarak 20 yıllık biriken vergi var, bu da yaklaşık 6.000 TL civarında, arsanın imara açık bir arsa olduğunu da söylemiş belediye.

    *Vergi borcunu ödemeden satış yaparak, vergiyi bu satış üzerinden elde edilen para ile ödemek mümkün mü? diğer varisler yani annemin kardeşlerinden 1 kuruş almak şu an için zor, en azından satış yaptıktan sonra o parayı kesip eşit miktarda gelen geliri dağıtabilir miyiz.

    *Arsa üzerinde annemin hakkı 10/1, kendi payını diğerlerine bağımlı olmadan satabilir mi?

    *Arsanın değerini nasıl belirleyebiliriz?, aynı mahaldeki diğer arsalar, yani 1km çapı alanındaki diğer arsaların satış fiyatları değişkenlik gösteriyor, üzerinde imar olmayan, yani bizimki gibi boş olan arsaların bazılarının m² fiyatı 100 TL iken, bazılarınınki 300 TL, aradaki farkın sebebini bilmiyorum. bunu nasıl belirleyebiliriz bilgisi olan yazabilir mi?

    *Geriye kalan 6.000 küsür m², yani annemin babasından kalan kısım 3 farklı tapudan oluşuyor, bunların bir tanesinin parselleri TKGM üzerinden görülemiyor, 2014 de düzenlenen yasadan ötürü sanırım alanda değişiklik olduğu için, bunun için ayrı bir ödeme alırlar mı? elimizdeki arsayı değerlendirdikten sonra, annemin babasının arsaları için işlem yapmaya başlayacağız çünkü elimizde hazır nakit yok maalesef.

    Bilgili olan arkadaşlardan ricam, karışık da olsa uzunca cevaplayabilir misiniz. çünkü sıfır bilgiye sahibim diyebilirim...



  • Konu Güncelleme

    Sorular hâlen geçerli, bilgili arkadaşlardan yanıt bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.