Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bende Merge meselesinin 2024 e sarkacağını düşünmekteyim.Şuan PoS olayı pazarlanıyor yoksa dot gibi coinler var hali hazırda PoS ile madencilik yapılan çok yeni teknoloji değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JRache kullanıcısına yanıt
    Hocam ben madenciyim, miningten cıkma uygun fiyat temiz kart gördüğüm zaman 1 en az 1 yıl garantisi varsa alıyorum.Mesela 4gb kartlarımı garantisi bitik aldım yani 3 sene Mining yapılmış kartlar maşallah diyin fan problemi dışında problem yaşamadım.Elektronik aletler kolay bozulmuyor.Yok mu hic eviniz de 10 yıllık PC ?

    Oyuncular Oc yaparken daha çok bozuyor kartı😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 21:7:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • showshow kullanıcısına yanıt
    Mesela bir kartımın üst fan blogunun bağlantı yerleri kırık aldım tutmuyor plastik kelepce ile tutturdum gram hata vermiyor.



    MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JRache kullanıcısına yanıt
    Benimde oyuncu kasamda Mining yaptığım 3080 kartım var.

    Şuan satsam Mining kaynaklı bir problemi olacağını sanmıyorum

    Bu arada bu kart bana hemen hemen 28 bine geldi.

    11 bin zararım var.👍🏼

    MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 21:17:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miningci değilim, kart bulamayan sıradan biriyim. Mining umurumda mı? değil. Yaklaşık 8-9 aydır kıytırık RX550 ile takılıyorum ve şuan hiç bir yerim eksilmedi, sağlığım da gayet yerinde.


    Kart bulamayıp ağlayanlara da gerçekten gülüyorum. Git 3 katı parayı ver al, alamıyorsan da ağlama kimse sana 1 sene önce ki fiyatlardan kart satmak zorunda değil, işine gelmiyorsa AMD ve Nvidia yı boykot et GPU alma yer mi? yemez. Ananıza sövse ertesi gün 5$ indirim yapsa koşar kartlarını alırsınız. Bu kriz geçene kadar kimse ağlayıp zırlamasın yada gitsin köşesinde ağlasın 75 TL verdiğim internette kart bulamıyorum ağlaşmalarını görmekten midem bulandı artık.

  • 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt
    Bu konu altında okuduğum en gerçekçi yorumlardan biri…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu konuyu 1 tane bomboş adam ne kadar bozuyormuş.Gittikten sonra huzur geldi resmen.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kızmıyorum ama etik bulmuyorum. mining rig kurmak, her gün yere çöp atmaktan farklı değil.

    mining için harcanan enerji ve kaynaklar hiçbir işe yaramıyor, hiçbir faydalı iş üretmiyor.

    dolayısıyla bireysel mining işi ile uğraşanlara kızmıyorum. ama buna göz yuman yetkililere bol bol bela okuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 5 Ağustos 2021; 21:56:16 >
  • showshow kullanıcısına yanıt
    Mesajımda özellikle belirtmiştim, herkes işçi olsun demiyorum diye. Faizden ve arsadan para kazanan kodamanlar diğer insanların gelirlerinden alırlar. Çünkü ortadaki pasta bellidir, birisi büyük dilim alırsa diğerine küçük kalır.

    Burda senin kazandığın 3-5'i kıskanan yok. En azından ben kıskanmıyorum. Çevremde de vardı, 2 milyon lira kazandım diyenler, geçen aylarda da zarara girdim dediler. Sizin gibi "ufak" çaplılar bu tarz saadet zincirlerinde kazanamaz. Ya da kazandığı parayı bişey zanneder.

    Dünyanın olması gereken düzeni bu değil. Risk almak da bu değil. Daha önce de yazdım. Şu anda bitcoinin kumardan farkı yok, sadece spekülasyonla artıp azalıyor. Burda bana blockchainle ilgili yazı atanlar falan oldu. Gerçek hayatta da anlatanlar oldu. Kumar değil diyenlerin bilgisi yok.

    Ama asıl mesele o değil. Kumarda kazanana da kaybedene de üzülürüm ben. Çünkü hayalimdeki insanlık bu değil.

    Fiyatların artmasında madenciliğin önemi yok, ekonomimiz kötü diyorsan aslında yazmama gerek yokmuş. Tüm dünyada kart fiyatlarının artmasını akpye mi bağlayacaz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 5 Ağustos 2021; 22:9:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Sen kumar görürsün hocam ben gelecek vaat eden yatırım aracı.Ben sana saygı duyarım sende bana saygı duyarsın.

    Yoo hayır fiyatların artmasında madenciliğin önemi var ama bu madenciler stokları aldığı için değil.Alınan malın madencilik ile kendini amorti etmesinden kaynaklı cazibesi olması.

    Sadece ekran kartları artsaydı evet tek suçlu madencilik olurdu.Kartların fiyatlarının artmasının birden çok sebebi var.

    Covid-19(üretimin yavaslaması-en çokta lojistik maliyetlerin ciddi oranda artması)
    Döviz kurunun yükseliği
    Ve tabi madencilik

    Kimse kimseyi kıskanmasın zaten ama kazandırdığı paralar, mevcut ülke ekonomisinde güzel paralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 5 Ağustos 2021; 22:53:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Evet hocam aslında Temmuz ayının ortalarında bizim buralarda fiyatlar aşırı derecede düştü. Ben Haziran ayında en son 1200€ fiyatla 3080 almıştım şuan fiyatı 950€ oldu kartın. İkinci el sitelerde 650€ fiyata bulabiliyorum ama çoğu baya baya kullanılmış kartlar ve satamıyorlar. Türkiye de kart fiyatlarının hayla olması gereken seviyeye gelmemesi ilginç gerçekten. En azından bir 3080 kartın 12-14 arası bir fiyatlamaya gelmesini beklerdim.

  • yakında ikinci el ekran kartı piyasası şahlanacak merak etmeyin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Dunya yasaklamadıkca,Ulkeler yasaklamadıkca,adli cezalar verilmedikce yuklu para cezası vb bu baslıklar acılabilir.


    Ne yapıyorsun?24 saat bilg. acık bırakıp bir aga baglanarak bir nevi bilg. kiralıyorsun.Kimin hangi islemi yaptıgı belli degil belki islemler ile adamlar kara para aklıyorlar ama ne oldugu onemli degil onemli olan yattıgın yerden para gelmesi dogru degil helal ya da degil onemli degil yeter ki calısmadan para gelsin.


    Ustune bu isi yapmak icin imkanın varsa eve bildigin fabrika kuruyorsun, bunu kurmak icin Toptancılık yapıyorsun bireysellikten cıkıyorsun kartları dolduruyorsun, Dunya sistem dosuyorsun, karaborsaya sebebiyet veriyorsun ama onemli degil Devlet yasaklamamıs eve gelip de ya da hareketlerini kontrol edip de 50 kart mı aldın 500 mu aldın denetlemiyor,denetliyor mu o da sorun degil botu var,farklı adresi,farklı kartı,arkadas uzerinden alması ,sanal kartı vs her turlu yolu var.


    Parasını vermisim kimi neden ilgilendiriyor?Devletler yasaklayıp caydırıcı cezalar uygulamadıkca bu boyle gidecek.


    1.Ticarethane isletiyorsun.Evleri fabrika,Dukkanları fabrika,ciftlikleri fabrika olarak kullanıyorsun.Ama ben Bireyselim Ticari degilim diyorsun.Nerden baksan tirajikomik...


    2.Kartları almak icin Toptancılık yapıyorsun.Ama Ne izin Belgen var ne ruhsatın var.O aldıgın toplu kartları bir kısmını kar koyup satıyorsun bir kısmını rig kurup hizmet ucreti alarak satıyorsun bir kısmını da evlere,dukanlara bildigin fabrika kuruyorsun.

    Kartları topladıgın icin Bireysel Kullanıcıya kart bırakmıyorsun.Piyasayı yukseltiyorsun cunku fiyat onemli degil onemli olan o Hashrate denen seyin yuksek olması gerisi onemli degil cunku maden cıkardıgın icin,madenci oldugun icin yerin kac km altına inecegin icin kazım hızının yuksek olması onemli fiyat onemli degil cunku zaten yattıgın yerden para gelecek.


    Kartların bir kısmını sattıgın icin ticaret de yapıyorsun.Ama ne dukkanın var ne ruhsatın ne Vergi Levhan kagıt uzerinde Bireyselsin.Amazonu topluyorsun,Newegg i topluyorsun,Hazır Sistemleri Topluyorsun kimseye uygun fiyatlı birsey alma sansı bırakmıyorsun.Sonra o topladıgın urunleri ciddi karlarla tuketiciye tekrar satıyorsun.

    Ama kagıt ustunde Bireyselsin ya da ayda 100 tane satıp ben Al Sat cıyım diyen var.Sen Al sat cı degilsin sen illegal ticaret yapıyorsun.


    3.Elektrigin anasını aglatıyorsun.Uretimi zor ve ithal ettigimiz elektrigi tuketiyorsun ve acıgı arttırıyorsun.

    Ustune Dunyanın da Anasını aglatıyorsun.9milyon aracın yaydıgı emisyonu yayıp, Yunanistan kadar CO2 dogaya salıyorsun.Ki simdi bu miktarlar artmıstır.Sonra parasını vermisim kime ne diyorsun.


    Sonuc olarak cogunuz baslıgı acan sen de dahil Ticarisin rig kurmak icin 5-10-20-50-100-500 ve ustu kart alıyorsun.Ama tek kurus vergi odemiyorsun.Ki ben Vergi de degilim komple yasaklanmasından yanayım.

    Yasal Sınır 5 dendi cok daha fazlasını alarak Bireysel ve Al Sat cılıktan cıkıyorsun ama Maliye incelemez diyerek ya da diger yontemlerle kart alıyorsun.Karaborsaya sebebiyet veriyorsun ve Dunyaya da zarar veriyorsun.



    Bir tanesi de Kedi Ciger muhabbeti yapmıs.Kendi adıma konusayım.1650 Ekran Kartım Var, Titan Z Ekran kartım var.Bunlarla iyi kotu mining yapılabiliyor mu?Ben yapmam.Benim dinen uygun olmayan birseyden para kazanma dusuncem olmaz.Ac dururum ama gidip madenciyim ben altın cıkarıcam kazıyorum demem.Bu tercih meselesidir.Seninle aynı yontemi tercih etmek zorunda degil herkes...

    Devleti bir sekilde taca cıkaracaksın isini kılıfına uydurup 5 kart limiti varken 100 tane alacaksın ama kendi adına sadece 5 tane gozukecek.Sonra yolsuzluktan vs sikayet edeceksin.Adam guzellik salonunda full bilg malzemesi satacak,oburu evi fabrika yapıp 1 trilyona rig satacak ama kagıt ustunde bireysel olacaklar.

    Durustluk,erdem bir suc olmamalı...Vergisini odeyen ile vergi kacıran aynı kefede olmamalı benim dusuncem...

    Valla o kadar yıl o kadar vergi ödedim. Ben ödedikçe palazlandılar. Ben ödedikçe iteklediler. Ben ödedikçe uzmanların uyarılarını görmezden geldiler. Kadrolaştılar. Millete mobbing yaptılar. Bugün terör örgütü ilan ettiklerini heryere yamadılar. Uçak inmeyen havaalanı yaptılar. Garanti ücreti ödüyorlar. 7 uçak cumhurbaşkanlığına, 0 yangın uçağı... Lan o uçaklardan birinin 10'da birini ben tek başıma aldım.


    Tüm bu süreçte bana "hain" dediler. "Din düşmanı" dediler. "Çapulcu" dediler. "Gezi zekalı" dediler. "Faşist" dediler abi bana. Oha! "Alkolik" dediler. Dediler baba dediler...


    Artık yok. Anladıkları tek dilden konuşuyorum. Fabrikayı kapadım. 30 kişiyi işten çıkardım. Şirketi kapıyorum. Vergi gene kaçırmam. Ama vergi yaratmayacağım bu sefer. Vergi dairesi isterse her yıl denetlesin. Yüzde yüz legal şekilde 0 vergi yaşayacağım. Taptıkları tek şey olan para ile tehdit ediyorum alenen. Benden mama yok kardeşim. Ve bunu zerre suç işlemeden yapacağım.


    Önce harcamaların hesabını verecek. Yemeyecek. Yedirmeyecek. Kadrolaşmayacak. Devletin maliyetlerini kisacak. İsrafı sona erdirecek. Lüzumsuz yatırım yapmayacak. Sonra kendinden olan olmayan herkese saygılı olacak. Bana ozgurluklerimi, demokrasimi verecek. Sonra vergisini isteyecek. Ben de vereceğim.


    Şu an şunu söylüyorum: sen istiyor vergi? Verejek bana insanca yaşam hakkı, demokrasi ve özgürlük. Sen istiyor totaliter rejim? Niet vergi.


    Anladıkları tek dilden konuşuyorum. Değer verdikleri tek şeyi onlara karşı kullanıyorum. Para. Benim için paranın inan o kadar önemi yok. Onlar için var. Benim için de artık para onlarla mücadele için bir araç. Bu kadar.

    -----

    Gümrük limitini esnetme meselesi konusunda haklısın mesela. Ama limit ayda 5 adet. Yani adam 20 ay boyunca 5'erden 100 kart alabilir. Hem etik, hem legal.


    Onu geçtim, birey olsa da %20 vergi. Şirket olsa da. 300 kart alır. Ticari gümrükten geçirir. Bireysel gümrükten tek farkı gümrük müşaviri tutma gereksinimi ve antrepo masrafı olur. Ekran kartında yüksek bir antrepo masrafı çıkmaz. Bu bağlamda, 300 kart alacak adam zaten onu ticari gümrükten sokar.


    Senin derdin küçük hesapların peşinde koşan esnaf kafalılar sanıyorum. 3 kuruşu kâr bilip, minik hesaplar peşinde yasaları esnetenler. Asap bozsalar da çok bir olumsuz etkileri yok bu tiplerin. İnan bana. Mide bulandırıyorlar doğru. Ama pisliğin büyüğü daha büyük düşünenlerin soysuz olanlarında...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ağustos 2021; 1:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam su adamı salma buraya illallah ettik yaw

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Hocam su adamı salma buraya illallah ettik yaw

    O da içini burada soğutsun. Sonra 155'i ararun çeker, mafazanallah soylu'nun falan haberi olursa hepimizin kartlara el koyup, emniyetin altında mininge başlar falan... MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam soylu bizim semtten, yeğeni ile aynı lisedeydim.

    Ve sedat Peker’in bahsettiği bir kaç isimde arkadaşlarımın babası amcası vs


    Ona rağmen benim ne kadar muhalif olduğumu anlamışsınızdır.

    Şahsi olarak iyi insanlardır.Bir zararlarını görmedik, ortak eşimiz dostumuz var.Semtte de sevilirler.

    Siyasi olarak ise bana uzaklar.Her yiğidin bir yoğurt yiyip tarzı vardır onların ki bize uymuyor.

    Herkes için hayırlısı olsun.Tez zamanda ülkenin normale dönmesi dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 1:26:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • madenci ülkenın elektiriğini insanların ekran kartı alma ihtiyacını o gereksiz hayallerı ıcın hiç eden şahıs kişi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Benimde oyuncu kasamda Mining yaptığım 3080 kartım var.

    Şuan satsam Mining kaynaklı bir problemi olacağını sanmıyorum

    Bu arada bu kart bana hemen hemen 28 bine geldi.

    11 bin zararım var.👍🏼

    Ziyan etmişsin, ziyan. Tak onu rigteki yerine MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD 





  • Windows üzerinden yapıyorum. Mining 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • donanımhaber ölücüleri gibi.

    hb da sony kulaklık 50 tl diye birisi bir indirim paylaşır.

    Altına adam yazmış sağol kardeşim aldım 59 tane. Sen bir bakıyorsun tükenmiş

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.