Şimdi Ara

Mining Ekran Kartı Hashrate Nasıl Hesaplanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mining Ekran Kartı Hashrate Hesaplama Nasıl Yapılır? Adını kriptografi yani şifreleme biliminden alan ve kriptografi kullanılarak üretilen kripto para Blockchain teknolojisini kullanır. Blok zincirler üzerine şifrelenerek üretilen kripto paranın bir diğer üretim yolu ise kripto para madenciliği yani ‘Mining’ yapmaktır. Mining yapan kullanıcılar ise ‘kripto para madencisi’ olarak adlandırılmaktadırlar.


     Kripto para madenciliği yapmak için ihtiyaç duyulan durumların fazlalığı nedeni ile maliyeti yüksek bir madencilik çeşididir. Bu madencilik ekran kartları vasıtası ile yapılmaktadır. Madencilik için gerekli olan ekran kartının hashrate değeri ile ekran kartının üzerinde yer alan sarfiyat değerinin karşılaştırılması gerekmektedir. Gelişmiş hashtrateli cihazlar algoritma konusunda daha verimli olacağı için elde edeceği kazançta artmaktadır.


    Mining Hahrate Nedir?


    Hashrate kripto para birimleri için önemli bir ölçümdür. Bir kripto parayı yöneten madencilerin çokluğu ile kripto paranın fiyatı ilişkilendirilmektedir.


    Hash oranı blok zinciri ağının gücünü ve güvenliğini değerlendirmek için önemli bir ölçümdür. Madenciler tarafından bir sonraki ağı keşfetmek için ne kadar çok makine ayrılırsa hahrate oranı o kadar yüksek olur ve ağın bozulması engellenir.


    Kripto para madenciliği yapmak için ihtiyaç duyulan durumların fazlalığı nedeni ile maliyeti yüksek bir madencilik çeşididir. Bu madencilik ekran kartları vasıtası ile yapılmaktadır. Madencilik için gerekli olan ekran kartının hashrate değeri ile ekran kartının üzerinde yer alan sarfiyat değerinin karşılaştırılması gerekmektedir. Gelişmiş hastrateli cihazlar algoritma konusunda daha verimli olacağı için elde edeceği kazançta artmaktadır.


    Online Mining Hesaplama Platformları


    Mining ekran kartı hashrate hesaplama işlemi bilgisayarınızda bulunan mevcut donanım ile madencilik yaptığınızca elde edeceğiniz kazancı hesaplamanızı sağlar. Madencilik için gerekli ekran kartı sarfiyat değeri hashrate değerinden daha düşükse hesaplama yapılamamaktadır. Bu durumda ise devreye online mining hesaplama platformları girmektedir. Hesaplama robotları oldukça yakın sonuçlar verebilmektedir.


    Tamamını okumak için: Tıkla git








  • Ekran Kartı Hashrate Hesaplama


    Nerdeyse tüm donanımlarında bulunan Hashrate değerimiz madencilik için kullanılacağı durumlarda Hashrate değerleri gerçekten fazlasıyla önemlidir. Hashrate değerimiz ne kadar yüksekse bir o kadar seri madencilik yapacağız ve bir o kadar da kar etmiş olacağız. Bu durumu günlük, haftalık, aylık zamanlarda düşündüğümüzde fazlasıyla önemli bir durum haline geliyor.

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren Kripto para madenciliği ile Hash kavramını sık sık duyuyoruz. Peki bu Hashrate nedir? Hash yani değişken uzunluklu veri kümelerini sabit uzunluklu veri kümelerine haritalayan algoritma anlamına gelmektedir. Yazılım geliştirme alanında güvenlik sebebiyle kullanılan bu algoritmalar Kripto Para madenciliğinin olmazsa olmazı.


    İşlem gücüne sahip hemen hemen tüm donanımlar Hashrate değerine sahiptir. Ekran Kartı Hashrate hesaplama yada Ekran kartı mining hesaplama Application Specific Integrated Circuit yani kısaltmasıyla ASIC(Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) madencilik donanımı kripto madenciliğinde sıkça karşımıza çıkmakta.


    Tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.