Şimdi Ara

Minimalist ve ekonomik köy evi için plan proje yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Hafta sonlarını geçirmek ve çocuklarla birazda toprakla uğraşmak amacıyla arabamı satıp bir köy yeri aldım. Aldığım yer 570 mt2, köy yerleşik alan içerisinde belediyeye bağlı ve 2 kata kadar imar izni var.

    Sorun şu ki çok ufak bir bütçem kaldı (15.000-TL kadar, yakın bir zamanda da kredi çekme ihtimalim yok gibi görünüyor).

    Bütçe çok kısıtlı olunca konteyner koyayım dedi fakat onlarda yine 30.000-TL tutuyor ( salon + tuvalet-banyo). Hal böyle olunca konteynera vereceğim para ile konteyner mantığında belki bir tık daha büyük ben birşeyler yapayım diye düşündüm. Böylelikle cebimden bir çırpıda para çıkmamış olur ve param oldukça kalan yerleri tamamlarım hatta büyük bir kısmını da ben yaparım zaten en keyif veren tarafıda bu olacak diye düşünüyorum.

    Plan proje kazık çalımı için 4.500 -TL fiyat aldım

    Su basmanı için yaklaşık 7.000 -TL tutacağını düşünüyorum(Beton maliyeti ,işçilik tarafımdan)Kalan para ile bims alırım diye planladım, kalan masraflarınıysa zamanla tamamlamayı düşünüyorum.

    Yapmayı düşündüğüm ev ile ilgili olarak plan proje anlamında maliyetin min. olması adına yönlendirmelerinize açığım,

    Yasal proşedürede uygun olacak şekilde ve minimum Mt2 lerde ( okuduğum kadarıyla evin toplam Mt2 si 28 den az olamıyor, en az 1 yatak odası olmalı ....) max. Verim alabilecek şekilde İçinde tuvalet-banyo,mutfak bölümü, salon ve 1 adet yatak odası içerecek şekilde bir yapı, yapının mantığında konteynere verilecek paraya bir miktar daha ekleme yapılarak daha kalıcı daha da önemlisi derme çatma olmayan modern görünen birşey yapmak, Aklımdaki fikir şöyle;

    - 4x9 ebadında yatay bir yapı yada,

    - 4x 7 veya 3x 7 gibi ölçülerinde, iki katlı bir yapı olabilir yada asma (Loft) katlı bir yapı. Bu fikirde asma kat ( Loft kat)olacaksa yükseklik çok fazla olmayabilir çatının derinliğindende faydanılabilir.

    Maliyeti düşük tutmak adına

    1- Minimum Mt2,

    2- minimum bütçe

    3- Max. Verimlilik

    4- Daha az cam, ama modern dokunuşlar ( camların çerçevesini profillerden kendim yapmayı planlıyorum, daha dar çok bölmeli camlar düşünüyorum)

    5- İç ve dış duvarlar bimsten düşünüyorum, sıva istemiyorum, elektrik tesisatı sıva üstü düşünüyorum(kırma dökme olmasın, yada sıva olamasın diye)

    6- su basmanını kendim yapacağım

    7- çatıya alttan baktığımda kalasları görmek istiyorum.

    Plan proje paylaşabilecek olabilirse çok mutlu olurum,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.