Şimdi Ara

Mini Yama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.autoking.org/boya_tamiri_miniyama.htm

Arkadaşlar bu sitede "Mini Yama" adıyla bir hizmet tanıtılmakta.
    Sizden ricam bu hizmet doğru mudur?

Mini Yama?

Mesela şu fotoğraftaki çizikleri sadece hasarlı bölge boyanarak eski haline getirilebilir mi?
    Yoksa çamurluk komple boyanır mı?

• birkaç ay önce, forumda autoking istanbul da araçlarını kaskodan yaptıranların çok da memnun olmadıklarını okumuştum. bi araştırın isterseniz.

muhtemelen bu miniyama da, aracın boyasının tam rengi ile bölgesel boyama yapılması işlemi sanırım.

ancak eski araçlarda uygulanabileceğini sanmam, zira o boya bir miktar solmuş- parlaklığını yitirmiştir.

ama aracın üzerindeki boyayı algılayıp, ona göre karışımlarla yeni renkler elde edebilen bi sistemleri varsa işe yarayabilir.

sormak lazım.

ayrıca o yukarıda eklediğin resimde photoshop var gibi, renklerle oynamışlar.sanki aracın heryeri boyanmış gibi görünüyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 16 Şubat 2009; 16:43:43 >
  • bencede fotoshop gibi. mutlaka oynama var bu resimde baksanıza tamirden önce ayna gibi yansıma görünürken diğer resmide parlaklık yok. boya mat görünüyor.

tamirden sonra fazla detay görünmemesi için ışıkla da oynanmış. ikinci resimde birinci resimde lastiğin diş derinliği bile belli değil. birincide ap açık ortada desenler.
  • Ben resimdekine benzer bir hasar için başvurdum ama kapı komple boyandı. Mini yama gerçekten "mini" durumlarda geçerli sanırım.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
    80 cmlik çiziğin bahsedilen "Mini Yama" yöntemi ile düzeltileceği iddia ediliyor bana da pek inandırıcı gelmedi.
  • benim aracımda aldığımda sol tarafta uzunca bir çizik mevcut. ön tamponu da ben sürttüm. biraz daha kötü hale gelirse aracı komple boyatmayı düşünüyorum ancak o zaman satmaya kalksam niye boyalı bu kardeşim denmesi durumu düşündürüyor.

çizik için bile boya yapılıyorsa ve o kadar da para gideceğine aracımı 750-1000 TL arası boyatırım. parça parça uğraşacağıma daha iyi sonuç verir.

çünkü şimdi gitsem sodaki çizik 2 kapı boyunca uzandığı için 2 parça olarak fiyatlandırılacak. ön tampon da aynı şekide 2 parça. toplam 4 parçaya normal boyacılar parça başı 150 lira fiyat veriyorlar, 4 parça 600 TL. geri kalanındaki taş sıçraması vs ise olduğu gibi kalacak.

ben kendi aracım için tamamen boyatmayı düşünüyorum. hlee biraz daha zaman geçsin
  • ben kaputu boyattım çiziklerden dolayı işçiliği iyi
  • oto king kesinlikle hikaye

bir arkadaşım otoking izmir bayisine aracını verdi tam anlamı ile B....K ettiler.

para tuzağı otoking olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacec -- 22 Şubat 2009; 21:12:40 >
  • Bir süre önce aracımı vermiştim mini hasar için... Güzel yapmışlar ama arabanın ön kaputuna boya sıçratmışlar. Sanırım yandaki aracı boyarlarken benimkine sıçratmışlar. Tekrar gittim, pasta cila çekip uğraşıp temizlediler ama kızmıştım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.