Şimdi Ara

Mini breadboard bir bolumunu power rail olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, okul için proje yapıyorum (ultrasonik sonar) fakat bir sorunum var. Projenin yapıldığı sitede büyük breadboard kullanılmış fakat bende sadece mini breadboard var. Sadece GND ve 5V portlarını breadboardın en üstüne bağlamışlar (sanırım adı power rail). Bende power rail olmadığından dolayı ne yapacağımı şaşırdım. Internette araştırınca bazıları erkek-erkek kablosunu alıp breadboardın en sağ üstüne ve arduinonun 5v portuna bağlamışlar. (Örnek:https://cdn.sparkfun.com/assets/e/7/7/e/c/5175c500ce395f5a49000004.jpg )
    Hemen yanınada aynı şekilde GND yi bağlamışlar. Sizce böyle yapılabilme imkanı var mı? (Breadboard suanda bende olmadigindan dolayi deneyemedim). Eğer bunların hiçbiri olmazsa son çare olarak kabloları koparıp birbirine bağlayacağım.

    Daha anlaşılır olması için proje linki:http://www.projehocam.com/arduino-ultrasonik-radar-projesi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Power rail'in amacı breadboard'a + ve - kutupları bir kez bağladıktan sonra hat boyunca ihtiyacınız olduğunda tekrar tekrar güç alabilmek.Sizin mini breadboard'da olmaması problem değil.Doğaçlama yapabilirsiniz.Resimde gösterdiğim siyah kutucuk içine alınan kabloları birbirine bağla.Aynı şekilde kırmızı kutucuk içinde olan kabloları da birbirlerine bağla çalışcaktır.
    Mini breadboard bir bolumunu power rail olarak kullanma




  • Bu şekilde bağlantı yaparsanız çalışacaktır.
    Mini breadboard bir bolumunu power rail olarak kullanma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.