Şimdi Ara

MİMARLIK KAZANANLAR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ben mimarlık kazandım ama bi kesim cok mutlu ve memnunken bir kesim de ölmek üzere,işsiz kalırsın vs vs diyor.çok kafam karıştı.şuan kayıt olmamayı bile düşünüyorum.kazananlar ne düşünüyor ya da bu sektörle ilgilenenler?



  • uppp
  • Hangi üniversite?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onedays O kullanıcısına yanıt
    trakya
  • şu an durum böyle mimarlar işsiz ve ölmek üzere doğru.. ama mezun olduğunda yani 4-5 sene sonra ne olacağını bilemezsin. seneye sınava girsen zaten puanın kırılacak bence bölüme başla
  • mai. kullanıcısına yanıt
    suan zaten marmarada öğretmenlik okuyorum ama istemediğim icin tekrar girdim, trakya mimarlık tuttu.gercekten kafayı yiyeceğim artık hicbir sektörde calısan mutlu değil ama özellikle mimarlık+insaat sektörü daha kötü sanırım.öğretmenliğe hic istemesem de tamam diyeceğim heralde bu kadar kötü mü durum,önümüzdeki 4 senede de düzelmez mi hic? bunlar kafamda
  • kocamandanminik K kullanıcısına yanıt
    ben 5 sene önce 34k sıralamayla özel üniye burslu girdim. yıllardır ezik hissettim hep özelde okuyorum diye. 1 senedir mezunum işsizim üstelik o zamanki sıralamamla girdiğim üni şimdi 150 binlere dayanmış heralde. yani ne mesleğimin ne okuduğum okulun bir değeri var. evde oturacağıma bir daha üniye kayıt oldum. o kadar idealist oldum çalıştım çabaladım elde var 0.

    öğretmenliği bitirsen muhtemelen mimardan çok kazanacaksın çok daha az yorulacaksın. ama mimarlık en büyük hayalin falansa oku. trakyada erasmus imkanı var biraz gezersin en fazla. eğer sektör düzelirse iş bulursun en azından devlet okulu şansın var
  • 316 puanla mimarlığa giren var lol
  • Hocam bu kadar karamsar olmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mai. kullanıcısına yanıt
    ben zaten özel okulların -saçma sapan olanlar değil- devlete göre bazen daha iyi olduğunu düşünüyorum, malum üniversite içleri bu aralar da çok karışık.hocam ben çocukluğumdan beri çizim yapıyorum,o yüzden çok istiyorum.ama kararsız kaldım açıkcası şuan.trakyada kalmayı düşünmüyorum zaten ordan geçiş yapabilirim umarım istanbuldakilere, erasmusa gitsen de faydası olmuyor ama bence artık.
  • jrmajorite kullanıcısına yanıt
    onların bir suçu yok ki.lojistik eğitimi verirken üniversite olan,oraya mimarlık ya da başka bir bölümü açan insanlarda sıkıntı.
  • Çevreci Fotoğraf Makinesi kullanıcısına yanıt
    2 memur insanın çocuğuyum onlar yüzünden ben de daha çok endişeleniyorum.piyasada maaşını beğenmeyip işsiz kalan mı daha fazla yoksa gerçekten mi kötüye giden bir meslek olmaya başladı bunu ayırt edemiyorum
  • kocamandanminik K kullanıcısına yanıt
    Hocam sen mimarlığı seviyorsan oku. Ben inşaat mühendisliğinde okuyorum 3 dersim var, yakında inşallah mezun olacağım. Evet işsiz kaldığımız doğru, evet az maaşa çalıştıkları da doğru. Ama benim öğrendiğim en önemli şey sevdiğin işi yapacaksın hayatta. Sen bu soruya doğru cevap verirsen ben umuyorum mutlu olursun. Yoksa öğretmenlik için de kpss de çok iyi puanlar alman gerekiyor iyi torpil gerekiyor devlet için. Benim gördüğüm makine de dahil tüm mühendislikler sıkıntıda. Sadece inşaat mühendisliği ve mimarlık değil. Bundan 4 5 sene sonrasını bu ülkede tahmin etmek çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sterhi S kullanıcısına yanıt
    seviyorum gercekten, hayalimdi zaten.yani aslında sürekli nüfusu artan ve kontrol edilemeyen bir ülkede inşaat mecburi, sonuçta son 2-3 yıldır inşaat baya kötüye gitmeye başladı, bundan sonrasında düzelme ihtimali de var.insanı yiyip bitiren bir ülke bu gerçekten.
    bu arada inşallah mezun olduğunda istediğin gibi olur her şey :)
  • kocamandanminik K kullanıcısına yanıt
    o kadar emek vererek girdiğim okul, saçma sapan olarak nitelendiriliyor hocam onu demek istedim:) neyse konu ben değilim:)

    aslında geçiş yapabilirsiniz ama devlet üniversitesinde ortalama yapmak daha zor oluyor çünkü tüm sınıf arkadaşlarınız sizin seviyenizde ortalamlar da birbirne yakın oluyor. o yüzden bence geçemeyeceğinizi düşünerek karar verin. inşaat illa düzelecek kaldı ki mimarlık inşaattan çok daha fazlası. mimarlık okumak bir bakış açısı, vizyon veriyor insana. ama realist olmak gerekirse de verdiği kadarını da görütürüyor insandan.

    yine de benim oyum mimarlık okumanızdan yana :D
  • mai. kullanıcısına yanıt
    yok ben sizi anladım zaten, bireysel nitelik daha önde şuan türkiyede bu pek anlaşılmıyor maalesef...
    evet o yüzden trakya yazdım çok yakın arkadaşım da burada okuyor, hocalarla iletişimi iyi, ilk seneden geçebilirsem daha kolay oluyor o yüzden, geçebilirsem :)
    başlayacağım heralde hocam mimarlığa, bataklık gibi istemesem de çekiyor fdgd
  • kocamandanminik K kullanıcısına yanıt
    Tamamen sana 4 5 yıla nolur bilinmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meraklıkuzucuk M kullanıcısına yanıt
    buna güveneyim artık belki iyi olur diyerek vallahi kumar oynuyoruz
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.