Şimdi Ara

Mimardı Youtuber oldu | Çağlar Avcıl ile söyleşi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Bu videomuzda, YouTube'da "... bize dürüts olsaydı" videolarıyla bilinen Çağlar Avcıl ile mimarlıktan youtuberlığa geçiş sürecini de ele aldığımız bir söyleşi gerçekleştirdik. 



  • Mesut Çevik ile Canlı Yayın konseptini neden sonlandırdınız?

  • Twitch yayıncısı falan sandım adamı. O kadar garip geldi ki "Mimardı" özel isim sandım :d

  • Youtuber’luk ile bu saygın mesleği bir arada anmak bile abesle iştigal sayarım

  • Youtuberlik bir meslek değil , mimarlık bir meslek ama. Para kazanma aracında farklılık olabilir orası ayrı :) Ben bırakmayı düşünmüyorum , taze sıva kokusu yeni çekilen alçının nemi , flex sesleri yada demirci kalıpçı ile yapılan muhabbetler .. Belki de henüz ben bıkmadım o da olabilir.

    Bence değinilmeyen bir konu var, mimarlıktan kazanılan para alınan sorumluluğun karşılığı değil. Youtube da daha özgür bir yaşam ve parasal olarak daha fazla ayrıcalık sunuyor. Keşke ikisi bir arada yapılabilse :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 30 Ekim 2019; 19:6:35 >
  • Büyük bir yanlış bence devlet bir kişiyi mimar edebilmek için onbinlerce para harcıyor öbür taraftan her üniversiteye giden kişi kendiyle aynı bölümü yazmış bir kişiyi eliyor. Bu yüzden gerçekten işe karşı heves yoksa yerinize başkası okusun. talha aynacı da veteriner olduğu halde twitch yayıncılığı yapıyor dost kayaoğlu ile bereber oyun görüşlerine en değer verdiğim kişi de olsa mesleklerine yazık ettiklerini düşünüyorum.

  • ilk kez bsc de rise of the tomb raider incelemesinde görmüştüm
    kim ya demiştim çünkü bsc de neredeyse hergün biri ayrılıyordu insan yenileri çabuk kabul edemiyor tabi
    sonradan Talha aynacı ve Dost kayaoğlu ile gamecellde konsol oyunda ve son olarak eşek kadar adamlarda müptelası olduk
    keşke ekip bir daha toplansa
  • Mimardı değil hala mimar, youtuberlık bir meslek değil. Ha tabi nerde para, orda insan orası ayrı.

  • Basliga bak RTE style!

  • Mimardı Youtuber oldu | Çağlar Avcıl ile söyleşi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    Büyük bir yanlış bence devlet bir kişiyi mimar edebilmek için onbinlerce para harcıyor öbür taraftan her üniversiteye giden kişi kendiyle aynı bölümü yazmış bir kişiyi eliyor. Bu yüzden gerçekten işe karşı heves yoksa yerinize başkası okusun. talha aynacı da veteriner olduğu halde twitch yayıncılığı yapıyor dost kayaoğlu ile bereber oyun görüşlerine en değer verdiğim kişi de olsa mesleklerine yazık ettiklerini düşünüyorum.
    Devlet harcadığı parayı sonra misliyle alıyor hocam eğer birde ofisin varsa direk sana ortak oluyor zaten. Hiç çalışmasan bile verdiğin vergiler le açığın kapanması uzun sürmez emin olun :) Devletin gözünde çok önemli olduğumuzu da düşünmüyorum zaten 29 ekip resepsiyonuna TMMOB davet edilmiyor YouTuber ler twitch yayıncıları davet ediliyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube 1 milyon izlenim başına 100 $ ödeme gönderiyor.

    bu açıdan youtube bir iş değil dönemsel bir proje

    video yap ilerleyen zamanlarda tekrar izlenimlerinden para kazan !

    buna medya pazarlama deniliyor.

    youtube bir meslek değildir.

    youtube dönemsel bir video projesidir.

  • eğitimde fırsat eşitliği yok diyorlar. aslında var bu beyefendi mimarlık okumuş ve mesleğini yapmış.kendince de başarmış. eğitimin sonrasında olmak istediği yere gelmiş ama, ekonomik şartlar, iş yoğunluğu, ve diğer sebeplerden dolayı mesleğini değiştirmiş. Toplumumuza bu tür durumlar aykırı gelebilir ama aslında herkes mutlu olduğu işi yapmalı. Devlet bu konuda üstüne düşeni yapıyor. Üniversiteler ücretsiz. Sınavı geçebilen okuyor. Okuyan okuduğu bölümün artı ve eksilerini okudukça öğreniyor.
    Meslek seçimini bireyin inisiyatifine bırakmaktır bu süreç.
    Youtuber olmak aslında sürdürülebilir bir meslek olabilir. evinizin her yerine kameraları koyun, açın arasıra canlı yayını, ev halinizi bile izleyecek bir çok eli boş mevcut. siz de youtuber olabilirsiniz. yeteneğe, bilgi birikimine kültüre bile gerek yok. sadece yaşayın.
    Geçen gün kızımın izlediği bir videoda kadın çocuklarının arkasından bağırıyor, çocukların şekerleri yere düşüyor alıp ağızlarına koyuyorlar, evde yerlerde 1 karış toz, bildiğin ev hali videosu. ama 3 ayda 15 milyon izlenme. Bir de abone olduğum eğitim kanalları var. buradaki videolar da ayda 300 -500 arasında izleniyor.
    açın bir kanal. koyun evin oturma odasına tv'nin üstüne bir kamera, burnunuzu karıştırın izlnme sayınız milyonlar...

  • Bir de kesinlikle youtuber olanları kınamıyorum. Tebrik ediyorum. Kendilerini iletmeyi biliyorlar. Youtuber olmak için insan ilk önce özgüven sahibi olmalı. Yoksa kendisini milyonların izleyeceği düşüncesi bile insanın bunalıma girmesi için yeter de artar bile.

  • Slime videosumu çekiyormuş bu vatandaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 31 Ekim 2019; 20:43:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.