Şimdi Ara

Milyonlarca cihazı etkileyen Wi-Fi güvenlik açıkları bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Milyonlarca cihazı etkileyen Wi-Fi güvenlik açıkları bulundu



    Belçikalı bir güvenlik araştırmacısı olan Mathy Vanhoef, Wi-Fi standardını etkileyen bir dizi güvenlik açığı keşfetti. Frag Attacks olarak adlandırılan güvenlik açıklarından bazıları 1997 yılına kadar geriye gidiyor. Tespit edilen toplam 12 güvenlik açığından üçünün, genel sebeplere bağlı olması etkilenen cihaz sayısını milyonlara çıkarıyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft'un App Store komisyonundan kaçınmak için Apple ile görüştüğü ortaya çıktı



    Wi-Fi Alliance, güvenlik açıkları için çalışıyor



    Frag Attack güvenlik açıkları,  telsiz menzilindeki bir saldırganın, cihaz sahibi hakkında bilgi toplamasına ve bir cihazın güvenliğini aşmak için kötü amaçlı kod çalıştırmasına olanak tanıyor. WEP ve WPA gibi Wi-Fi standardının güvenlik protokolleri etkinleştirilse bile cihazlar savunmasız kalıyor. Vanhoef, saldırıların kullanıcı etkileşimi veya yaygın olmayan ağ ayarları gerektirdiğinden, kusurların kötüye kullanılma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.



    Keşfedilen güvenlik açıklarından üçü Wi-Fi standardındaki tasarım kusurlarından kaynaklı ve bu nedenle çoğu cihazı etkiliyor. Vanhoef diğer dokuz güvenlik açığının ise Wi-Fi ürünlerinde (Wi-Fi standardının uygulanmasındaki) yaygın programlama hatalarından kaynaklandığını belirtiyor.



    Güvenlik araştırmacısı Vanhoef, bulgularını Wi-Fi Alliance'a bildirdi. Kuruluş, geçtiğimiz dokuz ay boyunca standartlarını ve yönergelerini düzeltmek ve ürün yazılımı yamalarını yayınlamak için aygıt satıcılarıyla birlikte çalıştı. Bazı yamalar yayınlandı ve güvenlik açıkları kapatıldı ancak tamamı için süreç hala devam ediyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/wifi-vulnerability-devices-frag-attacks-095048302.html







  • Güzel haber, güncel araçlar çıkarsalar da evil twin uğraşmasak :D

  • Güvenlik şart.ama daha önce eğitim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim en sevdiğim olay wifi jammer olayı kodu derliyorsun yüklüyorsun telefona ortamda ne kadar millet varsa wifi bağlantısını kesiyor bir daha bağlanamıyor Milyonlarca cihazı etkileyen Wi-Fi güvenlik açıkları bulundu 

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    nasıl yapıldığını merak ettim kendin compile etmeden apksı falan yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.