Şimdi Ara

Milli savaş uçağı için kötü haber: Rolls-Royce çekiliyor iddiası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imşallah her şey çoh güzel eminimki bu prıje tskya çok faydalı ve yararlı olacaktır allahımın izni ile herşey çok güzel olur.

  • Rr işi zaten kale ile beraber yapmak istiyor. Bmc ile değil. Bizim hükümet araya bmc yi sıkıştırmaya kalkınca olay patlıyor. Eğer kale ile iş devam ederse bmc konusundaki ısrardan vazgeçmiş demektir AKP.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz gürültü yapan ve seçmenini kendinden var gücüyle uzaklaştırmak adına son ses abidik gubidik seçim müzik dinleten o saçma araçlar yerine bunların uçak versiyonlarını yapın.arkasına kağıt asın.gören oy verir çünkü milletin aklı 5 karış havada

  • Siirtli Ethem anlatmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel dünya hem motoru yap hemde teknolojiyi paylaşma senin kara gözüne kaşına meraklı değil kimse
    Bir ülke büyük anlaşma imzalarken teknoloji paylaşımı nıda anlaşma maddesi olarak şart koşar.
    Bunlarda korkuyor tabi bmc işi öğrenir bizi kapıya koyarlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECDAD_OSMANLI -- 4 Mart 2019; 18:34:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi bilgi yalan? şu şu diye açıklama bekliyorum senden.
    Sazan olan sensin, yanlışa yanlış dediğim için gelmiş
    beni aklınca belli bir ideolojiye dahil ediyorsun.

    Savunma sanayi ile ilgili haberleri seçim çalışmasına bağlayan forumdaşlar ile çok tartıştım burada ama bu konu farklı.
    Uçak Motoru üretmesi için kurulan şirkete BMC ortak mı?
    -Evet ortak peki bu şirkete BMC ne katabilir? milli Muharip uçağımızda kullanacağımız motorun bilgilerinin Katar devleti eline geçmesini normal mi karşılayacağız?
    Hızlı tren ihalesini de almadılar mı?
    Evet aldılar, 150 yıllık deneyime sahip Tulomsaş dururken niye Bmc'ye verildi bu iş hem de Tulomsaş bu iş yatırım yapmışken?

    Türkiye'de Sakarya Tank Palet yeteneğine makina parkına yetişmiş personele sahip kaç kurum var?
    Peki sen elindeki bu hazineyi Araplara vermedin mı? 25 yıllığına verdin sebebi ne peki?
    Bunlara cevap bekliyorum senden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ECDAD_OSMANLI kullanıcısına yanıt
    Yorumun bakış açın bir hayli yanlış kusura bakma. Senin motor yapacak kabiliyetin var mı?
    -Yok
    Biz RR firmasına ne vereceğiz?
    -Para
    Çinliler dünya para harcayıp bir sürü bilim insanı olmasına rağmen bir türlü motor yapamadı. Parasını verip alabileceğin bir şey değil çünkü bu.

    Biz motor yapacağız ve projeye Rr dahil oldu (doğrusu onlar yapacak biz de öğreneceğiz) ama kurulan şirkette bu işle alakasız bir firma daha var ve bu şirketin yarısı Katar Devletine ait.
    Adamlara diyoruz ki parayı al hakları bize ver gerisine karışma.

    Bütün emeğini bilgini katacağın projenin hiçbir şey yapmayan Araplara geçmesini sen ister misin?
    Peki Rr niye istesin?

    Ki Rr firması teknoloji transferi konusuna da karşı çıkmış durumda değildi. Kale ile kurulan şirkette (%51 Kale %49 Rr) yeni bir motor geliştirilecek ve Rr'da tecrübelerini aktaracak ve teknoloji transferi yapacaktı.

    Rr Motor geliştirme projesi ile sınırlı kalmak istemiyor üretimden de iş almak istiyor bu yüzden Kale ortaklığını destekliyor
    Bizde Rr'yi projede ortak istemeyip Arapları projeye sokuyoruz.

    Bu iş bu yüzden yatmış vaziyette eğer BMC denilen firma bu işin içinde olmasa idi Rr'yi daha rahat eleştirebilirdik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • YoldaşNapolyon Y kullanıcısına yanıt
    Bende farklı birşey demedim ki para veriyoruz motoru rr yapıyor ve anlaşma bitince biz yaparız diye geri çekilme ye karar veriyorlar.
    Pakistan ve Endonezya da tfx projesini inceliyorlar ve ortak olma düşünceleri varmış diye okudum bir yerde tabiki onlarda motor teknolojisinin paylaşılmasını istiyorlar.
    Katari küçümsemeyin Neymar a 222 milyon euro bonservis verdiler .parayla çoğu projelere ortak olmak istiyorlar.amerika parayla dünyayı tehdit ediyor düzen değişti artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizler çook istekli dediklerinde zaten biliyorduk olacakları. sadece akboylar bilmiyordu . s400 lerde de rusyayla ortak yapacağız diyorlardı , teknoloji transferi yapılacak diyorlardı. tabi o da büyüklere masallar .
    ben de bu sihaları ihaları çok merak ediyorum. bizim yerli arabamız isveçten gelme bir gurbetçiydi. bu sihalar falan da gurbeçti olmasın sakın . malum ki bunları alan da satan da aynı adam . para bizden çıkıyor sadece
  • Milli savaş uçağı ve "Rolls-Royce" .. demekki tam milli değilmiş...

  • Düne kadar bırak bu girişimleri piyade tüfeği bile yapamıyordun! Türk cennete gitse paçasından cehenneme yine bir Türk çeker.

  • Uçak motoru denince GE ve R&R'un tekeli var. Adamlar 156 milyon dolar gibi çerez parası için milyarlarca dolarlık pazarını tehlikeye atması beklenemez. Yıllardır tank motoru dahi üretemediğimiz için yatan Altay projesini düşününce Jet motoru yokluğunda TF-X de seçim vaadinden öteye maalesef geçemez.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    1930larda savaş uçağı yapıyorduk. 2020de savaş uçağı yapmaya çalışıyoruz...
  • sen ulkendeki sanayini gelistirmiyorsan, universitelerin kalifiye kaliteli insan yetistiremiyorsa zorlamayla tek basina askeri sanayiyi ilerletemezsin. askeri sanayida bu ulkenin parcasi, ulkenin sanayinden, beyin gucunden is gucunden beslenir. bunlarda gelisemiyorsan disardan ordan burdan toplama projelerle bu kadar ilerleyebilirsin ancak secmenin gozunu boyarsin.

  • Ankanın motorunuda yapamaz diyorlardı yerli olarak yapıldı ,üstelik faydalı yük miktarınıda ciddi oranda artıracak.RR nin karın ağrısı fikri mülkiyet hakları o zaman kara çok ortak olamıyacak,Katardan dolayı olayı çarpıtmaya çalışanlara da katar ne üretecek daha kendini koruyamıyor ne üretecek.Adamlar us,suudi ,is rail baskısına rağmen ortak olup para yardımı yapıyor olay nerelere çekiliyor.katarlılar araplar üretemez ama biz üretiriz korku o.suudda bizden fazla abd uçağı var bizim gibi kullanabiliyor mu kaç ülke hareketli aracı tam 12 den vurabiliyo.Buradaki başka ülke klavyecilerini biliyoruz. adamlar buradaki muhaliflerden daha iyi biliyo işin nerelere gideceğini onun için teknoloji paylaşmak istemezler ama ekonomileride iyice sıkıştı elleri mahkum bakalım a bd yi daha ne kadar dinleyecekler..

  • baştan masaya oturmlarına şaşırdıydım zaten geri çekilmeleri sürpriz olmaz.

  • Hay palet fabirkanızı da alın başınıza çalın be. Takıldınız bi geri zekalının peşine. 20 milyar dolarmış. Az demiş 200 milyar $ :)))

  • klasik ingiliz zihniyeti. yazılanlara bakarsak gülmemek elde değil.ethem sancak meselesi değil.yüzde 51 hisseyi verin bak nasıl koşturarak gelirler veya yazılım sizde olsun diyin bak nasıl koştururlar. gerek yok. zamanla motor işide halolur bu ülkede.yorum yapmak kolay. yorumcuların kaçı yerli milli silahlarla ilgili yerli şirketlerin hisselerini almışlar.yada yerli silah üreten şirketlerin hisselerine sürekli maddi destek olmuşlar. bir zamanlarda koç un eline bakıyordu bu ülke. tank ihalesinde gördük. dünyanın en gelişmiş tankı 22 milyon dolar, koç 45 milyon dolar tank başı ücret belirlemiş.bunlara sorsan yerli iş adamı.ne haltlar çevirdiğinide bu ülke iyi biliyor.takmışlar ethem sancak a.... siz yapın beyler destekleyelim.man kamyonların sırtında cepheye gittiğimiz günleride biliriz.

  • Çekilebilir, zaten Tiha göklerde olunca jet uçaklarının yükü %50 belki %75 azalacak. Mezosfere çıkıyor lan mezosfer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.