Şimdi Ara

Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test2017'de TÜBİTAK, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ve Roketsan iş birliğiyle geliştirilmesine başlanan TEI-TJ300 turbojet orta menzilli füze motoru projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Hava, deniz ve kara savunma sistemlerine uygulanabilecek motor, 240mm çap ile 1342N itki kuvvetine ulaşarak sınıfında dünya rekoru kırdı.



    Ayrıca Bkz.NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştı



    Rekor getiren test ile ilgili paylaşım Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Twitter hesabı üzerinden yapıldı. TEI-TJ300’ün prototip çalışma töreni ise yine Bakan Varank’ın katılımıyla 2020 yılında düzenlenmişti.  



    Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test



    Türk mühendislerce tamamen yerli ve milli imkânlarla tasarlanan ve füze sistemlerine uyarlanabilmesi için 240 mm kısıtlı çapta geliştirilen TEI-TJ300, kendi sınıfında mevcut itki gücünü üretebilen dünyadaki ilk motor olarak gösteriliyor. TEI-TJ300, 5000 ft irtifada ses hızının yüzde 90'ına varan yüksek hızlarda çalışabilme özelliğine sahip. 230-250 mm sınıfına ait rakip motorların en iyisi 250 mm çap ile en fazla 1250 newton itki üretirken TEI-TJ300 motoru, 240 mm çap ile 1342 newton itki değerine ulaşmış.






    Motor, marş motoru gibi herhangi bir başlatıcı siteme ihtiyaç duymadan ve sadece rüzgar etkisi ile harekete geçebilme özelliğini barındırdığından hem kara hemde hava ve deniz platformlarında kullanılabiliyor. TEI-TJ300’ün seri üretim sürecine geliştirme ve kalifikasyon testlerinin tamamlanmasının ardından başlanacağı belirtildi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyenin-ilk-orta-menzilli-fuze-motoru-tei-tj300-dunya-rekoru-kirdi/2210879



  • Adım adım ilerliyoruz maaşallah.

  • Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test
  • Yolları açık olsun, kimsenin önünde engel olmak istemem fakat uzun zamandır neden roket teknolojisinin ilkel olduğu konusunda bas bas bağırdığımı pojemin başarısı ile gelecekte kanıtlamaya kararlıyım.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Eğer elinde matematiksel+fiziksel bir ispat, nümerik bir sonuç, bir fiziksel simülasyona ait çıktın vs varsa git teydeb başvurusu yap kardeş.

    Eğer gerçekten ayakları yere basan bir fikir ise havada kaparlar emin ol. Burada boş çığırtkanlık yapmanın ne sana ne başkasına bir faydası yok!

  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Kendisi forumun delisi olur hocam elleşmeyin. 50'ye yakın güncel konuda bir ilke imza atacak projesi var. En son newton'u yalanlıyordu buluşuyla.

  • Ey maşallah be. Emeği geçen herkesin Türkiye arkasında içiniz rahat olsun.

  • yaklaşık %7 daha fazla itki üretmiş, üstelik çapı 10mm daha kısa olmasına rağmen. çap küçüldüğü için roketin rüzgar direnci de azalacaktır. mevcut savunma sistemleri bu %7 lik fark için güncellenmesi gerekecektir. eski savunma sistemleri daha da eskimiş olacak.

  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    Roketi eleştirecek bir dal bulamamış. Millet aç tarafından karalamaya çalışmış ahsgajshdhsj. La kimse sallamıyor artık sizin gibi bol tipleri boşa yorma kendini

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    Elimde kanıt olacak prototip varken deliyim ha, asıl sen kafayı yemişsin. İlkel ve iftiracısınız, benim tek konum antiyerçekimi sistemidir. 50 dalda oynayan bir kişi değilim. İnsanı tanımadan nasıl bu şekilde konuşabilirsiniz, beni karalamakla ne kazancınız oluyor. Buldunuz burada açık arenayı bol keseden sallayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 19 Nisan 2021; 9:50:7 >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Siden akıl alacak kadar aptal değilim, sizin dediklerinizi fazlası ile biliyorum. Sadece şu anda şartlar uygun değil.Sizin düşündüğünüz kadar basit değil. Siz burada şaşaalı laflarla puan alıp marifet yaptığınıza inanın ben sadece çalışmalarmı sürdürmek zorundayım. Her şeyin bir zamanı var.

  • Başarılı çalışmamı resmileştirdiğim zaman bana saldıran saygısız ukalalara ağzının payını vermiş olacağım. Önce insan olmayı öğrenin ondan sonra fikir savaşına girin.

    Zeki insan olmanın kötü tarafı, salak insanlar tarafından deli sanılmaktır. Albert Einstein



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 19 Nisan 2021; 8:51:47 >
  • Emegi gecenlerden Allah razi olsun

  • Ok yaydan fırladı bir kere. Türk güçlü olursa mazlumlar sevinir, zalimler üzülür.
  • Zeki insan olmanın kötü tarafı, salak insanlar tarafından deli sanılmaktır. Albert Einstein

  • Kendini filozof zanneden ve bilgisi az olanlara bir fizik dersi vereyim. Yerçekimini yenmek için sadece madde püskürtülmesi gerekmez. Bunu size bir örnekle açıklayacağım. Kefeli terazi bilenleriniz olabilir veya düşünün ki dengede duran bir tahterevalli. Terazinin bir kefesinde siz varsınız ve bulunduğunuz kefeyi yukarı kaldırabilmek için diğer kefeye ağılık atmanız gerekmektedir. Yukarı hareket etmeniz diğer kefeye hangi hızda ve ağırlıkta madde fırlattığınıza bağlıdır. İşte bu fizik kanununu dışarı madde püskürtmeden kapalı sistem itkisi biçiminde kullanabilirsiniz. Bir başka örnek daha vereyim; yerde serili halıyı hiç dışarıdan destek almadan kendi ivmenizle hareket ettirebilirsiniz. Bu örneklerdeki fizik kanunu gerçektir ve bir motor sistemine dönüştürülebilir. Ve ben bunu lafla değil, bir prototiple başarmış durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 19 Nisan 2021; 14:13:13 >
  • Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test


    Yukarida koyduğum resim İran'ın deniz füzeleri. İran'ın YERLİ VE MİLLİ %100 füzeleriymiş.


    Tabi Rusya gerçeği açıklıyor. Motor Rusya tarafından tasarlanıp, Ukrayna'da ilk prototip üretiliyor vs. Sonra Ruslar bakıyor, Amerika direkt olarak değilde dolaylı yoldan akdeniz ve karadenizde müttefiklerini silahlandırıyor ; Rusya'da bu şekilde müttefiki gördüğü ülkelere 30 yıllık teknolojilerini biraz yağlayıp sunuyor.


    Rusya tarafında bu ülkeker: çin, hindistan ve şimdi de iran

    Amerika tarafında bu ülkeler: Kore başta olmak üzre Türkiye, Romanya, Polonya gibi ülkelere teknoloji transferleri ile yapılıyor.


    Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 19 Nisan 2021; 10:40:10 >
  • Türkiye siyasetinin açmazı; devleti kazanırken, milleti kaybetmek!.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.