Şimdi Ara

Milli muharip uçak projesinde İngiltere ile anlaşma imzalandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • %100 yerli olması için 50 yıl gerekli,neden yerli üretim diye tutturuyorsunuz hemen resim çiz üret mantığını değiştirin artık.bu halde bile 10 yıl geçicek zaman %100 yerli üretince biz adamlar ufo yapıcak biz ise hala uçakla uraşçaz.o yüzdne her parçayı kendimiz üretemeyiz tecrübe lazım zaman lazım.bunları testi v.s bir sürü zaman para.

  • şimdi sizi iki dakika düşünmeye davet ediyorum. Elinizde savaş uçağı üretmek ile ilgili bir know how olsa idi yabancı bir ülkeye bu know how'ı satarmıydınız? Hem de çok gelişmiş bir ülke iken. Ya da şöyle sorayım bu know how'ın hangi kısmını satardınız. Çok stratejik kısımlarını mı yoksa geriye kalanını mı? Arkadaş İngiltereden bugüne kadar bu ülkeye ne fayda gelmiş ki bundan sonra gelsin? Bu millet ne zaman akıllanacak acaba? Aşağıda da BAE Systems'in asıl yüzü var.


    http://www.anadoluverumelimedya.com/2016/08/18/yerli-savas-ucagi-ingiliz-engeline-takildi/




  • Bluflame B kullanıcısına yanıt
    Trenin kaçtığı yok lütfen mantıklı düşünün.

    F16 lari aktif bir şekilde kullaniyoruz bizim kadar uçaklarını kullanan bir iki ülke var.

    Tepe tepe kullandığımız bu uçaklar eskimeye başladı. F35 uçaklarını alacağız lakin F16'nın yaptığını yapacak başka uçaklar lazım.

    Tai Hürkuş ile başladı Amerikan Hava Kuvvetlerinin T-X ileri eğitim uçağı için SNC (Sierra Nevada Corp.) ile ortak ucak gelistiriyor ve şimdi de BAE Systems ile F-X işine girişti.

    Biz F16 ların yerini doldurmak zorundayız. Ya alacağız Ya yapacağız.

    Aynı zamanda Ingilizlerden uçağın pazarlanması konusunda da yardım istediğimiz belirtildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAI HÜRKUŞ A-B-C

    TAI/SNC T/X

    TAI/BAE Systems F/X

    Emin adımlarla gidiyoruz.
  • birileri şunu anlayamıyor. ürünü illa yüzde 100 üretmek zorunda değiliz. yeterki lisansı patenti ve yazılımın kontrolü bizde olsun ve istediğimiz yerde özgürce kullanalım önemli olan bu. sen zannediyormusun amerikadan uçak alınca adamların şart koşmadığını. şurada kullanamzsın diyor sap gibi kalıyorsun. bunu bizim millet ne zaman anlayacak merak ediyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thailano

    quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur

    Yav siz burada boş boş konuşan gavatlara ne bakıyorsunuz. Onlar maaşlı troller. İşleri güçleri chp denen mallar gibi herşeye b.k atmak. soludukları oksijen israf ama işte müslüman olarak o da Allah'ın yarattığı bir kul deyip geçiyoruz.

    Kusura bakmazsan sana biraz boş konuşup gavatlık yapıcam, ama bilgin olsun maaşlı değilim troll hiç değilim, müslümanım ve CHP'liyim. Yani sana göre tam bir oksijen israfıyım, maalesef :(
    Sevgili müslüman kardeşim, bu ülkede 15 senedir aynı iktidarın aynı sloganlarından aynı vaatlerinden bıkmadın mı gerçekten? Milli uçak yanlış olmasın 7 senedir falan söyleniyor di mi? O zaman proje duyurulduğunda, 'milli demeyin, yapamazsınız, gidip daha önce yapmışlarla anlaşın' diye yazdık, 'milli olan şeylere karşısınız' diye vatan haini ilan edildik. Şimdi üzerinden 7 yıl geçmiş! Ne olmuş bu 7 yılda, hani uçak? HANİ NEREDE LAN UÇAK? 'AAA pardon tek başımıza üretemiyormuşuz, o yüzden bu işi daha önce yapanlarla anlaştık' Ne olmuş yani? NE OLMUŞ? MUHALİF kesimin dediğine gelmiş oldunuz! TÜRKİYE 7 (YEDİ) YIL KAYBETMİŞ. Bu ülkenin 7 yıl gibi bir zamanı kaybetmesi doğru mu sence? Doğru değilse, buna sebep olanlardan hesap sorman lazım di mi? CHP zihniyeti bu kaybın önüne geçmeye 7 yılı engellemeye çalıştığı için mi mal oluyor, yoksa akp zihniyeti dinlemeyip 7 yıl kayba sebep olduğu için mi? Hadi düşün ve karar ver.

    Yav he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "İlk etapta yabancı motor kullanılacak olan uçağın" hee amk tank'ın motorunu hallettiniz sıra savaş uçağımızınkine geldi dimi :D

  • axesis kullanıcısına yanıt
    Adnan Menderes ve saz arkadaşları. Marshall yardımı belgelidir arkadaşım.
  • Milli uçağımız da ingiliz lerin ne işi var ya saçmalığa bak.

  • tv de bir siyasi yetkili,....ingiltere ile iha anlaşması da görüşüldü... dedi.hani iha,yı biz yapıyorduk.

    hükümet yetkilileri sık sık şöyle bir hata yapıyor. vatandaşlara hava olsun diye her teknlojıye % 100 yerli ve milli diyor.bu yanlış.

    yabancı ve yerli oranı tam olarak neyse onu açık açık anlatmalıdırlar.sonra bir açık verip ortada kalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 30 Ocak 2017; 1:9:5 >
  • Bu işler basamak basamak olur bu paralar çöpe atılırsa sıkıntı olur şu yerli otomobili bi göreydikte savaş uçağını da yapardık zaten muharebe uçağı yapan 3-5 ülke topluluk var kolay işler değil bunlar f-35 projesi bile bir çok ülkenin katılımı ile oluştu tek başımıza uçak falan biraz hayal ürünü işler

    Otomobil işini pişiremedik daha uçak biraz fantazi şuan

    Artı biz neden zaten üretilen bileyi üretiyoruz ki bişey bulup yada oluşumu olan bişeyi geliştirip dünyaya pazarlamak daha kolay buna yoğunlaşılsa bence daha faydalı olur

  • yine bi seçim öncesi milli uçak haberleri yahu bırakın bu işleri burda da bikaç maaşlı satılık vatan haini akıllı gibi görünüp güzellemesini yapıyor mühendislik bilmeyen iki donanımhaber paylaşımı okuyan tipler bilirkişi keslimiş yahu bu tarz işleri yapabilcek kapasitedeki beyinler bu karanlıktan kaçıp avrupaya yerleşiyor siz ne goygoyu yapıyorsunuz?

  • ahahahahha bu arada bu teknolojik gelişmeyle propaganda yapan tipler evrimin müfredattan kaldırılmasını destekleyen dar gen havuzlu ailelerin düşük ıq lu çomarları sadkljdhsads ulan ne adamlarsınız yeter ki size yarasın o küçük çıkarlarınıza yarasın iğrenç herifler o aklınızın almadığı teoriler olmasa daha at üstünde gezeceğinden bi haber çomarlar hayatında fen mühendislik görmemiş çomarlar

  • İçinde yerli geçen her konunun altında siyaset dönmese olmaz bu forumda.

    17-20 yaş arası konu dışından gelmiş tayfa muhaliflik yapmasın üreten olmayı şimdiden öğrensin. Herkes işine gelince elektrik-elektronik gelir mi, yok yazılım mühendisi kaç binden alıyor diye konular açmasını biliyor.

    Şartları kabullenmeyin her ne kadar kötü de olsa. Çıkın şu memur kafasından. Her şeyi yine düzeltecek olan bizleriz.

    Gerçek milliyetçilik budur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerv

    Kefelen, Mr.Legend gibi basit düşünenlere itaf olunur. Yaşınız galiba 20 nin altında ki dünyadaki teknolojik gelişmelerden ve Türkiyenin üretim potansiyelini bilmediğiniz belli. Savaş uçağının binlerce üst teknolojik sistemlerden oluştuğunu ve bu konuda montaj dışında geçmişe yönelik bir teçrubesi olmayan bir Ülkenin kendi başına yapmasının ne kadar imkansız veya on yıllar alacağından hiç haberiniz yoktur. Çin'in bir motor geliştirmek için yıllarca çabalayıp en sonunda Ruslarla işbirliği ile geliştirdiğinden de haberiniz yoktur. İngilizlerle işbirliği bize en az 15 yıl kazandıracak ve proğrama uygun gerçekten üst seviye bir ürün ortaya çıkar. Bu zaman zarfında Aselsan ve TAI boş durmayıp bir çok önemli kompenentini zaten geliştirmiş durumda. Ancak bütün sistemlerin tek başına geliştirilmesi gerçekci değil. 200-300 üretim adeti için bu çok büyük yük olur. Bu habere sadece sevinilir.

    troll bunlar, cahile ne anlatsan 3 maymunu oynar. Yazınız çok iyi olmuş tebrikler




  • yerli yerli yerli .... Biz duymaktan bıktık siz yazmaktan bırakmadınız . Uçak somut olarak gelsin anca öyle sevinin . Yoksa çok onu bunu yapacaz derken sözünde durmayanları çok gördük. Kimse gaza gelmesin ota b*ka . Heleki bu günlerde .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek 2030 yilina kadar savunmasiziz..

  • Sevinemeyip hakaret edenleride gördük ya , ülke bu boş beyinlilerden kurtarılsa bu uçağın motorunuda üretecek seviyeye gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası oldukça zor ve mantıklı olup olmadığı sorgulanması gereken bir iş.
    Dünya'da şu anda kendi savaş uçağını üretebilen çok az sayıda ülke var. Bunlar ABD, Rusya, Avrupa Birliği, Fransa ve Çin. Yeni nesil uçak geliştirmeye ise sadece ABD, Rusya ve Çin yatırım yapıyor. Avrupa yeni bir tasarımdan ziyade hala mevcut uçaklarını iyileştirmeye odaklanıyor. Çin uçak geliştirmede hızla ilerlese de hala savaş uçaklarına düzgün motor üretemedi. Çin uçakları kağıt üstünde yeni nesil görünse de hala Rusya ve özellikle ABD uçaklarının oldukça gerisindeler.
    Türkiye dünyanın 18. ekonomisi ve bizden güçlü ekonomiye sahip ülkelerin sadece birkaçı kendi uçaklarını geliştirmeye çalışıyor. Onlar da dünyanın askeri teknoloji devleri. Bu ülkelerin içerisinde Brezilya ve Kanada gibi kendi yolcu uçağını üreten ülkeler bile yok. Kendisinden daha güçlü ve gelişmiş ülkelerin altına girmediği böyle bir projeye TÜrkiye neden giriyor?
    Vatanseverlik ve bağımsızlık önemli ama savaş uçağı gibi konular Türkiye'nin dünyadan bağımsız tek başına hareket etmeye gücü yetmeyecek bir ülke olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye bunun yerine ABD, Rusya, Çin veya AVrupa ile ortak hareket etmeli.





  • Tek bir sorum var:

    Bu anlaşmayı savunan bazı arkadaşlar "ingiliz derin devleti" diye eleştirmiyor muydunuz İngiltere'yi? Hani düşmanımızdı ingiltere?

    Başka sorum yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.