Şimdi Ara

Milli muharip uçak projesinde İngiltere ile anlaşma imzalandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne yazık ki boşa harcanacak bir para. İspanyolların uçak üreten firması CASA var ama savaş uçağı üretmiyor. Kanada'nın Bombardier'ı var ama savaş uçağı üretmiyor. Brezilya'nın Embraer şirketi var ama savaş uçağı üretmiyor. Çünkü o tren çoktan kalktı. Avrupa ülkeleri yeni kuşak savaş uçaklarının geliştirme masraflarının altından kalkamayacaklarını anladıkları için ortak platform kurarak Eurofighter Typhoon uçağını geliştirdiler. Japonya'nın geliştirdiği F2'in astarı yüzünden pahalı geldiği gibi yapılan testlerde kendinden ucuz Amerikan muadili uçaklardan daha kötü olduğu ortaya çıktı. İsveç çok ucuz omasına karşın JAS-39 Gripen uçağını satamadı çünkü teknolojik olarak oldukça gerideydi.

    Bu sayılan ülkelerin hepsi bizden iyi durumda ve nedense tek başlarına uçak geliştirmekten pes etmiş ya da hiç başlamamış durumdalar. Zira bu konu yıllardan gelen deneyim ve teknoloji gerektiriyor. Ha savaş uçağı yapamaz mıyız? Yaparız ama ya teknolojik olarak muadillerine göre çok geride kalır ya da birim fiyatı artık B2 bombardıman uçağı ile mi yarışır bilmem. Biz bu treni TOMTAŞ'tan sonra kaçırdık. Kaldı ki, kaçırmasaydık bile günümüz dünyasında Fransa ve İngiltere gibi devler bile kendilerini güçlerini birleştirmek zorunda hissetmişse biz neyimize güveniyoruz?





  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Atom bombası haberini uyduran Gazete yeni akit denilen tuvalet kağıdı.

    Katyusa füzeleri üzerinde denendi etkili olmayinca Korkut yeniden tezgaha geri döndü.

    Altay tankının ilk partisi 250 adet Mtu kullanacak zaten.

    Hala montaj diyorsunuz nasıl düşünüyorsunuz anlayamıyorum.

    Aselsan AESA radarini ve aviyoniklerini

    Roketsan Tubitak Sage Mke füze ve mühimmatlarını

    Tubitak Bilgem kriptolu haberleşme sistemlerini

    Bna Havacılık muhtemelen iniş takımlarını ucus ve yakıt sistemlerini üretecek

    Ülkemizi "montaj montaj" diyerek itin seyine sokmayin ayıptır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların derdi başka. Bunlar bir şey yapılmasın istiyor.

  • bu ülkenin tek başına yardımsız bir şey üretmesi zordur tabi ama tutup da askeri amaçlı bir ürünün başka ülkelerden art niyet güdülmeden üretime yardımda bulunmasını ummak kimse kusura bakmasın polyanna cılıktır. kimse ilerde kendisine karşı kullanılmaıs ihtimali olan bir şey içinn tutupta bir başkasına yardım etmez.

  • Ülke ilişkileri ve AR-GE işlerinden anlamayan ve ısrarla saçma sapan yorumlar yapanlar; Turgut ÖZAL'ın Fransa'ya uçak restini biraz araştırsınlar da asala terör örgütü nasıl bitirildi anlarlar belki...

  • Eğer haberde "MILLİ" kelimesi geçmeseydi bu konuda bu kadar yorum olmazdı.

  • Şu milli ve yüzde yüz yerli laflarını Nazi Almanyasi propagandasına benzetiyorum. Zaten AKP bilinçli yapıyor bunu maksat farklı grupları birbirine düşürmek. Kendi taraftarını radikalize etmek ve karşıyi düşman diye göstermek. Neyse bunlar duygularıyla hakaret eden beynini hiç kullanmayan aptalların işi.





    Asil konuya gelirsek özellikle savaş uçağında en azından yazılım ve yedek parçayı bir ülkenin kendisinin üretmesi önemli.







    Savaş uçağı çok maliyetli bir iş. ABD bile F35 için 47 ülkeden parça tedarik ediyor. Asıl önemli olan yeteri kadar parça temin etmek ve kritik parçaların ülkede üretimini sağlamak.



    Motor ve Yazılım tamamen ABD de üretiliyor. Tabiki motorun çoğu parçasıda başka ülkelerden geliyordur . Aslında bugün çoğu teknoloji global üretimin ürünü.







    Türkiye'nin bütçesinin yerli savaş uçağına yeteceğini düşünmüyorum.



    F35 için 1 Trilyon dolarlık harcama yapıldı.





  • Bu şeref özürlüler ne bilir milli nedir? Bi araştırsınlar bakalım birleşik devletlerin en büyük şirketlerinden aynı zamanda dünyanın en büyük uçak üreticisi kim? Uçağın en pahalı parçasını olan jet motorlarını kimlerden alıyorlar?

    Bunlardan olsa olsa anca itoğluit olur.

  • gelecek 50 yılımızın en büüyk savunma projesi ve en kritik başarılı anlaşması, bir gelecek projeksiyonu ama buradaki "%100 yerlici" cahil zihinlerin boş yorumları anca çamur atıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur

    Yav siz burada boş boş konuşan gavatlara ne bakıyorsunuz. Onlar maaşlı troller. İşleri güçleri chp denen mallar gibi herşeye b.k atmak. soludukları oksijen israf ama işte müslüman olarak o da Allah'ın yarattığı bir kul deyip geçiyoruz.

    Kusura bakmazsan sana biraz boş konuşup gavatlık yapıcam, ama bilgin olsun maaşlı değilim troll hiç değilim, müslümanım ve CHP'liyim. Yani sana göre tam bir oksijen israfıyım, maalesef :(
    Sevgili müslüman kardeşim, bu ülkede 15 senedir aynı iktidarın aynı sloganlarından aynı vaatlerinden bıkmadın mı gerçekten? Milli uçak yanlış olmasın 7 senedir falan söyleniyor di mi? O zaman proje duyurulduğunda, 'milli demeyin, yapamazsınız, gidip daha önce yapmışlarla anlaşın' diye yazdık, 'milli olan şeylere karşısınız' diye vatan haini ilan edildik. Şimdi üzerinden 7 yıl geçmiş! Ne olmuş bu 7 yılda, hani uçak? HANİ NEREDE LAN UÇAK? 'AAA pardon tek başımıza üretemiyormuşuz, o yüzden bu işi daha önce yapanlarla anlaştık' Ne olmuş yani? NE OLMUŞ? MUHALİF kesimin dediğine gelmiş oldunuz! TÜRKİYE 7 (YEDİ) YIL KAYBETMİŞ. Bu ülkenin 7 yıl gibi bir zamanı kaybetmesi doğru mu sence? Doğru değilse, buna sebep olanlardan hesap sorman lazım di mi? CHP zihniyeti bu kaybın önüne geçmeye 7 yılı engellemeye çalıştığı için mi mal oluyor, yoksa akp zihniyeti dinlemeyip 7 yıl kayba sebep olduğu için mi? Hadi düşün ve karar ver.




  • Bazı şeyleri üretmek verimli ya da ekonomik değildir. Herkes mümkün olduğunca savunma sanayinde bağımsız olmak ister ama günümüzde bu ne yazık ki mümkün değil.

    Çin'i örnek alalım. Bizim 2030 yılına yetiştirmeye çalıştığımız şeyi onlar yıllar önce başardı ve J serisi uçak üretiyorlar. Ama teknolojisi, bu alanda öncü olan ABD ve Rus uçakları ile karşılaştırıldığında geride kaldığı için bir yandan da Rusya'dan Su-35 sipariş ediyorlar. Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin bile büyük bütçelerle bunu başaramazken bizim milliyetçiliğimiz ayaklarının yere basması lazım. Çünkü bizim ne Çin gibi harcamayı göze alacak milyarlarca dolarımız var ne de böyle bir lüksümüz.

    Ya da füze savunma sistemi. Anımsarsanız Batılı ülkeler rest çekmeseydi şimdi hava savunma sistemimizin bir parçası Çin yapımı HQ-9 füzeleri olacaktı. Şimdi bize bu teknolojiyi satmaya çalışan ve bizim de füzelerini almaya niyetlendiğimiz Çin Rusya'dan S-400 sistemi satın alıyor. Niye? Çin milyarlarca dolar geliştirme masrafı yapmasına karşın HQ-9'lar S-400'ünün yanına bile yaklaşamıyor.

    Bu nedenle astarı yüzünden pahalıya gelecek teknolojileri üretmek isterken 2 kez düşünmek ve ayağımızı yorgana göre uzatmak zorundayız.





  • Milli ve yerli İngiliz uçağımız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi dingiltere ile ortak milli uçak mı üretecek mişiz anlamadım. İngiltereyi topraklarımıza mı katacağız bunun anlamı bu mu? Sevineyim mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    gelecek 50 yılımızın en büüyk savunma projesi ve en kritik başarılı anlaşması, bir gelecek projeksiyonu ama buradaki "%100 yerlici" cahil zihinlerin boş yorumları anca çamur atıyor.
    sene 1935 DIŞ MİHRAK dediğimiz yabancılar bakın ne yapıyolar 1940 yılında 380 mph hızla uçmuşlar jet uçakları ile sene 2017 ? Herşey çalışma ile olur . Tabi işsizlik rekorken geri kalan lar ise güvenlik görevlisi ve tezgahtarlık yaparken zor . inşallah başarılı haberler gelir cebinde bir sterlin bile olmayan milyonlarca işsizimize bir iş kapısı doğar . Ülkemize bu çalışmalarında başarılar dilerim


    Milli muharip uçak projesinde İngiltere ile anlaşma imzalandı

    hans von ohain jet engine sene 1935



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axesis -- 29 Ocak 2017; 17:55:57 >




  • İşbirliği olmadan hiçbir büyük proje hayata geçirilemez.Bilgi nerdeyse oradan alınıp ,geliştirilip teknoloji üretilir.Ciddi saçma yorumlar var ya tek TAI,aselsan yapsa ne zaman biteceğini Allah bilir.O yüzden zamanda bu devirde önemliyken ne kadar erken üretirsek o kadar iyidir.
    -Edit.Yorumlarda chplilerin milliye karşı olması var ne alaka ya?
    -Atak helikopterine italyan diyenler var hala,şuan italyanların ürettiği modelle bizim ürettiğimiz model arasında dağlar var.

    Şu eleştirmek için eleştirenler engellensin banlansın bişey yapılsın valla okuyunca insanın morali bozuluyor.Proje yerli olsa motor yerli değil derler,motor yerli olsa parçalar yerli değil derler,parçalarda yerli olsa hammadde cevher yurtdışından derler yani artık atomların yerliliğine kadar eleştirecekler artık anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 29 Ocak 2017; 17:52:44 >
  • Yazılımını, haberleşme ve radar sistemlerini biz yapıyorsak sorun yok. Ama bende diğer yorumlara katılıyorum, uçak sektöründe çook geç kaldık o tren kaçtı. İnsansız hava araçlarına yönelmemiz doğru olacaktır daha yeni bir teknoloji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 29 Ocak 2017; 18:43:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Ne yazık ki boşa harcanacak bir para. İspanyolların uçak üreten firması CASA var ama savaş uçağı üretmiyor. Kanada'nın Bombardier'ı var ama savaş uçağı üretmiyor. Brezilya'nın Embraer şirketi var ama savaş uçağı üretmiyor. Çünkü o tren çoktan kalktı. Avrupa ülkeleri yeni kuşak savaş uçaklarının geliştirme masraflarının altından kalkamayacaklarını anladıkları için ortak platform kurarak Eurofighter Typhoon uçağını geliştirdiler. Japonya'nın geliştirdiği F2'in astarı yüzünden pahalı geldiği gibi yapılan testlerde kendinden ucuz Amerikan muadili uçaklardan daha kötü olduğu ortaya çıktı. İsveç çok ucuz omasına karşın JAS-39 Gripen uçağını satamadı çünkü teknolojik olarak oldukça gerideydi.

    Bu sayılan ülkelerin hepsi bizden iyi durumda ve nedense tek başlarına uçak geliştirmekten pes etmiş ya da hiç başlamamış durumdalar. Zira bu konu yıllardan gelen deneyim ve teknoloji gerektiriyor. Ha savaş uçağı yapamaz mıyız? Yaparız ama ya teknolojik olarak muadillerine göre çok geride kalır ya da birim fiyatı artık B2 bombardıman uçağı ile mi yarışır bilmem. Biz bu treni TOMTAŞ'tan sonra kaçırdık. Kaldı ki, kaçırmasaydık bile günümüz dünyasında Fransa ve İngiltere gibi devler bile kendilerini güçlerini birleştirmek zorunda hissetmişse biz neyimize güveniyoruz?

    güzel bir şekilde olayı özetlemiş arkadaş, okuyun anlayın.

    biz savaş uçağı yapma trenini çoktan kaçırdık, şimdi yandan atlamaya çalışıyoruz o trene.
    parayı ve zamanı iha gibi yeni teknolojilere harcamak bizim için çok daha faydalı olur.




  • Ah o motor yok mu...herşey dönüp dolaşıp motorda düğümleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    İşbirliği olmadan hiçbir büyük proje hayata geçirilemez.Bilgi nerdeyse oradan alınıp ,geliştirilip teknoloji üretilir.Ciddi saçma yorumlar var ya tek TAI,aselsan yapsa ne zaman biteceğini Allah bilir.O yüzden zamanda bu devirde önemliyken ne kadar erken üretirsek o kadar iyidir.
    -Edit.Yorumlarda chplilerin milliye karşı olması var ne alaka ya?
    -Atak helikopterine italyan diyenler var hala,şuan italyanların ürettiği modelle bizim ürettiğimiz model arasında dağlar var.

    Şu eleştirmek için eleştirenler engellensin banlansın bişey yapılsın valla okuyunca insanın morali bozuluyor.Proje yerli olsa motor yerli değil derler,motor yerli olsa parçalar yerli değil derler,parçalarda yerli olsa hammadde cevher yurtdışından derler yani artık atomların yerliliğine kadar eleştirecekler artık anlayamıyorum.

    Aynen dediğiniz gibi, kendimiz yapmaya kalksak çok geriden başlamış oluruz, beraber çalışılmasındaki amaç devasa bilgi birikimini edinmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bae systems ile bu ortaklıkla kazanacağımız bazı teknolojiler şunlar olacak; (ezik cahiller okumasın lütfen)

    İletişim & kontrol:

    Sinyal istihbarat (SIGINT)
    Kesme noktası Altimetre (LPIA) düşük olasılık
    Adaptif radar karşı önlemler (ARC)
    Elektronik araştırma ve gelişmiş geliştirme
    Striker® II dijital ekran kask monte edilmiş
    Çok fonksiyonlu bilgi dağıtım sistemi (MIDs) arabirimi simülatörü (MIS)
    Özerk gerçek zamanlı yer her yerde gözetleme görüntüleme sistemi (ARGUS-mi)
    Bağlantı 16 veri bağlantı işlemci (DLP)
    C4ISR
    İletişim öğesinin altında aşırı RF spektrum koşullar (CommEx)
    MIDS Fighter veri bağlantı terminali
    Ortak taktik bilgi dağıtım sistemi sınıf 2 terminali
    Çoklu araç görev kontrol sistemi (M2CS)


    Elektronik:

    Misyon etkinliğini büyütme sistemi


    Aviyonik:

    Active inceptor sistemleri
    Tam yetki dijital motor kontrol (FADEC) sistemleri
    Çok modlu alıcıları (MMR)
    NavComp GPS alıcısı ve misyon bilgisayar

    hayal gibi bir anlaşma ya. kendime uçak almış kadar sevindim. özellikle çift motorlu versiyon olacak olması da muazzam karar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.