Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel bir gelişme demek ki 2028 de ezici hava üstünlüğü tamamen bizden yana olacak

  • Hatırlarsınız yıllar önce 2010'da MMU projesi ilk tanıtıldığında bu forumda "yalan bunlar, yapamazlar, yerli değil, kandırıyorlar" diye yorumlar yapıyorlardı. Proje ilerledikçe çıkan haberler hep bir "seçim yatırımı" oldu. 2021'de ilk parçası üretildiğinde kalorifer peteğine benzetmişlerdi. Şimdi prototip piste çıkınca pek de sesleri çıkmıyor bu utanmazların. Geçmişteki tüm savunma sanayii projelerinde de aynısını yaptılar.



    Biliyorsunuz TOGG için de daha ilk andan "yerli değil, italyan tasarım, fabrikası nerde, secim yatırımı, kandırmaca, yapamazlar" dediler. Bugün fabrikası işler vaziyette, ilk siparişe açılır açılmaz daha 2 günde yıllık üretim talebinden fazla sipariş aldı. Sipariş süresi bitene kadar muhtemelen kapasitenin 4-5 katı talep alacak. Bunlar ondan da mutlu olmayacak. Kendilerini kandırmaya devam edecekler. Bunların seçmek istedikleri adam da hem MMU için hem de TOGG için "milleti kandırıyorlar" yalanını söylemişti. Bu tür adamların böylesi vizyon gerektiren projeleri devam ettirebileceğini düşünmek fazlaca safiyane olur.





  • öyle ya da böyle muhteşem iş.

    hep başarılamaz dendi, yapılamaz dendi. ama bir şekilde yapılabiliyor. inşallah bu sefer halkımız bu işlere sahip çıkar ve tekrar bu işlerin sonlandırılmasına müsade etmez.

    bu tarz projelerde emeği geçen herkesi tebrik ederim,şahsım adına teşekkür ederim. önemli icraat bunlar. biraz tarih okuyan ne derece önemli olduğunu çok iyi bilir ve anlar.


    elbette motorları ve ithal olan hangi parçası varsa onlar da ülkemiz içerisinde,telif hakları bize ait olacak şekilde üretim yapılabilir. eksik olan noktalarını biliyor, görüyor ve anlıyorum. bunların da zamanla yerlileşeceğini düşünüyorum.

  • Emeği geçen herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun 👏👏👏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jiggly Puff kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Umarız Altay tankı gibi prototiği yapılıp bırakılmaz.


    Aynen öyle umarım unutulup bırakılmaz. Kendi motorlarıyla piste çıkış videosunun (en azından henüz) olmaması ciddi bir sıkıntı. Bayraktar Drone uçuş gösterimlerinin somutluğuyla tamamen tezat bir manzara teşkil ediyor. MMU'nın şimdiye kadar harcanan zaman, kaynak ve emeğin gerçek şeklinden ziyade propaganda formunda yansıtıldığına işaret ediyor. Böyle şeylere gerek yok. Ama seçimler yaklaşırken propaganda çarklarını döndürmek için iktidarın ihtiyacı var. İlaveten hep şunu savunurum: Savunma sanayii sivil sektörlerin gelişimine aracılık ederse anlamlıdır. "Silah" dediğiniz şeyin özünde içi boştur. Hatta oğlan çocuk oyuncağıdır. Silah karın doyurmaz. Kötü günde güvenliğini ve bağımsızlığını garantiler. Onun haricinde başka bir numarası yok. Yanlış ellerde silah yalnızca ölüm saçar. Bize esas modern Uzak Asyalıların elde ettiği türden ekonomik zaferler gerekir; Ruslar veya Amerikalılar gibi ölüm tacirliği yapmaktansa. Onun için MMU vs üretilse dahi birilerine ihraç edilmesine genel anlamda karşıyım. Ki başkalarına askeri teknoloji vermek enayilik olur. ABD F-22 gibi en yüksek teknoloji platformlarının ihracatını bu sebeple yasaklıyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ağzı kokarken buraya gelenler size sölüom. Kuzey korenin de balistik füzeleri nükü var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 18 Mart 2023; 13:41:9 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Bir savaş uçağının yapılmasının ne kadar sürdüğüne dair fikriniz var mı acaba?

    Mesela F35 in üretiminin 19 yil sürdüğünü biliyor musunuz?

    Üstelik uçak yapma konusunda zaten iyi olan ülkelerin çalışmasına ragmen 19 yıl.

    Sizce MMU kaç yılda yapılsaydı iyi olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Mart 2023; 13:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    So what is your point? Then do not say we have made a runway taxi test, just for the sake of bad quality propaganda which even lacks a proper video record. Just keep the project on its own progress track. I am fine with that.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    The question was very simple, but when you don't have an answer, you change the word.

    Answer the question first.

    In how many years should the MMU be finished?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatana ve millete hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    20-30 years. The long time span does not justify making propaganda out of it while it is still not ready for a proper runway demonstration. The Americans could do that with the fifth generation stealth aircrafts over decades ago but they have waited for their fruits to be fully matured yet they still face many issues with F-35 and F-22.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seckinar kullanıcısına yanıt

    olabilir teşekkürler

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    Projeler çok olunca karıştırıyorsun tabi, Hürkuş, Hürjet, Kızılelma, MMU. Helikopterleri saymasam olur sanırım. onları karıştırmazsın diye düşünüyorum.

  • CGI bu kez çok iyi olmuş...

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    hala öyle Alman üretimi İtalyan tasarımı... Sülün Osman daha iyi yapardı...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Iq un kaç kanka? dünyada %100 yerli yapım bir ürün göster bakim! o ağzını yaya övdüğünüz i phone anakartı çinde işlemcisi tayvanda üretiliyor, şimdi buna göre iphone amerikan malı olmuyor he?

  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    yok ona sarı torba daha çok yakışır

  • Öner kullanıcısına yanıt

    Hem Türkçe hem İngilizce yazdım artık anlamıyorsanız pes doğrusu. Aklınızca cahil çıkarmaya çalıştınız ama elinizde patladı.


    Bakın ortada bir iddia var. MMU ile taksi yapıldığı ve piste çıkıldığı iddiası. Ama iddia herhangi bir video kaydıyla vs doğru dürüst temellendirilmiş değil. Seçimlerden önce böyle ucuz propaganda ne tesadüf. MMU elbette günün birinde taksi yapıp piste çıkabilir. Bayraktar Drone'lar kadar somut biçimde sergilenebilir. Ama anlaşıldığı kadarıyla o gün iddia etmiş oldukları ve uyduruktan düşük çözünürlüklü resimler paylaştıkları gün değil. Motorları çalıştırılan ve taksi yaptırılan bir aracın görüntü kaydı olur. Bayraktar Kızılelma'nın taksi (ve ayrıca uçuş) görüntüleri mevcut. MMU hakkında (henüz) müphem görüntüler var. Medya tabii bunu sorgulamaz. Medya bilimsel düşünmez. Medya reyting oranına felan bakar. Haberini gerçeği yansıtma çabasına girmeden, ucuz propaganda olma ihtimaline bakmadan hemen yapar. Ama sizin (güya savaş uçakları geliştirme süresi uzmanı olarak) bu vaziyeti sorgulayan birisine soru sormadan önce bunu sorgulamanız gerekir. Ortada bir tane MMU taksi ve pist videosu yok yahu! İnsan hiç mi kendine sormaz bu ne iştir burada bir sorun var diye. İddia sahibi onlar, ben değilim. Kanıtlamakla yükümlü olanlar onlar. Ben değilim. Video olmadan nereden bilebilirim o resimlerdeki uçağın piste kendi başına çıktığını hatta KF-21 Boramae gibi MMU'ya benzer yabancı uçaklar mevcutken onlardan aşırılma görüntüler kullanılmadığını? Yalnızca resimlere bakarak o uçağın kendi planlanan yerli motorunu taşıdığını, daha doğrusu prototipinin taşıyacağı ifade edilen yabancı motoru dahi taşıdığını mesela söyleyebilir misiniz? Belki uçağın gövdesine daha motor bile yerleştirilmedi. Ortada video yok. Hararetini turuncu turuncu dışa vurarak çalışan veya en azından itici parçalarının oynadığı veya açıldığı belli duran bir motor resmi bile yok.


    Bu kadar savunma refleksinde olmayın. Biraz eleştiri kültürünüz, azıcık eleştirel çalışan bir aklınız olsun. Afiyetle önünüze her konanı yemeyin. Sorgulayın.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • @Nat Alianovna uydurma senaryolar =/= eleştirel çalışan akıl...



    eleştiri denilen şey sağlam temellere dayanan bir düşüncedir. sizinkisi gözün gördüğünü görmeme, inkar etme, hayali senaryo türetme...


    hayali senaryo 1: arkadaşlar şimdi fotoğraf için herkes aynı anda adım atıyormuş gibi yapsın



    Milli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.