Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak, IDEF'te sergilendi: 2023 yılında hangardan çıkacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu işin uzmanları var, siyasetle de zerre ilgilenmeyen adamlar. Onların yazdıklarına çizdiklerine göre konuşuyorum.


    2023 siyasi söylemden ibaret, böyle bir uçak için en iyi, o da en iyi ihtimalle 15yıl var ki ekonomik şartlarda şimdiden o 20-25 yıl olmuştur.


    Tank, savaş uçağı gibi üst düzey teknolojiler için milyarlarca dolar lazım ki bu yatırdığın paraların karşılığını kesin alacağının garantisi de yok.


    Bu haberler, f35 hezimeti unutulsun diye yapılıyor, f35 için biz gemi yaptık arkadaşlar, o f35 ya gelmeli ya da gelmeli.


    Ha bir de Allah korusun, yunan bizden önce f35'e sahip olursa, egedeki hava üstünlüğü açık biçimde yunana geçecek.


    Bazıları da komik bir şekilde s400'leri niye aldık diyor, suriye savaşında açıkça gördük ki, rus hava savunma sistemleri tüm ülkeye tam anlamıyla entegre etmediğin sürece (pantsir, s300, s400, çeşitle radar istasyonları gibi) SİHA'lara dahi av olabiliyor o yüzden bir hava savunma sistemine bel bağlamak saçmalık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concordato -- 18 Ağustos 2021; 14:52:31 >




  • Motor sıkıntı aga ,
    Tankta da öyle oldu , helikopterde de
    Bir motorun olgunlaşması için minimum 10 -15 sene harcanıyor.Tüm hava koşulları ..kısaca bütün senaryolar da denenecek.
    şimdi diyeceksiniz ki nesi zor motorun ,
    Diyelim Alman ,Amerikalı yapıyor , direkt patentini alıyor.Diyor ki uçak motoru böyle yapılır.Sen bunun aynısını yaparsan çökerim sana diyo.
    Sen de bu yüzden keman görünümlü gitar yapmaya çalışıyorsun,bir de bunu deneyeceksin senelerce.Kısaca yeni bir yol ve çözüm ortaya koyacaksın.
    Yeni baştan yapacaksın.E motoru yapmanın 1 yolu var.
    Olmaz diyor ben anlamam başka yol bul diyor.
    Bu tür cihazların boyasından ,kanat tasarımına kadar patentli ,radarı emecek
    soğuktan sıcağa geçişte demiri yormayacak bir sürü çile.
    Muhimmatı dert....
    Yoksa bakmayın aynısının +1 daha iyisini yapacak kıvraklık var bizde.

  • Çok diyecek şey var ama söylesek ne fayda.Anca kendi kendimize anlatıp duruyoruz.Şu yazıyı yazmam bile boşa israf ama neyse.

  • 2023te üretime girecek diyen yok arkadaşlar. İlk prototip çıkacak, dert sorun çıkmaz ise 2029da girecek envantere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • inanmıyorum, seçim propogandası olarak görüyorum ama umarım yapılır.

  • 2023 de hangardan çıkacak. 2 sene yer testleri yapılacak.


    2025 de uçacak. Yaklaşık 4 sene sürecek testlerden sonra 2029 da envantere girecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halilowich

    bizim bilmediğimiz düşman derken uzaylılar mı acaba?...

    bilmediğimiz düşmanlar dendiği için sadece tahminde bulunabilirim. örneğin dost sandığımız ama aslında bize düşman olan insanlar olabilir. yada bugün dost olan yarın düşman olabilecek başka insanlarda olabilir. uzaylı şeklinde bir tahmin benim aklıma gelmemişti. ama neden olmasın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 18 Ağustos 2021; 15:29:42 >
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    uzmanlar doğru söylemiş ama sen kendi yorumunu katmışsın. haberde hangardan çıkacak diyor. olgunlaşması tabi ki 15-20 yıl alır. ama envantere girmesi 2029 çok uçuk bir tarih değil.

  • inşallah çabucak üretilir ve hava kuvvetlerimize istediği kadar verilir. daha sonra da inşallah köstek olmazlarsa devamı gelir inşallah.

    birileri sanıyorki bu işler sadece emek işi,arge işi.maalesef burası Türkiye.köstek olan-çelme takan çok olur. he şimdi birileri çıkar köstek olanları da yenmelisiniz/yenmeliyiz der,haklı da. ee bunca yıldır bunun mücadelesi veriliyor zaten :D ama bunu diyen kardeş mücadeleyi bir gör,bir anla :D

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Uzmanlar envatere girişi en iyi ihtimalle(ekonomik olanaklar, yapılan her yatırımın işe yaraması, hiç talihsizlik yaşanmaması) 2035 diyor, sen kafandan bilmeden 2029 diyorsun oh ne güzel sonuçta sanal dünya sallamak bedava.

  • Kuduruklar basmış konuyu, Daha çok kudurun Daha Çok.

  • Her şey 2023 de oluyor ne hikmettir anlamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merdomable

    Her şey 2023 de oluyor ne hikmettir anlamadım.

    2023 te seçim var ondan...


    Diye yazsam 100000 beğeni alırım


    Ama


    2023 Atatürk ün ve aziz milletimizin canları pahasına savaşarak kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Kuruluş yıldönümü olduğu icin diye yazsam


    3 5 tane beğeni alırım.


    Bu forumun genel anlayışı bu yönde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey sorunsuz gitse bile 2030 dan önce zor. Bizim çalışma disiplinimizi göz önüne alırsak da o proje bitmez.

  • Zaman iyi kullanıldığı sürece her şey mümkün, yeterki günlük ucuz siyasetle ülke vakit kaybetmesin..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu işler böyle önce tfx olur sonra daha gelişmişi üretilir. 2023de hangardan çıkarsa da başarıdır bence bu kadar kısa sürede üretebilmek. F35'in ar-gesi planlanması vs yıllarca sürdü mesela, hazırlık süreçlerinin uzun olması normal hop diyerek uçak çıkmaz ortaya. Bir sonraki aşamada da çağın gereklerine uygun "üretileceği zaman" için en üst teknolojilerle donatılmış bir model ortaya konursa Türk hava kuvvetleri adına önemli bir adım atılmış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muammer816

    inşallah çabucak üretilir ve hava kuvvetlerimize istediği kadar verilir. daha sonra da inşallah köstek olmazlarsa devamı gelir inşallah.

    birileri sanıyorki bu işler sadece emek işi,arge işi.maalesef burası Türkiye.köstek olan-çelme takan çok olur. he şimdi birileri çıkar köstek olanları da yenmelisiniz/yenmeliyiz der,haklı da. ee bunca yıldır bunun mücadelesi veriliyor zaten :D ama bunu diyen kardeş mücadeleyi bir gör,bir anla :D

    Kim oluyor kanka köstek savunma sanayine?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişte böyle bir şeyi hayal bile edemeyip sürekli başka ülkelerin yaptıklarına hayranlık duyup, hala yapılan iha siha tihalar ve diğer savunma sanayi ürünlerini Türkiye yapınca 50 tane kılıf bulmaya çalışıp, diğer ülkelerin yaptıklarına hayranlıkla bakan zihniyetin türevleri burada da fazlasıyla mevcut. 2023 te uçacak vs denmiyor, 2023 te hangandan çıkacak deniyor tabiki bunun uçması vs zaman alacak ama bir hedef konuluyor bunun için çaba sarf edilip bir şeyler yapılıyor. Bazı gereksizlerde hiç bir şey yapmayıp yapılanı da sürekli eleştirmekten başka bir halt etmiyor.


    Bu ve buna benzer savunma sanayisinde emeği geçen her kim olursa olsun ALLAH razı olsun. Bir ülkede teknolojik gelişim savunma sanayisinden başlıyor sonra sivile yansıyor bu gelişmelerin sonucu sadece savunmada değil güncel yaşamımızda da etkili olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 18 Ağustos 2021; 18:22:48 >
  • Türkiyede yerlileştirme çalışmaları yeni değil 1970 lerde Kıbrıs barış harekatıyla yediğimiz ambargodan sonra başladı.
    Türkiye savaş uçağı konusunda tamamen tecrübeli olmasada belirli bir altyapı ve mühendislik yeteneğine sahip. 1990 larda bugünkü 3d printerlar yoktu bu nedenle paternlerin kalıplanması test edilmesi vs çok uzun sürüyordu . Günümüz koşullarında test amaçlı motor parçaları titanyumdan 3d printerda yapılıyor. Boeing gibi önemli firmalara Türkiyeden sipariş alınıyor. Daha önce f16 ların bazı parçaları Türkiyede üretildi.
    Bununla birlikte AESA radar hava hava füzeleri gibi önemli bileşenlerin tasarımı ve üretim çalışmaları yeni başlamadı.Hatta görüş içi hava hava füzelerinin testleri yapıldı bile Bunlar en az uçak kadar önemli çünkü bunlar yerli olmasa yerli uçak dışa bağımlı olur.
    Bu nedenle uçak 2025 te uçarsa 5 yılda 0 dan tamamlanmış olmayacak.
    Bu bir hükümet veya parti meselesi değil ulusal bir konu.
    An225 gibi özel ve çok büyük tasarımsal zorlukları olan benzersiz bir uçak 1 yılda yapılabildi. Savaş döneminde 1 yılda yapılan projeler var . Hemde bugünkü imkanlardan yoksun olarak.
    Türkiyede en büyük konu projenin yapılıp yapılamayacağı değil başlanan proje bitirilene kadar gerekli çabanın gösterilmesi ve projeden vazgeçilmemesi.
    Türkiye gibi 80 milyonluk bir ülke ihtiyaçların ve koşulların bizi buna itmesi durumu da gözönüne alınırsa Savaş uçağını yapabilir. Önemli olan iradedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 18 Ağustos 2021; 18:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.