Şimdi Ara

Milli muharip uçağın birebir modeli ilk defa Paris Air Show'da sergileniyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
0
Favori
11.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa bizi kıskanıyor alüminyum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyelim ki yerli ve milli bir şeyimiz yok. Senin dediğin gibi olsun. Bugun Azerbaycan'a Karabağ için ambargo uygulanıyor ya da en basitinden Altay tankının motoru yüzünden Almanlardan engel konuldu. Bu tankı ne zaman Azerbaycan gibi bı ulkeye satisini yaparsin o zaman özgürsün. Bu durumda yerli ve milli kavramı senin olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seçim öncesi büyük proje haberleri.

  • Adamlar yapıyor ya

  • ilk olarak milli demek ulkede uretiliyor demek değil tum haklarının ve tassarufun sana ait olması demek yoksa tofas ve renault gibi firmalara milli denirdi..yada apple çin firması denirdi..vb. bunun dısında muharip ucak uretmek dunden bugune hemen olacak bir iş değil bu bir surec ve aşmaları var. mock-up’ ise bu surecin işlediğini gosteren bir asama..sonuc turkiye bunun için bir irade gostreriyor hazırlıklarını yapıyor işin basındada olsa bazı surecleri tamamlıyor ..bu kurumları ve muhendisleri deteklemek,tesvik etmek cesaretlerini kırmamak her turk vatandasının gorevidir..bu konularda partızanlık,eziklik yada abd seviciliği olan varsa bence bir milliliklerine gozden geçirsinler...

  • Madem bunlar elimizde mevcut ne diye F-35 almaya kalkıyorlar...

  • Artık şu sacma siyasi tartismalari fanatiklik boyutundaki tarafliginizi birakin. Bir taraf olmak istiyorsaniz milli benlik noktasinda taraf olun. Bir seyler hakkinda elestirinizi yapin tabi karsilikli fikirleriniz belirtin tartisin lakin birbirinize sürekli nefretle aşağılama içerisinde bulunmaniz sizi bir adım ileri götürmez. Bu cehaletten kurtulmamiz gerek. Enerjimizi ve zamanimizi öğrenmeye harcayalim her ne iş yapiyorsak.

  • Cehaletinizi birde bir şey biliyormuş gibi sunmanız iyi bir yöntem ama bir halttan anladığınız ve bildiğiniz yok. Önce biraz araştır uçak tasarımında bir bir mockup ne işe yarar. İkinsici sazan gibi maket Alman demeniz. Senin karşında Temel Kotil var. Daha başka alınan firmalar var yurdışından TAI-Aselsan tarafından. Cumhuriyet tarihi için bu dönüm noktasıdır diyelim maket olarak kalsada. Ama uçağın AESE radarı, yazılımı, silah sistemleri, motor, avionik leri üzerinde çalışılıyor. Yani 2025'e kadar tüm aksamlar hazır hale gelecek. Tabi bu güne kadar böyle seyler görmediginiz için çok etkisi yapıyor. Bize yerli malı diye çay, çorba öğretilirdi. Ucak, helikopter, IHA da neyin nesi.

  • Closer kullanıcısına yanıt
    Yazım çok açık net tekrar tekrar okuduğunuzda çok net anlamış olmanız lazım.

    Eksik bilgi düzeltelim satamiyoruz atakları. İngiliz Amerikan ortaklık fırmasi.izin vermedi.
    https://m.yeniakit.com.tr/haber/abd-satisa-takoz-oldu-atak-icin-yerli-motor-sart-556427.html

    Buyrun yandaş medyanın yaptığı haber.

    Anladınız mi ne demek istediğimi.

    Parçası hangi ülkede yapılmış önemsiz yerli ve milli demek yazılımı dahil tüm parçalarına tam sahip miyiz önemli olan bu. Çin'de parça uretin ama lisansı bizde ise buda yerlidir milli dir. Ama parçasını yaptırdığın ülke o parçanın sahibi ise bu düzenin bize faydası Yok.

    Ataklar ile ülke içinde birşeyler yapıyoruz Bir gun çıkıp vurmayın pkk yi istemiyoruz derler ise ne yapılacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 18 Haziran 2019; 10:27:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • El_domingo kullanıcısına yanıt
    Tek sorum var size dolar ucuzken yapılmayan dolar pahalı iken nasıl yapılacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logi666leboss

    Diyelim ki yerli ve milli bir şeyimiz yok. Senin dediğin gibi olsun. Bugun Azerbaycan'a Karabağ için ambargo uygulanıyor ya da en basitinden Altay tankının motoru yüzünden Almanlardan engel konuldu. Bu tankı ne zaman Azerbaycan gibi bı ulkeye satisini yaparsin o zaman özgürsün. Bu durumda yerli ve milli kavramı senin olsun.
    Tamam başka ülkeye satış yapabiliyor kimse karışmıyor ise bizim oluyor. Ama parça aldığın ülke ile aranız açıldığında ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nerdeburda

    gururlanabilirsin almanyadaki yapan firma türk firmasıhttps://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1267169-tai-gmbh-grunewald-stade-gmbhyi-satin-aldi
    Gurur duyalim yerli tank paleti Araplara satıp Almanın firmasını alalım çok gurur verici. Yerli firmaya 50milyon dolar bulamayabilirsiniz ama birilerine yazlık kışlık saray yapmaya milyar dolar bulalim gurur verici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen sozlerinize katılıyorum. İlk baştan herşey ülkede üretilecek deyip sonra dönmek yerine ilk baştan gerçekler söylenmiş olsa sıkıntı yok.

    Önemli olan özgün tasarım ve bunun patenti. Apple buna en büyük örnek. Adamların üretimi çin ve uzakdoğu da ama üzerinde tasarım Amerika tasarım Apple yazıyor. Çin üreticisi diyor mu benim parçalar asla diyemez.

    Üretimi durdurur illa birşey yapacaksa ama Apple bunları Amerika'da üretmez mi üretir teknolojisi var ama Maliyet odaklı bakınca yapmaz.

    Peki biz dışardan parça tedarik edip uçağımızı yapınca oldu ki tedarik ettiğimiz ülkeler ile aramız bozludu parçaları ülkemizde üretebilir miyiz en büyük sorun bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu forumda herşeye karşı ama bir boktan haberi olmayan okumaya ve araştırmaya da niyeti olmayan cahiller kadar bol birşey yok....Her milli savunma projesine 10 senedir aynı mesajları yazıyorlar. Hayata geçen projeler için ise yorum yaptıklarını göremezsin. Kör gözüne sokmak lazım ama neyse...Cahille cahil olunmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: adolf1

    mock-up yapmakla gerçeğini yapmak arasında milyar kere fark var.
    abd bile F35'i 20 yıldır yapmaya çalışıyor, hala hatalar çıkıyor, orasını burasını değiştiriyorlar.

    ayrıca mock-up'ı bile bir alman şirketine yaptırdık, biz yapmadık !!!
    Bizde de 20yil sursun ama düşünün hayal edin olabilecek ciddiyet var mı?

    Neden bu adımlar dolar ucuz.iken ulkeye para akışı varken ortaya çıkmaz da ülke ekonimik sıkıntıda kurlar fırlamış hâlde iken siyasi bir argüman avantaj ve kendi seçmenine oynama gibi.ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronus75

    Şu forumda herşeye karşı ama bir boktan haberi olmayan okumaya ve araştırmaya da niyeti olmayan cahiller kadar bol birşey yok....Her milli savunma projesine 10 senedir aynı mesajları yazıyorlar. Hayata geçen projeler için ise yorum yaptıklarını göremezsin. Kör gözüne sokmak lazım ama neyse...Cahille cahil olunmaz.
    Yazınıza bakıyorum da aynı cahillik sizde de var. Ortaya konulmuş birşey yok sadece bok atanlara karşı bok atmak var.

    Ne biliyorsunuz yazında görelim oturduğunuz yerde hükümet sevicilik yapmayın.

    Tipik â haber izleyeni gibi yazılar yazarak biryere varılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atak helikopter ve Anka İHA için de aynı şeyler yazıldı.
    Ben inanıyorum yapılacağına.
    M9 Reaper vermediler ,ANKA ve TB2 yaptık
    Apache Heli Vermediler ATAK T 129 yaptık
    Leopard 2 yedek parçaların da bile sorun yaşadık ALTAY yapıldı 2020 Seri üretim başlıyor.

    100 Tane F35 yerine 250 Tane yada daha fazla TFX. bizim daha çok işimize yarayacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevarline

    Atak helikopter ve Anka İHA için de aynı şeyler yazıldı.
    Ben inanıyorum yapılacağına.
    M9 Reaper vermediler ,ANKA ve TB2 yaptık
    Apache Heli Vermediler ATAK T 129 yaptık
    Leopard 2 yedek parçaların da bile sorun yaşadık ALTAY yapıldı 2020 Seri üretim başlıyor.

    100 Tane F35 yerine 250 Tane yada daha fazla TFX. bizim daha çok işimize yarayacaktır.
    Heheh â haber izlemeyi bırakın. Adam atakları sattimiyor baskasinin şeyi ile gerdeğe giriyoruz sevinenler çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edirneli86

    Yazınıza bakıyorum da aynı cahillik sizde de var. Ortaya konulmuş birşey yok sadece bok atanlara karşı bok atmak var.

    Ne biliyorsunuz yazında görelim oturduğunuz yerde hükümet sevicilik yapmayın.

    Tipik â haber izleyeni gibi yazılar yazarak biryere varılmıyor.

    Alıntıları Göster
    Hemen nasıl da sınıflandırıyorsunuz birşey yazanları. Hükümet sevici Bu lafa karşı pozisyon almadan ki gerek yok çünkü konu siyasi değil, cevaplayayım, cevap yazmaya değmez de okursanız ve izlerseniz belki bir aşama gerçekleşir.

    MMU projesi öncesi de var ama 3 senedir devam ediyor, okuyup araştırmaya muhtemelen üşeneceksiniz Youtube'da Ayhan Tarakçı (donanımcıbaba), kokpitaero vb. gibi kanallarda projenin ne aşamada olduğunu izleyerek öğrenebilirsiniz. Oralarda gerçekleşen SS Projelerinin bir bir izleyebilirsiniz. Aselsan, Havelsan,Roketsan,Otokar, BMC firmalarında yapılan ve hayata geçen projeleri izleyebilirsiniz. Web sayfalarına bakabilirsiniz. MMU projesi için de bir web sayfası var, arayıp bulabilirsiniz.

    Kimsenin bilgi eksikliğini hap gibi 1 mesajla giderme görevim yok, böyle bir zahmetin altına da giremem. Herkes kendinden mesul.

    Ben bu işleri savunma teknolojilerine çok meraklı bir insan olarak 7 yaşından beri izleyen biriyim, size 37 senelik birikimi bir mesajla ne veririm, ne de vermeye niyetim var. Biraz çaba gösterin, kimseyi de yaftalayıp, kendi ifadeniz gibi "bok" atmayın.

    Burada yahut başka ortamlarda kendini hükümet muhalifi olarak tanımlayan insanların kendilerini önyargıyla araştırma yapmadan bu durumlara düşürmesine gerçekten üzülüyorum. Araştırıp altını doldurup düzgün donelerle birşeyler yazsanız da okuyanlar çıkarımlarda bulunsa insanlar keşke.

    NOT:Yeniyetme tiplerin işgali altında forum ve bu tipleri asla muhatap alıp da birşey yazmaya gerek yok sadece zaman kaybı ama genele belki birşey ifade eder diye yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronus75 -- 18 Haziran 2019; 11:18:32 >




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    kendisini hava semalarımızda ucsa bu kezde benzini japon malı dersinniz.. surda gedik açıldı yürüyoruz biz ilerledikçe içde dışta kudurmalar başladı.. kemal der şimdi ne işimiz var parisde uçak yapmak değil ürettirmemek marifet..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 18 Haziran 2019; 11:22:16 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.