Şimdi Ara

Milli Muharebe Tankımız 'ALTAY' özel video (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
9.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • fukox kullanıcısına yanıt
    Atak 1996'da başladı. King Cobra seçilmişti ama ihale o kadar saçma sapan bir hal aldı ki iptal edildi. Sonra 2003'te ATAK II yapıldı. İlki kadar saçmaydı ve ihalede finale G. Afrika ile İtalyanlar kaldı. G. Afrika Rooivalk adında Super Puma devşirmesi ve uçmaktan aciz bir modeldi. Şu anki ATAK'ın temelini oluşturan Agusta A129 CBT ise tüy siklet diyebileceğim bir heloydu.
    O aralar Erdoğan ve Belusconi'nin arasından su sızmıyordu. O yüzden de ihale İtalyanlar'a verildi. Ama bir sorun vardı. A129 ordunun istediklerine yetişemeyen bir bücürüktü. O yüzden de bizimkiler resmen heloyu baştan yaptılar desem yeridir. King Cobra'nın birim fiyatına burun kıvıranlar daha fazlasını ödeyip ATAK'a oluk oluk para akıttılar. Ortaya da inanmayacaksınız ama süper bir helo çıktı. Küçük ama güçlü ve çevik bir cengaver oldu bizim italyan bebesi. Ama astarı da yüzünden pahalıya geldi. "Olsun. Araplara satarız, Pakistanlı kardeşlerimiz alır" diye avuttuk kendimizi ama Araplar gidip Apache aldılar durmadan. Pakiler ise Çin'in dizinin dibinden ayrılmadı.

    Bilmeden atıp tutmak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak hastalık olmuş bu ülkede. "Kamal" Ataturk dediğiniz adam bu ülkeyi bir zamanlar dünyanın en güçlü 10 havacılık endüstrisi içine sokmuştu. Osmalı'nın milyonlarca liralık borcunu ödemiş ve 1937'de askeri ihtiyaçların %80'i yurt içinden karşılanabilir hale getiröişti. Bugün %50'yi hayal ediyoruz hala.
    Çoğunuz Altay'ı ilk tankımız bilir ama ilk tank üretimimiz 1928 yılına dayanır. O zaman gerekli altyapı olmadığı için prototip aşamasından öteye geçememiştik ve Fransızlardan RENO tankları alarak idare etmiştik.

    Geçen Twitter'da bir yazı görmüştüm onu da ekleyeyim: "Cahil olmak çok güzel lan! Her şeyi biliyosun :P" ( Bu laf sana değil fukox. Anlayan anlasın )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 18 Ağustos 2014; 20:25:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fukox


    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Çoğu projenin AKP döneminden önce başlandığı söyleme yalandır. Zaten devlette para mı vardı o zamanlar.

    Sadece milli bir harp gemisi üretme fikri olan MİLGEM'in proje başlangıç tarihi AKP döneminden öncedir.

    Savunma sanayinde yerlileşme ve millileşme adımının referans noktası 2004 savunma sanayi icra kuruludur..

    Diğer projelerin proje başlangıç tarihi.

    ATAK ve ANKA iHA projeleri 2004 SSİK
    ALTAY projesi 2007 SSİK
    HÜRKUŞ (TEU) 2006 SSİK
    T/X-F/X 2010 SSİK
    GÖKTÜRK II ve GÖKTÜRK I 2007 SSİK
    GÖKTÜRK III ve Uydu Fırlatma Sistemi 2013 SSİK


    vesaire...

    Altay projesi 1990'larda başlamış, kore'nin XK-1 tankının özelleştirilmiş versiyonunun uretilmesi düşünülmüş. Ama gerek tasarım hataları olsun, gerek XK-2'nin (K2 black phanter, Altayın "esinlendiği" tank") planlanmaya başlaması projenin rafa kaldırılmasına neden olmuş. 2004'te proje tekrar masaya yatırılıp korenin K2si esas alınarak uretilmesi kararlaştırılmıştır.
    Emin olmamakla beraber ATAK helikopterinin de böyle bir hikayesi olduğunu hatırlıyorum.
    Diğerleri hakkında bilgim yok, herhangi bir doküman da okumadım. Sanırım diğer projeler yeni.

    İlk mesajım da yazdığım gibi şu an ki ürünlerin referans noktası 2004 SSİK'dır. Toplantı sonrasında mevcut modellerle uzun süredir sonuçlandırılamayan modern tank, taarruz taktik keşif helikopteri ve insansız hava araçları projelerinin mevcut ihalelerinin hepsi iptal edilmiştir.

    Bu arada sandığımızın aksine ALTAY tankının k2 ile hiç bir ilgisi yoktur. Know-how amaçlandığı gibi gitmediği halde adamlara bazı şeyleri biz gösterdik.
    Bu gidişle Altay K2'den önce seri üretime geçecek...


    Taarruz heli ihalesi 2 kez yapıldı.

    1. si ABD'nin peşinden bize heli sat heli sat diye ağladığımız sonrasın da iptal edilen ihale ve daha sonra 2004 SSİK İtalyan hazır A129 Mangusta paltformu üzerinde; platform daha da geliştirilerek kendi bileşenlerimizi , kendi sistem , yazılım ve aviyonikleri , kendi silahlarımızı kullandığımız bir platform oluşturuldu. T129 ATAK...


    2004 öncesi genellikle hazır alım ve kısa zaman
    2004 sonrası yerli üretim ve uzun zaman




  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Abdye bize helikopter sat diye mi yalvarmışız ilk ihalede? O ihalenin neden iptal edildiğini de araştırmanın tavsiye ederim. Milli görev bilgisayarı milli yazılım istediğimizden dolayı o proje iptal oldu. Bahsi geçen projelerin hepsi akp iktidarından önce başladı. İptal olanlar oldu revize edilenler oldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinadin kullanıcısına yanıt
    sizin duruma cok uygun bir soz var: "kucuk beyinler kisileri, orta beyinler olaylari, buyuk beyinlerse dusunceleri tartisir."

    dusunceleri suzup, idrak edip yorumlayamadiginizdan herseyi kisiler uzerinden tartisiyorsunuz ya. ataturkun babasinin kim oldugunun hatta belli olup olmadiginin ne onemi var. neyi degistirir. onemli yaptiklari islerdir, ortaya koydugu dusunce sekli, fikirler, hedeflerdir. isterse soyu israil ogullarindan olsun, bu turkiyeye yaptigi hizmetleri degistirecek mi. ancak bunlari anlamakdan analiz etmekden yoksun sizin gibi insanlarin gozunde imaji degisir o kadar.

    sadece sizin seviyenizde olanlar buyuk ve ileri bir toplumun 10 yilda ortaya cikarilabilcegini sanir. bir bize bakin, birde diger tum islam devletlerine. tamam bizde cok ileri degiliz ama onlarla aramizdada daglar denizler kadar fark var. sizce neden. cunku turk toplumunun reform ve degisim hareketi ataturkden bile eskiye dayanir. onca yillik calismaya, degisime ragmen gelebildigimiz yer ortada. bu son 10 yilda temelden zedelenen kurumlar ve egitim sistemi sayesinde, tahribat devam ederse bir 10-20 sene sonra oda kalmayacak. pakistan, misir, irak, suriye gibi akilla basit sorunlarini asamayan, kendi kendi kendini yiyip tuketen vasat bir ortadogu ulkesine donusecez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2'sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2'yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)
    Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.

    Autoloader yanına Zoom Optics ve Canister Shell ister misin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli Muharebe Tankımız 'ALTAY' özel video


    Bayrak direğinin ipini yapabilmek bile sevindirici bir haber gibi basılırken şimdi tankları tartışıyoruz. Zerresinde bile emeği geçenden ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Eksiği aksağı giderilir elbet, önemli olan bir yerden başlamak.

    Video incelemeyi yapanlardanda Allah razı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 20 Ağustos 2014; 9:02:22 >
  • Hükümeti çok aşırı derecedede desteklersin veya nefret edersin, hiç önemli değil. Ama Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki uygulanan ambargodan sonra ülkemizin aklı başına gelmiştir. Erbakan motor fabrikası açtırmıştır, Özal modernizasyon olsa bile ilk kez havacılıkta (tabi ki Vecihi Hürküş-Nuri Demirağ ve Şakir Zümre'ye karşı engellemeler tarihimizin kara sayfalarıdır.) ve uçak sanayisine tekrardan giriş yapmıştır. Vakt-i zamanında Israil ile bilmem kaç tane yapılan Heron anlaşması iptal edilmiştir ve 2004te gerçekten marka olan ASELSAN ve TAI ciddi manada atılım yapmıştır, yerli projelere önem verilmiştir. HAVELSAN'da ciddi manada yerli yazılım ve simülasyon konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Yine SOM(Milli seyir fuzesi) ve CİRİT füzesinin ihracat rakamları hiç fena değil. Öyle veya böyle tamamını üretmesekte uydu projeleri başlatılmış ve Mitsubishi ile ortak çalışan mühendislerimiz tecrübelerini 2017'deki tamamı yerli olan uydu projesi (Türksat 6A) kapsamında pratike dökecek. Bu çalışmalar ciddi manada 2004ten sonra başlatılmıştır. Özellikle Savunma Sanayii eski müsteşarı (geçen sene görevi bitti) Murat Bayar insiyatif alarak oldukça önemli katkı yaptı bu çalışmalara. Yine Kale-Bayraktar yerli insansiz hava aracı, Vestel-Karayel insansiz hava aracı ve TAI üretimi ANKA insansiz hava aracıyla bu sektörde de önemli bir atılım gerçekleşti. (Çünkü; 4 ülke var şu an kendi IHAsını üreten; ABD, Israil, Rusya ve biz.) Yani bütün bunlar ideolojiden bağımsız degerlendirmelerdir. Ve bu çalışmaların çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder bütün bu çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeremin -- 20 Ağustos 2014; 14:13:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa


    quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Yav tank çok iyi ama korelilerin XK2'sisnin kopyasının aynısı. Zaten onlarda XK2'yi leopard ve leclerci yapan firmalara yaptırmıştı :)
    Bizde de parasını verdiğimiz halde neden autoloder yokta, gariban doldurucu var anlamış değilim.

    Autoloader yanına Zoom Optics ve Canister Shell ister misin

    Güzel çarpıtmışsın




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.