Şimdi Ara

milli imamahatip hükümetinden bunlar beklenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emperyalist güçlerin Irak'ı işgali ile başlayan süreçte,Irak içinde meydana getirilen dengelerde sürekli yok sayılan ve her türlü baskıya maruz kalan Türkmenler,gün geçtikçe daha çok baskı ve zulüm görmeye başlamıştır.

    ABD'nin, Irak içinde her türlü alan açıp,şımarttığı peşmergelerin ve ABD askerlerinin arasında yalnızlığa mahkum edilen Türkmenler,artık ölümle başbaşa bırakılmıştır.

    İktidara geldikleri günden bu yana adeta ABD'nin hizmetkarı gibi çalışan AKP, birgün olsun Irak'taki Türkmenlere sahip çıkacak, milli refleksi sergilememiştir.

    Irak'ın kuzeyinde, bizzat ABD tarafından desteklenen oluşumla
    beraber,Türkiye'ye her türlü tehdidi yapan ve artık Türkmenleri öldürecek kadar ileriye giden çapulcu sürüsü, AKP iktidarının acizliği ve korkaklığı karşısında daha çok cesaret kazanmakta ve eylem olarak bunu yansıtmaktadır.

    Toleranslarını sürekli bir şekilde ABD ve peşmergelere kullanan milli özürlü AKP iktidarı,geçtiğimiz gün soysuzlar ve onların emperyalist destekçileri
    tarafından öldürülen Türkmenler konusunda yine derin acizliğini ve
    suskunluğunu göstermiştir.

    İşgal sonrası ABD askerlerinin sürekli saldırıya uğrayıp, öldürülmesi
    karşısında yürekleri yandığı her halinden belli olan AKP iktidarı,bu acısını Türk askerini Irak'ta kalkan yaparak gidermeye çalışırken, katledilen Türkmenler'e bu vicdanını esirgemiştir.
    Türk askerinin kanını ABD'ye pazarlayanlar, ırkdaşlarımızın, soydaşlarımızın katledilmesini adeta bütün duyuları alınmış bir şekilde izlemektedir.

    Türk kelimesini duydukları vakit,kendinden geçen bu zihniyetin ,bu iktidarın yapabileceği bunlarla sınırlıdır.Kendilerini ABD'nin 'eyalet noteri' gibi
    görenler,ancak onların yüklediği misyona göre hareket etmeye mecburdur.

    Bugün, Türkiye'de terör örgütlerine büyük çaplı aflar çıkartan,etnik bölücü unsurları devlet kadrolarına dolduran ve milli konularda her türlü tavizi
    sergileyen AKP iktidarı, Türkmenlerin öldürülmesini ve sahipsiz bırakılmasını bilinçli bir şekilde izlemektedir.

    Yabancı güçlerin olgunlaştırıp,iktidara taşıdığı AKP, göz boyamalar ve bir takım medyanın çıkar ilişkisi sonucu kendilerine verdiği destekle birlikte,
    her türlü emperyalist güce taviz vererek yoluna devam etmektedir.

    Girdikleri bütün ilişkileri kar-zar hesabı üzerinden ve kendilerinin tabiri ile "tüccar" anlayışı ile şekillendiren AKP,Türk siyasi hayatının milli konularda görmüş olduğu "en yumuşak" iktidarıdır.Bu yumuşaklık ve korkaklık
    bizi bir felakete sürüklemektedir.

    Bu sebepten dolayı Türkiye'de bulunan tüm milli kurumları böylesi bir hassas dönemde dikkatli olmaya davet ediyoruz.AKP'nin milli konularda ve özellikle Türkmenlerin sahipsiz bırakılması konusunda haddini bilmesi sağlanmalıdır.

    <b>Türk Milleti, AKP iktidarının eline bırakılmayacak kadar kutsal ve değerli bir millettir.."Yüzde yüz Türk olduğun gün,cihan senindir" </b>parolası ile
    Türkmenlerin yalnız olmadıklarını bir kez vurguluyor ve geçtiğimiz gün
    katledilen Türkmenlere Tanrı'dan rahmet diliyoruz.







  • geçenlerde cumhuriyette ve starda bu konu vardı.hem merak etme daha da ileriye gidemezler.
  • cumhuriyetteki ve stardaki konu başkaydı.
    oradaki olay şuydu:

    milli eğitim bakanı tüm illere genelge gönderiyor.
    illeirnizde imamhatip liselerinin yapımında yardımı geçen kişilerin isimlerini adreslerini vs. istiyordu. daha sonra kendisine sorduklarında şiddetle yalanladı

    dediki:
    'Cumhuriyet'teki haber maksatlı ve gerçeğe aykırıdır. Valilerden, eğitime maddi destekte bulunan kişilerin listesi istenmiştir. Haberde geçtiği şekliyle yalnızca imam hatip liselerine katkıda bulunanların listesinin istendiği kesinlikle doğru değildi ama belgesini bulmuşlardı.

    Sözkonusu genelge, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan tarafından 'bakan adına' 81 il valiliğine gönderilmek üzere 22 Temmuz 2003 tarihinde yayınlandı.

    Genelgede aynen şu ifadeler yer alıyor: 'İliniz dahilinde imam hatip lisesi yaptıran veya büyük oranda katkıda bulanan hayırsever vatandaşların tespit edilerek isim, adres, telefon numarası ile özgeçmişlerinin en geç 15.08.2003 tarihinde Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde olacak şekilde gönderilmesini rica ederim...'

    Okuyana da ödül var!


    Yani genelgede Bakan Çelik'in dediği gibi 'Eğitime katkıda bulunanların listesi'nden bahsedilmiyor. Çok açık olarak 'imam hatip lisesi yaptıranlar' kelimesi kullanılıyor. Bakan Çelik'in bu genelgede neden sadece imam hatip lisesi yaptıranları ödüllendirmek istediği ise, Ankara kulislerinde en çok sorulan soru olarak akıllara takılıyor. Üstelik Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik sadece okul yaptıranları değil, imam hatip okullarında okuyanları da ödüllendirmeye hazırlanıyor... Nasıl mı?

    Puanlama sistemi değişiyor


    28 Şubat kararları doğrultusunda meslek okulu mezunlarının üniversite sınavına girişleri sırasında kendi bölümleri dışında fakülteleri seçmeleri durumunda puanlarının katsayıları düşürülüyordu.

    Mevcut düzenleme, imam hatip mezunlarının ilahiyat fakülteleri dışında başka fakültelere girişlerini zorlaştırıyordu... AKP Hükümeti hazırladığı yeni YÖK Yasası'nda yapacağı değişiklik ile imam hatip mezunlarının puanlarının hesaplanmasını tekrar düz liseler seviyesine çıkaracak. Yani imam hatip mezunlarının düşük katsayı ile puanlarının hesaplanması tarihe karışacak.

    71 bin imam hatipli okuyor


    Türkiye'de şu anda 100'ü Anadolu, 436'sı da örgün imam hatip lisesi olmak üzere, toplam 536 imam hatip lisesi bulunuyor. Bu okullarda 42 bin 853'ü erkek, 28 bin 247'si kız olmak üzere toplam 71 bin 100 öğrenci öğrenim görüyor.




  • Heavy Weight:+999999
  • -1000000000

    asacak bi şeyler buluyosunuz yani. çağırın Ecevit i bizi tekrar laik(!) yapsın da memleket kurtulsun(!)
    [ban][ban][ban]
  • ecevit hükümetiyle ne ilgisi var bunun.

    akepe bu ulkenin sadece 3 te 1 i oyla geldi yani onları istemeyen yuzde 63 insan var bu ülkede.

    ayrıca iktidaar geldiklerinin akşamı tayyip tv lerde biz başkaları gibi olmayacagız kadrolaşmayacagız. vs. vs.
    şimdi kimin kadrolaşmadıgını kimin değiştiğini kimin ne oldugunu kimin özgürlükçü kimin haklçı kimin amerikacı kimin imf ci kimin ne halt oldugu görüldü.
  • huylu huyundan vazgeçmiyor. arkadaş kaç gündür zor sabretti herhalde.
    71 bin imamhatipli den kaç tanesi bu ülkeye düşman olarak yetiştirildi.
    ya da başka bir zararı mı var ki bu kabul edilemez bişey oluyor. bildiğin bişey varsa bizimde haberimiz olsun.
  • bu mantık çok saçma değilmi heavyweight kardeş. bu hükümet 3te1 oyla geldi. daha öncekiler 4te 1 5te1 oyla gelmiyorlarmıydı. dolayısıyla onları istemeyen yüzde 73 83 insan olmuyor muydu bu ülkede.
    3 te 1 oymu daha çok 5te 1 oymu daha çok. matematiği unuttum herhalde
  • dostum seçimlerden hemen önce ecevit hükümetinin yıkılmasına yakın bir süre önce tayyip abd e niçin gitti ve oradane sözler verdi ne konuşyu niçin evcevit bahçeli hükümeti yıkıldı bunların açıklanması gerekmezmi
    bilmediğimiz nelerin sözünü verdi
  • eger cevabını bilmek istiyorsan abd bu bölgede bilgisiz beceriksiz kukla bir hükümet istiyordu ve bunları iktidara elleriyle koydu.
    bu kadar basit.
    bunların milli irade dedikleri bizim bildiğimiz milli çıkarlar değildir.
    bunlar için yeşil herşeydir.
    yeşil para ve yeşil.

    bu ülkede yolsuzluk komisyonu denilen kukla bir kuruluş varken ve DEVLET BAHÇELİ ve ECEVİT gibi insanları yolsuzlukla suçlayan kurumun başbakanı hakkında vs. vs. kapazanlık, çete kurmak curum işlemek suçlarından kesinleşmiş bir karar varsa bırakında nerede yaşıyoruz bir soralım kendimize.
    bu vatanı AKP ve yandaşlarına yedirmeyiz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HeavyWeight</i>
    <br />
    Puanlama sistemi değişiyor


    28 Şubat kararları doğrultusunda meslek okulu mezunlarının üniversite sınavına girişleri sırasında kendi bölümleri dışında fakülteleri seçmeleri durumunda puanlarının katsayıları düşürülüyordu.

    Mevcut düzenleme, imam hatip mezunlarının ilahiyat fakülteleri dışında başka fakültelere girişlerini zorlaştırıyordu... AKP Hükümeti hazırladığı yeni YÖK Yasası'nda yapacağı değişiklik ile imam hatip mezunlarının puanlarının hesaplanmasını tekrar düz liseler seviyesine çıkaracak. Yani imam hatip mezunlarının düşük katsayı ile puanlarının hesaplanması tarihe karışacak.

    71 bin imam hatipli okuyor


    Türkiye'de şu anda 100'ü Anadolu, 436'sı da örgün imam hatip lisesi olmak üzere, toplam 536 imam hatip lisesi bulunuyor. Bu okullarda 42 bin 853'ü erkek, 28 bin 247'si kız olmak üzere toplam 71 bin 100 öğrenci öğrenim görüyor.




    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    ne güzel işte. olması gereken budur. 71 bin kişi imam veya din k öğretmeni mi olacaktı? hadi bi şekilde olmayı başardılar ki imkansız.ilahiyat ve din k öğretmenliğinin puanları tavan yaptı, çoğu mühendisliği geçti. bu insanlar nerede çalışacaklar?
    en son yapılan memurluk sınavına 9000 din k öğretmen adayı başvurmuş, bunlardan sadece 900 u alınacak. gerisi ne olacak, sokaklarda gezecek. bu mudur adalet..?




  • bu kısır tartışmaları bırakın arkadaşlar,bizi bölüp parçalamalarına izin vermeyelim.iyi ve güzel ne varsa taraf tutmadan yanında,kötü ne varsa da karşısında olalım.
  • hocam güzel diyorsunda milli eğitim bakanı denilen şahısın işi gücü yok sadece imam hatip ile ilgili çalışıyorsa işi gücü yök ü nasıl kadrolaştırırımsa mecliste anayasayı nasıl değiştiririm diye milletvekili transferleri yaparak insan ticareti yapıyorlarsa bırakında artık sesimizi gürleştirelim.

    ben hayatımı bu adamlara adadım ve bunların herzaman takipçisiyim.

    geçenlerde ziraat abnkasına adam alıyorlar. arapça bilen eleman alacaklarmış nerelerine skcaklar anlamadım.
    hertarafa kadroları soktular herkes seyrediyor. susuyor nereye kadar susuyor. yakında şeriat devleti ilan ederlerse afganistandan farkımız kalmazsa hç şaşmayın. bu görünen yuzleri ile gerçek yuzleri okadar farklı ki bunu alatamam. ne tarikatlarla nelerle baglantısı oldugunu herkes saklıyor.

    seçim zamanında madur rolune çok guzel girmişti ama umarım 4 yıl kaldı onu talibanın magarasına da saklansa bulup ellerimle ben getirecegim gönüllü olarak.




  • Uzan iyi para veriyor herhalde. Biz de mi katılsak ne yapsak?
  • Yeşil konusunda yanılıyorsun HeavyWeight. Orman yeşili hariç: Bu hükümetin bakanları gidip orman arazisine inşaat yapıyor.

    NightWalker, 71000 imam veya hatibe ihtiyacımız yoksa, bunlar aç ve açıkta kalıyorsa sen neden hükümete sormuyorsun bu okulların neden bir an önce normal liselere dönüştürülmediğini. Çocuğunu bu okula verirken bilmiyor musun bunun bir meslek okulu olduğunu. Adaletten bahsetme şimdi...
  • hocam ne uzan ı ben işçi partisinden perinçekten para alıyorum[evlol]
  • aoerdurak +111

    çok dogru soyluyorsun
    bunlar imamhatipleri normal liseye dönüştürmeyi düşünmedikleri gibi sırf ekonomiye para kazandıracak diye para edecek liseleri satmayı düşünüyorlar.
    insanın bir lise anısı vardır hayatında onun için önemli.
    bunların düşüncesi bu kadar boş.

    orman arazileri konusu sadece bizim bildiğimiz bir eşy.
    benim bu aralar aklıma bu ekonomideki dalgalı kur ile kimler zengin oluyor bu konu çok düşündürüyor.
  • talabaniye satılmış diyen peşmerge gördünüz mü? o satılmış bu satılacak de ortalığı bulandır sonrada türküm de yuh! bu kadar gafleti aklım almıyor. YUH!
  • ANNLAYAMADIM?
    talabani zaten beş para etmeyen bir insandır. diğer smi geçen şahsiyetin ne oldugunu bilen biliyor.

    ne gafleti ya sen neyi kastediyorsun?
  • Heavyweight,eğer forumda şartlanmamış sabit fikirli olduğunu bilmeseler her söylediğin bir anlam taşıyabilirdi ama malesef sen şartlanmışlığın ve tek sabit yanlı düşüncelerinle ne yazarsan yaz anlam taşımayacaktır.keşke bu kadar militanvari çıkışların olmasaydı önceleri..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.