Şimdi Ara

Milletvekillerinin maaşları düşürülsün (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
6.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
291 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamları biz seçiyoruz adamlar bizi küçük görüyor makama geçince. Milletvekiline maaş verilsin 20bin değil 30bin verilsin ama emeklilik çok saçma 5 sene çalış en yüksekten emekli ol oh be güzel..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka yaptım de lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolsuzluk olmasa, her yaptıkları işten sakal almasalar helali hoş olsun. Adam kayırmak vs harici bir iş yaptıkları yok anca eşlerine dostlarına iş bulsun mevki versinler. Bu şekilde bunlara asgari ücret bile çok.
  • Yükselmeli deseydin sağcısı solcusu koministi hdpsi pkk si fark etmez hepsi anlaşırdı. ama düşürülmeli dersen 550 vekil seni sopayla kovalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profosyonel siyasetçi kavramının önüne geçilmelidir. Halk ile siyasetin iç içe olması için, siyasetçinin siyaset harici işinin gücünün olması şart. Tamamen idealist duygularla bu işi gücü yarıda bırakıp siyasetini yapmalı siyasetçi. Bir bedel ödemeli. Bu bedele rağmen siyasetçi olmayı istemeli. "Ülkem için iyi bir şeyler yapabilirim!" deyip, işi gücü bırakıp siyasete girmeli.

    Böylece, kısa sürede yıldığında "Yeter ulan! Benim işim var gücüm var, ben işime dönüyorum!" diyebilmeli. Gereksiz yere koltuk işgal etmemeli. Başarısız olanın istifa etmek için içsel sebepleri de olmalı. "İstifa edersem ben ne yapacağım, siyasetten başka bir şey yapmadım ki ben?" diye içsel sıkıntılar yaşamamalı. Babalar gibi istifa edip, dönebileceği bir mesleği, işi gücü olmalı.

    Bu yüzden milletvekili maaşları düşük olmalıdır.

    ------------

    Ek olarak, Profosör emeklisi 40 yıl devlete bifiil hizmeti olmuş, yüzlerce doktor yetiştirmiş insanların 2.5 katı kadar emekli maaşı almak AYIPTIR. Üstelik bu hak sadece bir dönem hizmet ederek kazanılabilmektedir. Bu, çok büyük bir ayıptır. Milletvekili maaşı profosör maaşından yüksek olmamalıdır. Aynı şekilde emeklisinin maaşı da profosör emeklisi maaşından yüksek olmamalıdır. ÇOK AYIPTIR.

    Aynı şekilde meclisin sınırsız bir sağlık bütçesi vardır. Bugün vekil emeklisi ve eşi, ister devlet, ister özel, istedikleri hastanede tedavi görebilir, ameliyat olabilir. Meclis öder. Kulağın duymuyor. Devlete 40 yıl hizmeti olmuş, bürokrat emeklisi anneme kulaklık için 1400TL ödüyor devlet. Kalan 6000TL'yi kendin tamamlıyorsun. Milletvekili eşi olan anneannemin 12.000TL'lik kulaklığını meclis trink ödüyor. Ya ikisini de karşıla adam gibi, ya da ikisini de eksik karşıla. Vekil emeklisine sağlıkta kıyağın Allah'ını geç, halk sürünsün. Bu da ayıptır.

    Vekil halkın vekili ise ve halkı temsil ediyorsa, halkın orta-üst memuru ayarı ile maaş almalı, sağlık güvencesi de bu ayarda olmalı. Vekil halkın vekili değilse, başkanının yalağı ve düzenin, sermayenin bekçisi ise onu bilemem.

    ---------------------

    Tüm bunları iki dedesi de eski milletvekili olan biri olarak söylüyorum. Anneannem de babaannem de sağ. Maaşları düşse, sağlık teminatları azalsa hiç üzülmem. Kaya gibi çocukları var ikisinin de. Çocukları bakar onlara. Biz bakarız. Haklı olan, dürüst olan uygulama yukarıda anlattığım gibidir. Haklı olan, dürüst olan sebebi ile anneannem-babaannem sıkıntıya düşecekse, varsın düşsünler. Biz eksik kalanı tamamlarız. Yeter ki şu anki düzen son bulsun. Şu anki düzen büyük bir ayıptır.




  • aldıkları maaşın gerçekten 16bin tl olduğunu mu düşünüyorsun :D
  • Kazıklayacak kimseyi bulamadık bari vatandaşı düdükleyelim.
  • Maaşları yaklaşık 18-20bin olarak gözüküyor. Milletvekili tanıdığı olan bir arkadaş ek ödeme vs. ellerine geçen paranın 90-100bin ler olduğundan bahsediyor.


    Milletvekillerinin maaşları düşürülsün


    Vatandaş diş ile ilgili en ufak bir şeyinde cebinden ücret ödüyor. Milletvekili implant hakkın 12'ye çıkarıldı. Buna yakınları da dahil. (32 dişe ne zaman çıkaracaklar?)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qeceninprensi

    MV maaşları halkla eşitlendiği vakit; bunun adı sosyalizmdir. Hal böyleyken bunu ulu orta dillendirdiğiniz vakit; adınız "Kızıl Komünist Pislik!" oluyor.
    Sosyalizm ile yönetilmenin küfür sayıldığı bir memleket, dikta rejimi ile yönetilmeye mahkumdur.
    'Örgütlenme' adının 'Terörizm' sayıldığı bir memleketi diktatörler yönetir.
    Hulâsa diktatörler; kesinlikle kendi bindiği dalı kesmez/kesemezler.
    Bu yüzdendir ki; Türkiye gibi eğitim sisteminin temelinden sarsık ve göçük olduğu memleketlerde eşitliğin adı; "Komünizm" dir. 'Komünizm' şeklinin, reelde 'emperyalizme ve kapitalizme ana avrat sövmek' iken; ülkemiz gibi cahil toplumlarda adı; "ana-bacı-eş ortak" demektir.
    Ez cümle; böyle câhiliye devri insanlarından eşitlik isteyip de, fazla medet ummayın derim..

    Türkiyede sosyalizm var zaten...

    Sovyetlerdeki Komünist Parti ve akrabaları rahat yaşardı(devletin bütün imkanları bunlara sunulurdu, kamunun araçlarından tut, en iyi yiecekler vs. ).. halk evet eşitti ama fakirlikte

    şimdide Türkiyede AKP ve yancıları rahat (sovyetlerdeki Komünist parti gibi ) ... Halk fakirlikte eşitlenmeye doğru gidiyor.Halkın %75 yoksul ve fakirdir Türkiyede, gitgide bu oran %90a varacaktır 5-10 yıl içinde

    Bu zamanda hala Komünizmi savunanların olması yazık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Mayıs 2018; 12:49:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir milletvekilinin en düşük masrafı maaşı.



    Lojmanı, diş implantı bile dahil sağlık sigortası, makam arabası, konaklama ağırlama harcırah giderleri (milletvekili başına bir milyonu buluyordur yıllık).



    O maaşa dokunmuyorlar ki hiç yatmasa bir tanesi bile fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletvekillerinin aktif bir sekilde calisip memlekete katkida bulunmalari icin maaslarinin Asgari Ucret ile ayni olmasi gerekmektedir. Memleketin cogunluk olarak calisan nufusunun ne sartlarda oldugunu bilmeden onlar icin cozum uretemezler.
  • İşlerine geldimi halk işlerine gelmedi mi meclis
  • Vekillerimiz bu kadar vatan severlerse vekil maaşı asgari ücret kadar olsun hangi vekil ülkesini daha çok seviyormuş görürürz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke o maaşlar 16 bin tl ile kalsa. Gariban adam muayene, ilac parasi verirken adamlar krallar gibi ozel hastanelerde tedavi görüyor. Onuda geçtim 16bin lira maaş ile milyonluk villalari, evleri, saatleri, arabalari var. Bunlari düşününce 16bin lira maaş az bile.

    Yaş konusuna gelincede 25 yasina gelmis bir gencin nasil bir hayat tecrübesi olacakki ülke yönetimine girsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kula kulluk etme konusunda bu kadar istekli bir milletin milletvekilleri de böyle olur

    adı üstünde vekili olan insanlar için insanların ayaklarına kapanmadığı kalıyor gördüklerinde

    bu bir yana diğer tarafta sistem böyle işliyor, sen en tepeye çıkacaksan birilerini besleyeceksin, beslemezsen besleyecek olan gelir yerine, bu yüzden zaten kanlı bıçaklı sandığınız siyasiler mesele maaş, rant, arsa, ıvır zıvır girdiğinde bir anda kardeş oluyorlar
  • Arkadaslar hersey ama aklınıza gelebilecek hersey bir tiyatrodan , sahneden , truva atından , oyundan , kandırmacadan ibaret o nedenle lütfen birbirinizi ve kendinizi bos yere strese sokmayın. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar milletvekili maaşlarını 16-17.000 falan sanıyorsanız yanılıyorsunuz, maaş harici kalemler var, 50.000,00 TL 'den aşağı maaş alanı yok.
  • Arkadaşlar siz neyin kafasındasınız?

    Adamlara 5 kuruş maaş ödemeseniz bile adamların sağdan soldan torpille adam kayırmayla veya insider edindikleri bilgilerle milyonları götürüyorlar.

    Siz kalkıp hala 16 bin tl diyorsunuz
  • Millet vekillerini bir doyursak ,gerisini halledeceğiz de :D
    Ülke gelirinin yüzde kaçı bu arkadaşlara gidiyor acaba biri belgelerle çıkıp paylaşsa bizde öğrensek ! Öyle Kağıt üzerinde gösterilenlerle değil tüm gerçek ödemelerle ...
  • Siz o guya birbirini yiyenlerin alayini kamera arkasinda gorun bi de.. Secim zamani disinda insanlarin yuzlerine bakmazlar. Kraldan cok kralciligi ne zaman birakirsa bu millet o zaman bunlar hak ettigini bulur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.