Şimdi Ara

millet zengin abi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gerçekten millette para var kimse ülkede açlık fakirlik var demesin

açım diyen adam ekşide son model pcsinden fakirim diye ağlayamaz. baştan mantık hatası var zaten

herkeste gayet para var kimse kimseyi kandırmasın

• Son model PC yi zenginlik olarak gormek yerine neden Avrupa vatandaşı o pc yi 1 ayda alabiliyor ben 1 senede alıyorum diye sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 29 Nisan 2021; 12:34:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşlek bir ilçeler arası yolda tokide oturuyorum. İnan bana kötü araba yok. En az 100-150 binlik araçlar geçiyor balkondan izliyorum. Öğrenciler fakiriz diye ağlıyor kafelerden dışarı çıkmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son model pc’yi alman 3 ay taksikte alır sen 24 ay taksitle alırsın. O artan parasıyla tatil yapar, yurtdışına çıkar, kilo kilo et alır sen bulgur pilavına ekmek banarsın.

Yahu var ya, bi organınız yerine bezelye taşıyorsunuz çoğunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Son model PC yi zenginlik olarak gormek yerine neden Avrupa vatandaşı o pc yi 1 ayda alabiliyor ben 1 senede alıyorum diye sor

sen öyle dersen bende sana dünyada 3 milyar insanın internete erişimi bile yok derim. iyiki bu kadar zenginiz diye oturup şükrettinmi hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious II

Son model pc’yi alman 3 ay taksikte alır sen 24 ay taksitle alırsın. O artan parasıyla tatil yapar, yurtdışına çıkar, kilo kilo et alır sen bulgur pilavına ekmek banarsın.

Yahu var ya, bi organınız yerine bezelye taşıyorsunuz çoğunuz.

avmler ful geçen burger kinkte yemek yiyemedim

• kredi çekip yaşıyolar daha sonra kredi borçlarını ödeyemedikleri için icra dosyası açılıyor.

günde 20 bin küsür icra dosyası açılıyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

avmler ful geçen burger kinkte yemek yiyemedim

Alıntıları Göster

Kardeşim, temel gıdaları karşılamayı sen zenginlik zannediyorsan avrupaya sakın gitme, mazallah yoldan çıkarsın 5 euroya hamburger yersen  Saçmalık ya..

• Hocam dün sabah 4 dereceydi ben kaloferi yakamadım gerçekten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millet zengin falan değil, hepsi borç içinde ve bu sistem yakında sağlam bir patlak verecek.

O zengin dediğin insanların her yere borçları var, altında arabaları var ama gidip baksan 3-4 ay apartman aidat borcu birikmiştir, 10 tane kredi kartı vardır, sağdan soldan borç alarak diğer borçlarını kapatıyorlardır.
  • Yüz binlerce araç bir kaç gündür yazlık bölgelerine akın ediyor. İçki satışı 17 gün yok diye raflar boşaldı. Marketlerde kasiyerleri kırbaçlıyorlar. Ama sorarsan halk asfalt kemiriyor.

• Aynen şuan otobüsle gidiyorum yolda passatlar , insignialar , 3008 ler havada uçuyor

Ekonomi bize kötü sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Yüz binlerce araç bir kaç gündür yazlık bölgelerine akın ediyor. İçki satışı 17 gün yok diye raflar boşaldı. Marketlerde kasiyerleri kırbaçlıyorlar. Ama sorarsan halk asfalt kemiriyor.

hocam sahiden biz açız diye ağlayan tayfa kim o zaman??

tabiki HER ÜLKEDE OLDUĞU GİBİ burdada fakirler var

ama genel bi fakirlik falan gerçekten yok gibi. vallahi bu ülke hakkındaki düşüncelerim değişmeye başlıyor hocam

çevremde de görüyorum millet gayet ev alıyor araba alıyor ne olursa olsun millet yaşıyo tatiline bile gidiyo arkadaş

ha avrupada bunları yapmak bi tık daha kolay olabilir

ama yinede bu anlatıldıgı gibi fakir oldugumuzu doğru kılmıyor, biraz daha iyi durumdalar sadece o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

hocam sahiden biz açız diye ağlayan tayfa kim o zaman??

tabiki HER ÜLKEDE OLDUĞU GİBİ burdada fakirler var

ama genel bi fakirlik falan gerçekten yok gibi. vallahi bu ülke hakkındaki düşüncelerim değişmeye başlıyor hocam

çevremde de görüyorum millet gayet ev alıyor araba alıyor ne olursa olsun millet yaşıyo tatiline bile gidiyo arkadaş

ha avrupada bunları yapmak bi tık daha kolay olabilir

ama yinede bu anlatıldıgı gibi fakir oldugumuzu doğru kılmıyor, biraz daha iyi durumdalar sadece o kadar

Alıntıları Göster

Aynen katılıyorum.

Üniversiteyi Kanada'da okudum. Pek çok ülke gezdim. Her ülkede yoksul kesim var. Yani öyle tv'lerde film dizi izleyerek veya turist olarak gezip ana arterlerde bir kaç gün gezerek diğer ülkelerde yaşam gerçekten nasıl anlayamazsınız. Biraz şehir merkezlerinin dışlarına doğru çıkın ve standart nasıl değişiyor görün.

Elbette yaşam standartları avrupada, amerikada bizden daha iyi ama asla öyle algı yaratıldığı gibi oralarda rüya gibi bir yaşam sürmüyorsunuz. Hele buralardan gideceğim oralarda babalar gibi yaşam varmış muhabbetleri ile zaman tüketenler gerçeği bence giderek görsünler. Onları sınırda karşılayıp al sana ev al, sana araba, al bu da işin diye karşılamayacaklar. Eğer çalışmıyorsan, üretmiyorsan istediğin hayatı asla hiç bir yerde yaşayamazsın.

• Hocam tabiki durumu iyi olanlar da var zenginler de var. Ama yuzdeye vurursak oran olarak ulkemiz kadar asgari ucret alan ulke yok diger ulkelerde 16 yasinda okuldan sonra daha yeni calisan insanlara baslangic maasi olarak verilir bu ucret bizde calisanlarin en az %50 si asgari ucret dar gelirli.

Arabayi vs alanlarin bir kismi da yiyecegi ekmekten fln kisiyor da aliyor oyle zenginlik olmaz zaten zengin adam dusunmez alir tatilinden yiyeceginden kismaz oyle insanlar ulkede %5 bile degildir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.