Şimdi Ara

Millet Pazar Pazar tatil yaparken 08:00 / 21:00 arası full çalışmak ne kadar kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda benim durumda olan varmıdır acaba merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hizmet sektörü Türkiye'de kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 Yıldır böyle çalışdım.Şu an böyle çalışmıyorum Cumartesi Pazar Tatil ama Asgarı ucret alıyorum yapcak birşey yok çok para istiyorsan öyle çalışcan diyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hafta içi çalışma saatleriniz nedir? Haftalık toplam çalışma saatini hesapladınız mı?

• hafta sonu çalışmam.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Evet kesinlikle öyle kardeşim

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Halihazırda ne işle iştigal ediyorsunuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değişiyor, vardiya sistemi var

• Büyük konuşmayın, iş bulamazsanız çalışmak zorunda kalırsınız

• Cuma gunude millet calisirken sen tatil yapiyon

• Muamma 77 kullanıcısına yanıt
    Bir Firmada Operasyon Elemanı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fazla çalışma süresi ne kadardır?

İş Kanunu 41. Maddesine göre genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırk beş saattir. 45 saati aşan çalışma süreleri fazla çalışma olarak kabul edilir ve bu çalışma süreleri işçi için saat ücretinin 1,5 katı olarak hesaplanarak kendisine ödenir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Fazla mesai süresi; haftalık çalışma süresi dikkate alınarak hesaplanır. GÜNLÜK veya AYLIK zaman dilimlerine göre fazla mesai süresi hesaplanmaz. Örnek Yargıtay kararı şu şekildedir:

‘’Taraf tanık anlatımları ve mahkemenin kabulüne göre davalı işyerinde haftada 4 gün 12 saat üzerinden çalışma yapıldığı ve 2 gün izin kullanıldığı anlaşılmaktadır. Günlük 12 saat çalışmadan 1,5 saat ara dinlenmesi düşüldüğünde günlük fiili çalışma süresi 10,5 saat olup haftalık çalışma 42 saattir. 42 saatlik haftalık çalışmada fazla mesai söz konusu olamaz. Fazla mesai, haftalık çalışmaya göre belirleneceğinden toplam aylık çalışma süresine göre fazla mesai hesabı hatalıdır. Buna göre davacının fazla mesai talebinin reddi gerekirken kabulü isabetsizdir.’’ Yargıtay 9.Hukuk Dairesi’nin 25.12.2014 tarih ve 2013/7238 E ve 2014/40353 K

Sizin 42 saatide geçiyor :o allah kolaylık versin.. Ülkesinde kendi insanını ezen tek milletiz her halde.. Bende 1 sene boyunca 3 vardiya çalıştım.. İhtiyaçtan dolayı yalakalık yapmadığım için oradan o bölüme yollayıp duruldum yaptığım iş belli değildi en sonunda posta başını dışarda yakalayıp bir güzel sopa çektim işime son verildi :)

• Pazartesi günü merkezden yazı geldi, birçok elemanın yeri değiştirildi, yanımda çalışanı da başka birime verilmişti.

Eleman yazıyı görür görmez adeta kaçarcasısına eşyalarını toplayıp diğer birime geçti.

Ben tek kaldım ve işler yığıldı.

Bir de giden elemanın yerine verilen diğer elemanı departmanı bırakmadı cumaya kadar yalnız kaldım.

İşler yoğundu, artık bir noktadan sonra ben de koyuverdim, nasılsa birkaç ay içinde bu Anadolu Kasabasını tayinle terk edip İstanbul şehrine dönecektim.

Cuma günü öğleden sonra merkez aradı "Siz hala h.sonu nöbet tutacakları bize bildirmediniz, acele cevap bekliyoruz" dedi.

Şube müdürüne sordum "Evet cumartesi günü nöbetteyiz ve 1 kişi kalacak, sen hallettin mi?" dedi.

"Yeni arkidiş bugün göreve başladı, onunla hallederiz"

"Yeni arkidişi yapabilecek mi?"

"Yapar efendim, zaten tecrübeli biri"

Giden arkidişin yerine gelen diğe arkidişe durumu anlattım, sağolsun itiraz bile etmeden "Hallederiz abi" dedi.

Sayesinde cumartesi günü mangaliımızı yakabildik...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Daha ilk işbaşı saatinden itibaren ne kadar aciz, acınası, kolayca idare edilesi, mahcup bir ırgat görüntüsünü yeni herüfün beynine kazıyarak ilk hatanı işlemişsin. İlk izlenim daima önemlidir felsefesinden yola çıkılarak bu herüfe gelir gelmez pasif bir ırgat görüntüsünü hemen sunmuşsun. Bundan sonra seni mazlum misali öttürmezse, öp de gafana ko....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 20 Nisan 2025; 16:44:22 >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Yani ne diyeyim orası da doğru tabi

• Onur ve hayat arasında bir tercih yaptınız, hayatı seçtiniz öyleyse şikayet etmeyin. Kölelik düzenini beslemeyi bırakmadığınız sürece hayatınız boyunca asla yüzünü bile görmeyeceğiniz kişilerin refahını ve lüksünü ödemek için çalışarak hayatınızı tüketeceksiniz.

• Primat Operatörü kullanıcısına yanıt

Emperyalizmin kölesiyiz diyorsunuz yani

• ben de 10 seneye yakın süre boyunca hep hafta sonu mesaisiyle çalıştım (gerçi az biraz hala çalışmaya devam ediyorum tam olarak olmasa da) millet manitasıyla arkadaşlarıyla pazar kahvaltılarından orada burada hikaye atarken çalışmanın acısını çok iyi bilirim. hele bir de o gün yoğunsa off... yapacak bir şey yok, bazılarımız daha şanslı maalesef.

• Sanırım hafta birgün full çalışma vardı o da haftaiçine denk gelmiyormuydu

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Kime dediniz bunları ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.