Şimdi Ara

Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Binamızda Superonline FTTB altyapısı var. Binadaki kutuya kadar fiber kablo geliyor, dairelere ethernet kablo ile dağıtılıyor.

    Superonline bu altyapı üzerinden 100mbps hız veriyor (komşualrdan biliyorum ama ben kullanmadım).


    Millenicom gördüğüm kadarı ile FTTH (daireye kadar fiber) SOL altyapı üzerinden hizmet verebiliyor, ancak FTTB üzerinden de bu hizmeti verebiliyor mu ?


    Diğer önemli konu da şu,

    Millenicom'da superonline'da olan ağır sansür ve band genişliği kısıtlaması var mı ?

    Bazı ISS'lerdeki gibi sadece DNS değiştirerek her siteye girebiliyor muyuz ? (Superonline'de yapılamıyor)

    Netflix ve Youtube gibi streaming servislerine ya da torrentelere erişimde band genişliği kısıtı var mı ?




  • Bunu Sol altyapısında millenicom kullananlar daha iyi cevaplar.


    Sol altyapısında vodafone veya millenicom kullanabilirsin.

  • Eskiden hız sorgulama ekranında SoL ayrı, TT ayrıydı.

    Az önce hız sorgulaması yaptım ev adresimde TT VDSL hızını gösteriyor.SoL hızı çıkmıyor. Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? 


    Acaba Millenicom komple SoL FTTx altyapısı üzerinden yeni müşteri alımını mı durdurdu, yoksa hız sorgu ekranında mı bir sorun var? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? 

  • Charmlander kullanıcısına yanıt

    2 Yıldır evimde Superonline altyapısı ile Millenicom kullanıyorum,1-2 ay önce Komşum benim Millenicom kullandığımı öğrenince bağlatmak istedi. VDSL bağlayalım Superonline üzerinden hizmet vermiyoruz demişler.Daha sonra benim yanımda tekrar aradık benim kullandığımı referans göstererek Superonline üzerinden internetini bağlattı.Adreste sorgulama yaptığım da sadece TT VDSL gözüküyor.


    @tuzsuz_deli_bekir

    2 yıldır kullanmış olduğum kadarı ile Ankara/Keçiören'de

    1-Normal bir kullanıcı olarak hernangi bir band genişliği kısıtlaması yaşamadım.Zaten aynı altyapıyı Superonline ile kullandığım için biliyordum.

    2-Dns kullanıyorum ilginç bir şekilde Superonline kendisine kıyasladığım zaman çoğu siteye erişim sağlayabiliyorum.

    3.Netflix-Amazon Prime-Youtube ve kullanmış olduğum diğer servisler de herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Çoğunlukta torrent kullanan birisi olarak eskiden de hizmeti direk Superonline dan alırdım 2013-2019 arası. O zaman dan beri yabancı trackerlar da eşlere bağlanma problemi yaşıyorum ama ilk başta Vpn ile bağlandıktan 5 dakika sonra vpn kapatıyorum o şekilde aşıyorum.

    Ek olarak.Ben %80-90 memnunum ama ping problemi var zaman zaman çok belli ediyor çok fazla online oyun oynamadığım için beni fazla etkilemiyor.Ayrıca Cgnat dolayısıyla yavaşlama hissettiğim oluyor ama beni fazla etkilemedi şimdiye kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCRiMiNaL. -- 2 Nisan 2021; 22:14:35 >




  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt

    Evden, İstanbul'a kadar superonline ondan sonrası milleni altyapısı bildiğim kadarıyla. Superonline'a kıyasla deneyiminin farklı olmasının nedeni o.

  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt

    SoL FTTx mi bağlattı referans olduğunuz arkadaşınız?

    EDiT:İmla yanlışı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 3 Nisan 2021; 1:34:39 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt

    Ben bu FTTB ve FTTH olaylarını pek bilmiyorum yada karıştırıyorum.Superonline kutusundan daireye kablo gelip ont cihazina bağlanıyor FTTH oluyor sanırım.

  • Hocam millenicom un fiyatı uygun ben de çok düşündüm superonline uzerinden bağlatmayı sonra vazgeçtim. Çünkü superonline alt yapı üzerinden millenicom 24 ay taahhüt istiyor. 24 ay taahhüt vereceksen de müşteri hizmetleri ve teknik desteğin önemi çok artıyor. Millenicom da bu konuda iyi bir şirket değil. Memnun değilim, sorunumu çözmüyorsunuz internetimi kapatmak istiyorum dediğinde de 1000 lira cayma bedeli öde kapat diye cevap veriyorlar.
    Taahhütsuz olsa veya üç beş lira cayma bedeli ödeyerek iptal edip kurtulma durumu olsa geçilir ama bu şekilde büyük risk.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt

    ilginize teşekkür ederim,


    Ben şu anda Vdsl üzerinden comnet kullanıyorum. Daha kullanmaya başlayalı da 1 ay oldu.

    Aslında memnun olmadığım pek bir şey yok.

    Taahhütsüz 100 lira ödüyorum, 100/8 mbps hızı tam alııyorum. Gece gündüz stabil.


    En başta superonline yerine comnet seçmemdeki temel sebep superonlinedaki ağır sansür ve kısıtlamalardı.


    Ama sadece DNS değiştirerek sansürden kurtulabiliyosam, SOL fiber üzerinden millenicom da benim için cazip olabilir.

    Comnet'e göre upload hızım daha iyi olur. Ayırca vdsl altyapı ile karşılaştırınca 5-6ms de iyileşme olacaktır diye umuyorum.


    Fast.com'dan bir hız testi paylaşabilir misiniz rica etsem ?

  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt

    Evet FTTH oluyor.



    Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Milleni MH ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.

    Alıntı

    metni:
    VDSL bağlayalım Superonline üzerinden hizmet vermiyoruz demişler.Daha sonra benim yanımda tekrar aradık benim kullandığımı referans göstererek Superonline üzerinden internetini bağlattı.Adreste sorgulama yaptığım da sadece TT VDSL gözüküyor.
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    Rica ederim,

    Ben Ocak sonu itibari ile sözleşmemi 2 yıl daha uzattım, 50mb kullanmış olduğum paketi 100mb yükselttim.

    2 Yıllık Millenicom tecrübem de ilk bağlantı sürecim çok zor olmuştu.Vazgeçme noktasına geldiğim zamanlar oldu,ama daha sonra bağlanınca ilk 2 ay modem ile çok uğraştım Huawei Hg255s ile. En son gelen ekip direk modemi değiştirmesiyle ZTE modem ile çok rahat ettim.Bu 2 yılda 1-2 kesinti harici çok fazla İnternet de kesinti, kopma v.s yaşamadım. İşin ilginç kısmı ilk bağlattığım zaman internet kesintisi olunca M.H aradım. Kesinti olduğunu söyledim arıza kaydı açtılar 1-2 saat sonra internetim geldi. Daha sonra baktığımda Superonline planlı bakım çalışması varmış genel bir kesinti olmuş. Aradan 1 hafta geçtikten sonra M.H arıza kaydım için geri dönüş yaptı.M.H'nin hiçbir şeyden haberi olmadığını o zaman anladım. Benim de şansım yaver gittiğinden dolayı M.H'ye şimdiye kadar işim düşmedi. Millenicom da ben aldığım hizmetten memnunum ama biraz da şans olarak düşünüyorum. Binamda ki Superonline altyapısı yeni bir altyapı sayılır 2016'da geldi binaya. Belki ondan dolayı bilmiyorum ama, arıza yahut bir problem yaşamadım.Özet Müşteri hizmetleri güvensiz ama söylediğim gibi ben alternatiflerin pahalı olması hem de F/P olarak memnunum.

    Fast.com sonucu. Yan odaya Wifi den bağlıyım 50 ile 60 arası hız aldım.


    Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?



    Speedtest. Ethernet ile bağladığım zaman 94mb alıyorum.

    Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?


    Upload hızımın 10mb olduğunu şimdi farkettim büyük ihtimal ile eğer geçici değilse Nisan itibariyle 10 olmuş olabilir.


    Ek Olarak M.H sıkıntılı birkaç komik olaylarım daha oldu M.H ile örnek verirsem.Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?  Sözleşmem için arandığımda 50mb 90 TL ödüyordum. İlk teklif olarak 50mb 115 TL teklif edildi, fiyatı duyunca şaşırdım sapıttım hatta. Ben fiyat zamlanacaksa 100mb olsun istedim uzunca pazarlık sonucu 100mblık paket ile anlaştım.Bana özel indirim çıktı son anda 99 TL yaklaşık 1 saat sonra hızım 100mb oldu. Aradan 15 gün geçtikten sonra farklı bir yetkili aradı.Beni tekrar yüksek fiyattan 50mb'ye ikna etmeye çalıştı öyle komik bir görüşmeydi ki. 100mb Hız aldığımı söyleyince yalan söylediğimi altyapının mümkün değil kaldırmadığını fiber altyapı için Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? söylediler. 100mb kullandığımı mail olarak gönderdim. Bu sefer de Superonline pandemiden dolayı hediye etmiştir size 100mb diyerek suratıma kapandı telefon. Tamam dedim kapatmaya karar verdim interneti. Millenicom Online işlemler Tüketici şikayetlerine uzunca derdimi anlattığım bir yazı gönderdim. Orada da ayrı bir komedi ile karşılaştım sadece 300 karakter yazabiliyordum.Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?  Onu da düşündüm resim olarak gönderdimMillenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ?  2.gün telefonuma mesaj geldi. Onayınıza istinaden hızınız 100mb 27 ay sözleşmeniz uzatılmıştır diye. Mesaj gelince acayip şekilde kahkaha attım.Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? 

    @Charmlander

    Evet hocam Milleni MH ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? Millenicom, superonline FTTB üzerinden hizmet veriyor mu ? 





  • Fiber ve VDSL'de Millenicom pişman etmez. Bir tutturmuşlar Millenicom kötü almayın diye. Diyenlerin çoğunluğu Adsl kullanıp, altyapı sorgulamayı bilmeyip direkt Millenicom alıp pişman olanlar. Ama fiber ve vdsl de Millenicom çok pişman etmez. ADSL de Yallah Telekom'a.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.