Şimdi Ara

Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: burakozturkk Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
25
Favori
108.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İp adresinin istanbul'da gözükmesi bir anlam ifade etmiyor. İp adresini veren iss'nin (millenicom) ip'yi istanbul adına kaydettirdiği ya da geolocation(ip'den adres bilgisi) hizmeti veren sistemin güncel olmadığı anlamına geliyor. Dalgalanma konusunda modeme ethernet kablosu ile bağlı şekilde hız testi yapıyorsanız, arkada güncelleme yoksa neden kaynaklanıyor bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 7 Temmuz 2018; 0:05:54 >
  • Salı günü millinicom başvurusu yaptım turknet adsl kullanıcısıydım hep boş port yok diyorlardı tam millinicoma geçicem geçmedende ni turknete çemkiriyim dedim başka issler hep boş port var diyor siz resmen oyalıyorsunuz dedim iptal ettiricem dedim turknet ertesi gün vdsl geçiş işlemini başlattı turknet hattı annemin üzerine direk geçiş yapmak istemedim millinicomu kendi üzerime açmak istedim turknetide iptal ettirmek için mesaj bıraktımda arayıp nakil işlemi var iptal için sonra arıcaklar demişler anneme şimdi millinicoma geçicek olursam direk mevcut hattı mı mı kaydırmamı önerirsiniz yoksa direk kendi üzerime yeni bir hat mı açıyım ? Turkneti iptal ettirmeden millinicom başlatsam sorun olur mu turkneti iptal ettirmek 1 hafta 2 hafta sürebilir millinicom pazartesi sabah arayıp onay verirsem gelip bağlıcaklarını söylüyorlar turknet üyeliği varken dairede sıkıntısızca millinicom bağlantı verebilir mi ? Birde hattım 46 mbit desteklediğini söylediler 50 mbitlik paketi verin paket kaybım olsa bile 44 43 mbit alırım diye düşündüm tamam dediler uploadda 4 mbit olucak dediler. Şimdi turknet vdsl geçerse 35 mbit diyor o bana 32 olarak felan gelir diye düşünüyorum uploadda 3 olucak. 5 tl çok değil 70 tl de kurulum ücreti. Yayın yapmayı düşünüyorum 3 upload ile 4 upload çok farkeder mi ? Sizce ne yapmam gerek bu ikisi arasında kaldım ve sorun yaşamak istemiyorum açıkcası. Turknete geçerken beni adsl başlattıkları için çok kavga etmiştim boş port yok demeleri zaten 2 ay çileden çıksrmıştı. Bu arada tokat turhal ilçesindeyim. Bilgili arkadaşlar biraz beni aydınlatsın kafam mamak çöplüğüne dönüştü




  • Benim evimde ki hattıma da TurkNet bağlıydı, onu iptal ettirip Millenicom'a yeni başvuru yaptım fakat bildiğim kadarıyla TurkNet'e tahsis edilen port üzerinden Millenicom hizmeti vermeye çalıştığından hızım 35mbit üzerine çıkmıyor, normalde modemde 72mbit alıyor gözükmeme rağmen böyle bir sorun var. Kısacası TurkNet'i iptal ettirmeden ikinci (yeni) hat çektirip Millenicom firmasını kullanmaya başlayın. Zaten Millenicom'dan memnun kalırsanız TurkNet hattınızı bir dilekçe ile iptal ettirip kurtulursunuz.
  • Bugün turktelekom yetkilileri geldi modemi resetliceklerdi tabiki beceremediler tp link vr600 e bu nasıl modem dediler modemi ben resetledim resetleyince internet geldi çıkarkende modem kurulum ücreti 25 tl yansıyabilir dediler faturaya sanki birşey yapmışlar gibi bilsem ben sıfırlardım modemi suan 31 mb net alıyorum testte 3 upload alıyorum turknet ile. Ama modem değerleri bu şekilde sizce ne yapmalıyım. Modem alabiliceğim hızı 60 mb gösteriyor yanlış anlamıyorsam. Milleniumda 47 mbit alabilirsiniz diyor. Sizce geçmelimiyim 45 mb down 4 mb upload için. Yayın yaparken 1 mb çok farkeder mi. Birde ping değerlerimde ciddi bir değişiklik olur mu ama geçip sıkıntı yaşamaktanda korkmuyor değilim

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)




  • Bugün arıza kaydı üzerine saha ekibi geldi, saha dolabı üzerinden bir kaç kombinasyon yaptılar fakat onların deyimiyle bacak değeri yani snr margin değeri 8.1-8.3 arası gözüktüğü için 35mbit üzerine çıkmıyormuş download hızım. Siz internet hizmeti aldığınız yere 50mbit'e sabitletin, snr değeri 15 civarına çıkar o zaman 50mbit sorunsuz alırsınız diyorlar. Var mı bu söylemlerin bir doğruluğu? Benim anlamadığım şey şu an modemde ulaşılabilir hız 69mbit, millenicomun bana tahsis ettiği hız 68mbit, bu değerlere rağmen ben neden 35mbit üzerine çıkamıyorum? Bilginiz varsa yardım bekliyorum. Şu an ki modem değerlerim altta ki gibi.

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)


    @EnemyTerritory @Mr.Data




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Bugün arıza kaydı üzerine saha ekibi geldi, saha dolabı üzerinden bir kaç kombinasyon yaptılar fakat onların deyimiyle bacak değeri yani snr margin değeri 8.1-8.3 arası gözüktüğü için 35mbit üzerine çıkmıyormuş download hızım. Siz internet hizmeti aldığınız yere 50mbit'e sabitletin, snr değeri 15 civarına çıkar o zaman 50mbit sorunsuz alırsınız diyorlar. Var mı bu söylemlerin bir doğruluğu? Benim anlamadığım şey şu an modemde ulaşılabilir hız 69mbit, millenicomun bana tahsis ettiği hız 68mbit, bu değerlere rağmen ben neden 35mbit üzerine çıkamıyorum? Bilginiz varsa yardım bekliyorum. Şu an ki modem değerlerim altta ki gibi.

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)


    @EnemyTerritory @Mr.Data


    Dün attığınız değerlerde ulaşılabilir hız 74 mbitti, şu anda 69 mbit'e düşmüş. Size de ulaşılabilir hıza yakın hız verilmiş. Bazen bu tarz sınıra yakın değerlerde hatta kopmalar, stabil hız alamama sorunları oluşabilir.Dedikleri gibi 50 mbit'e sabitletmeyi deneyin. O zaman düzelebilir. (Ya da bir yerden asus modem bulabilirseniz snr sınırını yükseltmeyi deneyin, 10-12 snr ile 55-65 mbit olarak kullanabilirsiniz gibi duruyor.)




  • Teşekkürler bilgilendirme için. MH ile görüşüp hızımın 50mbit'e düşürülmesini istedim, yaptıklarını söylüyorlar fakat modem de değerler aynı gözüküyor. Daha kötüsü şu an speedtest ile 11mbit hız görüyorum ve sinirden gülmeye başladım. İnsanlar böyle böyle çileden çıkıyormuş meğer. Pazartesiye kadar her şey düzene girmez ise Millenicom aboneliğimi vaat ettikleri değerlere ulaşmanın yanından bile geçmediği için tüm ispatlarımı dosyalayıp iptal talebi oluşturacağım. Tabi bu süreç içerisinde Millenicom nasıl bir yol izler onu da görmüş olacağız. Sabırrrrrrrrrrr...




  • Bu konu altında uzunca anlatacağım.Millenicomdan çok iyi şekilde faydalanan arkadaşlar var bu bir gerçek.Ama malasef vereceğimiz parayı zerre kuruşunu haketmeyen müşterilerinden oldum sanırım.

    OLAYIN 1.KISMI

    Evimde TT neti bulunmukta.Telefon direğindeki kutudan evime 4 lü iç kablo bulunuyor.Modemimde hattan max 65 mbite kadar hız alacağım yazıyor.Ama TT net tarifem 24 mbit olduğu için ulaşamıyorum.Bende Millenicom denilen serviseye geçeyim dedim telefondan onlar 50 mbit ile özgürüm kampayasından ile anlaştık.Bu sabah saha ekibi geldi.Ve zaten evime çekilmiş olan telefon kablosunu gördüler içinde 4Lü uç bulunanı.Yeni hat çekmemize gerek yok.Zaten iki tane uç başta dediler.Boşta olan ikili uca RJ11 ekli dsl kablosu ile birleştirdiler.Ve diğer ucunada porta yerleştirdiler.Sonra sözleşme ve kullanıcı adı şifresi için özel olarak bir Eleman geldi.TT net ile bağlandığım modeme yeni olarak tanımlanmış Millenicom DSL hattını modeme taktım.Eleman kullanıcı adı ve bilgileri girdi.Netim aktif oldu.Teste geçelim dedik birde ne göreyim tam bir rezalet.50 mbit ile anlaştığım kampanya modemime 12 mbit olarak tanımlanmış.MH yi aradım bana daha netiniz aktiv olmadı aktif olduktan sonra 50 mbite çıkacak diye tam bi saçmalık cümle kurdu.Netim zaten aktive edilmişti Eleman sözleşme bilgilerini sisteme geçirmişti.2 saat bekledim tekrar aradım.Bu sefer bana sebenini bilmiyoruz.Arıza kaydı oluşturduk dedi.Bende onlara hanımefendi 12 mbit olarak tanımlamışsınız dememe rağmen bilgimiz yok falan diye arıza kaydı bıraktılar.Hafta içi kontrollere gelecekler.

    OLAYIN 2.KISMI

    Telefon kutusundan evime gelen kablonun tam ortasında ekle birleştirilmiş.Ve aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi baya oksitlenmiş.Aynı kablodan gelen iki farklı DSL bağlantısı var şuan
    1.TTnet
    2.Millenicom

    -TT netin DSL bağlantısı modemde çok iyi değerler veriyor.24/3 mbit tarifem var AKKne aştığğım için hız düştü ama pingim 20lerde BATMAN şehrinde oturuyorum.Bu ğing değeri gayet iyi buraya göre.
    -Millenicom DSL bağlantısını taktığımda modemimde onların 12 mbit tanımlaması HARİCİNde hat değerleri çok çok kötü.İki DSL bağlantısıda aynı Siyah kalın telefon kablosunun içinden direk evime geliyor.

    Bende uyanıklık yapıp,TTnetin DSL kablosunu takıp AMA MİLLENİCOMUN bana verdiği kullanıcı adı şifreyi modeme girdim.TTnetin DSL hattında bana tanımlanan 24 mbit download ve upload a %95 LİK performansla ulaştım.Ama ping aynı rezaletle kaldı.


    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)


    SONUÇ


    -Millenicom kullanıcı adı ve şifresini her iki DSL hattına tanımladığımda 50 Pinginin altına düşmüyor.Halbuki TT netin altyapısını kullanıyorlar.Ama Millenicom Kull.Adı ve Şifre TTnete DSL hattına tanımladığımda İndirme hızım 12 mbitten 24 mbite çıkıyor.(TTnet DSL hattı bana 24 mbit sınırlama koyduğu için oraya kadar çıkıyor)
    -TT netin kullanıcı adı şifresini her iki hatta tanımladığımda 20-23 pingini veriyor.




    NEDENLER

    -iki farklı DSL hattı aynı kablodan gelmesine rağmen neden Millenicomun hat değerleri çok kötü.Aşağıda resim paylaştım ortadan ekle birleştirilmiş.Millenicom için ayrılan iki uçta kablonun içinde zedelenmemi var?Nasıl düzeltebilirim.TTnet dsl hattıda aynı siyah kablonun içinden geliyor ama hat değerlerim mükemmel.
    -Saha ekibi yeni çektiğim millenicom başvurusu için Yeni kablo çekmedi,İtiraz edip illa yeni hat çektirme hakkım varmıdır?
    -Kendi masrafımla TELEFON Kutusundan elektrikçi çağırıp CAT6 kablosunun bi ucunu soyup ikili bakır kabloya RJ11 taksam ,elektrikçide diğer CAT6 ucunu aynı renklerdekini şuan bana verilen porta taksa HAT DEĞERLERİMDE iyileşme olur mu?
    -Kurulum ücretlerinden kasıt nedir?(YENİ kablo ve modeme iki kelimenin girilmesi değilmidir?)


    Umarım yardımcı olacak arkadaşlar vardır.Yoksa 14 günde cayma hakkımı kullanarak bu saçmalığa bir son vereceğim.




  • Bizim işleri biraz hafife almamız ve adamların işgüzarlığı yüzünden böyle sorunlar oluyor genellikle. Hat için gelen saha ekibine bastıra bastıra yeni hat çekilmesini istiyorum, çekmeyecekseniz işlem yapmadan aboneliği kabul etmediğimi, işlemlerin iptalini istediğimi not düşüp kaydınızı kapatın demek gerekiyor. Yoksa kaç senelik dandik siyah kabloyu kilitleyip gidiyorlar insanlara.

    Hat değerleriniz konusunda ne desem boş çünkü bende şu an benzer bir durum yaşıyorum. Hattım +70mbit desteklerken ben 35mbit üzerini göremediğim gibi hız testlerinde 3mbit'den 35mbit'e kadar bir yığın dalgalı ve düşük hız değeri görüyorum. Onca arıza kaydı ve saha ekibinin gelmesine rağmen olaylar da çözümlenmiyor. Artık çok bunaldım tüm internetleri iptal edip bir süre kafamı dinleyeyim bile demeye başladım kendi kendime. Bunun yanında ben bu saçma sorunlarla boğuşurken hemen karşımızdaki bina da fiber bağlantı kullanıyorlar. Bu işlerden bunalınca tak etti gittim o binaların fiber kutularının resimlerini, bina isim ve adreslerini gösteren yerlerin resimlerini de çektim. Olmadı telekoma gidip bu fiber konusunda biraz baskı yapmayı düşünüyorum. Neyse onca söylenenden sonra işin özeti şirketler yapması gereken işleri layıkıyla yapmadıkları için bizim gibi insanlar paralarıyla rezil oluyorlar.


    @achilles132




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryanw

    Bu mesaj silindi.
    hocam bunu birkaç yerde gördüm zahmet olmassa ne olduğunu söyleyebilir misin? hattın yurtdışı bağlantı kalitesini mi ölçüyoruz? nasıl yapılıyor?
  • Arkadaşlar aradım bilgi almak için bulunduğum yerdeki fiber alt yapıdan dolayı özgürüm kampanyası ndan faydalanabiliyormuşum. Modem olarak ne veriyorlar ve memnunmusunuz? Sordum cevap alamadım müşteri temsilcisinden.
  • IceStorm I kullanıcısına yanıt
    Hocam modem değerlerinizi gösterebilir misiniz? Hattımda şu an snr'ye bağlı gün içinde hız artıp azalması durumu var. Millenicom'un dediğine göre de 50mbps ile 100 mbps paketi arasında paket yok. Siz 80mbps'yi 100mbps tanımlandığı için mi alıyorsunuz yoksa 80mbps mi tanımladılar?
  • 7 gündür gelmeyen net
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oscar Heykeli

    Arkadaşlar aradım bilgi almak için bulunduğum yerdeki fiber alt yapıdan dolayı özgürüm kampanyası ndan faydalanabiliyormuşum. Modem olarak ne veriyorlar ve memnunmusunuz? Sordum cevap alamadım müşteri temsilcisinden.

    Şurdan sorgulama yapabilir misiniz? 100 mbps mi çıkıyor?

    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede (İl ilçe girdikten sonra bina adını sallamasyon girin, arayın. Binayı bulamayacak. Sayfayı aşağıya kaydırıp devam et kısmından aramayı yapın.)




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 100mbit çıkıyor. Yaşadığım site ve blok da çıkıyor bu arada.
  • Bulunduğun bölgede 80mbit'e kadar VDSL gözükmesine rağmen 35mbit üzeri hız alamıyordum bilen bilir eski mesajlarımdan. Bir sürü saha ekibi gelip bir çok kombinasyon denemelerine rağmen daha yüksek hız göremiyorlar. Bir kaç güne kablo yenilemesi olacak taraflarından, o zaman da hızlarımda artış olmazsa Millenicom firmasına veda edeceğim istemeden de olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oscar Heykeli

    Evet hocam 100mbit çıkıyor. Yaşadığım site ve blok da çıkıyor bu arada.

    Anladım. Türk telekom fiber var bölgenizde (Eve ya da binaya kadar) fiberde tilgin hg2331 ya da zyxel vmg8324-b10a modem veriyorlar. Gelen kurulum ekiplerinin elinde hangisi varsa onu veriyorlar. Genelde pek seçme şansınız olmuyor.
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun apartmana kadar bir hızın sistemde çıkması evine kadar o hızın garanti edileceği anlamına gelmez, hız kaliteni arttırmak için apartmanınızın ankastre kutusundan evine kadar çıkan kabloların yeniliğini, kaçak olup olmadığını kontrol ettir derim. kablolarda kesinlikle sıkıntı yoksa modemine gözünü çevirebilirsiniz. Hızının düşük çıkması servis sağlayıcısı ile değil bu anlattığım konularla alakalı. başka servis sağlayıcısına geçsen de yine aynı sıkıntıları yaşarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryanw

    Bu mesaj silindi.
    buyur ben yaptım millenicom 100 mbps paketi kullanıyorum ama bu dns hiç bir yasaklı siteyi açmıyor

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Peki seçme şansımız olsa hangisi seçilmeli? Benim için en önemli olan sinyalin mümkün olduğu kadar uzağa ulaşabilmesi.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.