Şimdi Ara

mili amperle motor çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

msp 430 ile programlama yapıyorum. Benim amacım motoru çalıştırmak. Fakat mspden aldığım akım çok düşük olduğu için motor dönmüyor.
    Bende motoru döndürebilmek için transistör kullanmayı denedim fakat yine motoru döndüremiyorum. Transistör anahtarlama devresiyle msp den 1 geldiğinde motor ayrı bir gerilim kaynağından güç alarak dönmesi gerekiyor. Fakat dönmüyor aynı şeyi ledle denediğimde transistör de de oluyor.

Bir türlü bu sorunu çözemedim kullandığım transistör bc547

• motorun çekeceği akım belli mi? transistörün da fazla akım almaması gerek tetiklenirken, öncesine 1k-5k civarı direnç koymayı denedin mi? bir de pwm gibi bir sistem kullanıyorsan, ürettiğin pals frekansı transistör ya da motor karşılayabiliyor mu?

not: bc547 100ma akım verebilir bu dandik oyuncak motorlarına bile yetmeyebilir.. bunun yerine bd240 kullanabilirsin 1A akım verebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necoinside -- 1 Temmuz 2012; 23:51:05 >
  • Birde birkaç transistör bağlamayı dene.Çünkü transistör gerekli kadar yükseltemeyebilir.Bağlantı şekillerini internetten bulabilirsin "shimit triger" veya "darlington" tipi. Kolay gelsin
  • Şu devreyi kullanabilirsiniz (Vcc motorun çalışma gerilimi olacak)
     mili amperle motor çalıştırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsisman -- 3 Temmuz 2012; 20:46:06 >
  • hepinize teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlar öncelikle bc240 bir deniyeyim. bugün eksik parçaları alayımda hocam Q1 ne olduğunu anlamadım desem
  • Q1 , IRFZ46N isimli bir N kanal mosfet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.