Şimdi Ara

Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
5
Favori
67.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
520 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Ben orasında değilim köy kahvaltısında masaya 5 çeşit peynir getiriyolar yok ezine yok tulum ne bu saçmalık abi valla kazıklıyolar köy kahvaltı menülerinde genelde başta sıra sıra peynir tipleri yazıyo genelde dikkat ettiyseniz tamamen saçmalık
  • Bir önceki yaz fiyatları biraz daha pahalı olan bir lokanta/cafede komi olarak çalışıyordum. Civardaki bir kaç yaşlı esnaf açılır açılmaz sabah oraya çay içmeye geliyordu, rahat 50 lira harcayıp öğlen çıkıyorlardı. Çayı gün boyu herkes içiyordu ve istisnasız herkes çayı sapsarı içiyordu. Çalıştığım yer sanayi bölgesi yakınlarında olmasına rağmen yanında yeni açılmış bir plaza vardı, o yüzden biraz elit kalıyordu. Özellikle hafta sonları arabayla millet o kumlu, tozlu sanayi bölgesini görmeyi göze alıp kahvaltı yapmaya geliyordu; tereyağı, 1 ekmek, 2 veya 3 çeşit peynir, bal, zeytin, domates-salatalık, 6 tane sucuk, 2 haşlanmış yumurta ve 2 çaydan oluşan kahvaltı menüsüne 65 lira ödüyordu, millet bırak bitirmeyi bazen sadece 1-2 sucuk yiyip gidiyordu. Bunun üstüne bazıları 5-7 lira civarı bir bardak taze sıkım portakal suyu veya limonata alıyor, yine bitirmeden kalkıyorlardı. Sadece 2 tane fotoğraf ve millet yemeden kalkıp gidiyor. Hijyen kuralları nedeniyle yemedikleri şeyleri çöpe atardık, içim giderdi hem o çöpe atılan yemeğe hem de boşuna kullanılan bulaşığa.

    Arkadaş hayatta ne zengin insanlar var yahu. Oraya bazen fakir öğrenciler/işçiler gelirdi, onlar da menüde çayın fiyatını görüp bardakta bir çay içip giderdi, ve onlar çayı demli içerdi. Hehe. Oradan öğrendiğim şey çayı demli içiyorsan ruhun fakir, sapsarı içiyorsan zenginsin.




  • Amaç foto çekinip instaya koymak kahvaltı yapmak değil
  • saçmalığın daniskası.. şu kalıplaşmış fikirli beynine hükmedemiyor milletimiz..
    avm'ye gidem
    Çay- simit yapam.. aynı tas aynı hamam gider böyle oldukça bu ülke..
  • Ee, refah düzeyimiş artmış.!!!
  • Kadınlar ve kompleksliler parayı çöpe atmaya bayılırlar.
  • ø kullanıcısına yanıt
    hocam bunun sosu eksık salatalık domatesın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Bu kahvaltı güncel fiyatlarla 4,5₺ beyler. Bu paraya size ancak 1 dilim bayat börekle 1 bardak dünden kalmış çay verirker.

    Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı!
    Bu senin kahvaltın mı? Eğer öyleyse.. o yumurta ne kardeşim? :) Spor için protein amaçlı ise tamam. Ama yok öyle değilse kolesterol tavan. :))




  • Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı!

    Bu konuyu okuduktan sonra şu fotoğrafla karşılaştım hak verdim. Her hafta sonu olmasa da atıyorum ayda 1 kere gidilebilir bence, ortamı güzel ve fiyat olarak uçuk olmayan bir mekana.
    Benim olduğum yerde kahvaltı ücreti kişi başı 25 lira. Tabi sucuk, gözleme gibi şeyler dahil olmadan 25 lira. 60 lira tabiki çok pahalı




  • İzmir’ de yaşıyorum çıkıp buradan güzelbahçe,urla, çeşmealtı veya çeşme ye gidip kahvaltı yapmışlığım çok. deniz kenarında sevdiğinle miss gibide oluyor. Hatta bu cumartesi çeşme ye kahvaltı yapmaya gideceğiz. Verdiğim parayada acımıyorum.
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    O hikayeyi anlatmıştın sanki usta ne gülmüştük be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vip.dholucusu

    O hikayeyi anlatmıştın sanki usta ne gülmüştük be
    Ha ha baya bi olay olmuştu ya 152 kahvaltı 20 lira benzin yakmıştm 72 liramı alabildim o günden sonra benim için kahvaltı bitmiştir:)
  • Herşeye karışıyosunuz arkadaş size ne ya?





    Bana da saçma ve pahalı geliyo ama giden gitsin ne bu kadar olay yaptınız allüminyum
  • 60 tl çok, ama parası olan gitsin. Oradan da birsürü insan ekmek yiyor. Çalışan çiftler haftaiçi kahvaltı yapamıyor, haftasonu sabah yorulmayalım takılalım der.
    Zaten para varsa harcanır. Harcamayacaksan geçinebildiğinden fazlasına ne gerek var. Türşusu mu kurulacak.

    harcama önceliği de kişiden kişiye değişir
  • Serpme kahvaltı seven insanın kendine saygısı yoktur.



    Omlet, sahanda yumurta, tost, sucuk, börek vb hazırlama gerektiren şeyler tamam da dümdüz reçel, kaymak, zeytin, salatalık gibi şeyleri nasıl zevkle yiyebiliyorsunuz ya?



    Amerikalılara bakıyorum da akçaağaç şuruplu pankek, hash browns, egg benedict, füme etler, mısır gevreği vb iyi anlıyorlar bu işten. Adamlar kahvenin yanında ilave olarak portakal suyu ya da süt gibi yararlı şeyler içiyor. Bizim ülkede süt söylediğinde insanlar tuhaf tuhaf bakıyor.
  • Dışarda kahvaltıya maksimum 30 lira vererek arada gidilebilir ama kafe falan asla, doğal güzellik dere kenarı falan olduğu zaman bence. Bu arada yaklaşık 1.5 aydır hiç kahvaltı etmedim
  • Yok ona para verilir mi yok o alinir mi o yenir mi hasta misiniz olm siz ? Parasi olan gitsin size ne ? Mezara mi goturecek parayi ? Bu ölücüler cidden reenkarnasyon inancina falan sahip herhalde.
  • Genelde yeni evli çiftler gidiyor.çoğu da gösteriş için.allah bu millete akıl fikir versin.
  • Arkadaş adamda para var gidiyor biz ancak konuşuyoruz seviyorsa gidiyordur parasıda varsa...eee bize susmak düşer..ister kahvaltıya giderler 1.16larıyla ister starbucks sa
    bu arada starbucks a gidenlerin hepsi zengin güzel güzel şık şık insanalar bizim gibi fakirin fukaranın gitmediği yerler.. çok güzel kızlar oluyor ve açık giyiniyorlar zenginler her hallerinden belli oluyor o yüzden hiç dışarda kahve filanda içmem sevmiyorum zati kahveyi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poine

    Ne saçma mantığın var lâ

    Alıntıları Göster
    Mantigini soyle de biz de anlayalim o zaman.



    Ulan o degil koy kahvaltisinda salam filan oluyor. Dunyanin en sacma seyi koy kavhaltisi olabilir.



    Kendi koyumuzde sayisiz defa kahvalti yaptim ve bir kere bile salam corn flakes tarzi seyler yemedim. Millet koy kahvaltisini ne saniyor bilmiyorum. Ha yoresel bir urun olur en fazla iste dogudaysa otlu peynir gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.