Şimdi Ara

Miktarı belli olmayan tramer kaydı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Maddi hasarlı kazaya karışmış fakat hasar alan taraf karşı taraf ve kusurlu olan sizin aracınızmış.

Tutanak tutulup sizin aracın sigortasından karşı tarafın hasarı ödenmiş. Sizde hasar olmadığı için bedelsiz kayıt girilmiş.
    hocam bu bilgiyi nerden aldınız ? böyle birşey yok diyorlar. eksper raporu , bilgi merkezine göndermediği için tutar gözükmüyor dediler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadan bi mercedese vurup agir hasara çikartsak bizim tramere 300-400 bin hasarmi işlenir. merak etmişimdir hiç denk gelmedim o kadar yuksek tramer

• Kaskodan ya da sigortadan yaptırmadıysa gözükmez belki ufak bir kazadır adam yaptırmamışta olabilir mesela tamponu sürtmüştür kayda değer olmadığı için ufak tefek sürtükleri yaptırmaz gözükür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hasar olmadığı için değil %100 kusurlu kazaya karışırsa karşı tarafın hasarını kendi sigortası öderken kendi hasarını kasko olmadığı için yaptıramıyor ve hasar değeri girilmiyor, cebinden ödemek zorunda kalıyor. Hasara ait resim görüntü verebiliyorsa duruma göre alınabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kazaya ait foto yoksa almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfunak

arkadan bi mercedese vurup agir hasara çikartsak bizim tramere 300-400 bin hasarmi işlenir. merak etmişimdir hiç denk gelmedim o kadar yuksek tramer
    Başkasının hasarı asla başkasına işlemez. 400 bin TL zarar aldıysa diğer araç evet onun tramerine 400 bin TL işler.

• Aracınızla gittiniz öndeki araca vurdunuz ..

Sizin aracınızda bir masraf yok ama karşı tarafta masraf var %100 hatalısınız zaten.. trafik sigortasının gidip karşı tarafı öder ama sizin aracınızda da bedelsiz yada gözükmeyen bir para girilmemiş çarpma görünür... Olay budur..

Ama altını çizelim bu durum %100 sizin hatalı olduğunuz durumda olurki çoğu kazalarda trafik her iki tarafa da belli oranda hata payı biçer yani onun trafik sigortası da sizin aracınızı yapar..

Gene ilk senaryoya dönelim gittiniz arkadan vurdunuz %100 suçlusunuz ama sizin arcınızında önü gitti cepden para verip yaptırıcaksınız.. buda gözükmez evet ama alınırken bu belirtilir zaten kimse herhalde ekspertize servise arabayı sokmadan araba almıyor.. orda zaten her şey ortaya çıkar...

Saftirik bir adam bulur gider adamda kimseye göstermeden hiç bir kontrol yaptırmadan arabayı alır öyle Adama zaten her şey müstahak ...

Yok 100 bin liraya cebinden yaptırmış dır yok 50 bine cebinden yaptırmıştır yok önü paramparça olmuştur yok takla atmıştır istediği kadar cepden verip yaptırsın bir aracın değişeni, boyası,taklası anlamıycak servis,usta,ekspertiz kapatsın dükkanı gitsin... Bırak ustayı biraz arabayla haşır neşir olmuş vatandaş bile anlar...

Kısaca bu bedelsiz çarpmalar ufak tefek çizme vurma sürtme lokal boyalık olaylarda tamamen sizin suçlu olduğunuz ufak önemsiz tamirat yada pasta cilalık çiziklik mevzularda olan bir olay bu kadar gözde büyütmeyin...

İşin özü görülmeyen bedel genelde basit ufak şeylerde çıkar..

Eğer ki bunu dert ediyorsanız her gün ufaklı tefekli binlerce belki kaza oluyor araç sahipleri "birader boş ver sende ciddi bir şey yok bende ciddi bir şey yok tutanak tutarsak ikimizinde tramerine işler değmez " deyip cebinden yaptıran bir sürü insan var...

Burda adam ilkokul çocuğuna anlatır gibi elinde oyuncaklar la anlatmış zaten birebir benim söylediklerimi demiş...

https://www.youtube.com/watch?v=tSdh9oYDqko&feature=youtu.be

• Bedelsiz çarpma olan araçlardan kesinlikle uzak durun.
    İsterse 15k hasar kaydı olsun, Yetkili serviste toplandığı sürece hiçbir sıkıntı yok.
    Sanayi de soda-japon yapıştırıcısı ile toplanmış araç almayın. Bedelsiz kaza pişmanlıktır. Madara olmayın kendi paranızla a

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6AC68B14C

Başkasının hasarı asla başkasına işlemez. 400 bin TL zarar aldıysa diğer araç evet onun tramerine 400 bin TL işler.

Alıntıları Göster
    ben de bunu anlamadım, herkes yazıyor ama kaynak gösteren yok

• Benim geçen hafta sattığım aracımda vardı. Araç sıfır ayarında hatasız boyasız 12.000 Km'deydi. Sadece sağ kapısında sürtme vardı. Sorguladığımda miktarsız hasar kaydı vardı.

Bende bu durumu kafaya takıp araştırdım. Hasarın oluştuğu zamandan yapılan sigorta şirketinin acentesinde ulaştım. Dosyayı açan kişiye whatsapptan ulaştım.

Benim aracım suçlu olduğu için tutanak tutulmuş ve karşı aracın masrafını benim aracın sigortası ödemiş. Diğer araca hasar kaydının miktarı işlemiş. Peki neden bende görünüyor dedim. Sen yaptırmasan da sonuçta dosya açılmış, kazaya karışıyor olarak görünüyor sistem böyledir dedi. Neyse bendeki hasarı göçükçü düzeltti zaten.

Özet olarak dosya açıldıysa ve karşı tarafın masrafını senin sigorta ödediyse sende miktarsız çarpma çıkıyor. Kendi cebinden yaptıymayla alakası yok. Dosya açılırsa çarpma yazar açılmazsa yazmaz.

• Daha önce başıma geldiği için yazıyorum. Benim araç ile başka bir aracın aynasını kırmıştım. Karşı taraf benim sigortamdan aracını yaptırdığı için ben herhangi bir işlem yaptırmadığımdan dolayı. Sadece kaza görünüyordu. Sizin yapmanız gereken bedelsiz trameri olan araçtan uzak durmanız değil. Bu konuda yanlış beyan veren kişilerden uzak durmanız. Bir başka konuda bu ülkede tramersiz komple boyalı araca işe yarar gözü ile bakılıyor. Ağır hasarlı araca ise sakın ha diyorlar. Ağır hasarlı araç komple boyalı araca( güneş yanığı olan değil) göre çok daha sağlam olmasına rağmen tramer yok deyip hoşaf olmuş araç alıyorlar.

• Kazaya karışmıştır. Kusur kendinde çıkar tramerde.
    2 seçenek var.
    Kaskosuda yoksa aracı cebinden yaptırmıştır ya da yaptırmaya değer görmeyecek gibi birşeydir. Hiç bir işlem yaptırmamıştır.
    Karşı tarafta tutanağı kullanarak aracını yaptırdığı için kazaya karışmış gözükür.
    İyi bir ekspertiz yapılması gerek bu durumda.

Eskiden sbm sitesinde kazanın tarihini ve araç sahibinin t.c/vergi nosunu yazınca direkt tutanak, kaza fotoları ve tramer raporu çıkardı. Şimdi onu kapattılar.
  • Benim şu anki aracım dışında hemen hemen bütün araçlarımda vardı aldığım araçlarda gram boya dahi yoktu.. sigortacı arkadaşıma ruhsatı resmini yollattığımda aklımda kalan iki tanesini söyliyim

Bir aracımda aracın ilk sahibi başka aracın aynasına vurmuş kırmış benim aldığım araçda çizik bile yok önceki sahibi bile yani benim aldığım adam bile bilmiyordu temiz araç olunca araştırmaya gerek duymamış... Benden öğrendi..

bir diğerinde öndeki arabaya vurmuş o aldığım araba da sorento idi ön tamponda da kocaman koruma demiri vardı arabada gram çizik dahi yoktu ama tramerine işlemişler... aldığım adamda söyledi zaten..

Birde passatımda vardı oda kadının ayağınımı ezmiş önceki sahibi öyle bir şeydi yani araba kazası değildi ama trafik sigortası sağlık giderleri kapsamında karşılamış..

Kısaca dosya açılmışsa işler...

Benim motorsikletimde bile vardı kazasız tertemiz yatması kalkması olmıyan servis bakımlı garantili motordu sormadım bile neden var diye..

belki gitti birinin aynasına vurdu yada biriyle atıştı farına bir yerine tekme atıp kırdı.... Hiç merak bile etmedim neticede resmi servisde baktırdım ekspertiz raporumu da aldım satarkende aynen öyle sattım... Alan arkadaşda sormadı bile..
    istesem bir sigortacı arkadaşıma ruhsatın resmini yollama yeterliydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 17 Ağustos 2020; 1:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Alıntıları Göster
    Böyle bir şey mantıklı değil. Yönetmeliklerde böyle bir şey yazmaz. E yazmıyorsa yoktur zaten. Maalesef bilerek ya da bilmeyerek sarı sitede bazı satıcılar “başkasının hasarı bana yazıldı o yüzden X TL hasar kaydı vardır.” yazıyor.

Bu kesinlikle yanlış bilgi hocam. İnanmayınız.

• quote:

Maddi hasarlı kazaya karışmış fakat hasar alan taraf karşı taraf ve kusurlu olan sizin aracınızmış.

Tutanak tutulup sizin aracın sigortasından karşı tarafın hasarı ödenmiş. Sizde hasar olmadığı için bedelsiz kayıt girilmiş.
    hocam ben aracımla kaza yaptım. karşı araç geri gelirken yan kapılarak çarptı benim. eksper karşıya %100 kusur verdi. 950 tl gibi masraf çıktı. kaza kayıtlarında gözüküyor ama bedel yazmıyor. sizin dediğinizle uyuşmuyor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

hocam ben aracımla kaza yaptım. karşı araç geri gelirken yan kapılarak çarptı benim. eksper karşıya %100 kusur verdi. 950 tl gibi masraf çıktı. kaza kayıtlarında gözüküyor ama bedel yazmıyor. sizin dediğinizle uyuşmuyor sanki

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam kaza ne zaman oldu hasar dosyası kapanmamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Alıntıları Göster
    Hocam benim yazımı yanlış anlamışsınız.

Karşı tarafın hasarı sizin sigortaya işlenmez.

Kayıt varsa bu aracın bir kazaya karıştığını, tutanak tutulduğunu, hasar dosyası açıldığını gösterir.

Aşağıda bazı üyeler kendi başlarına gelen olaylardan tecrübelerini aktarmış.

Benimde başıma aynısı geldi.

Sizin kusurlu olsanız da olmasanızda iki taraflı tutanakta imzanız varsa karşı taraf aracını kaskodan veya sizin sigortanızdan yaptırdığında sizede bedelsiz kayıt atılır.

Şu şekilde netleştirelim.

Çift taraflı kazaya karıştırınız tutanak tutuldu. Sizde hasar yok kusur sizde değil = Karşı taraf kaskodan yaptırırsa Bedelsiz kayıt atılır

Çift taraflı kazaya karıştırınız tutanak tutuldu. Sizde hasar yok kusur sizde = Sizin sigortanızdan yaptırılsa yine bedelsiz kayıt atılır

• quote:

Geçmiş olsun hocam kaza ne zaman oldu hasar dosyası kapanmamış olabilir.

Alıntıları Göster
    dosya kapandı. karşı tarafın sigortası bana ödeme yaptı. ama tramerde bedelsiz gözüküyor kaza
  • Ağır hasarlı olduğu yazmıyorsa hemen çekinmene gerek yok bence. Aracın boya, değişen vb. durumunu da dikkate alarak daha sağlıklı bir karara varabilirsin.

• Ekspertize sokulur , satıcının beyan ettiği harici bişey çıkmaz ise alınır . Çokta kafaya takmayın incik boncuğu . Yada illa takarım diyor iseniz sıfırını alın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.