Şimdi Ara

Mikrodalga Fırın almayı düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
2
Favori
165.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat olarak bakılabilecek bir yer ....

    http://www.ekoal.com/KMDefault.aspx?ctrid=10588
  • Arkadaşlar çok iyi bir haberim sizlere, mikrodalga fırın denilence akla Kenwood MW450 Mikrodalga Fırın gelir, heryerde 150 lira civarı.. fırsatcıyız'da sadece 79 Lira :) Amma velakin bir araya glmek için son 13 günümüz var.
    Kaçırmayalım bu fırsatı

    http://www.firsatciyiz.com/







  • Benden de bir püf nokta.Mikrodalganızın iç ışığını birşekilde iptal edin.Sonra içine bir cd veya dvd disk koyun ve verin coşkuyu.Muhteşem bir ışık gösterisi oluyor.Fakat yangın çıkabilir tedarikli olun
  • http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=22231&PSKU=214689&MainCategoryid=&Categoryid=080005

    Arkadaşlar, yukarıdaki ürün hakkında yorum yapabilirmisiniz.
    Çok teşekkürler.
  • Hocam senin taktik Mr.Bean'ın mikrodalgada hindi pişirmesine benzemiş.Mazallah mutfak havaya uçarsa o püf noktasını uygulayan kişiler de senin evi havaya uçururlar.Benden söylemesi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: meganers

    Benden de bir püf nokta.Mikrodalganızın iç ışığını birşekilde iptal edin.Sonra içine bir cd veya dvd disk koyun ve verin coşkuyu.Muhteşem bir ışık gösterisi oluyor.Fakat yangın çıkabilir tedarikli olun
  • hocam daha iyisi var.1paket mentos alıyoruz mikrodalga içinde 15sn tutuyoruz sonra 2.5lt coca cola'yı açıp mentosların hepsini kolanın içine tıkıyoruz kapağı ivedi bi şekilde kapatıyoruz sokağa çıkıp kola şişesini asfalta düşecek şekilde havaya fırlatıyoruz olabildiğince hızla koşarak kaçıyoruz.bildiğimiz dinamit lokumu
  • hepsiburada.com da kenwood mw450 modeli 119 ytl mw598 modeli ise 229 ytl
    sizce 598 in boyut farkı dışında kullanım açısından başka avantajı başka özelliği war mı?
    hiç mikrodalga fırın kullanmamış biri olduğum için soruyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemduy

    hepsiburada.com da kenwood mw450 modeli 119 ytl mw598 modeli ise 229 ytl
    sizce 598 in boyut farkı dışında kullanım açısından başka avantajı başka özelliği war mı?
    hiç mikrodalga fırın kullanmamış biri olduğum için soruyorum...


    Selamlar

    KENWOOD MW598 modeline bende bakıyorum hatta 299 dan 229 a düşmüş.
    fark olarak 17 litre 25 litre MW598 ve MW598 de Izgara,Izgara+Mikrodalga fonksiyonu var
    görünüyor. Fakat ızgarası ne kadar iyi bilmiyorum almayı düşündüğüm bir model
    ne dersiniz bu model için

    Ayrıca KENWOOD MW 936
    http://www.hepsiburada.com/kenwood-mw-936-izgaramini-firinekmek-yapma-ve-mikrodalga-fiirin/productDetails.aspx?categoryid=22021&productid=mtkenmw936
    IZGARA/MİNİ FIRIN/EKMEK YAPMA ve MİKRODALGA FIRIN gibi özellikleri aklımı çeliyor midi fırın olması. özellikle pizza yapıp kızarmadan çıkmasını istemem

    yada KENWOOD MW598 vs KENWOOD MW 936
    Sonuç ne olurdu niçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 6 Ocak 2009; 15:29:35 >




  • Ben size şahsi deneyimlerimi söyleyeyim:20 sene Vestelin mikrodalgasını kullandık.İlk birkaç denememizde tavuk falan pişirmeye çalıştık(Izgarası yoktu).Fakat sonuç hüsran oldu.Daha sonra hep ısıtma amaçlı kullandık.Soğuk yemeği ısıtmada üstüne yok.Özellikle pilavı mükemmel ısıtıyor.Buz çözmeside güzel.Zamanla elimiz kolumuz oldu.Tabii zamanla bozuldu.Bende değişiklik olsun ızgara,pizza vs özelliği var diye Micromaxx diye bir marka aldım(Yukarıda alış aşamaları yazılı zaten).Buhar tahliye sorununu yeniden yazmayacağım,o modelle ilgili bir sorun.Zaten artık alıştım.Fakat ızgarasını pişirme amaçlı denememe rağmen bir türlü mini fırın havasını vermiyor.Pişirme konusunda yine yetersiz mikrodalga fırınlar.Birkaç arkadaş iyi browni yaptığını ve mısır patlattığını söylüyorlar.
    Fakat tavsiye olarak şunu söyleyebilirim;İç hacmi ne kadar büyükse o kadar iyi oluyor.25 lt 17 lt den daha kullanışlıdır.Izgaradan çok fazla birşey beklemeyin.Hele mini fırın gibi kullanmayı hiç beklemeyin.Pizza yapmayı ekmek yapmayı tam bilmiyorum ama onlarda çok kullanışlı olmaz bence.Pişirmekten daha fazla ısıtma amaçlı kullanacaksınız bu ürünü.O nedenle iyi marka olsun,iç hacmi büyük olsun(Benimki 24 lt memnunum),mikrodalga gücü yüksek olsun(Benimki 900w memnunum),ızgara zaten yenilerin birçoğunda var.
    Daha başka özelliklere(pizza,şu kadar program,çift ızgara,ekmek pişirme,reçel yapma vs vs) para vermeyin derim ben.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    Ben size şahsi deneyimlerimi söyleyeyim:20 sene Vestelin mikrodalgasını kullandık.İlk birkaç denememizde tavuk falan pişirmeye çalıştık(Izgarası yoktu).Fakat sonuç hüsran oldu.Daha sonra hep ısıtma amaçlı kullandık.Soğuk yemeği ısıtmada üstüne yok.Özellikle pilavı mükemmel ısıtıyor.Buz çözmeside güzel.Zamanla elimiz kolumuz oldu.Tabii zamanla bozuldu.Bende değişiklik olsun ızgara,pizza vs özelliği var diye Micromaxx diye bir marka aldım(Yukarıda alış aşamaları yazılı zaten).Buhar tahliye sorununu yeniden yazmayacağım,o modelle ilgili bir sorun.Zaten artık alıştım.Fakat ızgarasını pişirme amaçlı denememe rağmen bir türlü mini fırın havasını vermiyor.Pişirme konusunda yine yetersiz mikrodalga fırınlar.Birkaç arkadaş iyi browni yaptığını ve mısır patlattığını söylüyorlar.
    Fakat tavsiye olarak şunu söyleyebilirim;İç hacmi ne kadar büyükse o kadar iyi oluyor.25 lt 17 lt den daha kullanışlıdır.Izgaradan çok fazla birşey beklemeyin.Hele mini fırın gibi kullanmayı hiç beklemeyin.Pizza yapmayı ekmek yapmayı tam bilmiyorum ama onlarda çok kullanışlı olmaz bence.Pişirmekten daha fazla ısıtma amaçlı kullanacaksınız bu ürünü.O nedenle iyi marka olsun,iç hacmi büyük olsun(Benimki 24 lt memnunum),mikrodalga gücü yüksek olsun(Benimki 900w memnunum),ızgara zaten yenilerin birçoğunda var.
    Daha başka özelliklere(pizza,şu kadar program,çift ızgara,ekmek pişirme,reçel yapma vs vs) para vermeyin derim ben.

    Selamlar

    haklsınız sadece ısıtma amacıyla düşünüyorum, fakat hazır pizzalarda da ısıtıp bırakması yerine biraz da kızartmalı değilmi (Tek derdim hazır pizzada)




  • Yukarıda yazdıklarınız ışığında benim tavsiyem seçeneklerdeki MW598 olacaktır.Fiyatı da fena gibi durmuyor.
    http://www.hepsiburada.com/kenwood-mw598-izgarali-mikrodalga-firin-25-lt./productDetails.aspx?categoryid=22021&productid=mtkenmw598

    Ekleme:Yukarıda yazmayı unutmuşum.Mikrodalga fırınlar çok güzel kumpir patates de yapıyorlar.Yanlız düşük güç seviyesinde ağır ağır pişirmek gerekiyor.Yoksa üzeri kuruyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kahve

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ömer
    quote:

    Orjinalden alıntı: kahve
    ayrıca mini fırın ve mikrodalga çok ayrı iki alettir. fırında yapabildiklerinizi mikrodalgada da yapabilirsiniz. ama mikrodalgada yapabildiklerinizi fırında yapamazsınız

    Nelerdir bunlar?

    12 yıldır mirodalga fırın kullanıyoruz. genelde şu amaçlarla kullanırız(ayıptır söylemesi...);

    • sabahları süt ısıtma, yumurta pişirme
    • bir tabak yemek için, koca tencereyi ısıtmadan yiyeceğiniz kadar yemeği ısıtma
    • buzlu gıdayı pişirmeden önce hızlıca eritme
    • bazen sandviç, hamurişi ısıtma

    aslında mikrodalga fırın kullanıcılarının çoğu cihazları çalıştırdığında %90-95 bunları yapıyordur. bunları fırınlarda yapamazsınız. ha nasıl yaparsınız, fırını çalıştırır, ısınmasını bekler sonra içine sütü koyarsınız 8-10 dakika beklersiniz sonra fırını kapatırsınız. veya 1 tabak yemeği ısıtınca tabağını da ısıtmış olursunuz. sonra fırından bezle tutarak almanız gerekir. biraz ayrıntı gibi yazdım, ama aslında demek istediğim mikrodalga fırınlar özellikle bekarlar, öğrenciler , düzensiz öğün yiyenler ve yarı-düzensiz öğün yiyenler için çok gerekli bir alet.

    onun için mini fırınlarla kıyaslamak sanırım pek doğru olmayacaktır.



    işte bende sırf bunlar için almak istiyorum




  • bende bugun electroworld den kenwood mw598 aldım
  • Hayırlı olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    Hayırlı olsun.


    tşkk ederim.. bu bowrnie tarifini yaptım annem dahil hereks hasta oldu süpermiş ya
  • MİKRO DALGA İLE PİŞİRMENİN GİZLİ ZARARLARI
    --------------------------------------------------------------------------------
    İnsanların mikrodalga fırınların sağladığı rahatlık uğruna sağlıklarından fedakârlık etmeleri mümkün mü? Sovyetler Birliği 1976 yılında mikro dalga fırınların kullanımını neden yasakladı? Mikrodalga fırınları icat eden kimdir ve ne sebeple icat edilmiştir?

    Amerikan evlerinin %90 ın da mikrodalga fırınlar yemek hazırlamak için kullanılmaktadır, çünkü hem kullanımı çok rahat hem de klasik fırınlara kıyasla enerji açısından son derece tasarrufludur. Genelde insanlardaki kanı mikrodalga fırınların hem içinde pişen besinlere hem de bu besinleri tüketen kişilere bir zararı dokunmadığı şeklindedir.

    Aşağıda detayları verilen araştırmanın hedefi mikrodalgada pişirmenin doğal ve sağlıklı olmadığını ve insan vücudunda hayal edilemeyecek kadar büyük zararları olduğunu ispatlamaktır.

    Mikrodalga fırınlar nasıl çalışır?

    Mikrodalgalar da ışın dalgaları veya radyo dalgaları gibi bir çeşit elektromanyetik enerjidir ve elektromanyetik güç veya enerji spektrumunun bir kısmını işgal ederler. Günümüzde, modern teknoloji çağında mikrodalgalar uzun mesafeli telefon sinyallerini, televizyon programlarını ve bilgisayar bilgilerini hem dünya çapında hem de bir uzayda ki bir uyduya yollamak için kullanılırlar. Ancak, bizim bildiğimiz ve de bize hiç yabancı olmayan mikrodalgalar yemek pişirmek için bir enerji kaynağı olarak yaralandığımız mikrodalgalardır.

    Her mikrodalga fırında bir magnetron vardır. Bu bir tüptür ve burada elektronlar hem manyetik hem de elektrik alanlarından etkilenerek 2450Mega Hertz veya 2.45 Giga Hertzlik bir mikrodalga radyasyonu üretirler. İşte bu radyasyon yiyeceklerdeki moleküllerle etkileşim yapar.

    Bütün dalgasal enerjiler dalganın her bir döngüsü ile pozitif kutuptan negatife doğru bir değişim yaşarlar. Bu polarite değişimi her saniyede milyonlarca defa meydana gelir. Besin moleküllerinde özellikle su moleküllerinde aynen bir mıknatısta ki kuzey-güney kutbu gibi bir pozitif birde negatif uç vardır.

    Ticari fırın modellerinde 1000Wattlık bir elektrik akım vardır. Magnetron denilen tüpten üretilen bu mikrodalgalar fırının içindeki besini bombardımana tabi tutarken kutupsal moleküllerin de aynı frekansta saniyenin milyonda biri bir zamanda dönmelerini sağlarlar.

    Bütün bu aktivite yemeğin ısınmasını sağlayan moleküler bir sürtünmedir. Bu alışılmadık ısıtma şekli çevredeki moleküllere zarar verir, onları parçalara ayırır ve deforme eder.

    Güneşten gelen mikrodalgalar ise direkt akım (DC) prensiplerine göre fonksiyonlarını yaparlar ve yukarıda bahsedilen sürtünme ısısını üretmezler. Buna karşılık mikrodalgalar AC akım kullanırlar ve sürtünme ısısı meydan getirirler.

    Bir mikrodalga fırın ince ve çok keskin bir enerji dalgası üretir ve bu dalga tüm enerji spektrumunda sadece dar bir frekansta bulunur. Fakat güneşten gelen enerji geniş bir frekans spektrumunda çalışır.

    Mikrodalga kullanarak pişirme yönteminin hem günlük yemek pişirmede hem de bebeklere verile biberon sütlerinin ısıtılmasında çeşitli zararlarının olduğu tespit edilmiştir.

    Ayrıca, 1991 yılında, Oklahoma’da mikrodalgada ısıtılmış kan verilen bir hasta ölmüştür. Mikrodalga da ısıtılmış kan hastanın kendi kanında değişim yapmış ve sonuçta hastanın ölümüne sebep olmuştur.

    Bu da açıkça gösteriyor ki mikrodalga kullanılarak yapılan ısıtma işlemi ısıtılan maddelere zararlı bir şeyler yapmakta. Beden, doğası itibariyle bir elektrokimyasal olduğu için insanın elektrokimyasal işlemlerini zorlayan veya değiştiren bir zorlayıcı güç bedenin fizyolojisinde etkilemektedir. Bu konu Robert O.Becekr’ın kitabı ‘’The Body Electric’’ ve Ellen Surgaman’ın kitabı ‘’Dikkat, Çevrenizdeki Elektrik Sağlığınıza Zaralı Olabilir’’ isimli kitapta detaylı olarak anlatılmıştır.

    Bilimsel veriler ve gerçekler

    1992 yılında Raum ve Zelt tarafından yayınlanan ‘’Geleneksel şekilde hazırlanan yiyecekler ve Mikro dalgada hazırlanmış yiyeceklerin kıyaslanması’’ başlıklı çalışmada şu noktalar vurgulanmıştır:-

    ‘’Doğal tıbbın en temel hipotezi insan vücudu alışık olmadığı moleküller ve enerjiler ile karşılaştığı zaman bu molekül ve enerjiler bedene fayda yerine zarar verirler.

    Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.

    Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.

    Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.

    Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.

    Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.

    Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.

    1991 yılında İsviçre de Dr. Hans Ulrich Hertel ile Lozan Üniversitesinden bir profesörün birlikte yaptıkları araştırmada da yukarıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

    Bunlara ek olarak Ruslar tarafından tespit edilmiş bir ‘’mikro dalga hastalığı’’ vardır. 1950’li yıllarda Ruslar radarın geliştirilmesi çalışmalarında mikro dalgalara maruz kalmış binlerce işçi üzerinde yaptıkları araştırmada bu kişilerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu tespit etmişler ve bu nedenle mikro dalga kullanımı için kesin kısıtlamalar getirmişlerdir. Buna göre işçiler en fazla 10mikrowatt enerjiye maruz kalabilecekler, siviller için ise bu miktar 1 mikrowatt belirtilmiştir.

    ‘’The Body Electric’’ isimli kitabında Robert O.Becker mikrodalga radyasyonunun sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Ruslar tarafından yapılan araştırmayı ve ‘’mikrodalga hastalığını’’ şöyle tanımlamıştır :-

    ‘’Mikrodalga hastalığının ilk işaretleri düşük kan basıncı ve düşük nabızdır. Daha sonra çoğunlukla sempatik sinir sisteminin kronik olarak uyarılması (stres sendromu) ve yüksek kan basıncı ortaya çıkar.

    Bu dönemde baş ağrısı, baş dönmesi, göz ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, endişe, mide ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu ve bunlara ek olarak apandisit, katarakt, üreme organları ile ilgili sorunlar ve kanser görülür.

    Kronik semptomlardan sonra adrenalin fazlalığı, koroner damarların bloke olması ve kalp krizleri ortaya çıkar.

    Ayrıca lenfatik sorunlarda gözlemlenmiştir ki bu da bazı kanser türlerini önleyebilmek için bedenin ihtiyacı olan gücün daha azalmasına yol açmaktadır.

    Yapılan gözlemlerin sonuçlarına göre kanda daha fazla kanser hücresi oluştuğu, ayrıca mide ve bağırsak kanserlerinde de artış olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, daha fazla sindirim sorunu, idrar ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiştir.

    Mikrodalga fırınların etkileri üç ana grupta toplanmıştır:

    I. Kansere yol açan etkiler:

    a) Atmosferdeki radyoaktivite ile bir bağlanma etkisi yapması, böylece yiyeceklerdeki alfa ve beta partiküllerinin artması,

    b) Süt ve diğer tahıl tanelerinde bulunan protein hydrolysate bileşimlerinde kansere yol açan maddeler yaratması (bunlar su ilavesi ile doğal olmayan parçalara ayrılan natürel proteinlerdir),

    c) Mikrodalgaya maruz kalan yiyeceklerde ki temel maddelerin değişmesi dolayısıyla sindirim sisteminde bozuklukların ortaya çıkması.

    d) Yiyeceklerin sıvılarında değişiklik olmasından dolayı lenfatik sistem de çalışma düzensizliklerinin ortaya çıkması. Emici damarlarda ve böylece beden dokularındaki anormal büyümeleri engelleyen bağışıklık potansiyelinin degenerasyona uğraması.

    e) Mikrodalgaya maruz kalmış gıdaların tüketilmesinden sonra kan serumunda yüksek oranda kanser hücreleri görülmesi (cytomalar ve sarcoma gibi hücre tümörleri)

    f) Dondurulmuş gıdalar mikrodalga kullanarak çözdürüldükten sonra bu gıdalarda ki glucosid (hidrolize edilmiş dextrose) ve galactoside (okside olmuş alkol) elemanlarının metabolik bölünmelerinde bozukluklar ortaya çıkması,

    g) Özellikle taze köklü sebzelerde kansere yol açan serbest radikallerin (yüksek reaksiyonlu tamamlanmamış moleküller) meydana gelmesi,

    h) Yapılan istatistiklerde mikrodalgada pişirilmiş yiyecekleri tüketen kişilerin çoğunda mide ve bağırsak kanserleri görülmüş, aynı zamanda perifer hücre dokularının dejenere olduğu bunun sindirim ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalara yol açtığı tespit edilmiştir.

    II. BESİN DEĞERİNDE AZALMA

    Araştırmalara göre mikrodalga fırınlardaki ışınlara maruz kalmak yiyeceklerin besin değerlerinde azalmaya yol açmaktadır. Bu konudaki en önemli bulgular:

    1. Bedenin B-complex vitaminleri, vitamin C, Vitamin E ve tüm yiyeceklerdeki lipotropiklerden yararlanma yeteneğinin azalması.

    2. Test edilen bütün gıdalarda beden için en gerekli enerjinin %60–90 arası azalması;

    3. Alkoloidlerin (nitrojen bazlı organik elementler), glucosidlerin, galactosidlerin ve nitrilosidlerin metabolik davranışlarında ve entegrasyon yeteneğinde azalma;

    4. Et ürünlerinde ki nucleoproteinlerin harab olması;

    5. Ayrıca, bu ışınlara maruz kalan bütün yiyeceklerde belirgin bir şekilde yapısal yok olmalar tespit edilmiştir.

    III. Biyolojik etkiler

    Mikrodalga ışınımlarına maruz kalmak insanların genel biyolojik yapılarında beklenmedik bir negatif etki yaratmıştır.

    Ancak, bu konu Ruslar çok hassas aletlerle ölçüm yapana kadar tespit edilememiştir. Yapılan araştırmadan elde edilen bulgulara göre zarar görmek için bir insanın mikrodalgadan geçmiş yiyecek maddelerini tüketmesine bile gerek yoktur. Böyle bir enerji alanına maruz kalmak bile istenmeyen yan etkilere yol açmaktadır. Bu yüzden 1976 yılından beri Rusya’da mikrodalga ile çalışan aletleri kullanmak kanunla yasaklanmıştır.

    Aşağıda bu aletlerin etkileri belirtilmiştir:

    1. Mikrodalga fırınlar çalıştıkları esnada onların etki alanında bulunan kişilerin yaşam enerjisinde azalma ve daha uzun süreli kalıcı olarak da kişilerin enerji alanında görülen bazı yan etkiler.

    2. Aletin kullanımı sırasında hücresel voltajda ve özellikle kan ve lenfatik alanlarda dejenerasyon,

    3. İnsan metabolizmasındaki proseslerde besinlerden yararlanmak için gerekli potansiyel enerjide bir dejenerasyon ve bozulma,

    4. Hücre iç zarında sindirim işleminden sonra kan serumuna aktarılan metabolik işlemlerin yapılması sırasında meydana gelen dejenerasyon;

    5. Serebrum denilen beynin ön kısmında (düşünme ve daha üst düzey fonksiyonların serbest bırakıldığı bölüm) sinir uçlarının birleşme yerlerindeki potansiyel elektrik impalslarında dejenerasyon ve dengesizlik.

    6. Sinirlerin elektrik devrelerinde bozukluk ve enerji alanında kayıplar. Bu kayıplar simetrik olarak hem merkezi hem de otonom sinir sisteminin hem arka hem de ön taraflarında meydana gelir.

    7. Denge ve şuurluluk fonksiyonunu kontrol eden retiküler aktivasyon sisteminde ki biyoelektrik güçte azalma;

    8. Çalışmakta olan aletin çevresinde ki 500 metrelik yarıçaplı bir alanda bulunan insan, hayvan ve bitkilerde uzun dönemde kümülatif olarak hayati enerji kayıpları,

    9. Uzun süreli kalıcı olan manyetik atıklar sinir sistemi ve lenf sisteminde birikim yapar;

    10.Kadın ve erkeklerde hormonal dengesizlik ve hormon üretiminin engellenmesi;

    11.Beyin dalgalarında bozukluklar. Mikrodalga ışınıma maruz kalmış kişilerin alfa, beta, teta ve delta dalga sinyallerinde bozukluklar;

    12.Beyin dalgalarındaki bu bozukluklardan dolayı negatif psikolojik etkilerin ortaya çıkması. Gerek pişirme gerekse transmisyon istasyonlarında mikro dalgaya sürekli maruz kalmış kişilerde hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği, baskılanmış duygular, zihinsel aktivitelerde yavaşlama gibi etkiler görülmüştür.

    Kaynak:
    www.mercola.com'dan özet



    İstanbul - 15.04.2005
    http://sufizmveinsan.com




  • Ben bu yazıyı daha evvel de okumuştum. Bana mantıklı gelmedi.
    Mesela kanın mikrodalgada ısıtıldığından bahsetmiş. Kanda protein vardır ve 37'C üzerinde protein molekülleri denatürize olurlar. Yani bozulurlar. Bu da ölüme neden olur. Normal olarak ısıtıp vermişler mi mesela? Kaç 'C de ısıtmışlar? Bunlar yazılmamış.

    Psikolojik etkilerini bilemiyorum ama kullandığım dönem de kullanmadığım dönem de aynı durumdayım yani.

    Kısacası mikrodalga fırınlar çalışırken etrafa mikrodalga yaymazlar, camdan filtrelenir bu ışınlar. Zaten çıksaydı biz de pişerdik.

    En kötü besinlerin yapısını değiştiriyordur ama ben kızarak kanserojen hale gelmiş yağda kızaran besine mikrodalgada pişmiş yiyeceği tercih ederim.

    Kısacası bana mantıklı gelmiyor bu tür yazılar. Mikrodalga alırken de kulaktan dolma bilgilerle zararlı olduğunu sanırdım ama bir çok makaleyi okuduktan sonra yararlarının zararlarına oranla çok daha fazla olduğunu gördüm. En başta mikrodalgaların frekansı TV yayınlarınınkiyle eşit. O zaman tv de izlemeyelim, cep telefonu kullanmayalım. Ondan sonra mikrodalgada suç arayalım.




  • Bende 20 yıllık bir kullanıcı olarak fikrimi belirteyim:Mikrodalgada pişmiş bir yiyeceğin kanserojen olduğunu sanmıyorum.Nihayetinde yaptığı dalgalar yayarak yiyecekteki su moleküllerini çarpıştırmak ve böylece ısınmaya sebep olmaktan ibaret herhalde.Belki tavada yaptığımız bir kızartma daha fazla kanser yapıcı madde içeriyordur.Yine de bilim adamı veya araştırmacı olmadığım için bunlar benim kendi düşüncelerim.
    Ama bir şeye dikkat ediyorum.Mikrodalga çalışırken yanında hiç durmuyorum.İçine bakmıyorum,gerekse bile bunu uzaktan yapıyorum.Nihayetinde hergün kullanıyoruz.Cihazda bir sızma falan olabilir.Ya da kapak tam kapanmamış olabilir.
  • Bence en güzeli hiç mikrodalga kullanmadan, aynı büyüklük ve görünümdeki kaliteli bir midi-fırın almak.
    Isıtmak için fırın almak pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Pişirmek için alacaksam da mikro dalga sağlıklı pişirmiyor.
    Öyleyse, kaliteli bir midi fırın almak daha iyi bir seçim olur sanıyorum.
    Batının kullandığı her icadın bizim de hayatlarımızda hemen yerini alması gerektiği düşüncesini de sevmiyorum.
    Yeni yapılan bir daireye baktık, adam güya kendince içine her türlü eşyayı yerleştirmiş. Baktık, mutfakta mikrodalga falan....
    Eminim alanlarda çok seyrek veya hiç kullanamıyorlardır. Bu yüzden iyi düşünmekte fayda var derim.
  • Arkadaşlar oldukça faydalı olmuş yazılanlar,kendi adıma da teşekkür ederim.

    Kenwood mw 570 modeli indirimde , tavsiye eder misiniz? yoksa onun yerine medion mu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.