Şimdi Ara

Migros İndirim, Kampanya ve Fırsatları [Ana Konu] (3006. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 35 Misafir (2 Mobil) - 41 Masaüstü6 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
118.225
Cevap
2.802
Favori
15.622.723
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
340 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30043005300630073008
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. teşekkürler. 150 /30 sadece flo ürünlerinde geçerli olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rorschach-db kullanıcısına yanıt

    Kaydettik hocam çok teşekkürler.

  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Hocam rica ederim ne demek, evet Migros uygulama yazdığınız gibi sadece satıcısı FLO olan ürünlerde 150/30 kod verecek, keyifli alışverişler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rorschach-db kullanıcısına yanıt

    Alkolde bir indirim var mı ? En son Mayıs ayında yüzde 25 gibi bir indirim hatırlıyorum, güzel bir indirim olursa çok ciddi miktarlarda almak niyetindeyim bu kış zor ve uzun geçecek gibi.

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    malasef öyle hocam bazı kesim insanlar anlamak istemiyorlar.Kendini avutmaktan başka birşey değil neticede.

    Kötüsü bu cezaların bedelini yine tüketici ödeyecek.

    Benim anlamadığım bu market zincirlerinin mantar gibi türemesine vesile oldukları gibi bu zamana kadar usulsüzlüklere göz yuman hükümet ne olduda bunları suçlar hale geldi?

    Aslında nedenini biliyorumda , kanımca biletlerinin kesildiklerini anladıklarından tüm paydaşlarınıda sürüklüyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migros İndirim, Kampanya ve Fırsatları [Ana Konu]

    Adetli alınca, her adet için money veriyor mu? Yoksa 1 tanesi için mi veriyor?

  • Emphire kullanıcısına yanıt

    Adetlide de money veriyor.

  • Arkadaşlar,konuda bazı zincir marketlere verilen cezalarla ilgili düşünceler belirtilmiş. Ben önceki yıllarda bu marketlerin rekabeti arttırarak halkın lehine fiyatlara vesile oldugunu düşünüyordum,yanlış da düşünmüyordum. Hatta forumda Migrosu savunan yazılarım da mevcuttur önceki yıllarda. Yalnız son 2 yıldır bazı şüpheler bende de oluştu özellikle 3 zincir marketin birlikte hareket ederek aldıkları ürünlerin maliyetleri artmadığı halde aynı anda aynı ürünlere zam yapmalarından.
    Oteller zinciri bir şirketin 5 yıla yakın gıda ve temizlik ürünleri ihale komisyonunda bulunan bir yönetici olarak fiyatların hangi durumlarda artabilecegini detaylarıyla bilen biriyim.
    Uzun detaylar var ama kısa yoldan gideyim.
    Bu marketler ürünleri ya üreticilerinin ürünlerini pazarlayan dağıtan toptancısından yada bizzat üreticiden alır ki artık pazarda güçlü oldukları için toptancıları aradan alıp üreticiden bizzat tedarik edebiliyorlar çoğu ürünü.
    Bir ürün düşünün bu ürüne üretici yada toptancı hiç zam yapmıyor,yada %10 zam yapıyor.
    Bakın cevap yazacaklar olacaktır,elektrige enerjiye kiralara zam gelince marketler ne yapsın diyebilir. O ihtimaller de analizin içinde. Şuan zincir marketleri zorlayan en değişiklik kiraların beklentinin üzerinde artması. Zincir marketler kira kontratlarını uzun süreli yapıyor ama yine de giderleri etkileyen durum. Diğer unsur da asgari ücretin net ve brüt olarak artış oranları.
    Rekabet kurumu bunları da dikkate alarak inceleme yapıyor.
    Rekabet Kurumu soruyor: Şu ürünlerde üretici veya toptancı zam yapmamış,maliyet artmamış,siz nasıl aynı anda aynı ürüne zam yaptınız. Burada illa marka üzerinden gitmeyin,aynı kalitede mercimek yada pirinç,ayçiçek yağı düşünün. Bir marketin sattığı marka farklı diğeri farklı olabilir. Burada markalar farklı olsa bile maliyetlerde artma olmuş mu bakılıyor. Emin olun nakliye yani lojistik giderlerinin artma miktarları bile hesaplanıyor.
    Benim duyumlarım 2 önemsenmesi gereken durum var.
    1.Bazı ürünlerde bizzat marka ürün adı gramajı aynı ürün birebir aynı ürünün maliyeti hiç bir şekilde artmadığı halde bilinen zincir marketlerde aynı anda neden %20'lere varan zam oluyor. Üstelik kira enerji lojistik giderleri arttı diyerek yakın zamanda zam yapılmasına ragmen ve Rekabet Kurumuna önceki zamlarda bu sebep sunulmasına ragmen. Burada Rekabet Kurumu diyor ki 6 ay önceki zamları elektrige zam geldi benzine zam geldi dediniz,son yaptığınız zamlar açıklanamıyor.Üstelik aynı anda tüm zincir marketlerde.
    Burada bir market bir ürüne istedigim fiyatı koyabilirim diyemez,üründen istersem %70 kazanç sağlarım diyemez bazı lükse giren ürünler,zaruri tüketim ürünleri hariç ürünler.
    Böyle bir durumu ve ürünlerin alış fiyatlarının yanlış gösterildigini yakalarsa Rekabet Kurumu bunu degerlendirir ki bu durum çok yaşanır,bunun yolları vardır. Üretice dersin ki: Bu ürünü bana şu fiyattan sat ve yanında da şu kadar ürün bonus (hediye) ver. Bunu teklif eder,bu ürünü ucuza mal edip ama yüksekten almış gibi gösterebilmenin en bilinen yoludur. Üretici yada toptancı kendisine yapılan bu teklifin sebebini bilir. Mesela bir firmadan tavuk alıyorsun,kilosu 8 TL'ye mal oluyor markete. Market yetkilisi diyor ki üreticiye: Bana bu tavuğun kilosunu 12 TL'den ver ve 100 kilo alana 50 kilo bedava yap.
    Bu durumda aslında tavuk kilosu 8 TL'ye mal oluyor ama taktik ile kilosu 12 TL'ye muhasebe kayıtlarına geçiyor. Çünkü alış 12 TL'den,diger 50 kilo hediye.
    Ben bu taktiklerin yakalandığını düşünüyorum.
    Diger cezalık durum ki bu muhabbet çok dönüyor. Tekel zincir marketlerin üretici ve toptancılara baskı yaparak başka marketlere mahalle marketlerine,bakkallara bu ürünü şu fiyattan düşüğe satma baskısı. Tabi ki mahalle bakkalı yada marketi ürünü A201 marketin 2 katına alırsa onunla aynı fiyattan satamayacak ve rekabet edemeyecektir.
    Bu konuda çok şikayetler yansıyor ve rekabete aykırı harekette en etkili ceza durumu da genellikle toptancı yada üreticiye,eğer bizden başkasına bu ürünü şu fiyattan düşüğe satarsan senden ürün almayız santajıdır. Evet santajdır.
    Eskişehir merkezli bir firmanın Genel Merkezinde yönetici olan arkadaşı zor durumda bırakmamak için firma ismi vermeden bir örnek vermek istiyorum.
    Malum zincir marketlerden sık aldığım bir ürüne bir kaç ay arayla %20 civarı zam gelmişti. Üniversiteden arkadaşım olan ve görüşmeye devam ettiğim iletişimde olduğum arkadaşa ürünün markette raftaki fiyatını çekerek gönderdim ve "sürekli zam yapmayın,daha geçen ay zam yaptınız" yazdım. Arkadaş beni aradı,marketlerin geçen zamında da,bu son zamda da kendilerinin etkisi olmadığını,ama yakında zam yapacaklarını söyledi. Bu marketler hakkında piyasayı nasıl yükselttiklerine dair başka detaylar da anlattı. Benim zaten şüphem vardı,iyice emin oldum. Oysa ben bu marketlerin indirimlerinin rekabet için iyi oldugunu sanırım 2 yıl önce aynen böyle bir uzun yazıda anlattım ve bu marketleri savunmuş,mahalle bakkallarını eleştirmiştim.
    Arkadaşlar bu marketler piyasada büyük oyuncu olunca,üreticiye ve toptancıya baskı yapabilme konumuna geldikten sonra bence halkın aleyhine hırsları arttı.
    Normalde bu marketler birbiriyle rekabet halinde olmalı ama sanırım artık birlikte hareket edip piyasayı yönetmeye çalışıyorlar.
    Bilinen 3 rastgele raf marketinin birbiriyle birlikte hareket ettiginden eminim diyebilirim,Migros sanırım bunlarla rekabet halinde,Migros da onlarla birlikte hareket ediyor demiyorum. Yalnız üreticinin zam yapmadığı bir ürüne 3 bilinen market aynı oranda zam yaptığında aynı fiyattan sattığında,Migros zam yapmayabilir ve rekabette önde olabilir. Eğer burada Migros da ilgili ürüne zam yapmamak yerine diger 3 market gibi zam yapıp aynı fiyata çekiyorsa analize müsait olur. Oysa maliyeti değişmemiş bu ürüne zam yapmasa diger 3 market yerine Migros tercih edilir daha fazla satmaz mı. Bu durumda diger 3 market fiyatı indirmek zorunda kalmaz mı?
    Marketler Rekabet Kurumunun belirledigi cezalara itiraz ettiginde imkanım olursa gerekçelere detaylıca ulaşmaya çalışacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam.

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Hocam ben siyasetten nefret ediyorum hiç birini sevmiyorum güvenmiyorum. Hükümetin de halkın gazını alma peşinde oldugunu düşünüyorum. 3 zincir marketten en güçlü 2'sinin sahiplerinin kimin ahbabı oldugunu bilmeyen azdır heralde. Zam yapma denmesi yeter.

    Bence malum 2-3 market paralarını yurt dışına aktarıyor.

    Bir tanesinin Casablanka'da yönetim ofisinin oldugunu öğrendim. Londra'da ve Malta'da da varsa durum açık. Hatta yurt dışı şirketiyiz,Türkiye'ye yatırım yapıyoruz deyip yıllarca vergiden ve personel sgk pirimlerinden yırtıyor da olabilirler.

    Bu işler danışıklı döğüş. Bence bu marketlere ortak bahsettigim kişi ve ailesi. Bu işleri abisi amcası yürütür bilirsiniz.

    Filler oynuyor halk eziliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    katılıyorum 👍🥰

    Umarız bu olaydan sonrada başta migros olmak üzere A101 vs. kampanya lara devam eder.Zaten toplumca temel ihtiyaçları bile kampanya lar ile stoklar hale geldik.Hiç hatırlıyorum 2010 2016 arası yağ stok yapayım , çünkü biliyordum 5 litresi hep yanılmıyorsam 35 liraydı.

    Ben uzunca süredir bim ve şok a kızıyorum.Bim ben kampanya rekabet bilmem ürün kalitemi konuştururum kafasında ,şok ta bakıyorum Murat Ülker sürekli serzenişte.Geçen diyor şu kadar tl domates ten patates ten zarar ettik falan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok uzun ve güzel bir yazı yazmışsınız. Keyifle okudum gerçekten. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum.


    Buradaki arkadaşlar biz marketlerdeki fahiş fiyatları gömünce şuanki hükümeti savunduğumuzu düşünüyor. Ülkenin durumu ortada. Dolar olmuş 10, euro olmuş 12. Ülke freni patlamış tır gibi her gün daha kötüye gidiyor. Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Hükümeti savunacak halimiz mi var arkadaşlar?


    AMAAAA... Marketler kesinlikle sütten çıkmış akkaşık değil. 3 büyük market, Ankara'nın zincir marketi, Migros, Carrefoursa vs. bütün marketlerdeki raflardaki ürünleri evin alışverişini her zaman ben yaptığım için fiyatını bırak gramlarını bile çok iyi bilirim. Sizin bahsettiğiniz aynı anda zam olayına defalarca şahit oldum. Bu Whatsapp grup olayı falan ortaya çıkmasa dahi marketlerin böyle iğrenç bir ortaklık kurdukları ortada zaten.


    Ülkenin ekonomisi daha kötüye gittikçe üreticinin de zorlandığını herkes tahmin edebiliyordur zaten fakat etkilenen ekonomi ile koyulan zam birbirleriyle kesinlikle örtüşmüyor. Bir ürünün maliyeti 1-2 TL daha artmışsa, market buna 8-10 TL zam koyuyor. Bunu daha yeni sıvı yağlarda yaşadım. 2 hafta önce 5lt Yudum Sıvı Yağ 72 TL idi. Geçen hafta 83 yaptılar. Bu hafta 90 oldu. Şimdi normal mi bu zam?





  • Allah nasip etsin hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    2000 yılından beri böyle zamlı yıl hatırlamıyorum. Bir şekilde ayakta kalmaya çalışacağız. Ben yıllardır zeytinyağı kampanyası ve piyasası takip etmezdim. 2 kg'suna 200 TL verip en iyisini alırdım aynı yerden yıllardır.

    Bu sene 5 kg'suna 500 tl vermek yerine 5 kg'suna 250-300 tl verebilecegim iyi bir yağ bulmaya çalışıyorum aynı kalitede olmayacak olsa da.

    Malum Mobil tarifelerde hobi olsun diye yıllardır 3'ü 5'i hesap ederdik. Yalniz sağlıklı yaşam konusunda iyi harcayan biriydim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 senesinde dolar birden fırlamıştı, market çalışanları her gün etiketleri değiştiriyorlardı. Sonra malum merkez bankası dolar satmaya başladı ne yaptı ne etti doları 5'li seviyelere indirdi. O vakit doların artmasını bahane eden marketler, doların düşmesi ile asla ama asla fiyatları indirmediler yapılan hiç bir zam geri alınmadı.

  • Uzun uzadıya güzel bir yazı yazmışsınız bir solukta sıkılmadan okudum.Evet mantıklımı mantıklı ama affınıza sığınarak yanlış teşhis yaptığınızı söylemek zorundayım.

    Yazdıklarınızın geçerli olabilmesi için ceza yiyen marketlerdeki fiyatların piyasaya göre bariz yüksek olması gerekir ki bakalım durum neymiş:


    Bu marketler geçtiğimiz aylarda 1 liraya patates soğan sattımı sattı.Peki pazarcı esnafında soğan patates fiyatı neydi, 3-4 tl.

    Semt pazarlarında genel olarak fiyatlar nedense daha yüksek.

    İnanmıyorsanız gidin herhangi bir pazara ve peynir zeytin fiyatlarını bir kontrol edin.


    Eveeet sira geldi kasaplara, gelmeyecek sandınız degil mi.Gelir gelir.Migrosta kıyma 50 liraysa kasapta 70 lira.

    Tesadüfe bak onlarda aynı anda fiyat yükseltmekteler


    Örneğin ben yoğurt yapacağım sütü köylüden alıyorum.Geçtiğimiz sene köylüden 5 litresini 10 liraya aldığım süt şimdi 25 ila 30 tl..Ve yine tesadüfe bakki köylüde aynı anda fiyatları yükseltmiş..Hepsine soruyorum fiyat 25 - 30..


    Tarım kredi marketlerini söylememe gerek bile yok, orda fiyatlar daha yüksek.

    @OkumadanAlma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Hocam üreticisinde bile en iyi kalite zeytinyağı geçen sene 120 tl idi 5lt si bu sene 200 . Zeytin erdekten ve iyi kalite zeytinyağları çıkar oradan . Diğer fiyatlar fahiş ve kazıktır net .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • economist52 kullanıcısına yanıt

    Bunu bende anlatamadım hocam, kartel olmak mal akışının tamamını kontrol etmeye başlayıp fiyatı arşa çıkarmaktır. Bu marketler halbuki eti sütü yoğurdu meyveyi bakliyatı en ucuz veren marketler, bundan daha ucuzu varsa gidelim oradan alışveriş yapalım yani. En düşük fiyata süt satıp kartel diye damgalanmakta ne bileyim yani. Milleti salak yerine koymaktır zanımca.

  • lastjeday L kullanıcısına yanıt

    bu ülkede üreticinin yüzde doksanı para kazanmaz, kazanamaz, hep alıp satan kazanır, bunun hala farkında değilseniz diyecek bir şey yok ayrıca memleket de zeytin yağının en iyisi edremit körfezinde çıkar, şu an edremit belediyesi kendi yerlerinin hasatından elde ettiği 0,8 dizem yağı kar amacı gütmeksizin 5kg. tenekesi 180 tl den satmakta

    beşli marketlerin fiyatlarında bilinçli alışveriş yapan her zaman uygun ürünü bulur, temel gıda ürünlerinde kendi markalarının ürünlerini alan hiçbir zaman kazıklanmaz, misal bakkalda 1,5 kg yoğurt kaç para marketin kendi yoğurdu kaç para kıyasla, migros şu anda çiçek balını 35 tl den satıyor bu fiyata bul bi bakkalda görelim ve ben sattığı ürüne güveniyorum

  • Iyide çıkmadı bu kodu yazinca hatta cogu kodu ama sanal market hemen siparisi hic verilmemisti ben de verdim gectim artik
    Guncelleme olmadigindan midir😕

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 30043005300630073008
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.