Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.583
Cevap
54
Favori
145.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @kaddafi
    Süpürgeyi teslim aldım. Henüz test edilmedi ama görünüşte bir sorun yok gibi. "Made in Germany".
    Miele Türkiye 'ye telefon açıp garantisini sordum. Bana nereden aldığımı sordular. N11 den bir satıcı dediğimde (bu arada satıcı ismini bulmaya çalışıyordum) telefondaki satıcı ismini hiç sormadan direk olarak garantisi var dedi. Seri no, satıcı adı vs sormadan garantisi var demesi bana enteresan geldi ama sanırım yurtdışı bir siteden alınmadığını anladığı için de böyle demiş olabilir.
    Sonuç olarak olayı yanlış anlamadıysam fiyat / içerik ve güç olarak alınabilecek en iyi miele kombinasyonunu yapmış oldum buradaki tavsiyeler sayesinde. Tavsiyeler için teşekkür ederim @ezgin_kral ve diğer arkadaşlar
    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi
    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi
    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi
    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 19 Haziran 2019; 14:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Geçen sene tavsiyeniz üzerinde 1200tl ye c3 serisi bordo renk çat and dog almıştım turbo başlığı ile. Ben yalnız yaşadığım için torbam daha yeni doldu sanırım. Dolduğunu da nasıl anlarız tam olarak bilmemek ile birlikte süpürge çalışırken göstergesi kırmızı oluyordu bende değiştireyim dedim. Ama sonra içinden çıkan filtre de de replace yazısının son harfinden bir önceki harfine kadar kırmızı olmuş sanırım bu filtre değiştirmem gerektiği anlamına mı geliyor? Yanılıyorsam düzeltin. İçindeki filtre ve elimde bulunan kutudan çıkan diğer filtreyi resim olarak ekliyorum ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun.

    Bir diğer merak ettiğim şey ise 8 torba ve filtrenin bulunduğu torbada bir keçe gibi bir şey çıktı onu ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

    Ve filtre değiştirmek şart mı ne ise yaradığını bilmiyorum ve eskisini atayım mı? Ve makina içinden çıkan ve 1 senedir kullandığım filtre siyah ve sallayınca içinden ses geliyor. Diğeri beyaz olanda ses yok.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi


    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi


    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Göstergeden dolduğunu anlayabilirsiniz. Torbayı elleyerek de dolduğunu anlarsınız sanırım.

    Raplace in son harfinin de kırmızı olmasını bekleyin. Ama aldığınızdan beri sadece 1 torba dolduysa değiştirmeyin. Ben bir filtreyi 4 torba; tozla dolana kadar kullanıyorum. Yani 4 torbada bir filtre değiştiriyorum.

    Toz torbası kutusundan 2 basit bez de çıkar. Küçük olanı motor giriş filtresidir. Daha büyükçe olanı ise şu an kullandığınız filtrelerin bedava olan alternatifidir. Kullanım kılavuzunuzda şekilleriyle yazar. Burdan anlatmamdan daha anlaşılır olur. Veya youtubedan videolara bakın. Tonla var.

    Her 4 torba değişiminde bir; filtre (süpürge hava çıkışı) filtresi ile motor giriş filtresi (sizin fotoğrafladığınız küçük keçe gibi dediğiniz) değiştirilir.

    Ben artık ayrıca filtreye para vermiyorum; toz torbası kutusundan çıkan "süpürge hava çıkışı" filtresini kullanıp filtre maliyetini sıfırlıyorum. Tabi o basit ama daha büyük olan bez parçasını hava çıkış filtresi olarak kullanabilmek için bir kereye mahsus miele Türkiye'den "C3 kasa için filtre tutucu" satın almanız gerekir bizim gibi... Motor giriş filtresi olan küçük bez parçası ise, toz torbası kompartımanı içerisinde mavi bir plastik yuva içerisinde. Tırnağından açıp eskisini çıkarıp, bunu yerine uygun şekilde keserek koyarsınız.

    Siyah filtrenin sallayınca ses çıkarır çünkü içerisinde kömür parçaları olan aktif karbon filtredir ve koku giderme özelliği çok üst seviyededir. Hayvan kılı vs için böyledir. Sorun yok yani.

    -Sizin elinizde kullanılmamış bir hepa filtre var (beyaz olan)

    -Satın aldığınızdan beri 4 torba dolana kadar üzerindeki motor giriş ve motor çıkış filtrelerini değiştirmeyin.

    -4 torba dolduğunda; üzerinde gelen siyah motor çıkış filtresini; beyaz renkli hepa motor çıkış filtresi ile değiştirin. Aynı anda toz torbası kutusundan çıkan küçük bez parçasını da toz torbası kompartımanı içindeki mavi plastik yuvasında eskisi ile değiştirin.


    Aşağıdaki mesajları da tek tek okuyun lütfen:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131272984
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137470500
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131310081
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137470671



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 20 Haziran 2019; 9:37:27 >




  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam sayenizde her şey oturdu şimdi.

    Filtre kafesi (tutucu) sanırım artık satılmıyor olacak ki hiçbir yerde yok, linkler de ölü. Bulursam alırım ama yoksa yapacak bir şey yok.

    Öte yandan hocam göstergeden anlarsınız yazmışsınız. Hocam gösterge makina çalışınca kırmızı yarıyı geçiyor kapatınca geri siyah oluyor. Bende kırmızı dikkatimi çekince bugün değiştirdim torbayi, değiştirirken de torba boş gibiydi yani yumuşacık içi gayet rahattı. Yenisini taktım yine aynısı oluyor, çalışınca kırmızı bir seviyeye kadar çıkıyor kapatınca geri siyah oluyor.

    Yani o gösterge kırmızı olduğunda (diyelim ki doldu) kapattığımızda da kırmızı kalması mi lazım idi?

    Bu arada çok ama çok teşekkür ederim sayenizde diğer konuları çözdüm. Bugüne kadar mesajların hepsini okumuşumdur ancak hangi süpürge hangi model motor filtresi ne çıkış filtresi ne bilmiyordum. Ondan dolayı okuduklarımdan bir anlam çıkartamadım. Ama siz anlatınca ve o linkleri tekrar okuyunca benim gibi teknoloji manyağı ama süpürge özürlü olan birisi bile her şeyi anladı :) çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Torba dolmaya başlayınca çekiş düşmeye başlar.
    Mielede ortaya çıkan kırmızı gösterge; hava akışıyla çalışan mekanik bir gösterge.
    O yüzden süpürgeyi durdurduğunuzda ortadan kayboluyor.

    Kırmızı gösterge tam sona dayandığına değiştirirseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.

    ------------------------------------------------------------------------

    Şimdi gelelim forum ekonomisine :)

    Eğer yoğun kullanımdan dolayı 2-3 aydan önce torba dolup gösterge kırmızının sonuna dayanıyorsa ve siz daha ekonomik bir kullanım için torbadan max. düzeyde faydalanmak isterseniz:

    Kırmızı gösterge sona dayandığında iki şeye bakın:

    - Öncelikle çekiş boş haline göre bariz düşüyor mu artık ?
    - Süpürgenin toz torbasının olduğu kompartımanın kapağını açıp torbayı yokladığınızda hava akışını çok kesecek kadar dolu olup olmadığına bakın ?

    Torbanın dolması demek neredeyse taşacak kadar tıka basa dolması demek de değildir. Hava çekişi bariz şekilde düşmeye başlamışsa dolmuş diye düşünülebilir.

    Ben Miele'nin kırmızı göstergesinin son noktasına geldiği durumda bile dikkatlice torbayı biraz daha kullanıyorum. Ama dediğim gibi dikkat etmek gerekir:

    Çok da fazla süre kullanırsanız performans düşer, motor fazla ısınır. Çok dolu toz torbasını uzun süre kullanmak ayrıca filtrelere daha çok toz gitmesine neden olabilir. Bu da filtrenin daha erken tıkanıp ömrünü tamamlamasına yol açabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 19 Haziran 2019; 23:25:37 >




  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Harikasın hocam. İnan kullanma kılavuzunda böyle anlatmıyor. Şuanda anladım ki ben yarım torbayi attım :) ama üzülmüyorum öğrenmiş de oldum çünkü. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Filtre kafesi (tutucu) için Mieleyi arayın, evinize getiriyorlar. 70 lira fiyatı. Ben aradım getirdiler pazartesi günü
  • furkansemih F kullanıcısına yanıt
    Hocam buna sevindim. İnternetten bulamayınca fırsatı kaçırdım sanmıştım. Miele nin 444 lü numarasını aradım bana yaşadığım şehir olan Gaziantep miele yetkili servis numarasını verdi orayı arayın dedi. Bende aradım ama ararken telefonumda kumtel yetkili servisi olarak yazdı numara (buna şaşırdım doğrusu). Sonra açan hanımefendinin sanırım pek bilgisi yoktu ismimi numaramı aldı kapattı. Yani ne olacak bilmiyorum ;) filtre tutucu dedim filtre istediğimi sandı Hayır tutucu dedim not aldım dedi anladı mı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    0 216 6871800

    nolu telefondan Miele internet/online shop satış müdürü/yetkilisi olan kişi ile görüşmek istediğinizi söyleyin. Servislerin pek çoğu bu filtre tutucuyu ya bilmiyor ya da daha kötüsü yanlış biliyor. C3 kasa için filtre tutucu istiyorsunuz size C1/C2 kasa için olanını getirtiyorlar. En iyisi Miele Türkiye İstanbul merkez ofisinden internet/online shop taki arkadaşlarla irtibata geçip istetmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 21 Haziran 2019; 16:9:45 >
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım, şehrindeki servisi iptal ettim. Çok ilgilendiler, sonra tekrar dönüş yaptılar. Havale geçtim 66 tl ve yarın gönderecekler. Ürünün kodu söylediklerine göre şu: 7782945

    Cihazım Miele Complete C3 Cat & Dog bordo olan.

    Bu kod ile bizim supurgeler için sipariş verilebilir.

    Size çok teşekkür ederim. Bu filtre tutucunun içine koyacağımız materyal önemli mi? İlla toz torbası kutusundan çıkan bezleri mi kullanalım

    Bu arada benim gibi bilmeyen arkadaşlar için youtube dan bir video paylaşayım bu filtreleri değiştirme ile ilgili, belki birilerine yardımcı olur.

    https://youtu.be/_x32uEvLea0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 21 Haziran 2019; 20:20:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Motor giriş (kesilerek toz kompartımanındaki mavi renkli yuvasına konan) ve
    motor çıkış ( önemli olan- kutusunu aldığımız) filtrelerinin her ikisi de orijinal toz torbalarının kutusundan çıkıyor zaten.

    Her 4 torba değişiminde filtreleri de değiştirirsiniz.

    Boşu boşuna muadil bir filtre bezi aramanıza gerek yok. Tavsiye de etmem.

    Çünkü olay sadece filtre bezinin toz tutma seviyesi değil; izin vereceği hava akış miktarı da çok önemli. O yüzden süpürge üreticisinin kullanmadığı başka filtre bezlerini kullanırsanız, hava akışını zorlama ve dolayısı ile ısınmaya sebep olma riskiniz olabilir. O yüzden filtreler; kullanıldıkları süpürgelere/tasarımlara özeldir.

    Miele toz torbalarından çıktığı sürece bunları kullanmaya devam. Eski mielelere vermek zorunda oldukları destek yüzünden toz torbası kutusundan filtreleri keseceklerini de hiç zannetmiyorum.

    Sadece orijinal miele toz torbası yerine yan sanayi kullanmayı düşünenler için böyle bir sorun olabilir belki bilemiyorum. Ancak miele c3 aldıysanız onun içine orijinal olmayan toz torbasını da koymayın zaten. Miele nin toz torbasına denk özelliklerde bir yan sanayi yok. Makinayı ve hava/hijyen seviyesini tehlikeye sokarsınız.

    Mielenin eski modellerinden beri kullandığı, toz torbaları yanında-kutu içinde- "bundle" gelen bu bedava filtreler, sonradan çıkan (ve şu an da süpürgeler için yürürlükten kalkmış olan) AB rating testlerinde B sınıfı çıkmıştı. Bunu da ek bilgi olarak verelim. Ben kullanıyorum. Memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 21 Haziran 2019; 22:22:38 >




  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Haklısınız yani zaten kutudan çıkıyor bende orijinal olmayan toz torbası zaten kullanmam. Aslında dediğiniz gibi filtre için bir arayış içinde olmam da saçma. Zaten kutuyla birlikte bundle olarak geldiği için de aslında filtre maliyetim sıfıra inmiş olacak. Ancak almış olduğum ürün geldikten sonra ve filtrem tamamen off olduğunu düşündüğüm anda (kullanım aralığımız çok farklı farkettiyseniz, bir yılda bir torbayi dolduramadım) kutudan çıkan hepa filtreyi öldürmeden bu yönteme geçeceğimi düşünmüyorum ama satıştan kalkar korkusuyla almış olmaktan da mutluyum. Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba,
    2018 4. ayda ekteki
    *​Complete C3 Limited Edition Powerline Elektrik Süpürgesi 890W - SGSF3
    elektrik süpürgesini aldim. ancak aldigim zaman maalesef turbo başlığını almadim. suan almak istiyorum hatırladığım kadariyla 205 ve 305 seri nolu basliklardi. ancak suan fiyatlari uçmuş. daha uyguna fiyata başlık bulabilir miyim? ayrica basliklari yanlis hatırlamıyorum degil mi? yardimci olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • peytext kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim başka yok. 205 ve 305 var. 205 in fiyatı 305 e yakın üstelik.
  • Merhaba, Turbo başlık parke zeminde kullanılmıyor sanırım çizmemesi açısından. Evi süpürürken sürekli başlık mı değiştiriyorsunuz yoksa önce halılar sonra parkeleri mi süpürüyorsunuz. Eski kafa olarak sanki önce halıları süpürünce parkeden tekrar toz kalkacakmış gibi geliyor :)
  • reflexx_ R kullanıcısına yanıt
    Parkeyi çizmenin dışında; dönen fırça parke üzerinde ne yapacak. Kazıyacak bir durum yok. Ayrıca fırçanın kendisi de parke üzerinde hızlı dönüp gereksiz yıpranır.

    Biz evde normalde standart başlık takılı bırakıyoruz. Güz içinde hep standart başlıkla temizliyoruz.

    Sert zeminleri ve parkeyi; standart başlık, sert zemin modundayken; yani başlık ucundaki kıl fırçalar dışarı uzamış halde kullanıyoruz. Bu fırçalar ile başlık parkeye sıfır yapışmıyor; yoksa tozlar hep fırça dışında kalırdı.

    Halıya günlük olarak geçmek gerektiğinde de; başlığı halı moduna alıp yani başlık ucundaki kıl fırçaları içeri doğru çekip-kaldırıp- halıyı süpürüyoruz. Ama bun max. güç olan (mielede 6/6) seviyede değil de ittirebileceğimiz makul güç seviyelerinde (3/6 , 4/6) yapıyoruz.Sonuçta günlük temizlik...

    Halıda ciddi bir temizlik gerektiğinde veya aylık/haftalık büyük temizlik yapıldığında ise önce turbo başlığı takıp 6/6 da halıya girişiyoruz allah ne verdiyse. En son parkeleri standart başlıkta ve sert zemin modunda temizliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezgin_kral

    Motor giriş (kesilerek toz kompartımanındaki mavi renkli yuvasına konan) ve
    motor çıkış ( önemli olan- kutusunu aldığımız) filtrelerinin her ikisi de orijinal toz torbalarının kutusundan çıkıyor zaten.

    Her 4 torba değişiminde filtreleri de değiştirirsiniz.

    Boşu boşuna muadil bir filtre bezi aramanıza gerek yok. Tavsiye de etmem.

    Çünkü olay sadece filtre bezinin toz tutma seviyesi değil; izin vereceği hava akış miktarı da çok önemli. O yüzden süpürge üreticisinin kullanmadığı başka filtre bezlerini kullanırsanız, hava akışını zorlama ve dolayısı ile ısınmaya sebep olma riskiniz olabilir. O yüzden filtreler; kullanıldıkları süpürgelere/tasarımlara özeldir.

    Miele toz torbalarından çıktığı sürece bunları kullanmaya devam. Eski mielelere vermek zorunda oldukları destek yüzünden toz torbası kutusundan filtreleri keseceklerini de hiç zannetmiyorum.

    Sadece orijinal miele toz torbası yerine yan sanayi kullanmayı düşünenler için böyle bir sorun olabilir belki bilemiyorum. Ancak miele c3 aldıysanız onun içine orijinal olmayan toz torbasını da koymayın zaten. Miele nin toz torbasına denk özelliklerde bir yan sanayi yok. Makinayı ve hava/hijyen seviyesini tehlikeye sokarsınız.

    Mielenin eski modellerinden beri kullandığı, toz torbaları yanında-kutu içinde- "bundle" gelen bu bedava filtreler, sonradan çıkan (ve şu an da süpürgeler için yürürlükten kalkmış olan) AB rating testlerinde B sınıfı çıkmıştı. Bunu da ek bilgi olarak verelim. Ben kullanıyorum. Memnunum.
    Forumu okumaya çalıştım. Kafam karıştı biraz. Almak istediğimi , uygun fiyata bulamıyorum. Sgsf3 bulabiksem, çok sevinirdim.
    Şu anda en uygun, sgsc1, N11 de kupon indirimiyle 1116 ya buluyorum. Ama bununla ilgili, eski motor olabilşr gibi yazmıştı sanırım Ferhat Bey.
    Sgdf4 ü 1467 liraya, kupon indirimleriyle n11 de buldum.
    Sgdg1 de 800 watt. 1129 liraya var. Onda da soru işaretleri vardı.
    Ferhat kardeş, Ezgin kral, bilgileriniz ışığında almak istiyorum. Tavsiyelerini bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba, yeni bir süpürge arayışına girdiğimde bu foruma rastladım ve edindiğim bilgiler ışığında miele marka süpürgelere merak saldım ve birini almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 1500 1600 tl ve halı performansını önemsiyorum. Benim nacizane araştırmamda Complete C3 Excellence EcoLine - SGSP3 üzerinde odaklandım. Almadan önce sizden bir görüş yapmanızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    Forumu okumaya çalıştım. Kafam karıştı biraz. Almak istediğimi , uygun fiyata bulamıyorum. Sgsf3 bulabiksem, çok sevinirdim.
    Şu anda en uygun, sgsc1, N11 de kupon indirimiyle 1116 ya buluyorum. Ama bununla ilgili, eski motor olabilşr gibi yazmıştı sanırım Ferhat Bey.
    Sgdf4 ü 1467 liraya, kupon indirimleriyle n11 de buldum.
    Sgdg1 de 800 watt. 1129 liraya var. Onda da soru işaretleri vardı.
    Ferhat kardeş, Ezgin kral, bilgileriniz ışığında almak istiyorum. Tavsiyelerini bekliyorum

    Alıntıları Göster
    Ferhat bey, sizdende tavsiye bekliyorum. Köri sarısı gibi bir miele de bize denk gelseydi keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.