Şimdi Ara

Mideden salgılanan Gastrokine-1 adlı protein obezitede etkili olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mideden salgılanan Gastrokine-1 adlı protein obezitede etkili olabilir



    Günümüzde endüstriyelleşen gıda sektörü, artan şehirleşme ve değişen tüketim alışkanlıkları sebebiyle obezite de oldukça artmış durumda. Şimdi ise Indiana University kurumu araştırmacıları mideden sekrete ( salgılanan ) edilen bir tür proteinin obeziteyle ilişkili olabileceğini ortaya koydu.



    Obezite birçok açıdan risk teşkil etmesinin yanı sıra kanser, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar için de predispozan ( zemin hazırlayan ) faktörlerin başında geliyor.



    Gastrokine-1



    Mideden salgılanan Gastrokine-1 adlı protein obezitede etkili olabilir



    Bilim insanları yürüttükleri çalışmada Gastrokine-1 ( GKN 1 ) adı verilen proteine odaklandı. Yürütülen çalışmalar neticesinde söz konusu proteinin mideden oldukça yüksek miktarlarda salgılandığı tespit edildi ve bilim insanları söz konusu proteinin bağırsak mikrobiyomunda önemli role sahip olabileceğini düşündü.



    Araştırmacılar fare deneylerinde GKN 1 adlı proteini inhibe etti ve daha sonra farelerin kan şeker düzeyleri, insülin seviyeleri ve vücut yağları analiz edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde denekler, yine aynı gıdalarla beslenen ancak protein akitivitesi baskılanmayan kontrol grubu fareleriyle mukayese edildi ve sonuçlara göre denek grubundaki farelerin daha düşük yağ yüzdelerine sahip olduğu tespit edildi.



    Ayrıca Bkz.Yeni çalışmalara göre Pfizer-BioNTech aşısı çeşitli suşlara karşı oldukça etkili



    Son olarak tüm farelerin deney neticesinde yağdan yüksek diyetle beslendiğini ve denek grubunun kilo alımının kontrol grubuna oranla daha az olduğunu ekleyelim yani diğer bir deyişle Gastrokine-1 aktivitesinin baskılanması obezite açısından olumlu sonuçlar verebilir.



    Yeni araştırma Scientific Reports adlı dergide yayımlandı.



     




    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41598-021-88928-8
    Kaynak:https://medicine.iu.edu/news/2021/05/Your-stomach-may-be-the-secret-to-fighting-obesity
    Kaynak:https://newatlas.com/medical/stomach-protein-regulate-obesity/







  • Sonuçta tüp mide ameliyatları halen işe yarayacak zira sonuçta midenin çoğu kısmı alınıyor bu proteinde daha az salgılanacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence direkt mideden kaynaklanıyor, açlık hissini orası veriyor.Mideden salgılanan Gastrokine-1 adlı protein obezitede etkili olabilir 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.