Şimdi Ara

Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
11
Favori
76.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    quote:

    Orijinalden alıntı: gecemy

    Cihazın özelikleri veya başka paylaşımlarımı üstteki mesajlarım içine edit yaparak ekleyeceğim. Bu nedenle baştaki mesajlarımı zaman zaman tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeni bilgiler eklenmiş olabilir. Kolay gelsin herkese...

    Cihazın satışını yapan arkadşlardan ricam yukarda belirttiğim iki önemli eksiklik konusunda firmadan yazılım talep ederseniz bizler adına çok iyi olur. İki eksiklik tamamlanırsa cihaz popüler ürünler arasına girmeye aday bir cihaz bence. Bu fiyata o eksiklikler olur mutlaka ama giderilirse herkes için iyi olur.

    dostum tekrar elıne saglık
    bence ılk mesaja yaz fabrıka ayarına donulmesın
    neden dıyeceksın?
    2 sene kullandıgın cıhazı fabrıka ayarına donersen
    2 sene oncekı transporterları bulursun buda bayagı kanal kaybı ve
    bıss menusu kaybı demek

    bıss menusu olmazmı hıc
    menu 8282
    suan servıs kapalıdır
    sabah hepsını msnden sorayım

    Evet haklısın onu da ilk mesaja ekliyorum hemen. Zaten gerekmedikçe ayarlarıyla oynamanın bir mantığı yok. Bana yazılımı verdiklerinde yeni yazılım sanarak güncelledim :) bütün kanal listem silindi. Toplu taşıma olmadığı için tek tek bir daha dizmek zorunda kaldım. Yazılım içinde listelenmiş kanallar kullanım dışı olduğundan bir kaçı ve eksik kanallar olduğundan yeniden taratmak gerekiyor. Taratınca da bütün liste siliniyor.
    Biss menüsü için merkezi arayıp sormuştum bana yok demişlerdi. Yazılımdı otomatik girilmiş şekildedir menüye gerek yok demişlerdi o yüzden biss menüsü yok dedim. Evde deneyip o kısmı değiştiririm.

    Evet servisle görüşür ve bana göre şu iki önemli eksikliği giderirlerse cihaz on numara olur. Başka hiçbir cihaz aramaya gerek kalmaz. Tv izleyip, video seyretmek isteyenler için gayet ideal bir cihaz olur.
    Bazı arkadaşlar scart ve benzeri bağlantıyı önemsemiyorlar fakat yarın bir gün yatak odanız olur ya da başka bir yere bi yerlerde idarelik bir tüplü tv koyacak olursunuz. Yeni bir cihaz almanız gerekecek o zaman. Yeni cihazı lcd nize bağlayıp bunu tüplü tvnizde kullanabilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Ya da cihazı alıp odanızdaki tüplü tv nize takıp tv yi o gün o saat oraya taşımak isteyebilirsiniz. O yüzden çıkış opsiyonu fazla olan cihazlar her zaman benim için daha önceliklidir.




  • gecemy, evet dediğin gibi mkv içinde nasıl 2-3 tane ses ekli ise, aynı şey altyazı içinde geçerli. Filmin yanında değilde içinde ekli birden fazla altyazı dosyası gibi. Acaba böyle olanları gösterir mi merak ettim? Cihazı kullanan arkadaşlar elinde böyle bir mkv dosyası olan varsa deneyebilirler mi acaba? Benim o açıklamada yazıldığından anladığım srt uzantılı filme ekli altyazı desteği.
  • emeğine sağlık kardeş, baya uğraşmışsış, ter dömüşsün.. F/P olarak harika duruyor cihaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem73

    ben de birkaç şey ekleyeyim. Cihazın sd-hd performansı iyi fakat media player kalitesi çok kötü.. Ben lg 42lw5500 tv ile kullanıyorum, mkv ve divx filmlerde tv'nin kendi player'na göre görüntü kalitesi çok düşük.. Tabi bu fiyata fazla bişey beklememek lazım.. Ben cihazı media player olarak kullanmak isteyecekleri uyarmak istiyorum. Cihazda türkçe altyazı desteği yok ve yazı fontları küçük satır yapısı bozuk , okumak epey güç oluyor..
    Pvr olayına gelirsek; kayıt kalitesi kötü ve zaman sınırlaması var. Bu özelliği için alınmaz..
    Yazılım desteği olmaması çok kötü, ayrıca satıcılar bile işlemcisinin hangi model olduğunu bilmiyor. Söküp bakmak lazım, o riske de ben girmedim..
    Ben sadece bedava hd yayınları izlemek için aldım, bu işi gayet iyi yapıyor...

    Dostum tv nin kendi playeri ile kıyaslarsan PC den dahi aynı kaliteyi alman mümkün değil. Benim tv nin mediasından izledğim videoları pc m takılmadan oynatamıyor bile. Bırak takılmayı görüntü kalitesi olarak bile pc den izledğin ya da pc den tv ye aktardağın görüntü tvnin kendi mediasının çok gerisinde kalıyor. Benim objektif değerlendirmem daha önceki lifemaxx cihazdaki media görüntüsüne göre daha üstün. Aman aman birşey beklemek zaten hata olur. Ama benim için media player in izlenebilir bir kalitede görüntü verdiğini söylemem gerek. Tabi bu bir nebze göreceli bir kavram olmakla birlikte şartları iyi değerlendirmek lazım. Tv deki media direk tv işlemcisine bağlı olarak çalışıoyor. Arada aracı olmadığından veri kaybıda söz konusu olmuyor neredeyse. Ama uydu cihazına bağladığınız film USB üzerinden önce uydu alıcıya aktarıılıyor. Ordan işlemcide işlenip çıkış birimlerine gönderiliyor. Çıkış birimlerinden bağladığınız cihaza ulaşıyor. Ve bu işlemler ne kadar çok artarsa görüntüde kayıp oranı yükselir. Dijital veri demek hiç kaybolmayan veri demek değildir. Elektirik bile kablo üzerinde giderken belli bir kayba uğrar. Dijital verileri de taşıyan sonuçta elektiriktir. Örneğin aynı komut içinde mevcut olan 10 tane sayısal veriden 2 si kayba uğrar ve 8 veri iletilirse, örneğin on kare görüntü yerine 8 kare görüntü almak gibi birşey meydana gelir. Bu durumda da kayıp olan 2 karenin yerine ya cihaz müdahele eder ya da müdahale etmeksizin 1 saniyelik zaman dilimene yayılması gereken 10 kare yerine 8 kare sunar. Evet HDMI üzerinden iletilen görüntüde bir değişkilik olmaz. Kaliteli görüntü kaliteli, kötü olan kötü aktarılır. Ne ise o şekilde aktarılır. Ama bu eksik veri aktarımını izah etmez. Data verileri yol üzerinde kayba uğrayabilir ve sonuçta dediğim gibi bir aktarım sorunu oluşabilir.
    Kaldıki zaten HD filmleri USB 2.0 port üzerinden izlemek yetersiz veri transferi nedeniyle zaten sorunlu bir yöntem. Yüksek veri içerin HD filmlerden gelen datalar USB portunun geçiş yolu üzerinde sıkışır ve bu problem pc lerde genelde filmin takılması olarak gözlemlenir.
    Bu kıstasları dikkate alarak değerlendirme yaparsak daha sağlıklı bir bilgi paylaşımında bulunuruz sanırsam.

    Hatalı yada eksik bilgi veya kırıcı bir ifade v.s. kullandıysam herkeste özür diler ve yanlışlarımı düzeltmenizi canı gönülden isterim.

    Kimden: ender123
    Kime: gecemy
    Tarih: 13 Haziran 2012; 22:30:16
    Başlık: Cevap: Merhaba


    Kaldıki zaten HD filmleri USB 2.0 port üzerinden izlemek yetersiz veri transferi nedeniyle zaten sorunlu bir yöntem. Yüksek veri içerin HD filmlerden gelen datalar USB portunun geçiş yolu üzerinde sıkışır ve bu problem pc lerde genelde filmin takılması olarak gözlemlenir.
    Bu kıstasları dikkate alarak değerlendirme yaparsak daha sağlıklı bir bilgi paylaşımında bulunuruz sanırsam.


    Forumda bu bilgileri özellikle Serkan Güzel hocamız yazıyor ama teknik olarak doğru değil. Eminim siz de Neta 6400 başlığında okudunuz ve bilgileriniz oradan.

    Usb 2.0 hub olarak 480 mbit/saniyelik bant genişiligine sahip. Bu iki port için yani tek port için 240 mbit/ saniye eder bunu 8' bölersek saniyedeki aktarımı buluruz ki 30 megabyte eder. Uyduda en fazla bant genişilini TRT Hd kullanıyordu ki onun bile saniyedeki aktarım hızı 1.62 mb/sn civarı idi.

    HD filmlere gelecek olursak onlarında yaklaşık bant genişliği 15-25 mbit/saniyedir ki 8'e bölünce 2-3 mb/saniye çıkar. Takdir edersiniz ki bunlar usb bant genişliğinin onda biri mertebesindedir. Ham Bluray dosyaları bile 30-40 mbit/saniye değerlerine sahip olur ki yine usbnin sağlayacağı genişliğin altındadır.

    http://fileforum.betanews.com/detail/MediaInfo-Lite/1183386892/1

    adresinden MediaInfo-Lite programını indirip kurarsanız uydu alıcı ile yaptığınız kayıtların bant genişliğine bakabilirsiniz. Megabit / 8 = Megabyte

    Yani sonuç olarak hiçbir tv, bluray oynatıcı veya harici medya player (normal veya uydu alıcı) usbnin sağladığı bant genişliğini darboğaza sokamazlar. Video işkence testlerinde kullanıalan videolar bile 40 mbit/saniyelik videolar kullanılıyo. Bunun üstünü hiçbir işelmci açamıyor.

    4 çekirdekli Pc işlemecileri veya ekran kartları da zorlanarak açıyor. 100 liralık işlemci nasıl 1080p lik videoyu açıyor diye de şaşırmamak lazım çünkü donanın olarak sadece bu iş için tasarlanmış ve üzerinde hardware olarak codecler var. Pcler ise yazılım tabanlı codecler ile film izlettiriyor ve pc işlemcisinin ana dili x86, video formatları değil , anca bu kadar yabancı dili konuşabiliyor.

    Harddiskte bad sector , disk birleştirmesi yapılmadan veya formatlanmadan çok fazla defa dosya silme , yazma işlemi yapılmışsa, diske scandisk yapmak ve dosya yapısını düzeltemek gerekmiyorsa , okuma yazmada sorun olacaktır ama bunlar zaten konumuz dışı mevzular.

    Uydu alcılara kayıt yapıldıktan sonra oynatırken sorunlu olması, kare atlaması veya bozuk vcd gibi pörtlemesi , usb 2.0 bant genişiliğinden değil, flash belleğin hızının düşük olmasındandır. Usb portları kötüleneceğine MPEG2Repair adlı programla yapılan kayıt incelense içinde onlarca Mpeg Error olduğu görülecekttir.

    Yani kayıt yaparken flash belleğin yazma hızı yeterli olmadığı için tv yayını bozuk olarka kaydedilmiş arada eksik veya kusurlu data blokları var olduğu görülecektir. SD uydu yayını Mpeg2 formatındadır , bu format ise resim kare tabanlı değildir. Resim grubu şeklinde özel yapıları (GOP, group of pictures) vardır. Bu yüzden kaydedilen her 100 bloktan 1 tanesinde hata varsa bir süre bozuk ses ve görüntü verecektir. Sadece o kareyi atlamak yerine 2-3 saniye bile atlayabiliyor.

    Bu sorunlar özellikle düşük kalite Kingston ve Sandisk belleklerde oluyor. Bu ikisi de çok büyük marka olmalarına karşın , piyasa ve rekabet şartları gereği okuma hızları 2-3 mb/sn olan , verilen paraya yazık (çöp sayılabilecek ) usb bellekleri var. Çok yaygın olarak bunlar kullanıldığı için sorun yaşanıyor yoksa usb portunun kusuru yok.



    SD (Normal Çözünürlüklü) Yayında Tek Kusur LCD veya Plazmanın mı?
    http://forum.donanimhaber.com/m_36612502/tm.htm

    başlığında tüm kanallara ait yayın genişligini vermiştim.

    Umarım kafanızı şişirmemişimdir.



    İzninizi almadan özel mesajınızı burda paylaşmak istedim. Lütfen kusuruma bakmayın. Ama ben dahil bir çok arkadaşın bu bilgilerden faydalanması gerektiğini düşündüm. O yüzden paylaşmakta bir sakınca görmedim. Umarım kızmazsınız. Hatalı olduğum, yanlış biliyor olabileceğim bir konuda beni kırmamak için özel mesajla bilgilendirmeye çalışmanızı ayrıca takdir ederek, saygılarımı sunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 23:56:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turstar

    gecemy, evet dediğin gibi mkv içinde nasıl 2-3 tane ses ekli ise, aynı şey altyazı içinde geçerli. Filmin yanında değilde içinde ekli birden fazla altyazı dosyası gibi. Acaba böyle olanları gösterir mi merak ettim? Cihazı kullanan arkadaşlar elinde böyle bir mkv dosyası olan varsa deneyebilirler mi acaba? Benim o açıklamada yazıldığından anladığım srt uzantılı filme ekli altyazı desteği.

    Hım anladım dediğini. Olabilir belki. Çünkü kumandası üstünde subtitle tuşu ayrı olarak var. Hiçbir şeyde bir işlem yapmadı :)) Belki bu tuşla o tür videolarda alt yazı seçilebilir. Belki de uydu yayınlarından gelebilecek altyazıları okuyordu sadece. Bilemiyorum bu konuda yeterli bilgim olmadğı için birşey diyemeceğim. (Ben yanlış tuşla alt yazı açmaya çalışmışım. ALT yazıları birden fazla olarak destekliyor ve açıyor. Türkçe karakterlerde sorun vra ama farklı codlama ile kaydedilirse alt yazı sorun olmicaktır.)Elinde olupta deneyen olursa paylaşırsa iyi olur. Servisine sorduğumda altyazı desteği yok dediler bana. O yüzden daha fazla uğraşmadım. İnternetten dediğin türde bir film indirip deneyebilirdim aslında ama bunlarla uğraşmak bile bayağı bi zamanımı aldı. Media player gösterimini de videoya çekmek istiyordum ama fotoğraf makinemi servise verdiğim için yapamicam artık o işi. Ama mediası ile ilgili de detaylı bir çalışma yapmak niyetindeyim. Bakalım. Akşamları tv izlemekten farklı işler yapmak fena olmuyor yani :) Hem de başkalarıda faydalanmış oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 1:34:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    emeğine sağlık kardeş, baya uğraşmışsış, ter dömüşsün.. F/P olarak harika duruyor cihaz..

    Sağolasın. Valla amacım yardımcı olabilimek. Cihaz almak için bir kaç hafta önce forumları incelemeye başladım. Tavsiyeler istedim. Bir iki kişi dışında abuk sabuk tavsiyeler oluyor hep. 100 liralık cihaz arıyorum diyorsunuz dalga geçer gibi 1000 liralık cihaz tavsiye ediyorlar. Ya da server falan anlamam diyen adama şu cihazı al hem serveri var hem bilmem neyi var diye saçma sapan tavsiyelerde bulunan ve bana göre forum kirleten, insanların zamanını boşa çalan çok kişi var. Bu nedenle de bir çok konu da konu dağılmış durumda ve aradıınızı bilgiye ulaşmak için belki sayfalarca yazıyı okuyup içinden 1 cümlelik bir yeri bulmanız gerekiyor. Bu da çok zaman kaybettiriyor insanlara.
    Ben de elimden geldiğince verebildiğim paylaşabildiiğim, merak edenlerin bütün sorularına cevap verebilecek bir inceleme yapıp paylaşmak istedim ki herkes en hızlı şekilde faydalanıp, bilgilenip karar vermede bir adım öne geçsin. Umarım birilerine bir şekilde faydamız dokunmuş olur.

    Saygı sevgiyle kalın...




  • gecemy dostum emeğine saygım var. Veri kaybı konusunda haklısın, yalnız cihazı 40" ve üstü tv ile kullanacak arkadaşlar media playerdan verim beklemesin demek istedim. cihazın satışını yapan arkadaşlar işlemci modeli ve güncel yazılım ile ilgili bilgi verirse iyi olur.. Her şeye rağmen bu fiyata alınabilecek en iyi fta hd receiver diyorum. Selamlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem73

    gecemy dostum emeğine saygım var. Veri kaybı konusunda haklısın, yalnız cihazı 40" ve üstü tv ile kullanacak arkadaşlar media playerdan verim beklemesin demek istedim. cihazın satışını yapan arkadaşlar işlemci modeli ve güncel yazılım ile ilgili bilgi verirse iyi olur.. Her şeye rağmen bu fiyata alınabilecek en iyi fta hd receiver diyorum. Selamlar..

    Şimdi eve gelir gelmez PVR yi test etmeye başladım ve edindiğim sonuçları paylaşayım. Üstteki mesajlarımda bununla ilgili güncelleme yaptım.

    NTFS hdd ye kayıt yapmıyor maalesef. İlk başta bir ayar sorunu sanmıştım ama cihazın yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum. NTFS harddiske kayıt yapmak istediğimde NTFS bölümü açık değil bilgisayr ile düzeltilebilir diyerek uyarı veriyor. NTFS okuyor videoları açıyor ama yazmıyor. Cihaz ve yazılımı bunu destekilyor anladığım kadarıyla ama yazılımda aktif edilmemiş bu özellik. Satış stratejisi olabilir. Elimde normal bir hafıza kartı vardı onla denedim. FAT ve FAT32 dosya sistemlerine kayıtta sorun çıkarmıyor. Ama kayıtlar çok fazla takılılıyor sd yayını dahi kaydetmekte zorlanıyor. Görüntüler çok sık donuyor. İlk başta bozuk sandım.
    Ama sonra class 6 hafıza kartımı taktığımda (Kartı da telefondan bağladım. Yani telefonu cihaza usb den bağladım. 8 GB kartı okuyabilen kart okuyucum yoktu :)). Telefonu kart okuyucu olarak tanıyabiliyor, bir özellikmidir artık bilmiyorum. Hepsi aynı şeyi yapabiliyor mu bilmediğim için)şakır şakır kayıt etti ve kayıtları hiç sorunsuz oynattı. Hızlı kartla kullandığınızda çok seri şekilde kayıta geçiyor ve kaydettiğiniz videoları oynatırken hiç takılma yapmıyor. Burası önemli çünkü daha önce denedğim lifemaxx ta HD yayınları kayıt ederken takılmalar oynatırkende aynı şekilde kaydettiği harici takılmalar oluşuyordu.

    Merak ederek videoları pc ye aktardım. HD görüntüleri pc mde sağlıklı oynatamadım. Sürekli takılıyor. PC p4 bir pc olduğundan normaldir. Ama pc nin dahi oynatamadığı bu kayıtları cihaz çok rahat oynatıyor.

    Görüntü kalitesine gelirsem tv den izlediğim yayını kaydettiğimde yine aynı tv den tekrar izlemek istediğim de yayınla birebir aynı görüntüyü veriyor bendeki cihaz.
    Pc üzerinden kontrol ettim, takılmaları aradn çıkardım mı ben tv de gördüğümden daha kötü olan bir görüntü göremedim. HD kayıtları çok canlı ve akıcı kaydetti. 31 saniyelik HD yayını ortalam olarak 43 MB kaydetti. Bu da üstün körü bir hesaplama ile 100 dakika (1saat 40 dakika) lık bir video kaydının 8 ila 10 GB arasında tutacağını gösteriyor. Yani video kaydında bayağı yüksek veri işlemesi yapıyor bence. Bende ki 1080p lik 2 saat tutan MKV film 10 gb geliyor aşağı yukarı ve tv nin usb si dışında lattop olsun pc olsun bu videoyu takılmadan oynatamıyor. Yani bu cihazda kaydettiğiniz HD yayınlar, çoğu kişinin pc sinde oynatmakta zorlandığı 1080 p lik videolardan daha yüksek veri içeriyor diyebilirim kendimce. Ama kesin birşey söylemek ancak video dosyalarını detaylı incelemekle mümkün tabi. Lifemaxx ile kaydettiğim hd videoyu pcmde sorunsuz izleyebilirken (HD yayın kaydında takılma meydana geliyordu), microstarın hd kayıtlarını ise izleyemedim. Ama cihazdan oynattaığımda hiç sorunsuz oynatabiliyorum. K-lite kodec le hd kayıtlardan birin açarken, diğerini açmadı. VLC player le açtım. O da k-lite nin açtığını açmadı

    Neyse media pleyarla ilgili daha da detaylı bir inceleme yapıp, videolarıyla falan tekrar bir paylaşım yapacağım. İlk izlenimlerim bunlar bu konuda yanlışım da olabilir o yüzden hatam olursa bağışlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 22:45:53 >




  • @gecemy

    Büyük test yapmışsınız teşekkür ederim gayet anlaşılır bir test .

    Cihazı 13 haziranda aldım googleda araştırdım fakat tanınmış bir cihaz değil fakat ARTIK TANINACAK BİR CİHAZ OLACAK.

    UZUN LAFIN KISASI BU CİHAZI ÜRETENİN YAPANIN AKLINI YÜZÜNÜ ÖPMEK LAZIMKİ BU FİYATTAN VE ÜSTÜN ÖZELLİKLİ

    BİR CİHAZ HAZIRLADIKALRI İÇİN. 300 TLLİK CİHAZLA TAŞ ÇIKARTIR HATTA TAKLA ATTIRIR.


    FİYATI 99.90 A ALDIM.Alırken terettütteydim kalitesi iyi olmaz videoları yavasş oynatır menüleri yavaş çalıştırrı gibi ama aklımda hiç bir şüphem kalmadı.

    Ama bu cihazdan %90 memnunum %10 memnun değilim.


    GÖZLEMLERİM.

    %90 memnunum ( ARTILARI )

    1)MENÜLER ŞIK VE SADE, ZOR DEĞİL KOLAY VE DİZAYNLI.

    2)SD DE görüntü kalitesi biraz sıkıntılı ama dediğim ayarlar yapılırsa daha ne t olacak onu eksi kısmlarda anlatacağım.

    3)hd yayınlar kalitesiz sandım ama muazzam kalitede görüntü ve video kayıt yapabiliyor.

    4)Eski uydumun bulmadığı kanalları bu cihaz buldu ve üstelik network taramlı olması benim en büyük sevdiğim şey.

    5)Bütün videoları oynatıyor movdan tutun mkvye aviden tutun flvye kadar hepsini.

    cihazın kutusunda eskisk yazılmış oynattığı videoları yazayım

    mkv , avi, vob, ts, asf, flv, mov,dat, mpeg, mpeg 2, vcd, m2ts, asf aklıma gelen bunlar.

    6) ekstra dts, ac3 decoder almaya gerek yok cihaz kendisi çözüyor.Ama flimlerde dtsli yada ac3 olması şartı kaydıyla.

    7) wawdan tutun mp3 e kadar m4a dan tutun aac ye kadar ses dosyalarını oynatıyor.Ac3 ses dosyası bile oynatıyor.

    8)video kayıt özelliği iyi.

    9)kumandası da iyi ben beğendim sade ve her tuşu n ezberlenmesi kolay. Kumanda algıalması bile uzaktan iyi .

    10)Flimlerin alt yazılarını değiştirebiliyorsunuz türkçe ingilizce gibi.

    11) birden fazla ses dosyasından istedsiğiniz dili seçebiliyorsunuz flim izlerken.






    %10 MEMNUN DEĞİLİM ( EKSİLERİ )

    1) Çok sesli mesala 5+1 gibi sesli videolarda flimde müzik geliyor ama insan sesi gelmiyor büyük hata var.

    2) sd yayınları daha kalitede izlemek istiyorsanız tüm ayarları 576pye ayarlayacaksınız ve rgb modu seçili olacak.1080 p seçilirse

    görüntüde bozulmalar var.

    3) Malesef türkçe karakterli alt yazılarda sorun var ı,ş gibi harfler çıkmıyor. Ama alt yazı siyah çerçeveli beyaz

    konumunu değiştirrebiliyorsunuz fakat boyutunu değiştiremiyorsunuz ama boyutu gayet iyi okunaklı

    4) dts ve dts wav dosyalarını malesef göstermiyor oynatamadım ama fliminiz dts li ise sesi çözüyor.

    dts ses doyalarınızı flme dönüştürüp öyle dinlemeniz gerekiyor oda pcde programları var encoder programları.

    5) Allahtan ac3 ses dosyalarını oynatıyor.


    BANA HD TVLERİ OYNATMASI YETER VİDEO OYNATMAK İÇİN MEDİA PLAYER ALINMASI LAZIM BU CİHAZLAR HUSİSİ.MEDİA OYNATMASI

    İÇİN ALMADIM HD TV İÇİN ALDIM
    .


    BU DEDİKLERİM YAZILIMLA ÇÖZÜLÜR FAKAT YAZILIMI PİYASADA YOK FİRMADAN İSTEMEK LAZIM.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 14 Haziran 2012; 11:02:43 >




  • Miralay25 yukarıda bahsettiğimiz ve merak ettiğimiz bir konu olan mkv dosyası içindeki altyazıları gösteriyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralay25

    @gecemy

    Büyük test yapmışsınız teşekkür ederim gayet anlaşılır bir test .

    Cihazı 13 haziranda aldım googleda araştırdım fakat tanınmış bir cihaz değil fakat ARTIK TANINACAK BİR CİHAZ OLACAK.

    UZUN LAFIN KISASI BU CİHAZI ÜRETENİN YAPANIN AKLINI YÜZÜNÜ ÖPMEK LAZIMKİ BU FİYATTAN VE ÜSTÜN ÖZELLİKLİ

    BİR CİHAZ HAZIRLADIKALRI İÇİN. 300 TLLİK CİHAZLA TAŞ ÇIKARTIR HATTA TAKLA ATTIRIR.


    FİYATI 99.90 A ALDIM.Alırken terettütteydim kalitesi iyi olmaz videoları yavasş oynatır menüleri yavaş çalıştırrı gibi ama aklımda hiç bir şüphem kalmadı.

    Ama bu cihazdan %90 memnunum %10 memnun değilim.


    GÖZLEMLERİM.

    %90 memnunum ( ARTILARI )

    1)MENÜLER ŞIK VE SADE, ZOR DEĞİL KOLAY VE DİZAYNLI.

    2)SD DE görüntü kalitesi biraz sıkıntılı ama dediğim ayarlar yapılırsa daha ne t olacak onu eksi kısmlarda anlatacağım.

    3)hd yayınlar kalitesiz sandım ama muazzam kalitede görüntü ve video kayıt yapabiliyor.

    4)Eski uydumun bulmadığı kanalları bu cihaz buldu ve üstelik network taramlı olması benim en büyük sevdiğim şey.

    5)Bütün videoları oynatıyor movdan tutun mkvye aviden tutun flvye kadar hepsini.

    cihazın kutusunda eskisk yazılmış oynattığı videoları yazayım

    mkv , avi, vob, ts, asf, flv, mov,dat, mpeg, mpeg 2, vcd, m2ts, asf aklıma gelen bunlar.

    6) ekstra dts, ac3 decoder almaya gerek yok cihaz kendisi çözüyor.Ama flimlerde dtsli yada ac3 olması şartı kaydıyla.

    7) wawdan tutun mp3 e kadar m4a dan tutun aac ye kadar ses dosyalarını oynatıyor.Ac3 ses dosyası bile oynatıyor.

    8)video kayıt özelliği iyi.

    9)kumandası da iyi ben beğendim sade ve her tuşu n ezberlenmesi kolay. Kumanda algıalması bile uzaktan iyi .

    10)Flimlerin alt yazılarını değiştirebiliyorsunuz türkçe ingilizce gibi.

    11) birden fazla ses dosyasından istedsiğiniz dili seçebiliyorsunuz flim izlerken.






    %10 MEMNUN DEĞİLİM ( EKSİLERİ )

    1) Çok sesli mesala 5+1 gibi sesli videolarda flimde müzik geliyor ama insan sesi gelmiyor büyük hata var.

    2) sd yayınları daha kalitede izlemek istiyorsanız tüm ayarları 576pye ayarlayacaksınız ve rgb modu seçili olacak.1080 p seçilirse

    görüntüde bozulmalar var.

    3) Malesef türkçe karakterli alt yazılarda sorun var ı,ş gibi harfler çıkmıyor. Ama alt yazı siyah çerçeveli beyaz

    konumunu değiştirrebiliyorsunuz fakat boyutunu değiştiremiyorsunuz ama boyutu gayet iyi okunaklı

    4) dts ve dts wav dosyalarını malesef göstermiyor oynatamadım ama fliminiz dts li ise sesi çözüyor.

    dts ses doyalarınızı flme dönüştürüp öyle dinlemeniz gerekiyor oda pcde programları var encoder programları.

    5) Allahtan ac3 ses dosyalarını oynatıyor.


    BANA HD TVLERİ OYNATMASI YETER VİDEO OYNATMAK İÇİN MEDİA PLAYER ALINMASI LAZIM BU CİHAZLAR HUSİSİ.MEDİA OYNATMASI

    İÇİN ALMADIM HD TV İÇİN ALDIM
    .


    BU DEDİKLERİM YAZILIMLA ÇÖZÜLÜR FAKAT YAZILIMI PİYASADA YOK FİRMADAN İSTEMEK LAZIM.






    Öncelikle paylaşım ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Yazılım konusunda yukardaki özelliklerini sıraladığım videoları içeren mesajımın sonuna güncelleme yaptım. Arayan herkes buradan indirebilir. Ama uyarıyıorum tekrar yazılım gerekmedikçe yükleemeyin. Boşu boşuna mevcut ayarlarınızı bozmayın. Yeniden ayarlamak bayağı zamanınızı alacaktır çünkü. Gerekmedikçe de fabrika ayarlarına da almayın.

    Değerlendirmelirinez ilişkin:

    1. Sd ve HD yayınlarda ben görüntü ayarı olarak YcBcr 4.2.2 HDMI renk alanı 8 bit, Çözünürlük 1080i 25 ( tV 50 hz oluyor 25 i seçtiğimizde. 30 u seçtiğinizde de 60 hz oluyor. Yanlış yazılmış yazılımda galiba belkide doğru olanı budur bilemiyorum) Renk RGB olarak ayarladığımda gayet güzel görüntü alıyorum. Renk sistemi tv den tv ye farklı ayarlara ihtiyaç duyabilir. Ama HD yanılar v.s 1080P yaptığınızda tüm cihazlarda görüntü de bozulmalar oluyor. Çünkü yayınlar i formatta yapılıyor. Bu nedenle 1080p ayarlayınca cihazı i görüntüyü p ye upscale etmeye çalışıyor haliyle görüntülerde çizgilenmeler kabartmaya benzer alanlar meydan geliyor. Renk çıkışını 4.4.4 yapınca keskinlik sanki biraz daha artıyor ama görüntüdeki hatalar da daha belirginleşiyor. Bana öyle geldi emin değilim tam olarak.

    2. Kayıtlar konusunda bir arkadaş kötü demişti onun üzerine dün akşam denemeler yaptım. Bence de kayıt kalitesi gayet başarılı. Belki de arakadaşın kullanıdğı bellek yüzünden kötü bir sonuçla karşılaştı. CLASS 6 ve üstü hızlarda bellek kartı kullanmak gerek bu tür cihazlarda kayıt için. Ben NTFS HDD ye kayıt v.s yapamadım. Bölüm kapalı gibi bir uyarı veriyor. Belkide harddiski yeniden biçimlendirmem gerikyordur. NTFS ye kayıt yapabilen arkadşlar var. Ben beceremedim.

    3. FLV konusunda tam emin değilim açıkçası. Bende flv uzantılı videolar var ama genelde internet geçici belleğine inmiş ordan koparıp aldığım için uzantısız inen dosyaların sonuna kendim elle uzantı eklediğimden flv yaptığım videolar mp4 de olabilir. MP4 oynatmada sorun yok. Ama flv olan bir kaç dosyayı açamadım. Desteklemiyor dedi. Herhalde onlar gerçek flv olan videolardı.

    Ayrıca ts veya ps uzantılı videolarınız varsa bunu media player menüsünde film sekmesinde göremiyorsunuz. Bu tür uzantılı videoları kendi kaydı olarak algılayıp media menüsünde kayıt yönetimi katagorisine girerseniz görebiliyorsunuz. İlk başta ben dosyayı görmüyor sanmıştım. Sonra aklıma geldi kayıt yönetimine bakınca orda gördüm. Ya da ts ps uzantılı dosyaların uzantısını elle avi olarak değişitirin. Bu sayede aynı filmlerle görüntülenebiliyor.

    4. DTS sesli filmlerden ben ses alamadım. Belki de ses DTS değil tam emin değilim. Ama bir iki filmde belirtiğiniz gibi müzik efekt sesleri var konuşma sesleri yok şeklinde ses aldım. Ben o sesleri DTS dir diye düşündüm film isminde DTS yazıyor üzerinde indirdiğim orjinal haliyle. Ama sizdeki filmin sesinin DTS olduğundan eminseniz ve açıyorsa bence süper. Ayrıca açmasına gerek yok zaten. Bu kadarlık bir cihazda film içindeki sesi açması bile muazzam bir olay. Bunu yapamayan 4 5 katı fiyata cihazlar olduğu düşünülürse... Ac3 leri evet çözüyor audio tuşuna tıklayınca zaten ses formatınıda size veriyor AAC veya AC3 veya MP3 ses ne ise audio tuşuna basınca ses verisini bildiriyor. Ama o ses çıkmayn o filmimde DTS yazıyor isminde. Cihazda oynatınca AUDİO tuşuna bastığımda AC3 diyor fakat ses çıkmıyor. Müzik ve efektlerin sesi var konuşma sesi yok. Belkide 5+1 oludğu için dir. Tam bilemiyorum. Filmlerin içeriiğini inceleyip ona göre yorum yapsam daha iyi olacak anlaşılan. Bir ara o konuyla uzun uzadıya ilgileneyim.

    5. Birden fazla sesi destekliyor. Altyazıda birden fazla seçileliyor.

    Bilgileriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı günler diliyorum. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 1:40:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    quote:

    Orijinalden alıntı: gecemy

    Cihazın özelikleri veya başka paylaşımlarımı üstteki mesajlarım içine edit yaparak ekleyeceğim. Bu nedenle baştaki mesajlarımı zaman zaman tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeni bilgiler eklenmiş olabilir. Kolay gelsin herkese...

    Cihazın satışını yapan arkadşlardan ricam yukarda belirttiğim iki önemli eksiklik konusunda firmadan yazılım talep ederseniz bizler adına çok iyi olur. İki eksiklik tamamlanırsa cihaz popüler ürünler arasına girmeye aday bir cihaz bence. Bu fiyata o eksiklikler olur mutlaka ama giderilirse herkes için iyi olur.

    dostum tekrar elıne saglık
    bence ılk mesaja yaz fabrıka ayarına donulmesın
    neden dıyeceksın?
    2 sene kullandıgın cıhazı fabrıka ayarına donersen
    2 sene oncekı transporterları bulursun buda bayagı kanal kaybı ve
    bıss menusu kaybı demek

    bıss menusu olmazmı hıc
    menu 8282
    suan servıs kapalıdır
    sabah hepsını msnden sorayım

    Dediğinizi yaptım ama açamdım biss menüsünü ::S




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem73 -- 14 Haziran 2012; 17:09:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecemy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralay25

    @gecemy

    Büyük test yapmışsınız teşekkür ederim gayet anlaşılır bir test .

    Cihazı 13 haziranda aldım googleda araştırdım fakat tanınmış bir cihaz değil fakat ARTIK TANINACAK BİR CİHAZ OLACAK.

    UZUN LAFIN KISASI BU CİHAZI ÜRETENİN YAPANIN AKLINI YÜZÜNÜ ÖPMEK LAZIMKİ BU FİYATTAN VE ÜSTÜN ÖZELLİKLİ

    BİR CİHAZ HAZIRLADIKALRI İÇİN. 300 TLLİK CİHAZLA TAŞ ÇIKARTIR HATTA TAKLA ATTIRIR.


    FİYATI 99.90 A ALDIM.Alırken terettütteydim kalitesi iyi olmaz videoları yavasş oynatır menüleri yavaş çalıştırrı gibi ama aklımda hiç bir şüphem kalmadı.

    Ama bu cihazdan %90 memnunum %10 memnun değilim.


    GÖZLEMLERİM.

    %90 memnunum ( ARTILARI )

    1)MENÜLER ŞIK VE SADE, ZOR DEĞİL KOLAY VE DİZAYNLI.

    2)SD DE görüntü kalitesi biraz sıkıntılı ama dediğim ayarlar yapılırsa daha ne t olacak onu eksi kısmlarda anlatacağım.

    3)hd yayınlar kalitesiz sandım ama muazzam kalitede görüntü ve video kayıt yapabiliyor.

    4)Eski uydumun bulmadığı kanalları bu cihaz buldu ve üstelik network taramlı olması benim en büyük sevdiğim şey.

    5)Bütün videoları oynatıyor movdan tutun mkvye aviden tutun flvye kadar hepsini.

    cihazın kutusunda eskisk yazılmış oynattığı videoları yazayım

    mkv , avi, vob, ts, asf, flv, mov,dat, mpeg, mpeg 2, vcd, m2ts, asf aklıma gelen bunlar.

    6) ekstra dts, ac3 decoder almaya gerek yok cihaz kendisi çözüyor.Ama flimlerde dtsli yada ac3 olması şartı kaydıyla.

    7) wawdan tutun mp3 e kadar m4a dan tutun aac ye kadar ses dosyalarını oynatıyor.Ac3 ses dosyası bile oynatıyor.

    8)video kayıt özelliği iyi.

    9)kumandası da iyi ben beğendim sade ve her tuşu n ezberlenmesi kolay. Kumanda algıalması bile uzaktan iyi .

    10)Flimlerin alt yazılarını değiştirebiliyorsunuz türkçe ingilizce gibi.

    11) birden fazla ses dosyasından istedsiğiniz dili seçebiliyorsunuz flim izlerken.






    %10 MEMNUN DEĞİLİM ( EKSİLERİ )

    1) Çok sesli mesala 5+1 gibi sesli videolarda flimde müzik geliyor ama insan sesi gelmiyor büyük hata var.

    2) sd yayınları daha kalitede izlemek istiyorsanız tüm ayarları 576pye ayarlayacaksınız ve rgb modu seçili olacak.1080 p seçilirse

    görüntüde bozulmalar var.

    3) Malesef türkçe karakterli alt yazılarda sorun var ı,ş gibi harfler çıkmıyor. Ama alt yazı siyah çerçeveli beyaz

    konumunu değiştirrebiliyorsunuz fakat boyutunu değiştiremiyorsunuz ama boyutu gayet iyi okunaklı

    4) dts ve dts wav dosyalarını malesef göstermiyor oynatamadım ama fliminiz dts li ise sesi çözüyor.

    dts ses doyalarınızı flme dönüştürüp öyle dinlemeniz gerekiyor oda pcde programları var encoder programları.

    5) Allahtan ac3 ses dosyalarını oynatıyor.


    BANA HD TVLERİ OYNATMASI YETER VİDEO OYNATMAK İÇİN MEDİA PLAYER ALINMASI LAZIM BU CİHAZLAR HUSİSİ.MEDİA OYNATMASI

    İÇİN ALMADIM HD TV İÇİN ALDIM
    .


    BU DEDİKLERİM YAZILIMLA ÇÖZÜLÜR FAKAT YAZILIMI PİYASADA YOK FİRMADAN İSTEMEK LAZIM.






    Öncelikle paylaşım ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Yazılım konusunda yukardaki özelliklerini sıraladığım videoları içeren mesajımın sonuna güncelleme yaptım. Arayan herkes buradan indirebilir. Ama uyarıyıorum tekrar yazılım gerekmedikçe yükleemeyin. Boşu boşuna mevcut ayarlarınızı bozmayın. Yeniden ayarlamak bayağı zamanınızı alacaktır çünkü. Gerekmedikçe de fabrika ayarlarına da almayın.

    Değerlendirmelirinez ilişkin:

    1. Sd ve HD yayınlarda ben görüntü ayarı olarak YcBcr 4.2.2 HDMI renk alanı 8 bit, Çözünürlük 1080i 25 ( tV 50 hz oluyor 25 i seçtiğimizde. 30 u seçtiğinizde de 60 hz oluyor. Yanlış yazılmış yazılımda galiba belkide doğru olanı budur bilemiyorum) Renk RGB olarak ayarladığımda gayet güzel görüntü alıyorum. Renk sistemi tv den tv ye farklı ayarlara ihtiyaç duyabilir. Ama HD yanılar v.s 1080P yaptığınızda tüm cihazlarda görüntü de bozulmalar oluyor. Çünkü yayınlar i formatta yapılıyor. Bu nedenle 1080p ayarlayınca cihazı i görüntüyü p ye upscale etmeye çalışıyor haliyle görüntülerde çizgilenmeler kabartmaya benzer alanlar meydan geliyor. Renk çıkışını 4.4.4 yapınca keskinlik sanki biraz daha artıyor ama görüntüdeki hatalar da daha belirginleşiyor. Bana öyle geldi emin değilim tam olarak.

    2. Kayıtlar konusunda bir arkadaş kötü demişti onun üzerine dün akşam denemeler yaptım. Bence de kayıt kalitesi gayet başarılı. Belki de arakadaşın kullanıdğı bellek yüzünden kötü bir sonuçla karşılaştı. CLASS 6 ve üstü hızlarda bellek kartı kullanmak gerek bu tür cihazlarda kayıt için. HDD ye kayıt yapmıyor ama yapsa bile class 6 ve üzeri hafıza kartlarından hızlı olmadığından kayıtlarda sorun olur. Belki de bu yüzden NTFS HDD kaydını kapalı tutmuşlar cihazda bilemiyorum.

    3. FLV konusunda tam emin değilim açıkçası. Bende flv uzantılı videolar var ama genelde internet geçici belleğine inmiş ordan koparıp aldığım için uzantısız inen dosyaların sonuna kendim elle uzantı eklediğimden flv yaptığım videolar mp4 de olabilir. MP4 oynatmada sorun yok. Ama flv olan bir kaç dosyayı açamadım. Desteklemiyor dedi. Herhalde onlar gerçek flv olan videolardı.

    Ayrıca ts veya ps uzantılı videolarınız varsa bunu media player menüsünde film sekmesinde göremiyorsunuz. Bu tür uzantılı videoları kendi kaydı olarak algılayıp media menüsünde kayıt yönetimi katagorisine girerseniz görebiliyorsunuz. İlk başta ben dosyayı görmüyor sanmıştım. Sonra aklıma geldi kayıt yönetimine bakınca orda gördüm. Ya da ts ps uzantılı dosyaların uzantısını elle avi olarak değişitirin. Bu sayede aynı filmlerle görüntülenebiliyor.

    4. DTS sesli filmlerden ben ses alamadım. Belki de ses DTS değil tam emin değilim. Ama bir iki filmde belirtiğiniz gibi müzik efekt sesleri var konuşma sesleri yok şeklinde ses aldım. Ben o sesleri DTS dir diye düşündüm film isminde DTS yazıyor üzerinde indirdiğim orjinal haliyle. Ama sizdeki filmin sesinin DTS olduğundan eminseniz ve açıyorsa bence süper. Ayrıca açmasına gerek yok zaten. Bu kadarlık bir cihazda film içindeki sesi açması bile muazzam bir olay. Bunu yapamayan 4 5 katı fiyata cihazlar olduğu düşünülürse... Ac3 leri evet çözüyor audio tuşuna tıklayınca zaten ses formatınıda size veriyor AAC veya AC3 veya MP3 ses ne ise audio tuşuna basınca ses verisini bildiriyor. Ama o ses çıkmayn o filmimde DTS yazıyor isminde. Cihazda oynatınca AUDİO tuşuna bastığımda AC3 diyor fakat ses çıkmıyor. Müzik ve efektlerin sesi var konuşma sesi yok. Belkide 5+1 oludğu için dir. Tam bilemiyorum. Filmlerin içeriiğini inceleyip ona göre yorum yapsam daha iyi olacak anlaşılan. Bir ara o konuyla uzun uzadıya ilgileneyim.

    5. Birden fazla sesi destekliyor fakat altyazı derken... Nasıl altyazıdan bahsediyorsunuz. Ben hiçbir alt yazıyı okutamadım cihazda. Bir çok film ve alt yazı formatını denedim. Filmle aynı isimle yan yana atıyorum. Normali böyle olması gerekiyor. Fakat hiçbirşekilde okumuyor. Siz nasıl başardınız ya da bahsettiğiniz alt yazı başka bir durummudur bu konuda detaylı bir açıklama yaparsanız herkes açısından çok faydalı olacak.

    Bilgileriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı günler diliyorum. Saygılarımla...

    gözlemlerimi yazıyorum:

    1- görüntü ayarlarında 1080p 50 hz ycbcr 4.2.2 RGB 8 bit ayarlarını kullanıyorum. 1080i 25 hz seçince (gerçi tv 50 hz olarak gösteriyor) kanal geçişlerinde yavaşlama gözlemledim. durum kullanılan tv'ye göre değişebilir tabi. ben LG 42LW5500 kullanıyorum.

    2- PVR olayına gelirsek evet başta biraz acımasız davranmışım, hd yayından yaptığım kayıtlar fena değil.. ben 320 gb'lık NTFS formatlı samsung hdd'ye kayıt yaptım, gayet başarılı oldu.. hdd'nin class durumunu bilemiyorum ama kayıtta herhangi bir takılma, donma, görüntü bozulması olmadı.

    3- DTS kodekli filmleri sorunsuz olarak oynatıyor.. 5.1 DTS kodekli mkv filmlerde de herhangi bir ses sorunu görmedim. 2 dilli filmlerde dil seçilebiliyor.

    4- film dosyası ile aynı ada sahip srt uzantılı altyazı dosyalarını sorunsuz gösteriyor (pc'de baktığınız zaman dosya uzantıları görünür durumda olacak). mkv ve divx filmler denedim altyazı sorunsuz açılıyor. fakat türkçe altyazı desteği yok ve font değiştirilemiyor, bu haliyle altyazılı film izlemek sıkıntılı..

    5- biss menüsünü açamadım.. nasıl açıldığını bilen varsa paylaşsın..

    6- cihaz için acilen yazılım güncellemesine ve işlemci modeli gibi teknik detayları hakkında bilgi verilmesine ihtiyaç var. ilgililere duyurulur..

    şimdilik gözlemlerim bu kadar.. konuyu açan ve emek veren arkadaşlara teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem73 -- 14 Haziran 2012; 17:04:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem73

    quote:

    Orijinalden alıntı: gecemy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miralay25

    @gecemy

    Büyük test yapmışsınız teşekkür ederim gayet anlaşılır bir test .

    Cihazı 13 haziranda aldım googleda araştırdım fakat tanınmış bir cihaz değil fakat ARTIK TANINACAK BİR CİHAZ OLACAK.

    UZUN LAFIN KISASI BU CİHAZI ÜRETENİN YAPANIN AKLINI YÜZÜNÜ ÖPMEK LAZIMKİ BU FİYATTAN VE ÜSTÜN ÖZELLİKLİ

    BİR CİHAZ HAZIRLADIKALRI İÇİN. 300 TLLİK CİHAZLA TAŞ ÇIKARTIR HATTA TAKLA ATTIRIR.


    FİYATI 99.90 A ALDIM.Alırken terettütteydim kalitesi iyi olmaz videoları yavasş oynatır menüleri yavaş çalıştırrı gibi ama aklımda hiç bir şüphem kalmadı.

    Ama bu cihazdan %90 memnunum %10 memnun değilim.


    GÖZLEMLERİM.

    %90 memnunum ( ARTILARI )

    1)MENÜLER ŞIK VE SADE, ZOR DEĞİL KOLAY VE DİZAYNLI.

    2)SD DE görüntü kalitesi biraz sıkıntılı ama dediğim ayarlar yapılırsa daha ne t olacak onu eksi kısmlarda anlatacağım.

    3)hd yayınlar kalitesiz sandım ama muazzam kalitede görüntü ve video kayıt yapabiliyor.

    4)Eski uydumun bulmadığı kanalları bu cihaz buldu ve üstelik network taramlı olması benim en büyük sevdiğim şey.

    5)Bütün videoları oynatıyor movdan tutun mkvye aviden tutun flvye kadar hepsini.

    cihazın kutusunda eskisk yazılmış oynattığı videoları yazayım

    mkv , avi, vob, ts, asf, flv, mov,dat, mpeg, mpeg 2, vcd, m2ts, asf aklıma gelen bunlar.

    6) ekstra dts, ac3 decoder almaya gerek yok cihaz kendisi çözüyor.Ama flimlerde dtsli yada ac3 olması şartı kaydıyla.

    7) wawdan tutun mp3 e kadar m4a dan tutun aac ye kadar ses dosyalarını oynatıyor.Ac3 ses dosyası bile oynatıyor.

    8)video kayıt özelliği iyi.

    9)kumandası da iyi ben beğendim sade ve her tuşu n ezberlenmesi kolay. Kumanda algıalması bile uzaktan iyi .

    10)Flimlerin alt yazılarını değiştirebiliyorsunuz türkçe ingilizce gibi.

    11) birden fazla ses dosyasından istedsiğiniz dili seçebiliyorsunuz flim izlerken.






    %10 MEMNUN DEĞİLİM ( EKSİLERİ )

    1) Çok sesli mesala 5+1 gibi sesli videolarda flimde müzik geliyor ama insan sesi gelmiyor büyük hata var.

    2) sd yayınları daha kalitede izlemek istiyorsanız tüm ayarları 576pye ayarlayacaksınız ve rgb modu seçili olacak.1080 p seçilirse

    görüntüde bozulmalar var.

    3) Malesef türkçe karakterli alt yazılarda sorun var ı,ş gibi harfler çıkmıyor. Ama alt yazı siyah çerçeveli beyaz

    konumunu değiştirrebiliyorsunuz fakat boyutunu değiştiremiyorsunuz ama boyutu gayet iyi okunaklı

    4) dts ve dts wav dosyalarını malesef göstermiyor oynatamadım ama fliminiz dts li ise sesi çözüyor.

    dts ses doyalarınızı flme dönüştürüp öyle dinlemeniz gerekiyor oda pcde programları var encoder programları.

    5) Allahtan ac3 ses dosyalarını oynatıyor.


    BANA HD TVLERİ OYNATMASI YETER VİDEO OYNATMAK İÇİN MEDİA PLAYER ALINMASI LAZIM BU CİHAZLAR HUSİSİ.MEDİA OYNATMASI

    İÇİN ALMADIM HD TV İÇİN ALDIM
    .


    BU DEDİKLERİM YAZILIMLA ÇÖZÜLÜR FAKAT YAZILIMI PİYASADA YOK FİRMADAN İSTEMEK LAZIM.






    Öncelikle paylaşım ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Yazılım konusunda yukardaki özelliklerini sıraladığım videoları içeren mesajımın sonuna güncelleme yaptım. Arayan herkes buradan indirebilir. Ama uyarıyıorum tekrar yazılım gerekmedikçe yükleemeyin. Boşu boşuna mevcut ayarlarınızı bozmayın. Yeniden ayarlamak bayağı zamanınızı alacaktır çünkü. Gerekmedikçe de fabrika ayarlarına da almayın.

    Değerlendirmelirinez ilişkin:

    1. Sd ve HD yayınlarda ben görüntü ayarı olarak YcBcr 4.2.2 HDMI renk alanı 8 bit, Çözünürlük 1080i 25 ( tV 50 hz oluyor 25 i seçtiğimizde. 30 u seçtiğinizde de 60 hz oluyor. Yanlış yazılmış yazılımda galiba belkide doğru olanı budur bilemiyorum) Renk RGB olarak ayarladığımda gayet güzel görüntü alıyorum. Renk sistemi tv den tv ye farklı ayarlara ihtiyaç duyabilir. Ama HD yanılar v.s 1080P yaptığınızda tüm cihazlarda görüntü de bozulmalar oluyor. Çünkü yayınlar i formatta yapılıyor. Bu nedenle 1080p ayarlayınca cihazı i görüntüyü p ye upscale etmeye çalışıyor haliyle görüntülerde çizgilenmeler kabartmaya benzer alanlar meydan geliyor. Renk çıkışını 4.4.4 yapınca keskinlik sanki biraz daha artıyor ama görüntüdeki hatalar da daha belirginleşiyor. Bana öyle geldi emin değilim tam olarak.

    2. Kayıtlar konusunda bir arkadaş kötü demişti onun üzerine dün akşam denemeler yaptım. Bence de kayıt kalitesi gayet başarılı. Belki de arakadaşın kullanıdğı bellek yüzünden kötü bir sonuçla karşılaştı. CLASS 6 ve üstü hızlarda bellek kartı kullanmak gerek bu tür cihazlarda kayıt için. HDD ye kayıt yapmıyor ama yapsa bile class 6 ve üzeri hafıza kartlarından hızlı olmadığından kayıtlarda sorun olur. Belki de bu yüzden NTFS HDD kaydını kapalı tutmuşlar cihazda bilemiyorum.

    3. FLV konusunda tam emin değilim açıkçası. Bende flv uzantılı videolar var ama genelde internet geçici belleğine inmiş ordan koparıp aldığım için uzantısız inen dosyaların sonuna kendim elle uzantı eklediğimden flv yaptığım videolar mp4 de olabilir. MP4 oynatmada sorun yok. Ama flv olan bir kaç dosyayı açamadım. Desteklemiyor dedi. Herhalde onlar gerçek flv olan videolardı.

    Ayrıca ts veya ps uzantılı videolarınız varsa bunu media player menüsünde film sekmesinde göremiyorsunuz. Bu tür uzantılı videoları kendi kaydı olarak algılayıp media menüsünde kayıt yönetimi katagorisine girerseniz görebiliyorsunuz. İlk başta ben dosyayı görmüyor sanmıştım. Sonra aklıma geldi kayıt yönetimine bakınca orda gördüm. Ya da ts ps uzantılı dosyaların uzantısını elle avi olarak değişitirin. Bu sayede aynı filmlerle görüntülenebiliyor.

    4. DTS sesli filmlerden ben ses alamadım. Belki de ses DTS değil tam emin değilim. Ama bir iki filmde belirtiğiniz gibi müzik efekt sesleri var konuşma sesleri yok şeklinde ses aldım. Ben o sesleri DTS dir diye düşündüm film isminde DTS yazıyor üzerinde indirdiğim orjinal haliyle. Ama sizdeki filmin sesinin DTS olduğundan eminseniz ve açıyorsa bence süper. Ayrıca açmasına gerek yok zaten. Bu kadarlık bir cihazda film içindeki sesi açması bile muazzam bir olay. Bunu yapamayan 4 5 katı fiyata cihazlar olduğu düşünülürse... Ac3 leri evet çözüyor audio tuşuna tıklayınca zaten ses formatınıda size veriyor AAC veya AC3 veya MP3 ses ne ise audio tuşuna basınca ses verisini bildiriyor. Ama o ses çıkmayn o filmimde DTS yazıyor isminde. Cihazda oynatınca AUDİO tuşuna bastığımda AC3 diyor fakat ses çıkmıyor. Müzik ve efektlerin sesi var konuşma sesi yok. Belkide 5+1 oludğu için dir. Tam bilemiyorum. Filmlerin içeriiğini inceleyip ona göre yorum yapsam daha iyi olacak anlaşılan. Bir ara o konuyla uzun uzadıya ilgileneyim.

    5. Birden fazla sesi destekliyor fakat altyazı derken... Nasıl altyazıdan bahsediyorsunuz. Ben hiçbir alt yazıyı okutamadım cihazda. Bir çok film ve alt yazı formatını denedim. Filmle aynı isimle yan yana atıyorum. Normali böyle olması gerekiyor. Fakat hiçbirşekilde okumuyor. Siz nasıl başardınız ya da bahsettiğiniz alt yazı başka bir durummudur bu konuda detaylı bir açıklama yaparsanız herkes açısından çok faydalı olacak.

    Bilgileriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı günler diliyorum. Saygılarımla...

    gözlemlerimi yazıyorum:

    1- görüntü ayarlarında 1080p 50 hz ycbcr 4.2.2 RGB 8 bit ayarlarını kullanıyorum. 1080i 25 hz seçince (gerçi tv 50 hz olarak gösteriyor) kanal geçişlerinde yavaşlama gözlemledim. durum kullanılan tv'ye göre değişebilir tabi. ben LG 42LW5500 kullanıyorum.

    2- PVR olayına gelirsek evet başta biraz acımasız davranmışım, hd yayından yaptığım kayıtlar fena değil.. ben 320 gb'lık NTFS formatlı samsung hdd'ye kayıt yaptım, gayet başarılı oldu.. hdd'nin class durumunu bilemiyorum ama kayıtta herhangi bir takılma, donma, görüntü bozulması olmadı.

    3- DTS kodekli filmleri sorunsuz olarak oynatıyor.. 5.1 DTS kodekli mkv filmlerde de herhangi bir ses sorunu görmedim. 2 dilli filmlerde dil seçilebiliyor.

    4- film dosyası ile aynı ada sahip srt uzantılı altyazı dosyalarını sorunsuz gösteriyor (pc'de baktığınız zaman dosya uzantıları görünür durumda olacak). mkv ve divx filmler denedim altyazı sorunsuz açılıyor. fakat türkçe altyazı desteği yok ve font değiştirilemiyor, bu haliyle altyazılı film izlemek sıkıntılı..

    5- biss menüsünü açamadım.. nasıl açıldığını bilen varsa paylaşsın..

    6- cihaz için acilen yazılım güncellemesine ve işlemci modeli gibi teknik detayları hakkında bilgi verilmesine ihtiyaç var. ilgililere duyurulur..

    şimdilik gözlemlerim bu kadar.. konuyu açan ve emek veren arkadaşlara teşekkürler...
    quote:


    gözlemlerimi yazıyorum:

    1- görüntü ayarlarında 1080p 50 hz ycbcr 4.2.2 RGB 8 bit ayarlarını kullanıyorum. 1080i 25 hz seçince (gerçi tv 50 hz olarak gösteriyor) kanal geçişlerinde yavaşlama gözlemledim. durum kullanılan tv'ye göre değişebilir tabi. ben LG 42LW5500 kullanıyorum.

    2- PVR olayına gelirsek evet başta biraz acımasız davranmışım, hd yayından yaptığım kayıtlar fena değil.. ben 320 gb'lık NTFS formatlı samsung hdd'ye kayıt yaptım, gayet başarılı oldu.. hdd'nin class durumunu bilemiyorum ama kayıtta herhangi bir takılma, donma, görüntü bozulması olmadı.

    3- DTS kodekli filmleri sorunsuz olarak oynatıyor.. 5.1 DTS kodekli mkv filmlerde de herhangi bir ses sorunu görmedim. 2 dilli filmlerde dil seçilebiliyor.

    4- film dosyası ile aynı ada sahip srt uzantılı altyazı dosyalarını sorunsuz gösteriyor (pc'de baktığınız zaman dosya uzantıları görünür durumda olacak). mkv ve divx filmler denedim altyazı sorunsuz açılıyor. fakat türkçe altyazı desteği yok ve font değiştirilemiyor, bu haliyle altyazılı film izlemek sıkıntılı..

    5- biss menüsünü açamadım.. nasıl açıldığını bilen varsa paylaşsın..

    6- cihaz için acilen yazılım güncellemesine ve işlemci modeli gibi teknik detayları hakkında bilgi verilmesine ihtiyaç var. ilgililere duyurulur..

    şimdilik gözlemlerim bu kadar.. konuyu açan ve emek veren arkadaşlara teşekkürler...

    Selamlar arkadaşım!

    Şimdi sizin açıklamalarınızı okuyunca şüpheye düştüm. Neden diyeceksiniz aynı cihazlardan mı bahsediyoruz anlayamadım. PVR için 320 GB NTFS HDD ye kayıt yeptim demişsiniz fakat cihaz NTFS ye kayıt yapmıyor ki. Bende ki en azından böyle. NTFS açık değli diyor. Nasıl kayıt yaptınız merak ettim doğrusu. Yazılım yüklemesi yaptınız mı cihaza, ilk aldığınız yazılımla mı kullanıyorsunuz hala. Çünkü tam hatırlayamıyorum ben yazılımı yüklemeden önce NTFS ye kayıt yapmışmıydım hatırlayamadım ama yazılım yükledikten sonra NTFS yie kayıt yapmadığını gördüm.

    DTS kodekli filmeri açıyor demişsiniz. Ayrıcı 5.1 DTS leri açıyor demişsiniz Bendeki filmde DTS olduğu yazıyor ama içinde cihazda audio ya basınca AC3 diyor ses formatı için fakat insan sesleri çıkmıyor. DTS değli anladığım kadarıyla bendekiler zaten DTS olsa ve desteklemiyor olsa sesi hiç açmazdı olağan olarak. 5.1 AC3 formatı ses büyük ihtimalle. 5.1 olan AC3 sesleri çözemiyor o zaman çıkan sonuç olarak.

    Alt yazı kısmana takıldım kaldım. Nasıl sorunsuz gösteriyor. Hiçbir altyazıyı okumadı bendeki. Güncellemeden öncede okumuyordu sonra da okumuyor. Pc de baktığınız zaman dosya uzantıları görünür şekilde olcak demişsiniz fakat bu dediğiniz olayın uydu cihazıyla hiçbir ilgi ve alakası yokki. PC de dosya uzantısının görünmemesi tamamen tercihi bir durumla işletim sisteminin uzantıyı göstermemesidir. Dosya üzerinde bir işlem yapılmaz uzantı görünür olsa da görünmez olsa da. Pc nizde görünmeyen uzantı uydu alıcınızda ya da başka bir cihazda görünür. Ha belki gizli dosya yaparsanız kimi cihazlarda görünmeyebilir. Ama genel olarak gizleme olayı da pc ye özgü bir olaydır. Çoğu pc dışı cihazda gizli dosyalar açılır. Benim film dosyalarım ve alt yazı dosyalarım bu şekilde zaten. Tv nini usb sinde alt yazıının çıkabilmesi için hepsi bu şekilde ayarlı zaten. Ama olmuyor. 3 4 alt yazı formatını denedim okumuyor hiçbirini. Siz nasıl yaptınız. Nasıl okuyor ya da aynı cihazlardan mı bahsediyoruz valla kafam karıştı. Detaylı bilgi verirseniz çok iyi olur.

    Saygılarımla...




  • bahsettiğim cihaz microstar s1 full hd uydu alıcı yani aynı cihazdan bahsediyoruz. yazılım güncellemesi yapmadım; üstünde gelen 21.03.2012 kurulum tarihli H/W sürümü dvbs_evb_V02 olan yazılım ile çalışıyor. altyazılar sizin yaptığınız gibi filmle aynı adlandırılmış vaziyette çalışıyor; hem mkv hemde değişik xvid, divx filmler ile denedim altyazı açılıyor. bazı cihazlarda srt uzantısı görülmeyen altyazılar açılmıyor mesela philips dvp3360 cihazım bu şekilde idi, illa ki pc'de srt uzantısını görünür yaparak açardım. ben şu anda deneyemiyorum, uzantıları görünür yaparak bir deneyin derim.. dts ses kodekli filmlerde bir sorun yok. benim anladığım kadarıyla ya sizin cihazda bir sorun var ya da bu cihazın bir standartı yok.. üretici firmaya e-mail attım 1 ay önce cevap gelmedi, teknik destek sıfır.. yazılım güncellemesi geleceğini de hiç sanmıyorum. bu haliyle kullanacağız.. hd alıcı olarak yeterli ben media player kısmına takılmadım, sizin mesajlarınız üzerine tekrar kurcaladım. benim cihazdaki yazılımı isterseniz e-mail ile gönderebilirim bir de öyle denersiniz.. selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem73

    bahsettiğim cihaz microstar s1 full hd uydu alıcı yani aynı cihazdan bahsediyoruz. yazılım güncellemesi yapmadım; üstünde gelen 21.03.2012 kurulum tarihli H/W sürümü dvbs_evb_V02 olan yazılım ile çalışıyor. altyazılar sizin yaptığınız gibi filmle aynı adlandırılmış vaziyette çalışıyor; hem mkv hemde değişik xvid, divx filmler ile denedim altyazı açılıyor. bazı cihazlarda srt uzantısı görülmeyen altyazılar açılmıyor mesela philips dvp3360 cihazım bu şekilde idi, illa ki pc'de srt uzantısını görünür yaparak açardım. ben şu anda deneyemiyorum, uzantıları görünür yaparak bir deneyin derim.. dts ses kodekli filmlerde bir sorun yok. benim anladığım kadarıyla ya sizin cihazda bir sorun var ya da bu cihazın bir standartı yok.. üretici firmaya e-mail attım 1 ay önce cevap gelmedi, teknik destek sıfır.. yazılım güncellemesi geleceğini de hiç sanmıyorum. bu haliyle kullanacağız.. hd alıcı olarak yeterli ben media player kısmına takılmadım, sizin mesajlarınız üzerine tekrar kurcaladım. benim cihazdaki yazılımı isterseniz e-mail ile gönderebilirim bir de öyle denersiniz.. selamlar...



    Pardon herkesten özür diliyorum. ALT YAZI DESTEĞİ VRAMIŞ. Ben başından beri yanlış tuşa basıyormuşum . Mavi tuşa basıp duruyormuşum. Bi altındaki tuştan altyazı açık kapalı altyazı seçiliyormuş. Uzantı gizli ya da görünür farketmiyor. İki türlüde okuyor. Hemen bununla ilgili üst mesajlarımdaki hatalı bilgileri silip güncelliyorum. Alt yazı direk açılmıyor subtitle MAVİ tuşun altındaik tuşa basarak açılıyormuş. Herkesten tekrar özür diliyorum.

    ALT YAZI TÜRKÇE KARAKTER DESTELEMİYOR DEMİŞTİNİZ. ÇÖZÜMÜ ŞÖYLE. ALT YAZI DOSYASINI NOTEPAD İLE AÇIN VE FARKLI KAYDET E TIKLAYIN. EN ALTTAKİ KUTUCUKTA KODLAMA SEÇENEKLERİ VAR ORAYI UTF 8 yapın ve dosyayı bu şekilde kaydedin. TÜRKÇE KARAKTERLER RAHAT ŞEKİLDE AÇILACAKTIR. BEN YAPTIM SORUN YOK.


    Altyazı boyutu ve rengi normal. Okunur düzeyde küçük falan değil. Cihaza hayranlığım artıyor desem yeridir

    Ama şu NTFS harddiske kayıt işini çözemedim.

    Sizdeki yazılımı e-mail ile almak isterim. gecemy@hotmail.com a mail atabilirsiniz. Ayrıca sizin cihazın HW, SW, FW nolarını da yazrsanız çok iyi olur. Benim yükledğim yazılımla bir farkı varmı görmüş olurum. Teşekkür ediyorum herşey için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 2:04:34 >




  • AC3 5.1 seslerde sorun olması büyük hata en çok bulunan ses ama insan sesleri yok, bunun için bile alınmaz.
  • KArdeş güzel bir kılavuz yapmışsın, aslında sen bu ürünün pazarlamasını yapsan çok para kazanırsın sonuçta satanlardan daha iyi biliyorsun işi... ;) Zahmet olmaz ise bir ricada bulunucam, birde cihazın girişlerininin fotoğrafını gönderirmisin, arka panelden bir foto yani... şimdiden çok sağol...
  • Arkadaşlar cihazı İZMİR' de satan bir yer varmı acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.