Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11'de 80 GB'a kadar şişen sistem dosyası hatasını düzeltti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, Windows 11'de 80 GB'a kadar şişen sistem dosyası hatasını düzeltti
    Microsoft, Windows 11'de bazı kullanıcıları etkileyen ve bir sistem dosyasının onlarca gigabayta kadar büyümesine yol açan hatayı giderdi. Sorun nedeniyle etkilenen bilgisayarlarda kullanılabilir depolama alanı önemli ölçüde azalırken, düzeltme son yayımlanan KB5095093 güncellemesiyle kullanıma sunuldu.

Ayrıca Bkz.Samsung Mesajlar uygulaması kapanıyor

Sorunun kaynağı, Windows 11'de uygulamaların kamera, mikrofon ve konum gibi hassas sistem kaynaklarına erişimini yöneten Capability Access Manager (camsvc) hizmetiydi. Bu hizmet, erişim isteklerini CapabilityAccessManager.db-wal adlı bir günlük dosyasında saklıyor. Normal şartlarda yalnızca birkaç megabayt büyüklüğünde olması gereken bu dosya, hatadan etkilenen sistemlerde kontrolsüz şekilde büyümeye başladı.

70-80 GB'a kadar ulaştı

Bazı kullanıcılar söz konusu dosyanın boyutunun onlarca gigabayta ulaştığını, hatta bazı durumlarda 70-80 GB seviyesine kadar çıktığını bildirdi. Bu durum, depolama alanının hızla dolmasına ve sistemde gereksiz disk kullanımı oluşmasına neden oldu.

Kullanıcılardan gelen çok sayıdaki geri bildirimin ardından Microsoft, sorunu inceleyerek hatayı doğruladı. Şirket, yayımladığı Windows 11 KB5095093 güncellemesiyle bu sorunu giderdiğini açıkladı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların sistem dosyasının kontrolsüz şekilde büyümesi sorunuyla artık karşılaşmaması bekleniyor.

Kaynak:https://www.guru3d.com/story/microsoft-fixes-windows-11-bug-that-could-consume-up-to-80gb-of-storage

• 61 gb yer kalmış. Yerim açılsın diiye güncellemeleri açsam bu sefer yine yerim dolucak. İkilemdeyim.

• winxorten 11 düzeltilemez...

• Deveye sormuşlar neren eğri diye ...

• Yetiş ya linux

• Sorunsuz, stuttersiz gaming sistemde w11 kullanıyorum ve sözü edilen dosya 326kb

Linux iyidir hoştur ama oyuncu sistemimde Linux nasıl kullanacağım???

https://support.microsoft.com/tr-tr/topic/23-haziran-2026-kb5095093-%c4%b0%c5%9fletim-sistemi-derlemeleri-26200-8737-ve-26100-8737-%c3%b6nizleme-0e2a20f2-cf9e-46f8-9f08-e6996220882d
    kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir.
    - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linux diyenlerin çoğu Linux kullanmıyordur bakmayın siz onlara.

• hata mı yoksa AI (copilot) için bilinçli yapılmış veritabanı dosyası mı? win10'da ağa ilk bağlandığın an kendiliğinden copilot yüklemeye başlaması boşuna değil.
    bir benzeri de kullanıcı bilgisi dışında com.google.android.apps.bard olarak şu an andorid cihazlarda yüklü ve 15 gb boyutu geçiyor. ADB ile sildim. herkes cihazına bakmalı. uygulamalarda görünmüyor. ADB ile bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 5 Temmuz 2026; 21:32:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt

bence de. linux bölümüne bir bak en yeni konu en az 6-7 aylık bölüme bakan yok. kullananı toplasan yok denecek kadar azdır.

• Oyuncular için CachyOS.

İşletim sistemi sürüm güncellemesi ile uğraşmamak için gündelik olarak kullanıyorum.

• nadir3391 kullanıcısına yanıt
    Güzel dağıtımlar var arada denk geliyorum ama ben artık her şey için uğraşacak vakit ayıracak yaşları geçtim ne zaman ki Linux Windows kolaylığına ulaşır o zaman kullanırım.

• mert1907 kullanıcısına yanıt

muhtemelen aynı yaşlardayız ben de aynı durumdayım hocam. ara ara deniyorum geçen pardusu denedim fakat alışkanlıklar yüzünden dayanamıyorum artık. hemen windows a dönüyorum.

• Günahlarıyla, sevaplarıyla Windows'a devam. Öve öve bitiremedikleri Linux, işletim sistemi pazarında ancak %5 kullanıcı sayısına sahip iken Windows'un kullanıcı sayısı %72. Asla Linux kötüdür demiyorum ama Linux kullanımı Windows'a göre daha çok daha zor.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

özgürlüğe noldu? bakıyorum da özgürlükten vazgeçmişsin.

• 3 yıldır win11 kullanıyorum, 1-2 ufak tefek bug hariç (ki onlar da zaten yamalarla düzeltildi) hiç bir sorun yaşamadım. bu her konu altına gelip win11 tü kaka diye atıp tutanlar ne sorunu yaşıyorlar acaba? kulaktan dolma bilgilerle boş yapıyor %90'ı eminim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.