Şimdi Ara

Microsoft ve Intel'e büyük darbe (IBM ve Sony'den) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O biraz zor olur...
  • scalar vector unitlerin olmaması dinamik uygulamalar ve komplek işlemlerde biraz darbe vurur ama önü sonu bu bir ev sistemi olacak.. Bu haldeki 32şer Gigaflopluk 32 tane ünite de bu ayıbı fazlasıyla örter.
  • Böyle bir tekonolojinin geliştirilmesi için milyarlarca dolar yatırım gerekli, ayrıca bu tür bir işlemcinin fiyatının ne olacağı malum, ps3 gibi bir sistemde 1milyar transistörlü bir işlemci kullanmanın maliyete vereceği yön de tartışılmaz, bu yüzden şuan için bu tür teknolojinin piyasaya sürülmesine en azından 2-3 belki daha çok sene var..
  • Ya zaten daha piyasaya filan surmuyo prototip diyo orda... 2005'in 2. yarisinda uretim basliycak ve benim bildigim ilk olarak da PS3'te kullanilacak... PS3 2006 baharinda cikacak piyasaya Japonyada okudugum kadariyla... Isin maliyet kismina gelirsek, Sony'nin Cell uretmek icin Nagasakideki fabrikalarina yanlis okumadiysam 1.5 milyar dolar yatırım yapmis... Toplam 1.9 milyar dolar gibi bi maliyete geliyo... Bu devasa maliyeti de kara donusturmek icin Xbox Next'le ayni fiyata satmak ne kadar mantikli geliyo size?.. Gerci Cell sadece PS3'te kullanilmayacak ama amiral gemisi o diyelim kisa vadede... [dry]
  • hoca birak ya sen bu cell i mell i.Bu isin sonu yok..!
    [bandt] Nasil olsa 5 yil sonra o teknolojide eskiycek.Ben [djsm]hatirliorum da PII leri.O zamanin buyuk olayiydi
  • bence cok iyi, negusel rekabet alanı oluşmakta. umarım bundan en faydalı $ kesim biz cıkarız..
  • sevgili keyn seninle anlaşmaya başladık,

    bak ilk yazımın ilk linkinde (10 gün öncesinin haberi) en başlarda ne diyor (gameindustry.biz):
    "The workstation, which will ship before the end of the year, will feature an architecture based on the parallel processing Cell chip, and will be designed to power digital content creation for movies, television and videogames."

    Türkçesi: "Bu senenin sonundan önce piyasaya çıkacak olan bu yeni iş istasyonu, paralel işlem gücüne sahip cell çipi mimarisi tabanlı olacak ve filmler, televizyon ve oyun yapımı gibi dijital içerik oluşturmaya güç katacak."

    senin okuduğun haberler yalan yada yanlış değil keyn ama onlar daha önceki haberler, söylediklerinin bir kısmı değişmemekle beraber büyük bölümü değişti, şu anki son durum böyle.

    aynı şekilde cellin gücünü ortaya koyan pek çok yazı da var:
    ------------------------------------------------------------------
    "On a note released in Japan last March 12, IBM informed that Cell would employ "the world's most advanced research technologies and chip-making techniques" and "features smaller than 0.10-microns." "The result," the company said, "will be consumer devices that are more powerful than IBM's Deep Blue supercomputer, operate at low power and access the broadband Internet at ultra high speeds. Cell will be designed to deliver 'teraflops'of processing power."

    I will not have you people wait last to hear the most important part of the system. I will
    explain now. The Cell chip is a chip that is slightly different from other processors.
    Unlike processors from the past, this processor will boast 72 processors within one
    small chip. Amazing isn't it. This chip was design around network communications. It
    will have eight PowerPC processors that controls 8 or more auxiliary processors.
    Rumors say that the prototype is already made and the processing speed had clocked
    over 110 GHz. That is pretty fast, but it's just rumors. It is unknown if the prototype is
    really made, but from the sounds of it, that much power might could be able to be that
    fast. Sony did say that it will be 100 times better than Pentium 4 and will be ready for
    production in 2004. It is already down on paper and ready to be taken to the next level.
    In time for PS3 to come out in 2005? I think so. IBM was the first company to create
    a multiple processing core with the Power4, that had two 64 - bit processor and linked
    to a high speed communication highway. It is used in severs. There are systems on
    chips, that's used in automobiles and cell phones. So now with PS3, this will be the
    most advance multi processing core ever made. And Sony said they are not going to
    stop there. They are planing to put the chips in Vaio Pc, handheld computers,Sony
    TV, and other products. The Cell is capable of 1 trillion calculations per second
    (teraflop), and is capable with caring out a few task like processing, Data storage,
    Data manipulation, and general resource sharing using Instruction Set Architecture
    (ISA). Way much more than what Intel chips can dish out. It is also is said that Cell
    Processors in PS3 can reach out to servers with Cell processors to have a faster,
    more powerful connection. Will that also bring fiber optic internet connection (Story
    coming soon)? Also, PS3 or anything else can share processing power with a Cell
    powered HDTV to render graphics and movies. I could just imagine a Cell powered
    Plasma HDTV with PS3. IBM will also use tricks like putting silicon - on - insulators
    (SOI) and low capacitance dielectrics to power the Cell. Sony and its partners IBM and
    Toshiba have invested over 400 million dollars into the product. For PS2's EE CPU
    had over 20 million. That's a big difference. The companies will set a OS for the chip
    called Cell OS. This will allow game developers to program for PS3. It will also use its
    "Self - Healing" abilities that the Bus and processor areas will correct itself using a
    "Meshed ERA redundancy Technology,"which will keep the system from going down
    .The Cell has no doubt a very big future, one that people will (and if they don't, should)
    ----------------------------------------------------------


    çipin prototiplerini çoktan üretmişlerdir ve işletim sistemi ve yazılım geliştirilimi için prototip bir makina zaten yapmışlardır orjinaline yakın özellikte, aksi halde sene sonuna yazılımıyla beraber işistasyonunun sözünü vermezlerdi çünkü sistemin yazılımı için donanım prototipinin 1 sene öncesinden hazır olması lazım.. sonynin yeni fabrikası gelecek sene tam kapasite hizmete girecek o yüzden çipin ilk versiyonlarını ibm üretrecek (ibmde bu teknoloji şu anda zatenm var), bu ilk versiyonlar direkt workstationlara konarak film ve oyun sektörüne production firmalarına satışa sunulacak. tabi bu ilk versiyonların ve dolayısıyle workstationın fiyatları muhtemelen yüksek olacak ama bunu ps3le karıştırmayın zaten ilk çıkacak workstationın hedefi alım gücü çok yüksek olan bir piyasa. şu ana dek oyun yapımcıları oyunu ilk windowsda yaparıyordu. grafiklerini yine maya ve maxin (veya softimage lightwave) windows versiyonuyla yaparlardı, seslerde yine windowsda bass sound forge gibi yazılımlar kullanırlardı, oyun ilk visual studio.net de managet c++ ile yazılırdı,... ps2nin gamecubeün yada xboxun sdklarına bak hepsinde de pcye bağlıycak bir kart gelir,... çünkü şu an pc ps2 den de xbox dan da gamecubeden de tüm konsollardan güçlü ve development için gerekli işletim sistemi yazılım ve donanım desteği sadece pcde var yani en uygun pc idi. ama şu an durum değişti. aynı şekilde film sektöründe de windows kullanılıyordu (bazan da sun solaris, freebsd, linux..). film sektöründe de mayaya eklenen renderware ve mentalray gibi üst seviye raytrace yazılımlarıyla realtime son görüntü oluşturmak hayaldi, render çiftlikleri kullanılıyordu, ama artık bu olay da değişiyor. aynı şekilde bu yeni workstation film yapımında da kullanılacak belki de realtime raytrace gerçek olacak artık film sektör için (örnekte spiderman 3 ü vermişler). İşlemcinin hızı çekirdek adedi artırılarak katlanabiliyor (belki 64 çekirdeğe kadar, intel gibi 2 çekirdeğe çabalamıyor) buna bir de temelden broadband networklerde paralel çalışabilme kabiliyetini eklersen bu piyasa için hayal ötesi bir işlemci cell.

    artık oyun yapımında temel makina sony ve ibmin yeni iş istasyonu olacak (ps3 değil o ayrı). çünkü 100 kat hızlı bir makina için 100 kat yavaş bir sistemde oyun yapılamaz, sen gerekli donım ve yazılımı olsa dahi ps2de pc oyunu yapabilir misin mümkün mü? yani ps3lerde hatta x-box2 de bile ve diğer yeni jenerasyon konsollarda artık development için windows ve x86 kullanılmayacak cell içeren workstationlar kullanılacak film sektöründe de, bak görürsün makina çıksın hemen ardından bu makina için ilk çıkacaklardan biri maya ve renderware. çünkü bu işin kuralı şudur: en üst sisteme göre en üst kalitede ürünü geliştirirsin, sonradan düşük sistemlere özelliklerden ve kaliteden kırparak port edersin. oyun piyasasında sandığından çok bilgi sahibiyim. sony ve ibm aynı zamanda bu yeni workstationa dijital içerik oluşturmak için gerekli tüm işletim sistemi ve yazılım araçlarını da şu anda hazırlıyor, fuarda gösterdikleri slaylara bakarsan içinde 2 farklı işletim sistemi yapısı var normali dışında bir de Realtime-OS kınsepti var (ör: QNX RTOS). sony cell os isminde yeni bir işletim sistemi geliştiriyor deniyor.

    ps3 ün 2005 de çıkması ise ayrı bir mevzu, ps3 ile cell i ve ps3 ile bu yeni workstatinları karıştırmayın. eski haberlerde ps3ün ve cell çipinin 2006 yada 2007 ye sarkabileceği ps3de cell geciktiği için ps3de kullanılamayabileceği haberleri vardı ve celli ilk ps3 de yada ps4de göreceğimizi sanıyorduk pek çok kişide de celli sırf ps3 için yaptıkları izlenmi vardı, ama o olaylar çoktan bitti, adamlarlar 2004 sonuna çekmeyi başarmış ve yazılımıyla donanımıyla içinde cell olan workstationla geliyor, ps3ü de 2005de çıkaracaklarını söylüyor, bu çok büyük bir olay piyasa için, intelin server pazarı çok kötü etkilencek, microsoftun windowsuna bir darbe. artık dijital içerik oluşturulumunda windows dışında bir işletim sistemi kullanılacak, mse 2.darbe de x-box2 sine.

    son olarak, sadece sony tek başına cell için genel toplamda belki 5 milyar dolara yakın para harcamış olacak, ama bu ps3e yansımaz. Çünkü cell ps3den çok daha büyük çaplı bir proje. cell den amaç işlemci piyasasının bir bölümünü ele geçirmek. cell i ibm kendi serverlarında kullanmaya başlayacak, sony vaio pclerinde kullanmayı planlıyor, beraber çıkardıkları workstationda kullanıyorlar, ps3e de girecek, gerktiği yerlerde maliyetini düşürürler çekirdek sayısını düşürerek ve dolayısyle performansından kısarak. yani çıkıp da sonynin ps3den cellin mastafını çıkarması beklenemez mantık dışı olur, zaten cell ile ps3 arasında yanlış bağ kuruyorsunuz. ps3 sadece cellin kullanım alanlarından yalnızca bir tanesi ve ps3 diğer yeni jenerasyon konsollarla rekabet edebilmek için fiyatını çok yüksek tutmayacaktır, gerkirse sony bunun için donanım satışından zarara girmeyi göze alamcaktır, ama bu onu gram sarsmaz, çünkü her oyun satışından ve her developer lisansından para elde ediyor zaten. dediğiniz gibi xbox-2 den biraz pahalı olabilir de ama arasında çok büyük bir fiyat farkı olmasının hiçbir imkanı yok size 2 km.lik bir yazıyla ve ispatlarıyla bunu açıklarım gerekirse. aklıma gelmişken zaten xbox 2 de ps3 de ilk çıktığında 350$dan yüksek bir fiyatı olacağı kesin. xbox ilk çıktığında kaça çıktı? ps2? ikisinin de fiyatları sonradan inecektir daha öncelerde de olduğu gibi. ama dediğim gibi pazarın 1 numarası sony iken asla çıkıpda pazarını mse kaptırmaz gerekirse zarara girer haksızmıyım.


    Divinity, yazdıklarımın tümünü okursan verdiğim linkleri de okursan olayın ciddi ciddi nasıl gerçekleştiği yazıyor zaten.


    Acharad, bu işlem gücüne yakın bir grafik işlemcisi geliştireceklerini ve tıpkı pc gibi işlemciyle kombine kullanacaklarını ben de sanmıyorum düşündüğümde dolayısıyle bir eksik gibi geliyor. belki çipin işlem hacminden faydalanıp soft renderinge gidicekler belki çip içine dediğin gibi bir vektör ünite entegre edecekler belki de tıpkı ps2deki gibi anormal hızlı bir vektör ünitesi atacaklar tabi çip içine değilde custom çipset yapacaklar belki işlemciyle beraber çeşitli sistemlerde kullanacakları. başka bir yerde ps3 gibi sistemlerde kullanıldığında örneğin 16 çekirdekse 1 çekirdeği ses işlemci, birkaçı vektör/render, birkaçı düz cpu,... ayrılabileceği gibi benzer birşeyler okumuştum.
  • yaw olay süper inşallah masaüstüne de iner ve fiyatı da makul olursa bizler de yararlanırız. Yalnız?
    1. Bu kadar işlem gücünü hangi disk(ler) besleyebilecek? Belki flash tipi hdd ler çıkar da bir kaç tanesini raid yapaılırsa veya ramdisk ler ucuzlarsa ki bunların hepsi maliyet(şu an için) belki ama açıkçası ondan da şüpheliyim. Zira şu anki ramler mevcut cpu ları bile yeterince besleyemiyorlar dual olsalar bile belki, o zaman onlu ddr ramler çıkar :)
    2. Güç beslemesinden hiç bahsedilmemiş: hız ile güç ihtiyacı paralellik gösteriyor. Güç arttıkça da ısı problemi çıkıyor, bunu su soğutma kurtarır belki ama su depfreezden geçerse :))
    3. Aslında şu an konuşmak çok erken hele bir çıksın boyunu posunu göstersin o zaman konuşalım
  • fiyatıyla amd intele,bu habire cıkan virusler bilmemneler yuzunden de linux yavas yavas microsofrta darbeyi vuruyor zaten...
    ama bir anda arada 100 kat fark olacagını dusunmuyorum ben.
    intelve amd muyendizleri zeki adamlar.onlarda bikac bisey icat ediyorlardır bu arada bos durmuyorlardır bana kalırsa.

    zaten her apple islemcisi ile(g3,g4,g5..) "ibm intele darbe vuracak,vuracak..."diyolar ama ortada oyle somut biseyler yok.
  • arkadaşlar üstteki son yazımda managet c++ demişim o "visual c++.net'de unmanaged kod" olacaktı, başka hatalarım da olabilir,

    cyberfox ram için çözüm bulmuşlar rambusdan bir teknoloji lisansı almışlar bir de başka bir firmadan diye hatırlıyorum, güç konusunda da problemi olmadığını okumuştum ama tabiki bizim 300wlık güç kaynakları ona yetmez, ama diğer dediklerin konusunda bilgim yok. dediğin doğru aslında erken çıkınca daha kesin konuşabiliriz.
  • Hah. Bu her oyundan önce süper olacak gerçekçi olacak derler ya ona benzemiş Cell diyip duruyorlar hatırlayanlar varmı bilmiyorum intel MMX ilk çıktığında belki bundan daha fazla yaygara kopartmıştı fazla zorlamaya ve beynimizi zedelemeye gerek yok IBM ve SONY ortaklaşa nasıl cebmizdeki paraları üretdikleri değişik isimli anlaşılmaz bi teknoloji ile alabilecekler onu düşünüyorlar CELL çıtı diyelim daha DX9.0 destekli oyunlar bile yazılamazken buna oyun yazılması yada doğru dürüst mp3 dinleyebilmek bile 3 sene alır. 100 kat güçlü olması önemli değil önemli olan neyi nasıl ve ne kadara verdikleri. FX5800 çıktığında cinematic graphic dediler oyunu bile çıkmadan FX destekli 6800 ı çıkartdılar bu hep böledir. Çıkartırlar Överler Paranı Alırlar sonra Bu bi hataydı Şimdiki daha iyi derler Yine paranı alırlar ve Yine Çıkartırlar vs vs
  • böyle bi işlemci çıkarsa en az 20 yıl işlemciyi upgrade etmeye gerek kalmaz. şunun gibi bi de ekran kartı çıkartsalar tam olacak. 6 ayda bi upgrade yapmaktan iflas ettik.
  • eğer bu olay gerçekse gerçekten süper olur sony bu adımı atmakta geç bile kaldı
  • arkadaşlar sony gene bir açıklama yapmış; 2006da cell çipi içeren televizyon üretmeye başlayacakmış, bu televizyonların pc'ye benzer özellikleri olacakmış ve nete bağlanabilecekmiş (ps3 den ayrı bu olay).

    daha önceki haberim de tekrar doğrulanıyor bu verdiğim linkte, cellin ilk üretimi yoldaymış bu sene sonuna workstationlarla geliyormuş, cellin tam kapasite üretimi 2005te imiş.

    ps3 de 2005 veya 2006 da sanırım.

    orjinali burda:
    http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?section_name=dev&aid=3521

    microsoftun xbox 2 sinde de yeni haberler çıkmış ama bu sefer öncekilerden tamamen farklı.
    xbox 2 gene pc tabanlı olacak sanırım, eskisiyle uyumlu olacakmış içerisinde gene windows olacakmış playstation 2 ila ps3 ve psx arası birşey yapmayı planlıyorlarmış, içinde gene harddisk ve cd yazıcılı dvd player olacakmış, sistem klavye ve mousela gelebilirmiş 2005de çıkabilirmiş,...

    haberi burda:
    http://money.cnn.com/2004/05/26/commentary/game_over/column_gaming/index.htm

    nintendo gamecube 2 sinin kod adı belli olmuş revolution imiş, sega da tekrar konsol piyasasına girmek istiyormuş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by madanci</i>
    <br />böyle bi işlemci çıkarsa en az 20 yıl işlemciyi upgrade etmeye gerek kalmaz. şunun gibi bi de ekran kartı çıkartsalar tam olacak. 6 ayda bi upgrade yapmaktan iflas ettik.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    çüşşş 20 yıl nedemek yaa ben 5 yıla dünden razıyım ama merak etme max 3 yıl da bi yine uprade olacak

    şöyle bir hesaplama yaparsak işlemci güçleri hersene 2 ye katlanıyosa ve bu bilgisayar şuanki son sistemden 100 kat hızlıysa
    2 üzeri 7 128 kat yani 7 yıl bizim için yeter gibi kağıt üzerinde tabi bunları besliyece ram ler HDD ler blue ray yazıcılar ekran kartları vss bunları saymıyorum
  • madanci merak etme upgrade etmek için yine bir kılıf bulurlar.

    Bu sektör, artık daha fazla rekabetin daha çok nakdin ve daha çok özkaynağın döndüğü bir sektör..

    Bunlar commodore kadar radikal ve esnek makineler üretseler yaygınlaştıramazlar.. Çünkü üretseler kazanamazlar.. Ucuza maledemezler. anlaşmaları bunu gerekli kılıyor.

    Yoksa bu köhne x86yı çoktaaaan terketmiş esnek standardlara sahip sistemler kullanıyor olurduk.ama x86 para harcatıyor işte..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.