Şimdi Ara

Microsoft ülkemizde önemli bir satın alma hamlesi yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji devlerinin mevcut deneyimlerini genişletebilmek adına sık sık firma satın alma yöntemine başvurduğunu görüyoruz. Son olarak Microsoft’un ülkemizde önemli bir satın alım hamlesi yaptığı haberi geldi.


     


    Citus Data kimdir?


     


    Yapılan açıklamaya göre ülkemizde faaliyet gösteren Citus Data yazılım şirketi Microsoft tarafından satın alındı. Citus Data firması PostgreSQL veri tabanına yenilikçi bir açık kaynak eklentisi hazırlayarak dağıtık bir veri tabanı elde etmiş ve performansı arttırmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni iPod Touch oyun odaklı mı olacak?

    2009 yılında Umur Çubukçu ve Özgün Erdoğan tarafından kurulan Citus Data, daha sonra Y-Combinator desteği ile Silikon Vadisi’nde bir ofis açmıştı. Başarılı çalışmaları sayesinde Cloudflare gibi önemli isimlerin tercih ettiği Citus Data, PostgreSQL alanında en önemli firmalardan birisi olarak gösteriliyor.


     


    Microsoft da geçen yıl ortalarında PostgreSQL için yönetilebilir bir veri tabanı hizmetini faaliyete sokmuştu. Sonrasında ise hizmet çok hızlı bir şekilde müşteriler tarafından benimsendi. PostgreSQL platformunun üst üste iki yıl en iyi veri tabanı yönetim sistemi seçilmesinin bunda etkisi büyük.


     


    Bu bakımdan Microsoft, PostgreSQL veri tabanına yatırım yapmayı sürdürüyor. Citus Data teknolojileri ile birlikte kullanıcıların kompleks uygulamalarını ölçeklendirmeleri ve gerçek zamanlı analizler almaları daha da kolaylaşacak.


     







  • Pek tabii mevcut sistemleri yeni platforma göre güncellemek masraflı ve kolay değil; fakat genel sebebin bu olduğunu düşünmüyorum şahsen. Şuan böyle yerlerdeki yöneticiler mevcut sistemi biliyorlar ona alışmışlar, olası bir altyapı değişikliğinde bilmediği bir alana dallanılacak ve altında çalışan insanlar ondan daha bilgili durumda olacak, korkulan bu sanırım; bu da bir vizyon eksikliğidir zaten.
  • Microsoft'un PSSQL'in en iyi seçilmesinde bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, sistem kendi başına çok iyi ve hızlı çalışıyor zaten. Hiçbir yere lisans/ücret bağımlılığı olmadığı için de tercih edilebilir. Bizim eski kafa firmalar hala MSSQL MYSQL'de kalmış durumdalar, fakat üniversitelerde PSSQL'e eğitim verilmesi güzel bir şey en azından.

  • Devler bir altın yumurtlayabilecek tavuğu daha yedi. Tavuk altın yumurtlarsa microsoft için yumurtlayacak :.(

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki o eski kafalardan çalıştığımız devlet kurumunda hala var. Aslında dünya paralarla Postgres eğitimi almamıza rağmen bir türlü Postgres'e geçemedik. Vizyon sahibi insanları başımıza beklemekle zaman geçiyor, malum oralara bizler gelemeyiz.
  • yesil1026 Y kullanıcısına yanıt
    Pek tabii mevcut sistemleri yeni platforma göre güncellemek masraflı ve kolay değil; fakat genel sebebin bu olduğunu düşünmüyorum şahsen. Şuan böyle yerlerdeki yöneticiler mevcut sistemi biliyorlar ona alışmışlar, olası bir altyapı değişikliğinde bilmediği bir alana dallanılacak ve altında çalışan insanlar ondan daha bilgili durumda olacak, korkulan bu sanırım; bu da bir vizyon eksikliğidir zaten.
  • işe yarayan bir patenti olmasa MS hayatta satın almazdı !
    satın almalar patent alımlarından daha mantıklı
    çünkü eğer patenti alırlarsa bir noktada patenti kiralamış gibi oluyorlar
    ama satın almada tamamen piyasayı ele geçirme noktasında daha kesin adımlar var.
    ufak firmalar genelde 10 ile 20 yıl ömürleri oluyor
    bunun sebebi programlama şirketlerinde işler bobadan oğula geçemiyor
    çünkü ortada bir zanaat işçiliği olmadığı için emekliliği yaklaşan biri
    ilk fırsatta en iyi teklife işi devren satılık yapıyor !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.