Şimdi Ara

Microsoft Türkçe Dil Desteği için İlk Adımlarını Attı ve Devamı da Gelecek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrik ederim güzel bir atılım olmuş umarım rekabet adına devamı da gelir. Çok tartışma yürümüş konunun altından sony nin exclere laf edilmiş. Ben de yakın zamanda bir kaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine xbox bakınmaya başladım. Gamepass sistemini falan okudum. Şuan 1 TL gerçekten komik bir rakam. EA Access fiyatı da epey uygundu tam hatırlamıyorum. Lakin listeye baktığımda hafiften algı yapıldığını gördüm. Sony e çok pahalı oyunları falan denmiş. Eyvallah TR store da yeni çıkan oyunlar pahalı ona herhangi bir lafım yok. Ama Xbox da pek ucuz sayılmaz. EA access e şöyle bir baktım da para edecek 4-5 oyun var. Kalanları hep ortalama bir pc de bile rahatlıkla oynanabilecek eski single player oyunlar. Dikkat çeken başlıkları ele alalım. Need for Speed Payback (Sanırım yeni eklenmiş) ==> PS de 59 TL yi gördü.
    Battlefield 1 + Titanfall ==> İkisinin de full DLC li halleri paket olarak 43 liraya satıldı bir kaç hafta önce.
    Mass Effect Andromeda ==> 30 liraları gördü.
    NBA live 18 ==> Defalarca 20 liraları gördü fifa 18 ile beraber uygun fiyatlı paket olarak epeyce satıldı.
    Kalan oyunlar zaten ya sezonluk çıkan spor oyunları yada 10-20 TL leri görmüş eski oyunlar.

    Yani 150 hadi taş çatlasın 200 liraya EA Accessdeki tüm oyunlara erişim sağlayabilirsiniz kalıcı olarak. Şişirildiği kadar büyük bir hizmet değil bence. Trial ve özel indirim olayını tam bilmiyorum o konu hakkında yorum yapmayacağım.

    Gamepass e gelirsek,
    Tarafsız bir şekilde açtım baktım listeye. 100 oyun varsa 80 i hayatımda adını duymadığım görmediğim ufak oyunlar. Indie sevmediğim için oynamasam da pek bir şey kaybedeceğimi düşünmüyorum. Büyük ve yeni nesil yapımlara gelirsek Playstation da 50 liranın altına düşmemiş herhangi bir başlığı yok. En pahalı oyunlar division ve fallout sanırım onlar da 50 TL yi epey bir gördü. Listede iştah kabartan sadece gears of war serisi ve sunset overdrive görebildim. Bir de forza eklenmiş sanırım. Bunlar kuvvetli başlıklar tabii başarılı oyunlar olduklarını inkar edecek değilim. 1 TL ye güzel hizmet. Ama 1 TL olarak kalmayacak diye biliyorum. İlk aydan sonra 30 TL olur gibi bir şey yazıyor. 30*11=330 TL de iyi bir rakam kalıcı olarak almadığınızı düşünürsek oyunları. Exc ler hariç para edecek oyunları PS ayağında indirim döneminde zaten yaklaşık bu fiyata kalıcı olarak alabilirsiniz.

    İndirim dönemi varmış sanırım şuan fiyatlarına baktım da xbox un yine çoğu oyunun indirimli halinin fiyatı, PS nin indirimli halinin fiyatından daha yüksek. Oyunlarının pahalı olmasından yakınılıyor ama bir oyunu aldıktan sonra 1-2 hafta içinde bitirip PS4 kardeşlik konusunda aldığın fiyatın 30 TL altına koyduğun anda saniye beklemez direkt satılır. 30 TL ye oyun oynamış olursun böylece. 300 lira çok ben arşiv yapıyorum diyorsanız çıkışında almazsınız. Zaten hızlı indirim geliyor. God of War mesela çıktıktan 1 ay sonra 150 TL ye düştü. 1 sene sonra 75 TL ye düşecek belki de. O 1 sene içinde xbox sahibiymişsiniz de PS niz yokmuş gibi davranırsınız. Fiyatları istediğiniz düzeye gelince öyle alırsınız. Sezonluk oyunları alırım oynarım dersiniz onu bilemem (100 TL civarı fark varmış sanırım fifa da) ama onun haricinde hiçbir türlü mantıklı gelmiyor bana. Gidip almak için sebep bulamıyorum gerçekten. Adamlar yeni IP duyurmuyorlar sürekli 3 marka üzerine dönüyor oyunları. Playstationun 2 senede çıkardığı exc oyunları xbox 2 nesilde çıkartmıyor. Hal böyle olunca ülkede popülarite PS tarafına kayıyor.

    Umarım bu yaptıkları son hamleler ile piyasada daha büyük söz sahibi olurlar da rekabetten biz oyuncular faydalanırız. Xboxuna toz kondurmayan, xboxunu yeni alıp bir hevesle burada garip şeyler yazan arkadaşlar kusuruma bakmasın. Herkes konsolunu güle güle kullansın.




  • defolup gitsinler yil olmus 2018 turkce destegi, iyice 3.dünya ülkesi oldugumuzun kaniti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

    defolup gitsinler yil olmus 2018 turkce destegi, iyice 3.dünya ülkesi oldugumuzun kaniti
  • Fanatikliğin lüzumu yok.



    Adamlar hem Türkçe koyuyor hemde Game Pass üzerinden oyunu oynayabileceksiniz. Geow 5, Halo 6 ve Shadow of Tomb Raider içinde game pass'e eklenme durumu var. Çok ama çok ucuza bu oyunlar oynanabilecek.



    Burada Sony' e sunu sormak lazım;



    Ms nasıl oluyorda bunu yapabiliyor. Hem Türkçe hemde çok uygun fiyata oynama imkanı nasıl sunuyor. Multiplatform bir oyun için bile böyle bir imkan var peki nasıl oluyor. Sen Sony neden aman maliyet aman İngiltere ve Japonlar bizi döver moduna giriyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olduğu belli. Xbox rekabette çok geride kaldığı için, satışlarda fark yediği için, insanlara konsol aldıracak exc oyun da olmadığı için müşteri çekebilmek için böyle bir yol izliyor. Xbox da PlayStation kadar satış yapsa, Gow-Last of Us gibi oyunlar yapsa gamepass falan getirmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 16 Haziran 2018; 11:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber PS fanboylarina mesai yaptirmis. Yukarida bi de neytin dreyk asosyali tum oyunlarin listesini paylasmis. :D
  • Oyun hoj da.. Şu oyunun pc de atmayanını yapsınlar bi zahmet. LA ne zaman arabaya parça almaya kalksam strese giriyorum oyundan atacak diye..
  • PureHD kullanıcısına yanıt
    Gamepass diye yanlış bir yere mi baktınız acaba Bir sürü güzel oyun var sistemde.Halo5,Wasteland2,DMC4 SE,Pes2018,yeni eklenen oyunlar,darksiders serisi,resident evil remaster,resi 0 remaster,rise of the tomb raider,metro serisi... liste uzar gider.

    Yılda 4,5 kere 1 tl ye iniyor aylık kullanım ücreti.Kardeşlik dostluk vb danaya girer gibi oyun alma yöntemlerini anlatmaya gerek yok.1 tl den daha ucuz değil hiçbiri sonuçta.Adamlar yapmış mı yapmış,yeni oyunlarını da ekliyorlar,üstelik türkçe olarak gelecekler,3. parti oyunlarda eklenecek mi eklenecek.O zaman helal olsun demek düşer.Başka birşey demeye gerek yok.Ben XOne'ı Tr'ye ilk geldiği gün aldım,o gün bir tek sunset overdrive ve forza5 i almıştım.O günden beri xbox platformunda oyunlara beş kuruş para vermedim.GWG olsun,sonra gelen Gamepass olsun,konsola verdiğim parayı bile fazlasıyla çıkarttı.Şunu kim yapsa alkışlarım.Başka firmalarda yapsın alnından öperim.1 tl ye oyun oynayacaksın,Türkçe desteği de gelecek daha ne olsun arkadaş.Yiğidi öldürdükten sonra,hakkını da vermek lazım.




  • -Dark Poison- kullanıcısına yanıt
    https://www.eurogamer.net/articles/2018-06-10-xbox-game-pass-games-list-price



    Liste bu değil mi?



    Güzel oyun yok demedim ki. 20 tane falan eli yüzü düzgün oynanacak oyun var sistemde. Hatta darksiders, dead island, injustice gibi pek çok defa sigara paralarına satılan ama kredi kartımı girmeye erindiğimden dolayı almadığım oyunları da sayarsam 30 civarı oynanılabilir oyun var. Eli yüzü düzgün başlıklardan ise playstationda dediğim gibi 50 liradan fazla eden yok. Fallout 4, The Division ve Tomb Raider 50 TL kalan hepsi 10-20-30 lira şeklinde giden oyunlar. Hani cihazın ulaşılamaz oyunları verilmiyor. Verdikleri aaa ben bunu oynarım dediğiniz oyunların fiyatlarına ps prices dan bakabilirsiniz. Gamepass yıllık ne kadar denk geliyor bilmiyorum hesabımı ilk aydan sonra 30 tl yazısına göre yaptım. Ama verdiği oyunlar pek değerli olmadığı için konsol aldıracak kadar büyük bir hizmet olarak görmüyorum. Sonuçta 1000 TL gibi bir miktar çıkıyor cebinizden ve o 1000 TL ye, hali hazırda ps niz var ise oradaki tüm oyunların lisansını kalıcı olarak alırsınız servis kiralama da değil.(excler hariç tabii ki) O kadar bile tutmasına imkan yok gerçi de indirim dönemlerinde tahminim 400 lira civarına orayı komple toplarsınız. Yazdıklarımı sanırım tamamen okumadınız. Ben biriyle ortak oyun alın demedim ki. Oyunları ayrı hesaba alıp bitirince satın dedim. Kardeşlik beraber oyun almaya deniyor pri sec yöntemiyle. Dana falan yok yani ortada. PlayStation’un aşırı pahalı olduğu argümanına karşı uygun fiyatlı nasıl oyun oynanabileceğiyle alakalı bir yol gösterdim. Ucuza oynamayı bilirseniz her yerde her türlü oynarsınız. Yeni excler eklenecekmiş tamam güzel bir atak. Ama bekara karı boşamak kolay derler. Bunların exc ağı geniş değil ki. Gears of War, forza ve halo üzerine dönüyor yıllardır. Ne bir yeni ip duyurusu var doğru düzgün ne bir şey var. Oyunlar için kurak geçen yaz döneminde xbox exclusivelerini denemek için yine ben de alacağım ama satın aldım veya almadım diye taraf tutup insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok( sizin için yazmıyorum üzerinize alınmayın). İyi bir alternatif olacak bir konsol benim için fazlası değil. Tek tercih hakkım olsa kesinlikle Last of Us, Horizon, God of War, Uncharted ve yeni IP ler varken gidip “ooo gamepass de 30 liralık dmc definitive edition varmış 1 tl ye” diyip xbox almam. Ters bir şey dediysek affola. Xboxa alıcı gözüyle bakan sony babasının şirketi olmayan bir kardeşiniz olarak konu hakkındaki düşüncelerimi yazdım.



    İyi bayramlar dilerim herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kapaktaki şu jipin yerine tofaş koymalılar bize özel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Dark Poison-

    Gamepass diye yanlış bir yere mi baktınız acaba Bir sürü güzel oyun var sistemde.Halo5,Wasteland2,DMC4 SE,Pes2018,yeni eklenen oyunlar,darksiders serisi,resident evil remaster,resi 0 remaster,rise of the tomb raider,metro serisi... liste uzar gider.

    Yılda 4,5 kere 1 tl ye iniyor aylık kullanım ücreti.Kardeşlik dostluk vb danaya girer gibi oyun alma yöntemlerini anlatmaya gerek yok.1 tl den daha ucuz değil hiçbiri sonuçta.Adamlar yapmış mı yapmış,yeni oyunlarını da ekliyorlar,üstelik türkçe olarak gelecekler,3. parti oyunlarda eklenecek mi eklenecek.O zaman helal olsun demek düşer.Başka birşey demeye gerek yok.Ben XOne'ı Tr'ye ilk geldiği gün aldım,o gün bir tek sunset overdrive ve forza5 i almıştım.O günden beri xbox platformunda oyunlara beş kuruş para vermedim.GWG olsun,sonra gelen Gamepass olsun,konsola verdiğim parayı bile fazlasıyla çıkarttı.Şunu kim yapsa alkışlarım.Başka firmalarda yapsın alnından öperim.1 tl ye oyun oynayacaksın,Türkçe desteği de gelecek daha ne olsun arkadaş.Yiğidi öldürdükten sonra,hakkını da vermek lazım.
    Tam 1 sayfa Ps4 nasıl övülür Gamepass nasıl gömülürün yorumunu yapmış, kaale alıp cevap vermek bile zaman kaybı. Adamlar exc oyunları çıkar çıkmaz ekleyeceğiz diyorlar kalkıp bana Sony exc oyunlarını paylaşıyor. Sony'nin böyle bir servis yapması çok zor, sırf Spider Man oyununu bile Playstation özel yapabilmek için kimbilir ne dudak uçuklatan miktarlarda para harcamışlardır. Adam bunu Gamepass gibi bir sisteme koysa ne kadar zarar eder kimbilir. Microsoft bu kadar rakibinden geride kalmış, satışlarda iki kata yakın fark yemiş buna rağmen halen daha bunları yapabilecek büyük ve güçlü bir şirket, bak bu kadar rakibinden geri kalan bir firma sırf exc oyunlarını çeşitlendirmek için bile basmış parayı şirketleri kendi bünyesine katmış. Xbox One X için daha rekabet yeni başlıyor muhtemelen 2019 senesinde çok farklı bir rekabet izleyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Satısların geride olması etken ama adamlar sadece bunun için dünya kadar maliyete Game Pass sistemini geliştirmez. Hem ne nedenle olursa olsun onemli olan oyuncunun uygun maliyete ürünü elde etmesi önemli



    Demek ki istenildiğinde oluyor demek ki Sony TR'nin bu kadar aglamasına gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 16 Haziran 2018; 18:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir atılım fakat yeterli değil.Türkiyede playstationu geçmek istiyorlarsa yapılması gereken bence şunlar.

    1.xbox one x fiyatı 1700 1800 tl olmalı max
    2.Çıkacak ex oyunların hepsi türkçe olmalı
    3.xbox tr store da satılan oyun fiyatları playstationa göre daha ucuz olmalı
    4.game pass sistemine daha yeni güncel oyunlar eklenmeli

    Bu saydıklarım olursa benim gibi ps4 kullanıcılarının dikkatini işte ozaman çeke bilirler.
    Fakat şuda bir gerçek playstation ex oyun konusunda çok önde xbox bu açığını game pass sistemini daha ileri taşıyarak kapatabilir.

    Herkese iyi bayramlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure.

    Satısların geride olması etken ama adamlar sadece bunun için dünya kadar maliyete Game Pass sistemini geliştirmez. Hem ne nedenle olursa olsun onemli olan oyuncunun uygun maliyete ürünü elde etmesi önemli



    Demek ki istenildiğinde oluyor demek ki Sony TR'nin bu kadar aglamasına gerek yok


    Bu kadar basit, Yok satış beklentisi yokmuş ondan TR olmayacakmış,Anca buna Yav he he deriz..İstenilince oluyormuş demek ki..
  • PureHD kullanıcısına yanıt
    Yok hocam affoluncak birşey yok,sadece konuşuyoruz,bende yanlış birşey dediysem hoş görün:)

    Ben xbox ın bu gamepas ve gwg konusunda hakettiği övgüyü kör bir zihniyet yüzünden alamamasına anlam veremiyorum sadece,sizinle ilgili değil.Tercihlerinizi ve nedenlerini net anlatmışsınız 2. mesajda zaten:).

    Yani ülkemizin durumu ortada,şu veya bu sebepten adamlar bu sistemi geliştirdi mi geliştirdi,senin ülkene özel fiyatlandırma yaptımı yaptı.Yılda 5 kere 1 tlye düşüyormu evet.Ee daha ne olacak yani,Ms birde üste para verip zorla oyun mu oynatacak?
    Gwg ile zaten yıllardır bir dolu güzel oyunu verdiler şimdi üstüne her ay 4 tane daha oyun GP sistemine ekleniyor toplamda 8 tane oyun bedavaya geliyor ee daha ne olsun.

    Gamepass oyunlarının indirimsiz net değeri az para mı bu şimdi.İndirimli olsa 1000 dolar felan edecek.
    https://www.scholarlygamers.com/e3/2018/06/12/xbox-game-pass-contains-over-3000-in-value/
    Bu da GWg ile verilen tüm oyunların değeri.
    https://www.tekrevue.com/complete-xbox-games-with-gold-list-details/

    Yani durum ortada,adamların mentalitesi özellikle P. Spencer'dan sonra çok değişti.Konsoldan bi kar ettikleri yok,kendi ekosistemleri içinde oyun oynanmasını istiyorlar,parayı oradan kazanıyorlar.O yüzden oyunların ulaşılabilirliği ne kadar çok kişiye giderse o kadar iyi.Bunun dışında Gp sistemi ile yapımcı da oyuncuya ulaşabileceğim mi derdinden satacağım mı ürünümü kaygısından kurtuluyor.Bizim gibi distürbitör kazığından yaka silkmiş ülke oyuncuları da bu beladan komple kurtuluyor.

    Size de iyi bayramlar dilerim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leona Heidern

    Güzel bir atılım fakat yeterli değil.Türkiyede playstationu geçmek istiyorlarsa yapılması gereken bence şunlar.

    1.xbox one x fiyatı 1700 1800 tl olmalı max
    2.Çıkacak ex oyunların hepsi türkçe olmalı
    3.xbox tr store da satılan oyun fiyatları playstationa göre daha ucuz olmalı
    4.game pass sistemine daha yeni güncel oyunlar eklenmeli

    Bu saydıklarım olursa benim gibi ps4 kullanıcılarının dikkatini işte ozaman çeke bilirler.
    Fakat şuda bir gerçek playstation ex oyun konusunda çok önde xbox bu açığını game pass sistemini daha ileri taşıyarak kapatabilir.

    Herkese iyi bayramlar.
    1 x in fiyatı 1760 a kadar indi

    2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak

    3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle

    4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslinda xbox de çok iyi konsol nedense bana kolu ve heryerde oyun bulamayiz olayi itici geliyor aslinda yeterince tanitimi reklami yapilmiyor denenmiyor en iyi araba yarisi oyunu onlarda forza oynamak isterdim ama malesef iste.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • yemişim Game Pass'ını da, PS Plus'unu da indirimini de, exclusive'ini de... Hangi konsol daha uygun, daha güzel ve özel oyun yapıyorsa onu alırım.. Samurai Shdown vardı, King Of Fighters, Ethernal Champions vardı Sega Meega Drive aldık... Tekken dediler, SF Plus Alpha dediler, Gran Turismo, FF7, FF8, Crash Bandicot dediler PS1 aldık.. RE Code Veronica dediler, Sonic dediler, Blue Stinger dediler, Dreamcast almıştım.. Sonra Onimusha dediler, Metal Gear dediler PS2 çıkınca ona geçtik.. Sonra Gamecube dediler Resident Evil var, Metal Gear Twin Snakes var dediler ona geçtik.. Sonra Gears Of War, Rainbow Six var dediler, Xbox 360 dediler. üç defa 360 aldım... Sonra Uncharted dediler, Killzone dediler, Little Big planet dediler PS3 e geçtik.. ROTR dediler, Ryse dediler X1 aldık.. Uncharted dediler, Killzone dediler, GOW dediler PS4 aldım.. Zelda dediler Switch aldım.. Hangisi güzelse hangisi beni eğlendiriyorsa onu alırım arkadaş.. Ölümüne savunmam.. Bu eğlence işi.. Hobi işi.. Bu kadar. Gerisi sallayın.. eğlenmenize bakın..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1982-utkan

    1 x in fiyatı 1760 a kadar indi

    2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak

    3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle

    4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor

    2. ve 3. cevaplar külliyen yalan. Bundan sonra her exclusive Türkçe çıkacakmış bak sen şuna nerede resmi açıklama? 3. söylediklerinde 3-5 oyun için geçerli, bütün multiplatform oyunlar diyerek yalanın dibine vurdun tebrikler. kullanmasak iki konsoluda insanları ne kadar rahat kandıracaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 17 Haziran 2018; 6:55:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1982-utkan

    1 x in fiyatı 1760 a kadar indi

    2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak

    3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle

    4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor

    Serin hikaye hocam senaryo size mi ait?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.