Şimdi Ara

Microsoft'tan Yılın İlk Yamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'tan Yılın İlk Yamaları
    Microsoft 2’si kritik, 3 yama içeren aylık güvenlik güncellemesini yayınladı.

    Microsoft Sunucu Ürün Müdürü Tolga Keser, Internet Explorer HTML Help ActiveX'te çıkan kritik açığın (MS05-001) yamandığını söyledi. Açıklar, kullanıcının hacker tarafından tasarlanan siteye tıklamasıyla uzaktan hacker’ın bilgisayara sızmasına veya spyware yüklemesine olarak veriyor.

    MİCROSOFT, GRAYHAT’E TEPKİLİ
    Tolga Keser, IE help açığını ortaya çıkaran grubun bunu kamuya açmasına tepki gösterdi. "Güvenli bir ekosistem kurulması için kurumlararası koordinasyon olması gerekir" diyen Keser, açığın kamuya açılmasının hacker’ların işini kolaylaştırdığına dikkat çekti. Açığı ortaya çıkaran greyhat adlı grup, daha sonra kodlarıhttp://www.greyhatsecurity.org/sp2rc-analysis.htm adresinden yayınlamıştı.

    Kullanıcının bilgisayarına uzaktan erişim imkanı veren açık, SP2’yi yüklemiş Windows XP kullanıcıları dahil Windows XP, Windows 2000, Windows XP 64-Bit, Windows Server 2003, Windows 98, Windows Millennium işletim sistemlerini etkiliyor.

    MS05-002 VE MS05-003
    Şirketin kritik olarak nitelediği bir diğer açık (MS05-002) da ikon ve imleçlerin yönetim bölümünde çıktı. Keser, Service Pack 2 kullanıcılarının bu açıktan etkilenmediğini belirtti. Kullanıcının bilgisayarına uzaktan erişim imkanı veren açık, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows XP 64-Bit, Windows Server 2003, Windows Server 2003 64-Bit, Windows 98 ve Windows Millennium Edition işletim sistemlerini etkiliyor.

    Üçüncü ve "önemli" olarak tanımlanan açık (MS05-003) ise default olmayan Index Services’te çıktı. Microsoft yetkilisi Tolga Keser, açığın sadece bu özelliği aktif olarak kullanan makinelerde etkili olduğunu belirtti. Bu özelliğin default olmaması, açığın riskini azaltıyor.
    ( 13.01.2005 ntvmsnbc'den alıntı.)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.