Şimdi Ara

Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
10
Favori
16.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Windows 10'un PC ve Oyun Kullanımıyla İlgili Merak Edilen Her Şey!

    Microsoft'un geçtiğimiz Eylül ayında ilk olarak duyurusunu yaptığı Windows 10, bugün itibariyle özel bir etkinlikle beraber geniş çaplı olarak tanıtıldı. Kullanıcıları Windows 10'da neler mi bekliyor? Gelin etkinlikten çıkan bilgileri hep beraber derleyelim.

    Daha önceki söylentilerde gördüğümüz ücretsiz geliştirme fırsatı, Microsoft'un düzenlediği Windows 10 etkinliğiyle beraber resmiyet kazandı. Yapılan açıklamalara göre orijinal Windows 7 ve Windows 8.1 sahipleri, yeni işletim sisteminin çıkışından sonraki bir yıl içerisinde ücretsiz olarak Windows 10'a geçebilecekler. Ayrıca bu fırsattan Windows Phone 8.1 sahipleri de faydalanabilecek.

    Şimdiden 3 milyon kullanıcı tarafından test edilen Windows 10, özel bir başlat menüsüne sahip olacak. Yeni işletim sisteminin başlat menüsü Windows 7'nin kullanabilirliğini, Windows 8'in Metro arayüzünün de görünüşünü alıyor. Yeni işletim sisteminin başlat menüsü aşağıdaki gibi karşımıza çıkacak. Bunun haricinde Windows 10'da, Windows 8'de gördüğümüz tam ekran başlat menüsü de yer alacak.

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

    Apple'ın iPhone'da yaptığı Siri sisteminin benzerini Cortana'yı kullanarak Windows'lara taşıyan Microsoft, Windows 10'la beraber Cortana sistemini PC'ye de sunacak. Microsoft yetkililerinin sunumda gösterdiği tanıtıma bakılırsa Cortana, bir arkadaş gibi Windows 10 kullanıcılarına yardımda bulunacak. Zaten tanıtımı yapan Microsoft yetkilisi de Cortana'yı, "Windows 10'da Cortana, işlerinizi yapmanıza yardım eden bir tanıdığınız gibi olacak." cümlesiyle tanımlıyor.

    Windows 10'un yeni internet tarayıcısı, Project Spartan adıyla tanıtılıyor. Önceki sürümlere nazaran çok daha sade bir arayüze sahip olan Project Spartan'da internet sayfaları tamamen düzenlenebilir bir şekilde yer alıyor. Mesela Project Spartan'la bu haberi okurken, bu cümleyi işaretleyebileceksiniz ya da kendi yorumunuzu ekleyebileceksiniz.

    Ayrıca Cortana, yeni internet tarayıcısına entegre olacak. Yani adres çubuğuna hava durumunu yazdığınızda Cortana direkt olarak hava durumu bilgilerini gösterecek. Project Spartan sadece PC için değil, tablet ve telefon gibi cihazlar için de sunulacak.

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

    Oyun kısmına geldiğimizde Xbox markasının başındaki isim Phil Spencer, sahneye Battletoads logolu bir tişörtle çıktı. Yine daha önce söylentisi ortaya çıkan Xbox uygulaması konferans sırasında tanıtıldı. Windows 10'un Xbox uygulaması bir nevi Xbox Live'ın PC sürümü gibi bir şey. Bu uygulama sayesinde Xbox konsollarıyla PC arasındaki bağlantı sağlanıyor ve arkadaşlarınızı takip edebiliyorsunuz. Xbox uygulamasında sadece Xbox oyunlarıyla ilgili bilgileri değil, PC'ye özel oyunlarla ilgili paylaşımlar da yapabileceğiz. Yani Xbox uygulaması, bir nevi oyuncuların sosyal medya uygulaması gibi bir şey olacak.

    Steam oyunlarıyla tamamen uyumlu olan Xbox uygulamasında video kaydı yapılabilecek, ekran görüntüsü paylaşabilecek ve oyunlarla ilgili yorumlar yapabileceksiniz. Bu konuda oyuncular GamerTag'lerini kullanarak Xbox uygulamasında yer alacaklar. Ve evet, PC oyunlarında da Achievementlar bulunacak.

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

    Windows 10'un Xbox uygulaması, PC oyuncularının oyunları Xbox oyuncularıyla oynamasına da izin verecek. Tanıtım sırasında Phil Spencer Fable Legends'i PC'den oynayarak, Lionhead yetkilisi de Xbox One üzerinden oynayarak bu özelliği tanıttılar. Bu konuda destek veren multiplayer oyunları aynı sunucular üzerinden, aynı oyun içerisinde oynayabileceğiz.

    Bunun haricinde Xbox uygulamasıyla beraber PC üzerinden Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını da yayın olarak oynayabileceğiz. Eğer evinizde bir Xbox konsoluna sahipseniz, uygulamayı kullanarak bu oyunları Streaming aracılığıyla yönetebileceksiniz. Ancak etkinlik sırasında konsola gerek kalmadan Xbox oyunlarının PC'den oynanabilmesiyle ilgili herhangi bir duyuru yapılmadı. Şimdilik elimizde sadece bu var.

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

    DirectX 12 konusuna geldiğimizde ise Phil Spencer, özellikle işlemciye bağımlı oyunlarda %50'ye varan performans artışının oyuncuları bekleyeceğini belirtiyor. Microsoft'un yeni API'siyle beraber oyun yapımcıları işlemci ve ekran kartlarından daha fazla faydalanabilecekler.

    Maalesef sunumlar sırasında oyunlarla ilgili firmadan çok da fazla haber gelmedi. Ancak Xbox ile PC'nin birleşimi, E3 döneminde yeni duyuruları karşımıza çıkarabilir.

    BSC'den alıntıdır.

    Xbox One'dan PC'ye görüntü aktarımı detaylandı
    1080p/60 FPS kalitesine ulaşılacak

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)


    Kimilerine göre konsolların PC'den en büyük üstünlüğü, oyunları koltuğunuza/yatağınıza uzanıp rahat rahat oynamak olmuştur. PC oyuncuları ise her zaman Klavye/Mouse ikilisinin hassasiyetinden bahseder. Bizce ikiside haklı.

    Oyuncular bu iki seçenek arasında gidip gelerek, zamanla ikiye bölündü, ama sanıyoruz ki Microsoft bu işi yakında çözecek. Yakın bir zaman içerisinde Xbox One üzerinden oynadığımız oyunu PC ekranına Stream edebileceğiz. Henüz Klavye/Mouse ikilisi konusunda kesin bilgi olmasada, eminiz ki Microsoft bu özelliği de ekleyecektir.

    Microsoft geliştiricilerinden Mike Ybarra yaptığı açıklamada; "Şuan için en büyük amacımız oyunculara en sorunsuz tecrübeyi yaşatmak," dedi. Ayrıca Ybarra sistemin şuanda 720p, 30FPS de çalıştığını, ama kısa zaman içerisinde en düşük gecikme oranı ile birlikte, 1080p, 60FPS için çalıştıklarını da bildirdi.


    Kaynak: Merlininkazanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 22 Ocak 2015; 14:46:08 >







  • Master Chief Collection PC'ye duyurulabilir..
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    Hocam Xbox için duyurular heyecanlandırıcı diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Hocam Xbox için duyurular heyecanlandırıcı diyorlar
    quote:

    Orijinalden alinti: Source

    Hocam Xbox için duyurular heyecanlandirici diyorlar

    Rare'dan bir oyun duyurulabilir..Conker duyurulursa süper olur..Onun dy?ynda sürpriz bir duyuru olaca?yny pek tahmin etmiyorum,yanylyrym umarym : )
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    DirectX 12'de tanıtılacak büyük ihtimal
  • dunku ceo bayanin twitinden sonra halo mcc pc ye gelirse pek heyecan verici olmaz gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksamki sunumdan iki beklentim var:

    - Ust duzey yeni Lumia modeli
    - Xbox ile ilgili yeni duyurular

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ihtimal bu exclusive oyunlarin videolarindan biride gelebilir yarin.

    Quantum break gameplay
    scalebound cgi
    gears of war 4 cgi
    Forza 6 cgi
    fable legends gameplay
    Rare new title cgi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halo mcc,killer instinct pc'ye gelecek(Windows 10 exc. olarak).satya nadella nın twiti

    Xb1 için yeni oyun duyurusu olmayacak.(platform ve yapabilecekleri üzerine bir şov)

    Xb1'den pc,ye Windows tablet e vs stream tanıtılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox için oyunlar duyurulacağı neredeyse kesin, orada zaten heyecanlıyız. Ben asıl Windows 10 un Xbox a ne gibi faydaları olacak, onu merak ediyorum. Bir de dx12 yi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim soyledi hocam halonun pc ye gelecegini?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Lumia 930 kullanıyorum şarzı 1 gün zor gidiyor istemez kalsın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    Ceo satya nadella/twitter;

     Microsoft'tan (Xbox One) heyecan verici duyurular (21.01.2015 Saat: 19:00)

    Bence sadece halo da değil,başkaları da gelebilir.

    Xb1 oyuncularını uzmemek için de oyuna xb1'de sahip olanlara pc'de de bedava sunulabilir.(tabi hepsi soylenti henüz)

    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Maximus is BACK -- 20 Ocak 2015; 11:32:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4'deki gibi oyunları cep telefonundan oynayabilirsek hemen koşarak gider lumia alırım :)
  • İlginç bakalım yarın neler olacak meraklandım şimdi.
  • bado6100 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal Windows 10 ile birlikte yeni Xbox yazılımı sonrası kesin böyle bir özellik gelecek umarım sadece Windows tabanlı telefonlar için olmaz
  • Dh ne zaman bahsedecek acaba bu etkinlikten?

    Yani,ms ile ilgili olumsuz bir haber oldu mu,hemen çat diye yayınlanıyor,beğenmedikleri apple ın etkinliği için simultane çeviri bile yapılıyor ancak böylesine önemli bir etkinlik var,Microsoft etkinliği,bırakın canlı yayını haberi bile yapılmıyor.

    Çok ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence, Windows 10 masaüstü sistemindeki marketi adam gibi yapacaklar. Halo MCC ile birlikte bir çok Xbox 360 Exclusive oyunlar Windows 10 marketine Xbox Live desteği ile gelebilir düşüncesindeyim.
  • e3 e kadar beklemeyelim bir kaç güzel oyun daha duyursunlar
  • Benim beklentilerim;

    -xbox one arayüzü ile windows 10 entegrasyonu
    -dx12 tanıtımı
    -halo mcc windows 10 duyurusu
    -geow coll. xbox one ve windows10 duyurusu.

    Windows 10 sebebiyle Pc oyuncularının ağzına bir parmak bal çalıcakları kesin ama uzun vadede pc oyunculuğunda devrim yaratıcaklarını sanmıyorum. (bknz: Games for windows live balonu)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.